Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-30@20:36:43 GMT

سیل بلا نیست؛ آب مدیریت می‌خواهد

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۲۳۷۰۴

سیل بلا نیست؛ آب مدیریت می‌خواهد

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، مدیریت آب در کشور ما یکی از چالش‌های مهم در حوزه محیط زیست است که هربار با ورود یک سامانه بارشی به کشور و وقوع سیل‌های متعدد در گوشه و کنار به فکر آن می‌افتیم درحالی که علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد.

چند روز گذشته هم ورود سامانه بارشی به کشور منجر به ایجاد سیلاب‌هایی در مهاباد شد و ویدیوهای متعددی از فردی که آب او را می‌برد و ماشین‌های گرفتار در سیل بین مردم دست به دست شد؛ در واقع انگار مسئولان وعده‌هایی که پس از سیل ۹۸ مطرح کردند را از یاد برده‌اند که امروز شاهد تکرار اتفاقاتی از این دست هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حادثه سیل مهاباد که در چنین حجمی در چند دهه اخیر در این شهر رخ داده بی‌سابقه عنوان شده و همه به ویژه مسئولان و مدیران را غافلگیر کرد و به آنها این تلنگر را زد که در روند ساخت و سازها در محل سیلاب و بستر مسیل ها تجدیدنظر کنند.

به گفته کارشناسان بارش شدید باران در مهاباد در دو نقطه از شهر شدید و در اصطلاح هواشناسی به صورت تندری بوده و حدود نیم ساعت به طول انجامیده است و اگر در نقاط بیشتری به وقوع می پیوست همه شهر را فرا می‌گرفت و اگر مدت بارش بیشتر به طول می‌انجامید می‌توانست به یک فاجعه بزرگ مبدل شده و علاوه بر خسارات مالی، خسارات جانی زیادی را نیز به همراه داشته باشد. در حقیقت اگر مدیریت درستی در حوزه آب نداشته باشیم بارها با اتفاقاتی از این دست مواجه می‌شویم.

شهاب مرادی از روحانیون فعال در عرصه محیط زیست هم با انتقاد از مدیریت آب در کشور گفت: در چند دهه اخیر ۷۷۰۰ سیلاب از سیلاب‌های بسیار بزرگ گرفته تا سیلاب‌های کمی که یک روستا را تخریب می‌کند در کشور ایجاد شده است. رئیس سازمان جنگل‌ها هم در مصاحبه‌ای اعلام کرده که به طور متوسط با هر سیلابی ۲۵ میلیارد تومان خسارت وارد می‌شود. 

او ادامه داد: یعنی اگر شما هفت هزار و هفتصد را در ۲۵ میلیارد به قیمت امروز ضرب کنید، چیزی حدود حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان می‌شود و این عدد بزرگی است. بارش باران از دید ما مسئله ساده‌ای است اما خواهش می‌کنم به این دقت کنید که سیلاب با خود خاک را می‌شورد و از بین رفتن خاک از آب هم مهم تر است، در حقیقت خاک حاصلخیر ارزش بالایی دارد. 

مرادی با انتقاد از بی‌توجهی مسئولان به حوزه آب‌خیزداری عنوان کرد: بسیاری از ما شهر نشین شده‌ایم و فکر می‌کنیم از بین رفتن خاک و جنگل اهمیتی ندارد اما سیلاب با خود خاک را می‌شورد، درخت را می‌شکند و سد را مملو از گل و لای می‌کند. متاسفانه کسی در این موارد مطالبه‌ای ندارد و جریان‌های سیاسی هم به این موارد اهمیت نمی‌دهند و رسیدگی به این موضوع هم در اولویت دولت‌ها نیست.

او افزود: متاسفانه در معماری ساختمان‌ها هم به موضوع خطر سیل توجه نمی‌کنیم مثلا کسی به روستایی ما نمی‌گوید که خانه خود را همسطح زمین نساز و  دو متر بالاتر  ببر یا از پله و رمپ استفاده کن. بارش باران شکرگذاری دارد اما برای کنترل سیلاب باید در حوزه آب‌خیزداری مدیریت داشت.

مرادی تاکید کرد: باران نعمت است اما سیل  گل و لای شده و  کاسبی مردم را خراب می‌کند. سیل در بسیاری از شهرها باعث شد تا گل و لای حتی تا سقف خانه‌ها هم برود. مسئولان باید اول در این حوزه مدیریت داشته باشند و بعد به فکر انتقال آب بین حوزه‌ای بیفتند. دلیل این تعداد فرو نشست خالی شدن زمین‌ها از آب است.

انتهای پیام /

پرستو خلعتبری کد خبر: 1117726 برچسب‌ها سیل

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: سیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۲۳۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۰ هزار میلیارد تومان در حوزه مدیریت شهری مرکزی هزینه شده است

به گزارش خبرنگار مهر، فرزاد مخلص الائمه پیش از ظهر یکشنبه در همایش شوراهای اسلامی استان مرکزی و بزرگداشت روز ملی شوراهای اسلامی اظهار کرد: سال گذشته بالغ بر ۱,۰۰۰ میلیارد تومان در روستاها توسط شوراهای روستاها و دهیاری‌ها هزینه شده است.

وی افزود: این استان یک و هشت دهم جمعیت و مساحت کشور را دارد، همچنین ۲ درصد تولیدات کشاورزی کشور مربوط به این استان است.

استاندار مرکزی تصریح کرد: استان مرکزی رتبه دوم اجرای پروژه‌ها در سطح روستاها در کشور را به خود اختصاص داده و در تعریف پروژه‌های جدید و برنامه‌های راهبردی نیز رتبه نخست را دارد.

مخلص‌الائمه ادامه داد: در سطح شهرها بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در حوزه مدیریت شهری هزینه شده که تنها طرح‌های عمرانی نبوده و در حوزه‌های مختلف این طرح‌ها صورت گرفته است.

امسال ۷ هزار میلیارد تومان در شهرهای مرکزی هزینه می‌شود

وی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۱ به میزان ۵ هزار و ۲۴ میلیارد تومان توسط دولت در بخش عمرانی هزینه شده است، گفت: امسال ۷ هزار میلیارد تومان در شهرها هزینه خواهد شد که البته بخشی مرهون حرکت اقتصادی است که در استان شکل گرفته است.

استاندار مرکزی بیان کرد: در سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰ در بازه زمانی ۶ ساله، ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بودجه عمرانی در استان هزینه شده اما در سال ۱۴۰۱ به تنهایی ۶۰ درصد بیش از مجموع ۶ سال قبل و سال گذشته در حوزه مدیریت شهری و روستایی ۲۰ درصد بیشتر از مجموع بودجه عمرانی سال ماقبل آن بوده است.

وی گفت: مدیران استان ملزم به تکریم شوراها هستند و پیشنهاد می‌شود برگزاری نشست‌ها به صورت موضوعی باشد و مدیران مربوطه در جلسه حاضر شوند تا در مورد موضوع خاص بحث و گفتگو و تبادل تجربه و حل مسائل شود.

شبانه روزی شدن شماری از پروژه‌های مرکزی

استاندار مرکزی تصریح کرد: برای نخستین بار در تاریخ این استان تعدادی از پروژه‌ها شبانه روزی شدند که این اتفاق بی نظیر بود و نگاه مساله محور و نتیجه گرا باید همواره مورد توجه قرار گیرد.

مخلص الائمه در ادامه افزود: موفقیت شوراها همچنین دولت موفقیت نظام جمهوری اسلامی است و هیچ تفاوتی نیست وجود ندارد و همه زیر مجموعه جمهوری اسلامی هستند و باید اذعان کرد که فرمانداران باید به شوراها به عنوان در دسترس ترین نمایندگان مردم توجه ویژه داشته باشند.

وی با اشاره به ضرورت توجه به هزینه کرد اعتبارات شهرداری و دهیاری‌ها تاکید کرد: بیش از یکسال تا پایان فعالیت شوراها باقی مانده و البته بخش کمتری این زمان برای کار مهیا است و زمان به سرعت می‌گذرد باید در این زمان با یک اولویت بندی در این هزینه کرد دقت داشت.

استاندار مرکزی تصریح کرد: شوراها در بیان عملکرد و اقداماتی که انجام می‌دهند نیز باید برنامه ریزی داشته باشند.

وی در خصوص نهضت ملی مسکن گفت: در برخی موارد در تأمین زمین؛ تأمین زیرساخت مشکلاتی وجود دارد که می‌طلبد شتاب بخشی برای رفع موانع جز اولویت‌ها قرار گیرد هر چند در مجموع استان مرکزی جز کم مشکل ترین استان‌ها در این حوزه است‌.

استاندار مرکزی اظهار کرد: در شهرهای استان مرکزی به جز یک یا دو شهر همراهی خویی در زمینه نهضت ملی مسکن وجود داشته که جای تشکر دارد.

مخلص‌الائمه تاکید کرد: با توجه به مدت زمان باقی مانده تا پایان دوره فعالیت باید تلاش شود از حاشیه‌ها پرهیز شود و مردم و مسئولین خود را سرگرم امور فرعی و حاشیه‌ای نکنند.

وی گفت: همه شوراها به ویژه در روستاها به شکایت و خسارات وارده از سوی معادن توجه داشته باشند تا معادنی که خسارت وارد می‌کنند و تاکنون شکایتی از آنها نشده را به مراجع ذیربط اطلاع دهند تا پیگیری‌های لازم صورت گیرد.

مناطق حاشیه شهرها مورد توجه ویژه باشد

استاندار مرکزی با بیان اینکه در حوزه بنیاد مسکن نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است، افزود: توجه به مناطق حاشیه‌ای حاشیه نشین شهرها نیز باید مورد توجه باشدو این مهم جز سیاست‌های مهم نظام است. هیچ مدیری در استان نباید در این خصوص بی تفاوت باشد همچنین شهرداران و شوراها نیز از این موضوع مستثنی نیستند.

کد خبر 6091083

دیگر خبرها

  • ۵۰ واحد مسکونی در خراسان جنوبی بر اثر سیلاب اخیر خسارت دید
  • ارتقای توانمندی ایران در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب‌ها
  • وزیر نیرو:ارتقای توانمندی ایران در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب‌ها
  • رونمایی از خودروهای ثبت تخلف ویژه ناوگان بار درون شهری در اصفهان
  • بارش‌های رگباری پنجشنبه دراصفهان می‌بارد/آماده باش نیروهای امدادی
  • پیش‌بینی بارش‌های رگباری در اصفهان / احتمال وقوع آب‌گرفتگی و سیلاب در مناطق مختلف استان
  • کنترل ۲ میلیون متر مکعب سیلاب در سازه‌های آبخیزداری بیرجند
  • هشدار وقوع سیلاب در افغانستان
  • ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در حوزه مدیریت شهری مرکزی هزینه شده است
  • طالبان در سیلاب هم آب را به ایران بست | چانه‌زنی بر سر آب به کجا رسید؟