Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاسی خبرگزاری فارس: سیاسی و دیپلماتیک جلوه دادن مذاکرات هسته‌ای برجام یکی از مهم‌ترین دستور کارهای تیم مذاکره کننده هسته‌‌ای در دوران دولت قبل و وزارت محمد جواد ظریف بود.

وقتی مخالف قدرت‌نمایی نظامی بودند

دولتمردان از رئیس جمهور گرفته تا وزیر امور خارجه و جریان حامی دولت مدام در اظهار نظرهایشان این گزاره را در جامعه جا می‌انداختند که نظامی‌گری، مانع گفت‌وگو است و تا اطلاع ثانوی و تا وقتی که از رهگذر مذاکره با 5+1 تحریم‌ها را لغو نکرده‌ایم،‌ به صلاح نیست که نمود و بروز نظامی داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در مقابل اما جریانی مدام تاکید می‌کردند که اتفاقا توان دفاعی مُقَوِم توان دیپلماتیک است و اگر غرب بفهمد که مذاکره‌کنندگان از عقبه قدرتمند نظامی برخوردار هستند، مجبورند در زمین دیپلماسی امتیازات لازم را به ایران بدهند.

این روزها که دیگر روحانی و ظریف روی کار نیستند و به قول معروف آب‌ها از آسیاب افتاده است، ظریف و همقطارانش کتابی نوشته و به برخی از ناگفته‌ها اشاره کرده‌اند.

وقتی درخواست آزمایش موشکی می‌کردند

در بخشی از این کتاب که بنا به خاطرات محمدجواد ظریف، علی‌اکبر صالحی، سیدعباس عراقچی و مجید تخت‌روانچی از مذاکرات به رشته تحریری درآمده، به خاطره ای از ظریف اشاره شده است که او رسما از وزیر دفاع وقت درخواست می‌کند که ایران آزمایش موشکی انجام دهد.

 

مشاور ظریف که نویسنده کتاب «راز سر به مهر» است، در صفحه 151 و 152 کتاب می‌نویسد: «در آن گزارش (یکی از گزارش‌های ظریف به مسئولان کشورمان) به برخی از بی‌صداقتی‌ها از سوی بعضی آگاهان در نظام پرداخته شد، به‌عنوان نمونه به سؤال رئیس دانشگاه شریف پیرامون علت مخالفت وزارت امور خارجه با پرتاب ماهواره (در کنار آزمایش موشکی) اشاره شد. رئیس دانشگاه گفته بود آقای حسین شریعتمداری شخصاً به او گفته است که وزیر خارجه از این اقدام ممانعت کرده است، این در حالی است که دکتر ظریف پرتاب ماهواره در زمان مقرر را درخواست کرده بود، ولی وزیر دفاع وقت جمهوری اسلامی ایران به‌دلیل مشکلات فنی امکان آن را منتفی دانسته و لذا صرفاً به آزمایش موشکی بسنده شده بود.»

کتاب راز سر به مهر ادامه می‌دهد که «در تاریخ سه‌شنبه 15 بهمن 1392، خانم شرمن در ایمیلی به آقای عراقچی خبر داده بود که تحریم تعدادی شرکت ایرانی و غیرایرانی روز پنجشنبه 17 بهمن انجام می‌شود، لذا دکتر ظریف در تماس تلفنی با وزیر دفاع به ایشان اطلاع می‌دهد که آمریکایی‌ها تصمیم دارند تعدادی از افراد و شرکت‌ها را در روز یادشده تحریم کنند و به ایشان پیشنهاد می‌کند که به‌عنوان اقدام متقابل ضمن هماهنگی با ریاست‌جمهوری آمادگی لازم برای انجام آزمایش موشکی و پرتاب ماهواره برای روز پنجشنبه یا جمعه را ایجاد نماید. وزیر دفاع پس از پیگیری با متولیان صنعت هوا ـ فضا در پاسخ بیان می‌دارند که برای پرتاب ماهواره مشکل فنی وجود دارد و آزمایش موشکی نیز نیاز به زمان و انجام مقدماتی دارد که ایشان هر دو مورد را پیگیری خواهد کرد. دکتر ظریف در جلسه روز بعد (چهارشنبه 16 بهمن 1392) دولت و در تماس‌های مکرر تلفنی موضوع را با وزیر دفاع پیگیری می‌کند تا از انجام موضوع مطمئن شود.»

 

این سند منتشر شده حاکی از این است که تیم مذاکره‌کننده دولت سابق رویکرد مزورانه‌ای را در قبال سیستم نظامی کشور در پیش گرفته بود بدین صورت که در افکار عمومی تلاش داشتند تقابل با نظامی‌ها را به عنوان یک دوقطبی، ابزار سیاسی خود کنند در حالی که خود در بزنگاه‌ها می‌دیدند که بدون توان دفاعی نمی‌شود مذاکره کرد.

به نظر می‌رسد هرچه زمان می‌گذرد برگ‌های جدیدی از واقعیات و اعتراف‌های مذاکره کنندگان دولت‌های یازدهم و دوازدهم رو می‌شود و بیش از پیش حقانیت آنهایی که به روند سیاست‌های دولت سابق معترض بودند به اثبات می‌رسد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آزمایش موشکی مذاکره مذاکرات هسته ای توان دفاعی پرتاب ماهواره آزمایش موشکی وزیر دفاع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۲۷۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ هزار خوابگاه متأهلی تا پایان دولت سیزدهم احداث می‌شود

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از ساخت پنج‌هزار خوابگاه متأهلی دانشجویی تا پایان کار دولت سیزدهم خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، محمدعلی زلفی‌گل، امروز_ شنبه، هشتم اردیبهشت _ در حاشیه بازدید از پروژه‌های عمرانی دانشگاه یاسوج، با اشاره به اینکه کنکور امسال در کمال صحت و امنیت برگزار شد، اظهار کرد: بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی هر سال دو بار کنکور برگزار می‌شود، الحمدالله روزهای پنجشنبه و جمعه شاهد برگزاری کنکور سالم و با امنیت کامل بودیم.

وی افزود: در یک منطقه‌ای که به دلیل سیل، مشکل پیش آمده بود، کنکور را تکرار خواهیم کرد و داوطلبان کنکور در این منطقه نگرانی نداشته باشند.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری، گفت: چند مورد مشکل و تخلف در کنکور امسال داشتیم، برخورد لازم انجام و به هیئت مرتبط خود معرفی می‌شوند.

وی تصریح کرد: هم‌اکنون سه هزار خوابگاه متأهلی در سراسر کشور در دست ساخت است که طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده این تعداد تا پایان دولت سیزدهم به پنج‌هزار خوابگاه می‌رسد.

زلفی‌گل خاطرنشان کرد: واقعیت امر توسعه فیزیکی زیرساخت‌ها از دستور کار خارج شده و افزایش کیفیت زیرساخت‌هایی دانشجویی اولویت کاری وزارتخانه بوده که در این راستا برنامه‌ریزی‌های مدون و منسجمی صورت گرفته است.

وی افزود: خوابگاه دانشجویی یاسوج با زیربنایی دو هزار ۶۲۰ متر مربع در چهار طبقه و ۳۵ واحد ساخته خواهد شد.

کد خبر 748448

دیگر خبرها

  • حمله موشکی به کشتی مرتبط با رژیم اسرائیل
  • حضور رسانه‌های ترکیه در نمایشگاه دستاوردهای نظامی ایران
  • مذاکره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • عواقب بند س تبصره ۶ قانون بودجه | وقتی برای معافیت‌ها سقف تعیین شود چه می‌شود؟
  • ۵ هزار خوابگاه متأهلی تا پایان دولت سیزدهم احداث می‌شود
  • هفته گرافیک افتتاح شد
  • ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانک‌ها واگذار شد
  • مجلس پیگیر اجرای سند تحول رئیس‌جمهور در حوزه ارز است
  • رهبران مقاومت در غزه آماده نبرد در رفح هستند
  • کره شمالی: حقوق‌ بشر ابزار تهاجم و رفتار خصمانه آمریکاست