Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضا شاکری، کارشناس اقتصادی، امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس ضمن تشریح اهداف طرح ارز ۴۲۰۰ تومانی در کشور، گفت: متاسفانه شرایط اجرا و نواقص موجود در طرح ارز ۴۲۰۰ تومانی موجب شد تا هیچ یک از اهداف آن که کنترل التهاب بازار ارز و فضای روانی از جمله آنها بود، به نتیجه نرسد و اجرای طرح با مشکلاتی همراه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پژوهشگر اقتصادی با تاکید بر اینکه سیاست های چند قیمتی موجب ایجاد رانت خواهد شد، تصریح کرد: واردات بسیاری از کالاها که با ارز ۴۲۰۰ تومانی ممکن بود، در سایه کافی نبودن زیرساخت های نظارتی منجر به واردات کالای غیرضروری به کشور شد.

شاکری با اشاره به اینکه نظارت بر شبکه توزیع آرد و دارو مناسب بود که شاهده افزایش بی رویه قیمت در این دو حوزه نبودیم، تصریح کرد: واردات بسیاری از کالاها به دلیل تفاوت نرخ ارز ترجیحی دوباره صادر شد که از جمله این ها می توان به صادرات دوباره روغن بدون اینکه به دست مصرف کننده ایرانی برسد اشاره کرد در این میان صادرکنندگان رانت بزرگی را به دست آوردند.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه واردات با ارز ۴۲۰۰ تومانی باعث شد تا تولید داخل آسیب جدی ببیند، افزود: در این راستا نبودن منابع پایدار درآمدی دولت و تصمیم نادرست در تامین منابع ارز ترجیحی باعث تشدید گرانی و تورم شد و در نتیجه این سیاست موجب شد تا با شکاف طبقاتی بزرگی مواجه شویم و کسری بودجه و نقدینگی نیز در کشور پررنگ شد.

وی با تاکید بر اینکه عدم نظارت باعث شد منابع ارزی کشور که با ارزش بودند هدر برود، اضافه کرد: کالاهایی که با ارز دولتی تامین می‌شدند در بازار به نرخ ارز آزاد توزیع می شدند که تمامی این به ضرر مصرف کننده بود و سود ناشی از ارز ۴۲۰۰ تومانی به جیب وارد کننده می رفت از جمله این می توان به عرضه نهاده‌های دامی برای مرغداری ها اشاره کرد که با ارز دولتی تامین و به قیمت آزاد به مرغداری ها عرضه شد و در نهایت آن شاهد گرانی مرغ در بازار بودیم.

این عضو بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه مقرر شده بود تا ارز ۴۲۰۰ تومانی از صادرات نفت تامین شود، افزود: با توجه به مشکلات کشور و تحریم ها در نهایت بانک مرکزی مجبور شد برای تامین ارز مورد نیاز کشور مقدار زیادی از ارز بازار را با نرخ نیمایی خریداری کند که این موضوع نیز باعث افزایش پایه پولی شد.

این دانشجوی دکترای رشته اقتصاد در پایان با اشاره به اینکه سیاست نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی قرار بود به تثبیت قیمت منجر شود اما باعث افزایش پایه پولی و تورم در کشور شد، اظهار کرد: تداوم این سیاست غلط باز هم تورم و گرانی را در پی خواهد داشت و نه تنها هیچ یک از اهداف آن از محقق نخواهد شد بلکه افزایش بی‌رویه واردات، آسیب به تولید داخلی، ایجاد رانت و فساد اقتصادی و ... در پی دارد، از این رو توصیه می‌شود ضمن حذف این طرح، طرح جامع و قابل اجرایی ارائه و جایگزین شود تا اولا رفاه از دست رفته اقشار ضعیف و دهک پایین درآمدی جبران شود، ثانیا نیازهای تولید کنندگان داخلی با نظارت دقیق تامین گردد و ثالثا افزایش سطح عمومی قیمت‌ها متناسب با هزینه تمام شده کالاها صورت گرفته و حاشیه سود ناشی از این سیاست چند قیمتی حذف گردد.

منبع: فارس

کلیدواژه: سیاست ارز تورم واردات رانت ارز دولتی خبرگزاری فارس گرانی البرز کرج ارز ۴۲۰۰ تومانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۲۸۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استاندارد پایین خودروهای داخلی عاملی در بروز ناترازی بنزین

ناصر سودانی کارشناس انرژی در گفت وگو با خبرنگار مهر درباره معضل ناترازی بنزین در کشور گفت: کشور ما از ابتدا در موضوع بنزین وابستگی قابل توجهی را به خارج داشته است و جز در مقاطع کوتاهی نتوانسته به خودکفایی بایسته ای برسد.

وی ادامه داد: عمده ترین دلیل ناترازی بنزین در کشور بالا بودن مصرف این فرآورده سوختی است و هم عدم تعادل بین تولید و مصرف باعث شده که با ناترازی بنزین در کشور مواجه شویم.

این کارشناس انرژی توضیح داد: عمده ترین تلاشی که باید در کشور صورت بگیرد کاهش مصرف و افزایش تولید است به نحوی که تولید بنزین از مصرف آن بیشتر باشد.

سودانی افزود: کاهش مصرف بنزین به عوامل متعددی وابسته است، ابتدا اینکه باید استاندارد خودروهای تولید داخل را به استانداردهای جهانی نزدیک کنیم که متاسفانه تا این استانداردها فاصله قابل توجهی داریم.

این کارشناس انرژی توضیح داد: موضوع دیگر که باعث مصرف بالای بنزین شده تردد ماشین های تک نفره است، این تردد های نامتعارف تقریباً در کشور ما خیلی زیاد است و از سوی دیگر جاده ها و خیابان های ما هم شرایط مطلوبی را ندارد و همین امر بر افزایش مصرف بنزین تاثیر گذار است.

وی ادامه داد: از سوی دیگر ما نتوانسته ایم که سبد سوختی را متنوع کنیم و جایگزینی را برای بنزین در نظر بگیریم. باید برای کاهش مصرف بنزین از گاز و برق و سایر سوخت های فسیلی هم استفاده می کردیم تا مصرف بنزین در کشور و تقاضا برای آن کاهش پیدا کند.

این کارشناس انرژی توضیح داد: متاسفانه تولیدات خودروسازان ما به سمت خودروهای هیبریدی و با سوخت های سبز پیش نرفته است. با وجود گشایش پالایشگاه خلیج فارس هنوز نتوانسته ایم پا به پای مصرف تولید را افزایش دهیم و این امر باعث شده که به واردات بنزین تن دهیم.

سودانی گفت: البته سیاست های دیگری وجود دارد که عمده این سیاست ها به مصرف کننده آسیب می رساند و اگر سیاست گذاران مجموعه تولید و مصرف بنزین یعنی وزارت نفت، وزارت راه و شهرسازی و نیروی انتظامی و صنعت و معدن یک قرارگاه واحدی را تشکیل دهند و راهکارهای علمی و به روز را با استفاده از تجارت جهانی و همین طور متخصصان داخلی و خبرگان و نخبگان برای متنوع کردن سبد سوخت خودروهای داخلی استفاده کنند.

این کارشناس انرژی توضیح داد: باید از توان نخبگان موجود در کشور برای متنوع کردن سبد سوخت استفاده کنیم و اقدام به پروراندن این اندیشه ها و ایده های جوانان کشورمان کنیم. البته باید به این نکته توجه کنیم که بنزین خودش مافیایی است که همواره سعی کرده به واردات این فرآورده سوختی دامن بزند تا خودشان به نان و نوایی برسند.

کد خبر 6093837 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • ۱۸۵ میلیون متر مکعب آب شرب در لرستان تولید شد
  • لزوم بهره‌گیری از فناوری‌ و دستاورد‌های دانش‌بنیان در حفاظت محیط زیست
  • سخنگوی دولت: مشکلی در تامین منابع ارزی نداریم
  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • عزم جدی برای فعال شدن واحدهای تعطیل/لزوم تامین امنیت شغلی کارگران
  • اکسپو وعده صادق ۲ بود/ لزوم اصلاح رفع تعهد ارزی از ۳ کشور همسایه
  • اعلام سیاست دولت به مجلس برای مهار نوسانات ارزی
  • افزایش حقوق بازنشستگان قطعی شد؟ /پاسخ سخنگوی دولت
  • حسینی: سیاست دولت در کنترل نوسانات ارزی به مجلس اعلام شد
  • استاندارد پایین خودروهای داخلی عاملی در بروز ناترازی بنزین