Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-30@15:23:10 GMT

تولید سس کچاپ در مریخ!

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۲۹۶۷۵

تولید سس کچاپ در مریخ!

فرارو- روز دوشنبه ۸ نوامبر (۱۷ آبان ماه) شرکت تولید کننده مشهور مواد غذایی هاینز Heinz که ما اغلب آن را با سس‌های کچاپ مشهورش می‌شناسیم اعلام کرد که با استخدام گروهی از اخترشناسان قصد دارد تا پرورش گوجه فرنگی در خاک سیاره مریخ را عملی کرده و از آن برای تولید سس کچاپ در آن سیاره استفاده کند.

به گزارش فرارو، هاینز یکی از مشهورترین برند‌های تولید کننده مواد غذایی در جهان است احتمالاً اغلب ما نام آن را به واسطه سس‌های کچاپ معروفش می‌شناسیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون خبر می‌رسد که این شرکت تیمی از اختر زیست شناسان را استخدام کرده تا پاسخی برای فوری‌ترین سوال زمانه بیابند: آیا ساکنان آینده انسان در مریخ می‌توانند سس گوجه فرنگی خود را در همان سیاره تولید کنند؟! هاینز برای پاسخ به این سوال با ۱۴ اخترزیست شناس در موسسه فضایی آلدرین همکاری کرده تا در مرکز فناوری فلوریدا، پرورش گوجه فرنگی در خاک شبیه سازی شده مریخ را آغاز کنند.

این شرکت روز دوشنبه ۸ نوامبر در بیانیه‌ای رسمی گفت: «تیم ما با موفقیت محصولی از گوجه‌فرنگی هاینز، از دانه‌های گوجه‌فرنگی اختصاصی این برند، با کیفیت‌های دقیقی که از استاندارد‌های کیفیت و طعم دقیق عبور می‌کند و تبدیل به سس کچاپ مشهور آن می‌شود، تولید کرد». شرکت سازنده، سس تولید شده از این گوجه فرنگی را Heinz Marz Edition نامیده است و هرچند بعید به نظر می‌رسد که چنین دستاوردی در آینده نزدیک در سیاره مریخ حاصل شود، اما می‌توان گفت که علاوه بر مسائل فناوری، این اقدام شرکت آمریکایی به گونه‌ای یک بازاریابی زیرکانه نیز تلقی می‌شود.

به هر حال نباید ابعاد علمی این دستاورد را نادیده گرفت، زیرا پیش از این، بیشتر تلاش‌ها در مورد کشف راه‌هایی برای رشد محصولات غذایی در شرایط شبیه‌سازی شده مریخ، محدود به مطالعات کوتاه‌مدت رشد گیاهان بود. اما کاری که این پروژه هاینز انجام داده، رویکردی جدید و عملی به برداشت طولانی‌مدت مواد غذایی است و آن دستیابی به محصولی که کیفیتی برای تبدیل شدن به سس گوجه‌فرنگی HEINZ داشته باشد. اندرو پالمر، اختر زیست شناس، که این پروژه دو ساله را رهبری می‌کرد، در این خصوص می‌گوید: «نتیجه رویایی بود و ما به آن دست یافتیم».

پالمر و تیمش چندین مقاله در مورد تلاش برای پرورش گوجه فرنگی در مریخ برای انتشار ارسال کرده اند که همه آن‌ها در دست بررسی است. محققان در حال بررسی راه‌هایی برای تغذیه بازدیدکنندگان و مهاجران انسانی آینده با استفاده از منابعی هستند که در حال حاضر در مریخ هستند. تیمی در هلند موفق شدند انبوهی از سبزیجات از جمله نخود، اسفناج و تره فرنگی را در خاک شبیه سازی شده مریخ پرورش دهند و حتی توانسته اند گوجه فرنگی را با موفقیت از چنین محیطی برداشت کنند.

اما باید توجه داشت که رشد گیاهان روی زمین با خاک مصنوعی مریخ یک چیز است و تکرار این شاهکار در خود مریخ چیز دیگری است. کشاورزان مریخ احتمالاً باید از زیستگاه‌های گیاهی تخصصی استفاده کنند و بهترین روش کوددهی و آبیاری محصولات را پیدا کنند. وقتی نوبت به سس گوجه فرنگی می‌رسد، آن‌ها همچنین باید بقیه دستور غذا را که مستلزم سرکه، شکر، پودر پیاز و ادویه است، کشف کنند. به گزارش فرارو، البته شرکت هاینز با محیط فضا بیگانه نیست و سس‌های کچاپ آن در ایستگاه فضایی بین المللی استفاده می‌شود. بنابراین، اگرچه احمقانه به نظر می‌رسد که عده‌ای از هم اکنون به فکر تولید سس کچاپ در مریخ هستند، اما باید توجه داشت که زیستن در فضا نیاز به برآورده سازی تمام نیازی متنوع انسان دارد، در غیر این صورت فضا تنها مکانی سخت برای سفر‌های کوتاه مدت باقی خواهد ماند.

منبع: cnet

ترجمه: مصطفی جرفی-فرارو

منبع: فرارو

کلیدواژه: هاینز سس کچاپ مریخ گوجه فرنگی سس کچاپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۲۹۶۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را به زمین می‌آورد

یکی از دانشمندان «آکادمی مهندسی چین» معتقد است چین اولین کشوری خواهد بود که نمونه‌های مریخ را برای مطالعه به زمین می‌آورد.

به گزارش ایسنا، به نظر می‌رسد چین قصد دارد در آوردن نمونه مریخ به زمین از کشورهای دیگر پیشی بگیرد.

به نقل از تکنولوژی نیوز چاینا، یک دانشمند برتر فضایی باور دارد چین احتمالا اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را در یک تلاش بلندپروازانه علمی و مهندسی به زمین می‌آورد.

«وو وایرن»(Wu Weiren) عضو «آکادمی مهندسی چین»(CAE) و دانشمند برجسته «سازمان ملی فضایی چین»(CNSA) گفت که این کشور قصد دارد نمونه‌های مریخ را جمع‌آوری کند و سپس، آنها را حدود سال ۲۰۳۰ طی یک ماموریت تاریخ‌ساز به نام «تیانون ۳»(Tianwen 3) به زمین بیاورد. این سومین ماموریت از برنامه اکتشاف میان‌سیاره‌ای چین خواهد بود.

وایرن با اشاره به اینکه چین راه‌اندازی اولین آزمایشگاه نمونه مریخی جهان را آغاز کرده است، گفت: به رغم پیشرفت کنونی پروژه‌های اکتشاف مریخ سایر کشورها، انتظار می‌رود چین اولین کشوری باشد که ماموریت آوردن نمونه مریخ را انجام می‌دهد.

وایرن درباره برنامه‌های دقیق این ماموریت توضیح بیشتری نداد.

به گفته برنامه‌ریزان ماموریت در سازمان ملی فضایی چین، کاوشگر رباتیک تیانون ۳ دارای چهار بخش خواهد بود که یک فرودگر، یک صعودکننده، یک مدارگرد و یک ماژول ورود مجدد هستند و در دو پرواز با موشک حامل سنگین «لانگ مارس ۵»(Long March 5) از مرکز پرتاب فضایی «ونچانگ»(Wenchang) در استان هاینان به فضا پرتاب خواهد شد.

فرودگر و صعودکننده، مسیر انتقال زمین به مریخ را طی خواهند کرد و پیش از ورود به مدار مریخ، مانورهای اصلاح مداری را انجام خواهند داد. پس از آن، فرود نرم با کمک موتور انجام خواهد گرفت.

در همین حال، مدارگرد و ماژول ورود مجدد همان مسیر را برای رسیدن به مدار مریخ دنبال خواهند کرد و پس از آن در اطراف مریخ به پرواز در خواهند آمد تا سیگنال‌ها را ارسال کنند و منتظر نمونه‌ها بمانند.

هنگامی که نمونه‌ها جمع‌آوری شوند و در یک ظرف فلزی قرار بگیرند، موتورهای صعودکننده آن را در مدار قرار خواهند داد تا به ماژول ورود مجدد متصل شود. سپس، ماژول جدا خواهد شد و نمونه‌ها را به زمین منتقل خواهد کرد.

اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، این نمونه‌ها می‌توانند اولین نمونه‌هایی باشند که از مریخ به زمین آورده می‌شوند و به دانشمندان کمک می‌کنند تا به دنبال آثاری از حیات در مریخ بگردند، درباره زمین‌شناسی و ساختارهای درونی سیاره سرخ بیشتر بیاموزند و چرخه‌های جوی آن را درک کنند.

به گفته برنامه‌ریزان ماموریت، همه این فعالیت‌ها به دانشمندان امکان خواهند داد تا دانش خود را درباره نحوه شکل‌گیری و تکامل مریخ گسترش دهند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تولید بیشتر توت فرنگی با روش علمی
  • قیمت«گوجه فرنگی» از هفته آینده و «پیاز» از ماه آینده کاهش می‌یابد
  • پیش بینی کشت ۶۰ هکتار از مزارع گوجه فرنگی استان قزوین با روش سایبان 
  • بازدید معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی از دو واحد تولیدی در ارومیه
  • تولید گوجه فرنگی به ۳۰۰ هزار تن می‌رسد
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • چین اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را به زمین می‌آورد
  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ
  • (عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ