Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-30@14:06:34 GMT

علائم بیماری ام اس چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۲۳۶۸۷

علائم بیماری ام اس چیست؟

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، کیانوش خاموشیان مدیر مرکز جامع بیماران خاص دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از بیماری MS (مولتیپل اسکلروزیس) به عنوان یک بیماری سیستم اعصاب مرکزی (مغز و نخاع) یاد کرد و گفت : در این بیماری غلاف محافظ سلول‌های عصبی (غلاف میلین) بدلیل واکنش اشتباه سیستم ایمنی فرد صدمه دیده و بر اساس اینکه آسیب در چه قسمتی از سیستم عصبی مرکزی رخ داده، علائم بالینی متفاوتی ایجاد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت : بطور مثال چنانچه آسیب در راه‌های حسی باشد، بیمار دچار علائمی مانند بی حسی یا گزگز شدن شده و اگر آسیب در راه‌های حرکتی باشد بیمار دچار ضعف اندام‌ها و یا اختلال در راه رفتن می‌شود.

خاموشیان افزود: بیمار ممکن است به دلیل درگیری عصب بینایی دچار اختلال دید بصورت تاری دید یا از دست دادن دید کل یا قسمتی از محدوده بینایی یک چشم شود.

این متخصص مغز و اعصاب افزود: با درگیری مخچه و ساقه مغز علائم بیمار می‌تواند بصورت سرگیجه، بی تعادلی، دوبینی و مشکل حرکت چشم‌ها و گاهی اختلال تکلم بروز کند.

او ادامه داد: از علائم دیگر این بیماری می‌توان به احساس خستگی مزمن، اختلالات شناختی و حافظه، اختلالات کنترل ادرار یا مدفوع و. اشاره کرد.

خاموشیان با بیان اینکه وجود هر یک از این علائم به تنهایی نمی‌تواند منجر به تشخیص قطعی MS شود، گفت: هر کدام از این علائم ممکن است بدلیل بیماری یا علت دیگری در بدن ایجاد شده باشند، بطور مثال گزگز همانطور که در بیماری MS دیده می‌شود در بیماری‌های با تاثیر بر اعصاب محیطی هم ممکن است دیده شود که از جمله آن می‌توان به دیابت، کمبود B۱۲، مشکل تیروئید یا فشار موضعی بر عصب (مثلا در تنگی کانال مچ) اشاره کرد.

او افزود: بنابراین در صورت وجود این علائم نیاز است که فرد جهت تشخیص قطعی حتما به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کند و پزشک بر اساس شرح حال و معاینه بیمار و نیز سایر اقدامات تشخیصی (در صورت نیاز)، احتمال MS و سایر بیماری‌ها را ارزیابی می‌کند.

مدیر مرکز جامع بیماران خاص دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: متاسفانه برخی از بیماران با تجربه هر علامتی سریع برای خود تشخیص قطعی MS داده و دچار ترس کاذب می‌شوند و از سوی دیگر برخی افراد هم علائمشان را نادیده می‌گیرند و به پزشک مرتبط مراجعه نمی‌کنند که هر دو حالت اشتباه است و تنها راه مراجعه به پزشک متخصص است.

او با بیان اینکه بیماری MS می‌تواند در چند شکل متفاوت بروز کند، گفت: شایعترین شکل این بیماری فرم عود کننده- بهبود یابنده می‌باشد.

او با بیان اینکه علل ژنتیکی و محیطی هر دو در بروز بیماری MS موثر است، افزود: از علل محیطی که قابل پیشگیری هم است می‌توان به استرس، کمبود ویتامین D و سیگار کشیدن اشاره کرد.

این متخصص مغز و اعصاب در تشریح راهکار‌های درمانی این بیماری افزود: جهت درمان حملات MS نیاز است که فرد در صورت بروز هر حمله، در همان روز‌های اول به پزشک معالج خود مراجعه کرده تا درمان لازم جهت کنترل حمله را دریافت کند.

خاموشیان ادامه داد: دارو‌های نگهدارنده و کنترل کننده هم برای این بیماری وجود دارد که مانع بروز حملات جدید یا پیشرفت بیماری می‌شود. این دارو‌ها حتی اگر بیمار حمله جدیدی هم نداشته باشد باید بصورت طولانی مدت مصرف شود.

این متخصص مغز و اعصاب گفت: اگر دارو‌ها برای بیمار مشکلی ایجاد کنند یا نتوانند بیماری را کنترل کنند، بیمار باید سریعا به پزشک خود اطلاع داده تا در صورت نیاز دارو تعویض شود.

مدیر مرکز جامع بیماران خاص دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ادامه داد: خوشبختانه اکثر این دارو‌ها در حال حاضر در کشور رایگان هستند.

خاموشیان علامت درمانی و بازتوانی را دسته دیگر درمان بیماران MS عنوان کرد و افزود: در این نوع درمان‌ها از یکسری دارو‌ها و ورزش درمانی و فیزیوتراپی و... استفاده می‌شود .

انتهای پیام/د

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: علوم پزشکی بیماری غیرواگیر متخصص مغز و اعصاب بیماری MS دارو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۲۳۶۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تا کنون موردی از بیماری «تب کریمه کنگو» در لرستان مشاهده نشده است

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی زبردست امروز سه‌شنبه در گفت‌وگو با رسانه‌ها، اظهار داشت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی و مشترک بین انسان و دام است که از راه‌های مختلف به انسان انتقال پیدا می‌کند.

وی تصریح کرد: باتوجه‌به فرارسیدن فصل بهار و تابستان و افزایش میزان زاد ولد حشرات و انگل‌های خارجی امکان انتقال بیماری از جمعیت دامی به جوامع انسانی وجود دارد.

مدیرکل دامپزشکی لرستان، افزود: این بیماری در جمعیت دامی فاقد هرگونه نشانه و علائم بالینی است؛ اما در صورت بروز بیماری در انسان سبب علائم مختلف و متفاوتی خواهد شد.

زبردست از جمله راه‌های انتقال بیماری را تماس با دام آلوده، تماس با خون و ترشحات دام بیمار، کشتار غیرمجاز دام و گزش توسط کنه ناقل بیماری برشمرد و اضافه کرد: افراد در معرض خطر این بیماری چوب‌داران، دامداران، قصابان، سلاخان و دامپزشکان هستند.

وی از جمله راه‌های پیشگیری از شیوع این بیماری را سم‌پاشی بدن و جایگاه دام، مبارزه با جمعیت انگل‌های خارجی دام، رعایت پوشش شخصی و فردی در هنگام تماس با دام و ترشحات دام‌ها و همچنین نگهداری گوشت به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال اعلام کرد.

مدیرکل دامپزشکی لرستان، گفت: باتوجه‌به اقدامات صورت‌گرفته موردی از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه و کنگو در استان گزارش نشده است.

کد خبر 6093183

دیگر خبرها

  • مشاهده علائم بیماری سفیدک انگور در تاکستان‌های خراسان شمالی
  • تا کنون موردی از بیماری «تب کریمه کنگو» در لرستان مشاهده نشده است
  • نشانه‌ها و علائم بیماری کبد
  • جزئیات عرضه اینترنتی دارو/ پلتفرم‌ها در نقش پیک دارو
  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون