Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-04@00:19:19 GMT

مجمع عمومی حزب کمونیست چین آغاز به کار کرد

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۲۵۲۷۰

مجمع عمومی حزب کمونیست چین آغاز به کار کرد

رهبران ارشد حزب حاکم کمونیست چین از امروز (دوشنبه) اجلاسی محوری و کلیدی را آغاز کردند که انتظار می‌رود سلطه ریاست‌جمهوری فعلی این کشور بر قدرت را بیش از پیش تحکیم کند.

 به نقل از خبرگزاری فرانسه، حدود ۴۰۰ تن از اعضای کمیته مرکزی قدرتمند حزب کمونیست چین، در پکن گرد هم آمده‌اند تا در مجمع عمومی چهار روزه این حزب شرکت کنند؛ اجلاسی که مانند دیگر دیدارهای رهبری چین، پشت درهای بسته برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رسانه دولتی "شینهوا" چین گزارش داد، شی جینپینگ، ریاست‌جمهوری چین این اجلاس را با یک گزارش کار و "توضیحاتی پیرامون پیش‌نویس قطعنامه‌ای در مورد دستاوردهای عمده و تجربیات تاریخی" حزب کمونیست چین در طول ۱۰۰ سال فعالیتش، آغاز کرد.

این قطعنامه، شرایط را برای بیستمین کنگره حزب خلق چین در سال آینده، فراهم خواهد کرد؛ کنگره‌ای که به شکلی گسترده انتظار می‌رود در آن شی جینپینگ سومین دوره ریاست‌جمهوری‌اش را اعلام کرده و موقعیت خود را به عنوان قدرتمندترین رهبر چین از زمان "مائو تسه تونگ"، تثبیت کند.

رسانه‌های دولتی چین، در آستانه آغاز نشست امروز، به تمجید رهبری شی جینپینگ پرداختند. خبرگزاری دولتی شینهوا او را "مردی با افکار و احساسات عمیق" خواند که "میراثی را به ارث برده اما جرات نوآوری را نیز دارد، مردی آینده‌نگر و متعهد به کار خستگی ناپذیر."

دوره تصدی رییس جمهوری فعلی چین که به عنوان قدرتمندترین فرد در چین از زمان "مائو" شناخته می‌شود، با سرکوب گسترده ضد فساد، سیاست‌های سرکوبگرانه در مناطقی مانند سین کیانگ، تبت و هنگ‌کنگ و رویکرد قاطعانه فزاینده در روابط خارجی چین مشخص شده است.

او همچنین طرز تفکری را ایجاد کرده است که انتقادات را سرکوب کرده، رقبا را از بین برده و نظریه سیاسی‌اش، معروف به اندیشه شی جینپینگ، به دانش‌آموزان مدارس چین تدریس می‌شود.

کریس جانسون، کارشناس ارشد مرکز مطالعات بین‌المللی استراتژیک گفت که این قطعنامه جدید، می‌تواند فرصتی برای شی باشد تا "بخش‌هایی از تاریخ را که دوست ندارد" اصلاح کند، بخش‌هایی از جمله اصلاحات بیش از حد اقتصادی در دهه ۹۰ میلادی.

شی اخیراً یک کارزار "شکوفایی مشترک" را راه‌اندازی کرد که برای مقابله با نابرابری ثروت و تشدید نظارت بر غول‌های تجاری داخلی طراحی شده است.

بازنویسی تاریخ
این قطعنامه، سومین قطعنامه حزب کمونیست چین در طول حیات سیاسی‌اش خواهد بود.

اولین قطعنامه این حزب که از سوی مائو ارائه شد، به او کمک کرد تا چهار سال پیش از به دست‌گیری قدرت، اقتدار خود را بر این حزب تثبیت کند. دومین قطعنامه، در زمان دنگ شیائوپینگ، در سال ۱۹۸۱، شاهد اصلاحات اقتصادی از سوی نظام بود و "اشتباهات" سیاست‌های مائو را پذیرفت.

جانسون افزود، انتظار می‌رود در سومین قطعنامه، شی جینپینگ "در واقع همان کاری را با دنگ شیائوپینگ بکند، که دنگ با مائو انجام داد، یعنی انتقاد از اصلاحات بیش از حد و سیاست‌های گشایش."

زمان اعلام این قطعنامه جالب توجه است، یک سال قبل از اینکه شی جینپینگ در کنگره‌ حزب خلق چین که دو بار در یک دهه برگزار می‌شود، به شکلی بی‌سابقه، برای سومین بار رییس جمهور این کشور شود.

شی جینپینگ که در اصلاحات سال ۲۰۱۸ قانون اساسی چین، محدودیت‌ دوره‌ای ریاست‌جمهوری را لغو کرد، جانشین مشخصی را برای خود تعیین نکرده است و انتظار می‌رود حداقل تا سال ۲۰۲۷ بر مسند قدرت باقی بماند.

آلیس اکمن، عضو موسسه مطالعات امنیتی اتحادیه اروپا گفت: شی جینپینگ، از قبل شروع به بازنویسی تاریخ حزب (کمونیست) در کتاب‌های مدرسه، دانشگاه‌ها و مطبوعات کرده و تا حد زیادی، از شکست‌هایی از جمله "جهش بزرگ رو به جلو" و "انقلاب فرهنگی" کاسته است و از اقدامات خود به عنوان دبیر کل این حزب، تجلیل می‌کند.

سیاست‌های اقتصادی پس از همه‌گیری کرونا و همچنین مسئله تایوان، جزیره‌ای دموکراتیک که پکن آن را متعلق به خود می‌داند نیز، می‌تواند در دستور کار این هفته باشد./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: حزب کمونیست چین انتظار می رود ریاست جمهوری شی جینپینگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۲۵۲۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علی‌اف: صلح در قفقاز جنوبی تنها از طریق عادی‌سازی روابط باکو-ایروان حاصل می‌شود

رئیس جمهوری آذربایجان در سخنانی با اشاره به توافق باکو و ایروان خاطر نشان کرد که صلح در قفقاز جنوبی تنها از طریق عادی‌سازی روابط میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان حاصل می‌شود.

به گزارش مشرق، تارنمای خبرگزاری آذرتاج از باکو و به نقل از سخنرانی امروز الهام علی اف در مراسم افتتاحیه "ششمین مجمع جهانی گفتگوی بین فرهنگی" نوشت: ما امروز و در قرن بیست‌ویکم نمی‌توانیم به برخی از کشورهای بزرگ اروپایی اجازه دهیم که به استعمار دیگر مردمان ادامه دهند. این کاملا غیر قابل قبول است.

وی افزود: جهان نباید دیدگان خود را بر استعمار نو و یکسان سازی اجباری ببندد. جذب اجباری بیش از ده قلمرو فرانسه کاملا غیرقابل قبول بوده و باید متوقف شود.

علی اف با اشاره به جنگ ۴۴ روزه سال ۲۰۲۰ با ارمنستان گفت: همه سازمان‌های مهم بین‌المللی قطعنامه‌ها و تصمیم‌هایی مبنی بر خروج نیروهای ارمنستانی تصویب کردند که چهار قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل از جمله آنهاست. کشورهایی که این قطعنامه ها را تصویب کردند، هیچ اقدامی برای اجرای آن انجام ندادند. بنابراین، ما مجبور شدیم تا از طریق جنگ به صلح دست یابیم.

رئیس دولت جمهوری آذربایجان در مورد تعیین حدود مرزی میان دو کشور گفت: تعیین مرزها آغاز شده که شامل میله گذاری نیز می شود. این امر توسط دو کشور و بدون هیچ میانجیگری محقق شد که دوباره نشان می دهد که ما نیازی به میانجی نداریم، به خصوص کشورهایی که به دنبال اهداف خود بوده و یا آنهایی که قصد کمک نداشته و تنها می خواهند برای منافع شخصی، سیاسی و اقتصادی خود در منطقه ما نفوذ کرده و بار دیگر روی آتش، نفت بریزند.

وی افزود: ما اجازه نخواهیم داد در قفقاز جنوبی چنین اتفاقی بیفتد. پس از ۳۰ سال رویارویی، ارمنستان نیز به وضوح درک می کند که ما به صلح در قفقاز جنوبی نیاز داریم. صلح در قفقاز جنوبی تنها از طریق عادی سازی روابط میان (جمهوری) آذربایجان و ارمنستان حاصل می شود.

علی‌اف گفت: (جمهوری) آذربایجان بود که به ارمنستان پیشنهاد آغاز مذاکرات بر سر توافقنامه صلح را داد و اصول اساسی آن را تدوین و حتی پیش نویس توافقنامه صلح را تهیه کرد. اگرچه ما در سپتامبر گذشته تمامیت ارضی و حق حاکمیت خود را به طور کامل احیا کردیم اما مورد حملات سیاسی غیرقابل توجیه ارمنستان و کشورهای به اصطلاح ضامن قرار گرفتیم. با این حال، ما پیشنهادی برای صلح ارائه کردیم و اکنون شاهد روندهای مثبت در مسیر آن هستیم.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • (ویدئو) توصیه تاریخی پادشاه عربستان به صدام حسین درباره جنگ با ایرانی‌ها
  • توصیه تاریخی پادشاه عربستان به صدام حسین درباره ایرانی‌ها
  • نبنزیا: شورای امنیت به گروگان آمریکا تبدیل شده است
  • مجمع عمومی ورزش چوگوی ایران برگزار می‌شود
  • علی‌اف: صلح در قفقاز جنوبی تنها از طریق عادی‌سازی روابط باکو-ایروان حاصل می‌شود
  • مجمع عمومی سالانه «فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی» برگزار شد
  • مهدی آشنا برگزیده جشنواره عکس نوروز تاجیکستان شد
  • مخالفت روسیه با پیش‌نویس قطعنامه سازمان ملل درباره سربرنیتسا
  • بایدن: حماس تنها مانع آتش بس فوری در غزه است
  • طارمی دومین رئیسش در پورتو را می‌بیند