Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-29@21:40:27 GMT

تهران - باکو در مسیر کاهش اختلافات

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۲۳۸۶۸

تهران - باکو در مسیر کاهش اختلافات

خوشبختانه با صدور ابلاغیه سازمان راهداری کشور و توصیه موکد به عدم تردد کامیون های ایرانی در منطقه قره باغ کوهستانی و متعاقبا آزادی دو راننده کامیون ایرانی، وضعیت بهتری بر روابط فیمابین حاکم شده است. به اعتقاد بسیاری از کارشناسان مسائل منطقه، چند دور گفتگوهای وزرای امورخارجه دوکشور نیز اقدام مثبت و مفیدی برای کاهش اختلافات و تقویت اشتراکات بوده و می تواند به تقویت مناسبات دوستانه بیانجامد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


روابط ایران و جمهوری آذربایجان در مقاطع مختلف دارای فراز و نشیب بوده اما هیچگاه دچار بحران نشده و اراده مسئولان دوکشور، مبتنی بر کاهش اختلاف نظرها و رفع هوشمندانه سوء تفاهمات بوده است. تلاش مستمر طرفین برای تقویت اعتماد، عدم تأثیرپذیری از کشورها و رسانه‌هایی که مخالف پیشرفت روابط دو کشور هستند و همچنین پیگیری های لازم برای حل و فصل موانع و مشکلات موجود، از جمله راهکارهای مهم برای تقویت همکاری‌های دوجانبه بین ایران و آذربایجان است.

جمهوری اسلامی ایران همواره برای تمامیت ارضی و حاکمیت ملی همسایگان خود احترام قائل بوده و توسعه روابط سیاسی و اقتصادی با  این کشورها را دارای اولویت می داند، طبعا گسترش همکاری‌های تنگاتنگ بین تهران- باکو نیز می‌تواند زمینه‌های تقویت و پیشرفت مناسبات دو کشور را در پی داشته باشد.
در این میان، روابط دوجانبه ایران و ارمنستان در قالب توجه ایران به همکاری با همسایگان بوده و دارای توجیه منطقی می باشد و در عین حال نمی تواند روابط خوب ایران با جمهوری آذربایجان را تحت تاثیر قرار دهد.
یکی از اهداف رژیم صهیونیستی برای حضور در کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز، اخلال در روابط ایران با این کشورها بوده و دستگاه های تبلیغاتی اسرائیل همواره سعی در بزرگنمایی روابط خود با کشورهای این منطقه داشته اند. رژیم اشغالگر فلسطین هیچگاه دوست کشورهای مسلمان نبوده و در مقاطع مختلف، نفاق و عدم صداقت خود، نسبت به این کشورها را نشان داده است. مقامات آذربایجان اخبار منتشره مبنی بر استفاده از خاک این کشور توسط رژیم صهیونیستی علیه ایران را بارها تکذیب کرده‌ و انتشار این قبیل اخبار را با هدف ایجاد تنش در روابط ایران و ‌جمهوری آذربایجان دانسته اند. با این وصف کشورهای منطقه باید خصومت دیرینه رژیم اشغالگر قدس علیه مسلمانان را به درستی بشناسند و  نسبت به ماجراجویی‌های این رژیم، حساس باشند.

جمهوری اسلامی ایران نیز با اعتقاد به تقویت اصول سیاست همسایگی و با پرهیز از دخالت در امور داخلی کشورهای دوست، هرگز اجازه فعالیت در خاک این سرزمین علیه همسایگان خود را نداده و نخواهد داد و از هر اقدام سازنده ای برای رفع اختلافات و سوء برداشت ها حمایت می کند.
فعال شدن کمیته مشورتی سیاسی با حضور معاونین وزارت امورخارجه کشور و تداوم مذاکرات آنها نه تنها موجب کاهش اختلافات خواهد شد بلکه مسیر همکاری های اقتصادی، صنعتی، کشاورزی، انرژی، گردشگری و تجارت را هموار خواهد ساخت.
در کنار رایزنی های مسئولین سیاسی، تداوم ارتباطات مجالس ایران و جمهوری اسلامی ایران که همواره موجب تقویت مناسبات دوجانبه شده، موجب انزوای اندک افرادی که به دنبال ایجاد اختلال در تعاملات خوب دو کشور هستند، خواهد شد. از این رو تبادل هیات های پارلمانی و جدیت نمایندگان مجالس برای تقویت مناسبات فیمابین، باید مورد تاکید و توجه باشد.
انتشار اخبار منفی توسط برخی رسانه‌ها در منطقه و خارج از منطقه، با هدف تخریب روابط دو کشور و بزرگنمایی اختلافات صورت می‌گیرد و تشکیل کمیته مشترک رسانه ای که در دستورکار دوکشور قرار دارد، با هدف شناخت ترفند رسانه های مخرب، می تواند در مدیریت وضعیت فعلی موثر باشد. برای هدایت فضای رسانه ای، مناسب است مسئولین رسمی و رسانه های دولتی، علیه یکدیگر صحبت نکرده و با اظهارات مثبت و سازنده، قدرت ابتکار رسانه ای را در دست گیرند.
ملت های ایران و جمهوری آذربایجان با پیشینه تاریخی و فرهنگی مشترک ، برای ایجاد روابط نزدیک، گام های بلندی برداشته و به مثابه یک ملت در دو کشور مستقل، دارای تعاملات مثبت بوده اند. کمک های سیاسی،نظامی و اقتصادی ایران به جمهوری آذربایجان در جنگ قره باغ و حمایت از تمامیت ارضی و آزادسازی تمام مناطق اشغالی این کشور، نماد دوستی و برادری دایمی دو ملت است که باید همواره مورد توجه مقامات دوکشور قرار گیرد.

کد خبر 1571050

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: محسن پاک آیین باکو جمهوری آذربایجان جمهوری آذربایجان دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۲۳۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه گردشگری ایران و عمان باعث تقویت روابط اجتماعی می‌شود

سید عزت‌الله ضرغامی امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در دیدار با لیلا بنت احمد بن عواد النجار وزیر توسعه اجتماعی عمان که در محل دفتر وزیر میراث‌فرهنگی برگزار شد، با اشاره به اهمیت تقویت روابط فرهنگی، اجتماعی و سیاسی بین دو کشور ایران و عمان، اظهار کرد: شما یک وزیر زن هستند. از این که یک خانم مسلمان مسئولیتی بزرگ دارد، برای جامعه اسلامی بسیار حائز اهمیت است و من از این بابت بسیار خوشحال هستم.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، افزود: همکاری بین دانشگاهی بین ایران و عمان می‌تواند تقویت شود. با توجه به وجود دانشگاه الزهرا در عمان و نیز دانشگاهی به همین نام در ایران می‌توان راهکار‌های تقویت همکاری‌های دانشگاهی را بررسی کرد چرا که تبلیغات جهانی برخی از رسانه‌های مختلف منفی است و این گونه وانمود می‌کنند که حجاب مانع کسب علم است. اما این اقدامات مدیریتی توسط خانم‌ها می‌تواند باعث شود تا این تبلیغات منفی خنثی شود.

گردشگری مسئولیت اجتماعی ماست

او سپس به حوزه گردشگری اشاره کرد و ادامه داد: ما حدود ۳۰ حوزه گردشگری داریم که عمانی‌ها از گردشگری سلامت استقبال کردند و ۳۰ درصد گردشگران عمانی که به ایران سفر می‌کنند گردشگران سلامت هستند.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: سیاست دولت آقای دکتر رئیسی بر این است که گردشگران ایرانی نیز به عمان سفر کنند و روابط گردشگری دو کشور تقویت شود. سیاست ایران این است که عمان را در حوزه گردشگری در اولویت قرار بدهیم.

او در ادامه صحبت‌های خود به سابقه تاریخی و تمدنی ایران اشاره کرد و افزود: ما با عمان اشتراکات زیادی داریم. تمایل داریم روابط بین ملت‌ها تقویت شود و شما به‌عنوان وزیر توسعه اجتماعی عمان می‌توانید نقش مهمی در تقویت و ارتباط این روابط اجتماعی ایفا کنید.

گردشگری دریایی ایران و عمان تقویت می‌شود

ضرغامی سپس به مرز دریایی ایران و عمان اشاره کرد و افزود: گردشگری دریایی یکی از ظرفیت‌های مهم بین ایران و عمان در حوزه توسعه گردشگری است. با این حال متأسفانه گردشگری دریایی ایران و عمان در وضعیت خوبی قرار ندارد. اگر گردشگری دریایی تقویت شود به طور حتم باعث تحکیم و تقویت روابط اجتماعی بین دو کشور خواهد شد.

همکاری در حوزه میراث‌فرهنگی و صنایع‌دستی

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سپس به اهمیت مشارکت دو کشور در حوزه مرمت آثار تاریخی اشاره کرد و افزود: آمادگی داریم در پروژه‌های مرمتی در عمان مشارکت داشته باشیم.

ضرغامی افزود: صنایع‌دستی ایران جایگاه اول را در سطح جهان دارد و در ۳۰۰ رشته صنایع‌دستی فعال هستیم. در این باره نیز آماده همکاری با عمان هستیم و امید داریم مسئولان عمانی درباره حضور هنرمندان صنایع‌دستی و برگزاری نمایشگاه‌ها همکاری کنند.

او در بخش دیگری از صحبت‌های خود به اهمیت حضور بانوان در دستگاه‌های مختلف به عنوان مشاور و مدیر اشاره کرد و افزود: بانوان ما در دستگاه‌های مختلف در سطوح مدیریتی مختلف حضور دارند. این که یک مشاور امور بانوان مسائل مرتبط با زنان را به طور ویژه ارتقا دهد، اهمیت دارد.

پیشنهاد برپایی نمایشگاه‌های مشترک صنایع‌دستی

لیلا بنت احمد بن عواد النجار وزیر توسعه اجتماعی عمان نیز در این نشست با ابراز خرسندی از توسعه گردشگری بین ایران و عمان، گفت: یک کنفرانس به زودی قرار است در حوزه تخصصی گردشگری با حضور وزیر گردشگری عمان برگزار شود و از شما نیز برای حضور در این کنفرانس دعوت می‌کنیم.

او به حوزه صنایع دستی و اهمیت همکاری‌ها در این حوزه نیز اشاره کرد و گفت: در حوزه صنایع‌دستی نیز ۹۰ درصد فعالان صنایع دستی در عمان را بانوان تشکیل می‌دهند. در این باره آماده و علاقه‌مندی برای همکاری در حوزه صنایع‌دستی هستیم. از این رو پیشنهاد می‌دهیم نمایشگاه‌های مشترک برای فروش صنایع‌دستی برپا کنیم.

این مسئول عمانی در ادامه به حضور بانوان در دستگاه‌های مختلف به عنوان مشاور اشاره کرد و افزود: در ایران دستگاه‌های مختلف از بانوان به عنوان مشاور استفاده می‌کنند و نیز مشاور امور خانواده و بانوان دارند و این بسیار کار ارزشمندی است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری میراث و گردشگری

دیگر خبرها

  • جمهوری آذربایجان قصد دارد املاک دولتی ایران در باکو را مصادره کند
  • رایزنی «بلینکن» با سران ایروان و باکو درباره روند صلح بین دو کشور
  • ادعای اقدام علیه املاک دولت ایران؛ باکو قصد مصادره اموال کرده است؟
  • کاهش ۵ درصدی سرانه مصرف آب از اولویت‌های آبفای کشور است
  • توسعه گردشگری ایران و عمان باعث تقویت روابط اجتماعی می‌شود
  • مخبر: ایران به دنبال روابط برد برد با کشورهاست
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • دیدار وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در قزاقستان
  • امیرعبدالهیان: روابط ایران با قاره آفریقا مبتنی بر احترام متقابل و منافع مشترک است
  • ایران برای ایجاد یک پایگاه دائمی در دریای سرخ تلاش می‌کند