Web Analytics Made Easy - Statcounter

لطف الله سیاهکلی عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قزوین اظهار کرد: ما پیشتر قصد داشتیم که قیمت دلار را تک نرخی کنیم، اما دولت در آن مقطع اعتقادی به این کار نداشت و موافقت نکرد و نگذاشت این اتفاق بیافتد.

 نمایندۀ قزوین در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: دولت آقای رئیسی هنوز در این باره اظهار نظر نکرده و ما منتظریم که دولت در این زمینه موضع خودش را اعلام کند، برداشت من این است که دولت ممکن است تنها در یکی دو زمینه مانند تأمین دارو و یکی دو کالای دیگر ارز 4200 تومانی نیاز داشته باشد و بقیه کارهایش را با همان ارز تک نرخی انجام بدهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ولی هنوز بسته اقتصادی از سوی دولت به مجلس نیامده و ما منتظریم که دولت در این زمینه اعلام نظر کند.

این عضو کمیسیون صنایع مجلس اظهار کرد: اگر ارز 4200 تومانی حذف شده و ارز تک نرخی شود، بخش زیادی از فساد جمع می‌شود، همه می‌دانند این ارز دو نرخی است که رانت و فساد ایجاد می‌کند و حذف آن به نفع کشور است.

وی افزود: البته حذف ارز 4200 تومانی ممکن است در برخی کالاها مانند دارو اثر قیمتی داشته باشد که دولت باید برای آن راه حل پیشنهاد بدهد، مهم‌ترین راهکار این است که با حذف آن، باید درآمد حاصل از مابه‌التفاوتش به صورت یارانه مستقیم به مردم پرداخت شده و یارانه مردم افزایش پیدا کند.

سیاهکلی روش حذف ارز 4200 تومانی و راهکارهای مدیریت شرایط پس از آن را فرایندی اجرایی خواند و عنوان کرد: برای همین است که از دولت می‌خواهیم بسته اقتصادی پیشنهاد بدهد و مجلس به تنهایی نمی‌تواند در این زمینه ورود کند لذا ما انتظار داریم بستۀ پیشنهادی از جانب دولت به مجلس ارائه شود که بتواند این طرح را اجرا کند.

این نمایندۀ مجلس، با اشاره به اینکه ارز 4200 هیچ اثری در بهبود جریان اقتصادی مردم نداشت عنوان کرد: مطالبۀ ما از دولت قبل این بود که یک گزارش مفصلی از تخصیص این ارز به مجلس ارائه بدهد تا ما بدانیم این امکان ویژه کجا رفته، به چه کسانی داده شده و چه اثری داشته است؟ چرا که مردم هیچ اثری از تخصیص آن در زندگی خود ندیدند.

وی افزود: البته در حوزۀ دارو ارز 4200 تومانی در آن هزینه شده و دارو با این ارز وارد کشور شده است و حالا اینکه آیا با کیفیت هزینه شده و دقیقاً هدافگذاری شده یا نه را من نمی‌دانم و باید بررسی شود. اما در حوزۀ کالاهای اساسی و موارد ضروری مانند نهاده‌های دامی و کشاورزی خب معلوم است که همه دارند این نهاده‌ها را آزاد می‌خرند و مشخصاً ارز 4200 تومانی هیچ اثری برای مردم در این حوزه نداشته است.

نمایندۀ قزوین عنوان کرد: یکی از مطالبات امروز ما این است که دیوان محاسبات و بازرسی کل کشور وارد شود و بررسی کند که این ارز کجا رفته و چگونه هزینه شده.

عضو کمیسیون صنایع مجلس با اثرات حذف ارز 4200 تومانی اشاره کرد و افزود: به نظر من حذف این ارز، تأثیر زیادی روی قیمت کالاها نخواهد داشت و اگر دولت چنین لایحه‌ای بدهد ما حتماً از آن حمایت می‌کنیم.

سیاهکلی ادامه داد: راهکار کنترل قیمت و بازار در تک نرخی کردن ارز این است که این یارانه را باید مستقیماً به مردم پرداخت کنیم نه به تولید کننده و وارد کننده؛ چراکه مردم دارند هزینۀ بازار را پرداخت می‌کنند و این قدرت خرید آن‌ها باید در برابر ارز تک نرخی تقویت شود.

این نمایندۀ مجلس عنوان کرد: همه باید در کشور با ارز آزاد کار کنند تا قیمت‌های بازار قیمت‌های واقعی بشود، منتها چون قدرت خرید مردم ممکن است کمی تغییر کند باید به مردم یارانه داده شود و این حق مردم است.

نمایندۀ قزوین تصریح کرد: با تک نرخی شدن ارز، تنظیم بازار هم آسان خواهد شد، همچنین ما به ازای ارز 4200 تومانی تا نرخ آزاد که ممکن است 17 یا 18 هزار تومان در نظر گرفته شود، پول هنگفتی برای دولت باقی می‌ماند؛ تمام این پول حق مردم است و باید مستقیماً به مردم یارانه داده شود، چرا که قدرت خرید آن‌ها باید تقویت گردد.

عضو کمیسیون صنایع مجلس در پایان اظهار کرد: همواره در دو نرخی‌ها، انحصارها و امضاهای طلایی رانت ایجاد می‌شود و مردم خسارت می‌بینند، هم مردم کالا را گران می‌خرند و هم ارز را ما از دست می‌دهیم، لذا انتظار داریم دولت برای مردم جبران کرده و بستۀ اقتصادی خود را برای تک نرخی کردن قیمت ارز به مجلس پیشنهاد دهد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: ارز تک نرخی ارز 4200 تومانی یارانه لطف الله سیاهکلی عضو کمیسیون صنایع مجلس حذف ارز 4200 تومانی ارز تک نرخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۲۶۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس با یارانه نان، دارو و شیرخشک موافقت کرد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ادامه رسیدگی به بخش دوم لایحه بودجه (جداول) سال ۱۴۰۳ که از روز گذشته در دستور کار مجلس قرار گرفته بود در دستورکار وکلای ملت در جلسه نوبت صبح امروز، سه‌شنبه، نیز قرار دارد.

آنگونه که تسنیم روایت کرده، وکلای‌ ملت پس از استماع نظرات موافقان و مخالفان با کلیات گزارش کمیسیون تلفیق در مورد جدول ۱۴ درباره هدفمندی یارانه‌ها از مجموع ۲۱۳ نماینده حاضر با ۱۵۶ رأی موافق، ۱۹ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع، موافقت کردند.

رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۳ در این جلسه علنی در توضیح جزئیات بخش درآمدی جدول ۱۴ لایحه بودجه ۱۴۰۳ گفت: همان مبلغی که دولت در نظر گرفته بود کمیسیون تلفیق و صحن علنی آن را تأیید کردند که ۳۱۵همت برای یارانه نقدی و معیشتی در نظر گرفته شد، کار مهمی که مجلس انجام داد ۱۰ درصد به مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی اضافه کرد که در لایحه ۲۰ درصد بود و به ۳۰ درصد افزایش پیدا کرد.

وی افزود: ۴۲همت برای کمیته امداد، ۲۳همت برای بهزیستی، ۱۴۳همت برای یارانه نان و یارانه دارو و شیرخشک و ملزومات مصرفی برای وزارت بهداشت ۷۴ هزار و ۹۰۰ میلیارد در نظر گرفته شد.

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه اضافه کرد: مواردی همچون هزینه سرمایه‌گذاری در شرکت ملی نفت و شرکت پخش و پالایش فرآورده‌های نفتی و همچنین شرکت گاز را مصوب کردیم و مبالغی را که دولت برای بحث واردات بنزین و گازوئیل نیاز داشت، تأمین کردیم که این موارد کلیات جدول ۱۴ است که آنچه دولت در لایحه گنجانده بود در کمیسیون تلفیق نیز به تصویب رسید.

در ادامه جلسه حاجی‌بابایی رئیس کمیسیون تلفیق بودجه در توضیح جزئیات جدول ۱۴، گفت: هدفمندی یارانه‌ها حدود ۷۵۸همت در بخش درآمدها و ۷۵۸همت نیز در بخش هزینه‌ها است به‌دلیل اینکه توازن این جدول به هم نخورد ریالی در آن کم و زیاد نشده است حتی ریالی از هزینه‌های نفت نیز کم نشده است. قرار بود دولت ۶۳همت از محل فروش مشتقات به دست آورد که حذف شده است این ۶۳همت از طریق مدیریت منابع صورت می‌پذیرد بنابراین این جدول بدون هیچ تغییری ۱۰۰درصدی نظر دولت است. هرگونه تغییر در این جدول موجب تغییرات کلی می‌شود. در بحث صیادان و ملوانان نیز باید اصلاح شود، صیادان را نیز به آن اضافه می‌کنیم.

همچنین داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه که در جلسه علنی حضور دارد درباره جدول ۱۴ یادآور شد: این جدول مربوط به هدفمندی یارانه‌ها است، سعی شده است با توجه به منابع و محدودیت‌ها تنظیم شود تا هدفمندی یارانه‌ها محقق شود، ۲ موضوع در آن مورد بررسی قرار گرفت؛ یکی کالابرگ‌ها که از محل سایر درآمدها باید تعیین می‌شد همچنین در خصوص عنوان صرفه‌جویی انرژی که در این جدول آورده شده است، این عنوان با نظر کمیسیون تلفیق تبدیل به درآمدها شده است که مورد قبول دولت نیست. پیشنهاد می‌شود همان سایر درآمدها عنوان شود از طرفی کالابرگ‌ها باید به‌صورت نقدی و در جدول جداگانه‌ای مطرح شود.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901361

دیگر خبرها

  • تحقق ۱۲۴ درصدی درآمد حاصل از عوارض ساختمانی در قم
  • سخنگوی دولت: اولویت اساسی کار دولت و مجلس «توجه به معیشت مردم» است
  • اولویت اساسی کار دولت و مجلس «توجه به معیشت مردم» است
  • در سال جهش تولید، ارز چند نرخی را حذف کنید
  • سکوت معنادار قالیباف بعد از پایان ضرب الاجل برای دولت رئیسی
  • مراقب پیامکهای جعلی یارانه کمک معیشتی باشید
  • تصمیم نهایی مجلس درباره یارانه‌ ها در سال ۱۴۰۳
  • مجلس با یارانه نان، دارو و شیرخشک موافقت کرد
  • نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند
  • تصمیم نهایی مجلس درباره یارانه‌ها در سال ۱۴۰۳/ اعلام جزییات مصوبه دولت