Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-02@07:15:43 GMT

دست‌های پیدا و پنهان گسترش داعش در افغانستان

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۲۵۱۲۱

دست‌های پیدا و پنهان گسترش داعش در افغانستان

شواهد و گزارش‌های مردمی از ولایات مختلف حاکی از آن است که گروه داعش در حال گسترش قلمرو خود و سربازگیری از میان مردم و برخی سربازان ناراضی طالبان است.

به گزارش مشرق، وب سایت «پیام آفتاب» درباره وضعیت تروریسم در افغانستان نوشت:

داعش خراسان، گروهی‌است متشکل از جنگجویان تندرو افغانستانی و پاکستانی که در ۶ دلو/بهمن ۱۳۹۳ برابر با  ۲۶ ژانویه ۲۰۱۵ با حکم ابوبکر البغدادی، سرکرده گروه داعش، به رهبری حافظ سعید خان عضو سابق طالبان پاکستان، به‌عنوان «امیر داعش خراسان»، رسما شروع به فعالیت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حافظ سعید خان نخستین رهبر این گروه سلفی به دلیل روابط گسترده‌ای که با عشایر محلی و گروه‌های سلفی پاکستان داشت توانست تعدادی از پیکارجویان با تجربه و نا راضی طالبان را اطراف خود جمع کند.
تمرکز این گروه بر مناطق سنی‌نشین کشور پاکستان، افغانستان، ایران، هند، آسیای میانه و شمال چین است و افرادی  هم در این کشورها با آن‌ها اعلام بیعت کرده‌اند.
اعضای این گروه را عمدتا اعضای سابق و ناراضی طالبان افغانستان و پاکستان و اتباع کشورهای ازبکستان، تاجیکستان و چین مانند "تحریک اسلامی ازبکستان" و "تحریک اسلامی ترکستان شرقی" که از ایغورهای چینی هستند تشکیل می‌دهند.
فعالیت این گروه در زمان حاکمیت نظام جمهوری عمدتا در ولایات شرقی مثل کنر و ننگرهار متمرکز بود و گاهی به حملات انتحاری و انفجاری در شهرکابل اقدام می‌کردند. اما پس از روی کار آمدن طالبان و خلأ قدرت موجود و آزاد شدن جنگجویان این گروه از زندان‌های افغانستان و دست به کار شدن استخبارات منطقه و فرامنطقه ظاهرا قلمرو
شواهد و گزارش‌های مردمی از ولایات مختلف حاکی از آن است که گروه داعش در حال گسترش قلمرو خود و  سربازگیری از میان مردم و برخی سربازان ناراضی طالبان است. گفته می‌شود داعش برای افراد خود ماهانه ۴۰۰ دالر حقوق می‌دهد که این مسأله در شرایطی که افغانستان درگیر فقر و بی‌کاری گسترده است و شغلی هم وجود ندارد موجب ترغیب افراد برای پیوستن به داعش خواهد شد.
از سوی دیگر قدرت‌های فرامنطقه‌ای که می‌خواستند برای کنترل قدرت‌های منطقه مانند: چین، روسیه و جمهوری اسلامی ایران در افغانستان حضور و پایگاه نظامی داشته باشند بعد از ۲۰ سال جنگ و خونریزی به این نتیجه رسیدند که حضور نظامی آنها در افغانستان برای مردم افغانستان و کشورهای منطقه پذیرفتنی نیست و حساسیت زا خواهد بود الآن با تغییر استراتیژی با استقرار نیروهای نیابتی خود در افغانستان و نا امن کردن منطقه اهداف سیاسی خود را دنبال نموده و نا امنی را از افغانستان به کشورهای رقیب خود منتقل نمایند.
از این رو این کشورها تمام تلاش خود را برای بی‌ثبات سازی افغانستان به کار خواهند بست و از نیروهای نیابتی خود متشکل ازگروه‌های افراط‌گرای مسلمان منطقه استفاده خواهد کرد تا هم افغانستان را نا امن سازد و هم نا امنی را به به کشورهای مورد نظر خود انتقال دهد.
برخی گزارشها نیز از پیوستن کماندوهای اردوی ملی و قطقه ۰۱ امنیت ملی به گروه داعش حکایت دارد که می تواند زنگ خطر جدی را برای امنیت و ثبات افغانستان به صدا در آورد و این مسأله نباید دست کم گرفته شود و از آن غفلت شود. غفلت از گسترش روز افزون داعش و دست کم گرفتن این گروه با وجود زمینه‌های رشد و گسترش این گروه و دخالت کشورهای بیرونی و قدرت‌های فرامنطقه‌ای
پس از روی کار آمدن طالبان و خلأ قدرت موجود و آزاد شدن جنگجویان این گروه از زندان‌های افغانستان و دست به کار شدن استخبارات منطقه و فرامنطقه ظاهرا قلمرو فعالیت این گروه افزایش پیدا کرده و این گروه سعی دارد قلمرو خویش را در سراسر افغانستان بویژه در ولایات شمالی افغانستان گسترش دهد.
برای حفظ نفوذ خود در افغانستان و دنبال کردن اهداف استکباری خود در منطقه خسارات زیادی را برای مردم افغانستان به بار خواهد آورد که جبران ناپذیر خواهد بود.
برای خنثی سازی توطئه‌های دشمنان افغانستان و ناکام گذاشتن داعش در افغانستان باید در قدم اول زمینه رشد و گسترش افراد به این گروه از بین برود و این مسأله در صورتی امکان پذیر است که طالبان خواست‌های مردم افغانستان مبنی بر تشکیل یک حکومت ملی و فراقومی متشکل از افراد مسلکی، متخصص و تحصیل کرده فارغ از تعلقات قومی، زبانی، مذهبی و جنسیت آنها بپذیرند تا وفاق ملی به وجود آمده و زمینه برای آشتی ملی فراهم شود.
این مسأله به حکومت مشروعیت داخلی بخشیده و کسب مشروعیت داخلی موجب کسب مشروعیت خارجی و به رسمیت شناختن حکومت از سوی کشورهای جهان و سازمان ملل خواهد شد و افغانستان که در این صورت هم سرمایه‌های بلوکه شده افغانستان آزاد شده و هم زمینه کار و اشتغال و گسترش تجارت فراهم خواهد گردید.

با به وجود آمدن وحدت و وفاق ملی و فراهم شدن زمینه کسب کار زمینه برای فعالیت داعش و دیگر گروه‌های تروریستی محدود و تنگ شده و از گسترش آن جلوگیری خواهد شد وگرنه با تداوم روند فعلی خطر گسترش داعش بسیار جدی است.

منبع: مشرق

کلیدواژه: تحولات قفقاز تحولات افغانستان داعش خراسان گروه داعش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۲۵۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داعش مسئولیت حمله تروریستی به نمازگزاران شیعه در هرات را برعهده گرفت

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از کابل، داعش شب گذشته در پیامی گفته است افراد داعش به نمازگزاران شیعه در شهرستان " گذره " هرات حمله کرده اند. حمله تروریستی به نمازگزاران در هرات با واکنش‌های گسترده بین المللی و داخلی همراه شد.
سفارت جمهوری اسلامی ایران در افغانستان، دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد، سفارت ترکیه، کارداراتحادیه اروپا، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد، حامد کرزی رییس جمهوراسبق، عبدالله عبدالله ریس سابق شورای عالی مصالحه ملی، محمد محقق رییس حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان و شورای سراسری علمای شیعه افغانستان این حمله را محکوم کردند.
دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان و گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور این کشور بر حفاظت از شیعیان در برابر حملات تروریستی تاکید کرده اند.
شورای علمای سراسری افغانستان نیز از حکومت سرپرست این کشور خواسته است برای تامین امنیت مساجد و مراکز دینی شیعیان بیستر توجه کند.
اجساد هفت شهید حمله تروریستی داعش بر مسجد امام زمان روز گذشته با حضور گسترده شهروندان به خاک سپرده شد.
استانداری هرات نیز اطمینان داده است که عاملان این حمله به زودی دستگیر و به پنجه قانون سپرده می‌شوند.
مجازات عاملان این حمله تروریستی از مهمترین خواسته‌های چهره‌های سیاسی و مردم این کشور است.

 

دیگر خبرها

  • فراخوان داعش؛ به جای غزه در افغانستان «جهاد» کنید
  • بیش از ۳۵ کشته در حملات داعش در افغانستان
  • طالبان حمله تروریستی داعش در ولسوالی گذره را محکوم کرد
  • ضرورت مبارزه ایران و افغانستان با داعش به عنوان تهدید مشترک
  • داعش مسئولیت حمله تروریستی به نمازگزاران شیعه در هرات را برعهده گرفت
  • آغاز «ماه پنهان» با لیندا کیانی و آرمین رحیمیان
  • «ماه پنهان» در تهران کلید خورد
  • روایت روزنامه جمهوری اسلامی از مدارا با طالبان بدون خط قرمز/ جازدن سیل به جای دادن حقابه!
  • کاظمی قمی: داعش خراسان، تهدید مشترک برون پایه برای منطقه است
  • یک میلیون مهاجر افغان از ترس اخراج پنهان شده اند