Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پورت نیوز، دانشمندان استرالیایی که در حال آزمایش نظریه نسبیت عام انیشتین هستند، سیلی از امواج گرانشی را کشف کرده اند که در سراسر جهان حرکت می‌کنند.

دانشگاه ملی استرالیا می‌گوید که این بزرگترین تعداد امواج گرانشی است که تاکنون شناسایی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این امواج در اثر رویداد‌های کیهانی عظیم در فاصله میلیارد‌ها سال نوری ایجاد می‌شوند که امواج عظیمی را در فضا و زمان ایجاد می‌کنند. رویداد‌هایی که از برخورد سیاهچاله‌ها و ستاره‌ها با یکدیگر و یا سیاهچاله‌هایی که با یکدیگر ترکیب می‌شوند، نشات می‌گیرند. سوزان اسکات، فیزیکدان گفت: "این اکتشافات نشان دهنده افزایش ده برابری تعداد امواج گرانشی کشف شده است."

کمک امواج گرانشی به حل رازهای پنهان هستی

اخترفیزیکدانان دانشگاه ملی استرالیا بخشی از یک تیم بین المللی هستند که روی توسعه فناوری جدید پیچیده برای ثبت امواج گرانشی گریزان کار می‌کنند. این تیم ۳۵ رویداد را بین نوامبر ۲۰۱۹ تا مارس ۲۰۲۰ شناسایی کرده است. پروفسور اسکات در این باره گفت: "این رقم بسیار قابل توجه و بزرگ است. برای مقایسه باید گفت که ما در اولین دوره رصدی خود که چهار ماه در طی سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ به طول انجامید، تنها سه مورد را شناسایی کردیم." این پروفسور ادامه داد: "این مسئله واقعا عصر جدیدی برای تشخیص امواج گرانشی محسوب می‌شود."

تعداد رو به رشد اکتشافات، اطلاعات زیادی را در مورد زندگی و مرگ ستارگان در سراسر جهان فاش می‌کند. بهبود در نحوه تشخیص امواج گرانشی در رصدخانه‌های ایالات متحده و اروپا، امکان اکتشافات بیشتری را برای محققان فراهم کرده است. پروفسور اسکات گفت: "این فناوری جدید به ما این امکان را می‌دهد که امواج گرانشی بیشتری را نسبت به قبل مشاهده کنیم. ما همچنین در حال بررسی دو ناحیه شکاف جرمی سیاهچاله و ارائه تست‌های بیشتری از نظریه نسبیت عام اینشتین هستیم."

نسبیت عام آلبرت انیشتین از بیانگر تاثیر گرانش بر ساختار فضا-زمان است. این فیزیکدان مشهور، یافته‌های خود را در سال ۱۹۱۵ منتشر کرد و نظریه نسبیت خاص را که ۱۰ سال پیش از آن ارائه کرده بود، توسعه بیشتری داد. نسبیت خاص استدلال می‌کند که فضا و زمان به طور جدایی ناپذیری به هم مرتبط هستند، اما وجود گرانش را تصدیق نمی‌کند.

بیشتر بخوانید

ساعت فوق دقیقی که می تواند به دانشمندان در شکار ماده تاریک کمک کند

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نظریه نسبیت امواج گرانشی آلبرت اینشتین امواج گرانشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۲۷۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنگره جهانی حضرت رضا(ع) میزبان دانشمندان داخلی وخارجی می‌شود

دبیر کنگره جهانی حضرت رضا (ع) موضوع کنگره را «عدالت برای همه، ظلم به هیچکس» عنوان کرد و گفت: کنگره جهانی حضرت رضا (ع) روزهای ۲۴ و ۲۵ اردیبهشت‌ماه در تالار قدس حرم مطهر امام رضا (ع) برگزار خواهد شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام والمسلمین سید سعیدرضا عاملی، دبیر کنگره جهانی حضرت رضا (ع)، امروز سه‌شنبه 18 اردیبهشت در نشست خبری پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا (ع) طی سخنانی با تشریح برنامه‌های این کنگره در سال جاری پرداخت.

عاملی با اشاره به آغاز به کار کنگره از سال 1362 اظهار داشت: تا سال 72 چهار دوره از کنگره برگزار شد و هر بار مقام معظم رهبری سخنران اصلی بود و اندیشمندان و دانشمندان و همچنین مراجع عظام تقلید حضور داشتند.

دبیر کنگره جهانی حضرت رضا (ع) با بیان اینکه کتاب «انسان 250 ساله» به نوعی انعکاس سخنرانی‌های رهبر معظم انقلاب در چهار کنگره است، تصریح کرد: حدود 30 سال در برگزاری کنگره وقفه افتاد تا اینکه در سال 1401 به همت تولیت آستان قدس رضوی این فعالیت احیا شد تا بتواند امتداد ملی و جهانی پیدا کند.

برگزاری 50 پیش نشست در مدت یک سال و نیم فعالیت

او از برگزاری 50 پیش نشست در مدت یک سال و نیم فعالیت خبر داد و گفت: 17 مورد پیش‌نشست در خارج از ایران و 33 جلسه نیز در داخل ایران برگزار شده است.

عاملی از حضور دانشمندان 30 کشور در پیش نشست‌های خارج از ایران خبر داد و گفت: از این میان 5 پیش نشست در کشورهای آمریکای لاتین، پاکستان، عراق، ترکیه با محوریت انگلیس در اروپا برگزار شده است. در این پیش نشست‌ها که دست کمی از یک نشست اساسی نداشت، امتدادی در میان شیعه شناسان، ایران شناسان و علاقه‌مندان به مطالعه فرهنگ اهل بیت (ع) در رشته‌های مختلف از حوزه‌های معارف دینی تا کسانی که تخصص‌شان ریاضیات، کامپیوتر، انسان‌شناسی، جامعه شناسی، علوم سیاسی با رویکردهای مختلف عنوان اصلی کنگره پنجم صورت گرفت.

دبیر کنگره جهانی حضرت رضا (ع) از پرداختن به دیدگاه‌ها و رویکرد تمدنی حضرت رضا (ع) به مسائل مختلف یاد کرد و گفت: تلاش شده است مسائل و چالش‌هایی را که در سطح جهان وجود دارد را به آن بپردازیم. موضوع کنگره عدالت برای همه ظلم به هیچ کس است. عدالت و تبعیض اساسی‌ترین موضوع جهان معاصر ما است که موضوع کنگره پنجم حضرت رضا (ع) است.

 

محور فعالیت مجموعه‌های فرهنگی، تربیت اسلامی باشد

 

او همچنین به تحولات غزه اشاره کرده و گفت: غزه جنایت و کشتار جمعی عمیقی را تجربه می‌کند. غزه شاهد یک جنایت بزرگ است که منجر به آواره شدن یک میلیون انسان، گرسنگی 500 هزار نفر و کشتار بیش از 50 هزار انسان بی‌گناه شده که 16 هزار نفر آنان کودکان بودند. زنان، کودکان و مردان فلسطین در این کشتار جمعی و جنایت جنگی قربانی شدند.

عاملی با اشاره به جنگ‌های مرگبار و ویرانگر در ویتنام و فیلیپین و به بردگی گرفتن میلیون‌ها آفریقایی توسط اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها گفت: همه این‌ها کشتار جمعی بوده است. دنیا نیازمند آموزش نسبت به حوزه کشتار جمعی است. ظلم فراگیری است که مثال بارز آن در نوار غزه است.

دبیر کنگره جهانی حضرت رضا (ع) در عین حال با اشاره به نامه پر از حکمت رهبر معظم انقلاب به جوانان اروپا و آمریکا اظهار داشت: آیت‌الله خامنه‌ای در دو نامه خود تلاش کردند تا بیداری از خواب صورت بگیرد و در شرایطی که خیلی‌ها می‌گفتند مگر کسی به این مطالب گوش می‌دهد، ولی امروز شاهد این بیداری هستیم که محصول آگاهی است.

عدالت برای همه، ظلم به هیچکس

او  موضوع کنگره را «عدالت برای همه، ظلم به هیچکس» عنوان کرد و توضیح داد: کنگره جهانی حضرت رضا (ع) روزهای 24 و 25 اردیبهشت‌ماه در تالار قدس حرم مطهر امام رضا (ع) برگزار خواهد شد.

عاملی با اشاره به اینکه 20 نشست در کنگره پیش‌بینی شده، اظهار داشت: در مراسم افتتاحیه کنگره پیام تصویری رهبر معظم انقلاب پخش خواهد شد. رئیس جمهور محترم و حجت‌الاسلام والمسلمین مروی، تولیت آستان قدس رضوی، سخنران مراسم افتتاحیه خواهند بود. همچنین پیام آیات عظام مکارم شیرازی، سبحانی و جوادی آملی در این مراسم قرائت خواهد شد.

دبیر کنگره جهانی حضرت رضا (ع) مهمترین شاخصه کنگره پنجم را بین‌المللی بودن آن عنوان کرد و گفت: شاخصه مهم دیگر این است که به مهم‌ترین نیاز جهان امروز که عدالت و مهم‌ترین چالش امروز جهان که تبعیض است به صورت محوری پرداخته شده است. کنگره جهانی حضرت رضا کنگره عمیقی است و توانسته با کسانی که مشارکت می‌کنند ارتباط محتوایی برقرار کند و این ارتباط محتوایی یک محتوای عمیقی را منعکس می‌کند.

او با بیان اینکه کنگره جهانی حضرت رضا (ع) ناظر بر چالش‌های جهانی به مسئله می‌پردازد، تصریح کرد: کنگره‌ای نیست که فقط جنبه‌های معرفتی صرف را بیان کند. داعیه این را دارد که از طریق سرمایه اجتماعی رضوی بتواند یک فضایی به وجود آورد برای اینکه با این مظالم در سطح جهانی صورت می‌گیرد، مبارزه شود.

 

مناسبت‌های ملی و مذهبی زمینه مهمی برای فرهنگ‌سازی اسلامی است

 

عاملی با اشاره به اینکه طبق آمار سال 2023 حدود 244 میلیون کودک و نوجوان از آموزش برخوردار نیستند، خاطرنشان کرد: سوءاستفاده از کودکان یکی از تبعیض‌ها و مظالمی است که در سطح جهانی اتفاق می‌افتد. بالاترین آمار کودک آزاری و سوءاستفاده جنسی از کودکان متعلق به اروپا است. از هر پنج کودکی که مورد سوءاستفاده جنسی قرار می‌گیرد سه نفر اروپایی هستند. در عین حال بالاترین آمار کودک آزاری در جهان مربوط به آمریکا است.

دبیر کنگره جهانی حضرت رضا (ع) گفت: عراق، لبنان، بورکینافاسو، مالی، آمریکا، اسپانیا، هلند، انگلیس، بلژیک، مراکش، گرجستان، تایلند، بوسنی ازجمله کشورهایی هستند که در کنگره بین‌المللی حضرت رضا (ع) شرکت خواهند داشت.

حضور دانشمندان داخلی و خارجی در کنگره حضرت رضا (ع)

در ادامه این نشست زهره نصرت خوارزمی، دبیر بخش بین‌الملل کنگره جهانی حضرت رضا (ع)، با بیان اینکه 200 مقاله در سطح ملی و بین‌المللی به دبیرخانه کنگره ارسال شده است، گفت: در سطح بین‌المللی تلاش ما این بود که امام رضا (ع) و گفتمان سازی رضوی از مسیر زیست کردن و گفتگو در ادبیات رضوی شروع شود.

خوارزمی با بیان اینکه شرکت‌کنندگان در بخش بین‌المللی لزوماً مسلمان و شیعه نیستند، توضیح داد: شرکت‌کنندگان در کنگره حضرت رضا (ع) از نژادها، کشورها و طبقات مختلف هستند. در ابتدا 116 کتاب به 24 زبان با دسترسی باز در اختیار محققان قرار گرفت و جلسات متعددی شکل گرفت و اساتید دانشگاه‌های بزرگی در رشته‌های مطالعات اسلامی و شیعه پژوهی که در این کنگره شرکت می‌کنند توانسته‌اند با ادبیات رضوی ارتباط برقرار کنند.

دبیر بخش بین‌الملل کنگره جهانی حضرت رضا (ع) با اشاره به تعدد جغرافیایی و تکثر هویتی در این کنگره اظهار داشت: از بورکینافاسو تا برزیل، از توکیو تا میشیگان، از همه قاره‌ها شرکت کننده و از نژادها و ادیان مختلف داریم.

او ادامه داد: در یکی از پیش‌نشست‌ها که در واتیکان برگزار شد از مرکز مریم شناسی بیروت، از یونان، رم و واتیکان شرکت کننده داشتیم. همچنین در دو جلسه‌ای که در بغداد عراق برگزار شد از کویت، مراکش، مصر و عراق شرکت کرده بودند. تلاش کردیم هر محفلی، محفل گفت‌وگویی برای روشن شدن ابعاد مختلف عدالت از منظر امام رضا (ع) باشد.

خوارزمی از سیره و سبک زندگی امام رضا (ع) در زمینه احتجاج و گفت‌وگو با دیگر ادیان یاد کرد و گفت: در همین راستا یکی از شرکت‌کنندگان در جشنواره کشیشی انگلیسی است که آیات انجیل را در حوزه عدالت و مقارن آن را با ادبیات رضوی کنار هم قرار داده است.

او از ترجمه کتابی درباره امام رضا (ع) به زبان صربی خبر داد و گفت: کتاب «امام رضا (ع)؛ دانای خاندان محمد (ص)» در حال ترجمه به زبان صربی است و جالب است که صاحب انتشارات در آن کشور به واسطه دیدن سفرهای اربعین به فرهنگ شیعی علاقه‌مند شده است و به همین منظور به انتشار این کتاب اقدام کرده است.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • کنگره جهانی حضرت رضا(ع) میزبان دانشمندان داخلی وخارجی می‌شود
  • آموزش و پرورش طرح نماد را با جدیت بیشتری دنبال کند
  • آسمان گلستان تا فردا تحت تاثیر امواج سامانه کم فشار قرار دارد
  • دانشمندان معمای حفره غول پیکر قطب جنوب را حل کردند
  • کنایه تن هاخ به مورینیو؛ کدام سرمربی حمایت بیشتری داشته‌ است؟
  • سیاره مشتری ممکن است عامل وجود ماه زمین باشد
  • بازگشت مدافع سپاهان در بازی با استقلال (عکس)
  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم
  • اریک تن هاخ گزینه مورد علاقه بایرن مونیخ و آژاکس
  • سیمونه اینزاگی: به باشگاه گفتم نمی خواهم هیچ بازیکنی از جمع ما خارج شود؛ به همه آنها نیاز دارم