Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@23:29:20 GMT

لزوم نظارت بر فرآیند خشک کردن آلو با گوگرد

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۲۴۲۱۵

لزوم نظارت بر فرآیند خشک کردن آلو با گوگرد

نتایج یک مطالعه نشان داد که باقی‌مانده سولفیت در آلوهای خشک‌شده با گوگرد، می‌تواند خطر سمیت سلولی را به همراه داشته باشد.

به گزارش ایسنا، میوه آلو، به دلیل درصد رطوبت بالا، زود فاسد می‌شود و فصل برداشت آن کوتاه است. به همین دلیل  این میوه به شکل خشک‌شده نگهداری و مصرف می‌شود.

خشک کردن، یک روش نگهداری است که از راه کاهش محتوای آب میوه‌ها باعث کاهش تغییرات بیوشیمیایی، شیمیایی و میکروبی محصول می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اکثر مناطق، از گاز دی اکسید گوگرد جهت نگهداری و حفظ رنگ آلو استفاده می‌شود. از سال ۱۹۸۶ اداره غذا و داروی ایالات متحده آمریکا، استفاده از دی اکسید گوگرد را به علت اثرات مضرش بر سلامتی انسان محدود کرده است.

نمک‌های گوگرد و دی اکسید گوگرد مانند «متا بی‌سولفیت سدیم»؛  به عنوان مواد نگهدارنده و برای خشک کردن میوه‌هایی مانند آلو استفاده می‌شود. انجام این فرآیند، برای خشک کردن آلو، بسته به اشکال مورد استفاده (گاز یا محلول) باعث افزایش بقایای گوگرد در آلو می‌شود. وجود بقایای گوگرد در آلو، ممکن است مشکلات زیادی برای سلامتی ایجاد کند.

طبق استاندارد ملی ایران حد مجاز متابی سولفیت سدیم ۲۵۰ ppm تعیین شده است؛ ولی در یک بررسی میانگین غلظت باقیمانده متا بی سولفیت سدیم در ۱۲ نمونه آلو خشک موجود در بازار، ۵۱۶ ppm بود.

با توجه به اهمیت این موضوع پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی نیشابور، با انجام یک مطالعه؛ تاثیرات آلوی خشک شده با متا بی‌سولفیت سدیم را بر آپوپتوز یا مرگ برنامه‌ریزی‌شده برخی سلول‌ها، بررسی کردند.

بررسی‌های این مطالعه حاکی از آن است که باقیمانده سولفیت در غلظت‌هایی که در برخی از آلوهای خشک موجود در بازار وجود دارد، خطر سمیت سلولی را برای سلول‌های طبیعی ایجاد می‌کند.

سدیم متا بی سولفیت مانند هر ماده افزودنی دیگر دارای عوارض و اثرات سوء سلامت بر بدن موجودات زنده است و مصرف بیش از مقدار مجاز باعث می‌شود کبد نتواند سولفیت اضافی را خنثی کند و سبب آسیب به بافت‌های کبد و کلیه می‌شود.

به گفته پژوهشگران این مطالعه؛ از آن‌جا که فرآیند خشک کردن آلو در کارگاه‌ها، به شیوه سنتی انجام می‌شود؛ سازمان‌های ذی‌صلاح نظارت کم‌تری بر آن‌ها دارند. در نتیجه میزان مصرف گوگرد و زمان در معرض قرار گرفتن آلوها در برابر گاز گوگرد، می‌تواند تهدیدی برای سلامت عمومی و حتی صادرات این محصول باشد.

این پژوهشگران می‌گویند: با نظارت قوی‌تر، وضع قوانین و فراهم آوردن تسهیلات و امکانات ایمن‌تر برای تولیدکنندگان، می‌توان باقیمانده گوگرد در میوه آلو خشک را کنترل کرد و کیفیت این محصول را ارتقا داد.

نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «بررسی اثرات سیتوتوکسیسیتی آلوی خشک با و بدون پیش تیمار با متابی سولفیت سدیم بر آپوپتوز رده سلول‌های خونی انسانی ( K۵۶۲ ) و سلول های نرمال (L-۹۲۹)» در پایگاه نتایج پژوهش‌های سلامت کشور منتشر شده و محمدرضا امیریوسفی، امیر سالاری، هادی محبعلیان و محبوبه کلانتر مهدوی؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در انجام این طرح تحقیقاتی مشارکت داشتند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: میوه خشک گوگرد خشک کردن سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۲۴۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوشمندسازی و مجازی‌سازی فرآیند حمل و نقل کالا در یزد

محمد رستگاری  مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان یزدگفت: هوشمندسازی و مجازی‌سازی فرآیند حمل‌ونقل کالا یکی از سیاست‌های اصلی اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان یزد است که طی سال‌های اخیر این مهم در شهرستان‌های ابرکوه، مروست، بافق و معادن متمرکز بخش ندوشن اجرا، مراحل آزمون‌وخطا را پشت سر گذاشته و پس از تست‌های اولیه به تکامل مطلوب رسیده است.

وی افزود: با توجه به حواشی متعدد حاکم بر ساختار حمل‌ونقل محمولات کاشی و سرامیک، برنامه‌ریزی‌های مختلف برای اجرای این طرح در صنایع نامبرده نیز در دستور کار مجموعه راهداری قرار گرفت که به لطف خدا پس از انجام هماهنگی‌های لازم با دستگاه‌های اجرایی مرتبط، تشکل‌های صنفی و واحد‌های تولیدی، طرح ساختاری اعلام بار مجازی از ۹ اردیبهشت‌ماه سال جاری در رابطه با حمل محمولات کاشی و سرامیک سراسر استان پیاده‌سازی شد.

رستگاری با بیان اینکه در اولین روز اجرا بیش از هزار و ۱۰۰ بارنامه برای محمولات کاشی و سرامیک استان مبتنی بر سامانه هوشمند صادر شد، تصریح کرد: همزمان با آغاز اجرای این طرح، کلیه فعالان حوزه حمل‌ونقل و شرکت نرم‌افزاری سازنده و کنترل کننده این سامانه نیز آماده‌باش بودند تا در صورت وجود هرگونه نقص و ایجاد اختلال، به سرعت مشکل را برطرف نمایند که به لطف خداوند هیچ‌گونه مشکلی گزارش نشد.

وی اظهار داشت: شفافیت، عدالت محوری و چابک سازی در فرآیند حمل‌ونقل از جمله مزایای طرح هوشمند سازی و مجازی‌سازی است که در حوزه حمل‌ونقل استان بروز کرده و منشأ برکات بسیاری خواهد شد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای از پیاده‌سازی ساختار مجازی در فرایند حمل‌ونقل در صنایع کاشی و سرامیک به عنوان یک تحول بزرگ یاد کرد و گفت: مهم‌ترین دستاورد این طرح که پس از ۲ سال برنامه‌ریزی و کار کارشناسی قابلیت اجرا یافت، برقراری عدالت بین رانندگان و رضایت کامل آنان، سهولت و چابک سازی در امر حمل‌ونقل برای همه ارکان فعال در این حوزه است.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • ۱۳ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • سوخت گیری در آسمان چگونه و چقدر طول می‌کشد؟
  • آیا هر کسی می‌تواند نمک کم سدیم بخورد؟
  • هوشمندسازی و مجازی‌سازی فرآیند حمل و نقل کالا در یزد
  • ساخت نوعی باتری سدیمی که ظرف چند ثانیه شارژ می‌شود
  • فرآیند استخراج طلا از رم های قدیمی کامپیوتر (فیلم)
  • بی‌نمک زندگی کنید!
  • فرآیند تولید آدامس در یک کارخانه مشهور (فیلم)
  • فرآیند تولید میلیارد‌ها میخ در یک کارگاه پاکستانی (فیلم)
  • لزوم نظارت، حمایت و هدایت، پس از صدور مجوز مؤسسات فرهنگی