Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سقط جنین، موضوعی که خوشبختانه هنوز در جامعه ما به دلیل اهمیت به ارزش های دینی دارای قبح و حرمت ویژه‌ای است، اما باز هم نسبت به گذشته افزایش چشمگیری در این حوزه داشته‌ایم. کاری به سقط‌هایی که ناگهانی و ناخواسته رخ می‌دهند نداریم و حتی موضوع حرف ما سقط‌هایی که به علت سلامتی مادر نیز صورت می‌گیرد نیست، اصل صحبت‌مان مربوط به سقط‌های جنایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گاهی افراد ناخواسته باردار شده و یا برای انگیزه‌های شخصی مثل کار، سفر، تحصیلات و ... تولد جنین را مانع دانسته و اقدام به قتل فرزندشان می‌کنند. برای انجام این کار راه‌های غیر قانونی نیز وجود دارد، زیر زمین‌هایی که شده محل کاسبی که جان مادر و جنین را به بازی گرفته و به صورت غیرقانونی اقدام به قتل نفس می‌کنند.

حکم سقط جنین از منظر اسلام

در قرآن کریم کشتن اولاد و قتل نفس شرک به خدا محسوب شده و قرآن والدین را از انجام چنین کاری نهی کرده است. از منظر قرآن کریم کسی که مرتکب سقط جنین می‌شود قاتل است. خداوند در قرآن می‌فرماید: «فرزندان خود را از فقر نکشید، ما به شما رزق می‌دهیم» حال اگر کسی مرتکب سقط جنین شود از نظر قرآن «قاتل» است؛ سقط در دوران عقد به‌خاطر ترس از آبرو، ترس والدین از عدم تأمین مخارج فرزند و... از جمله ترس‌های واهی هستند البته جدا از اینکه سقط جنین از منظر اسلام گناه محسوب می‌شود خطرات زیادی را برای مادران دارد و گاهی جان افراد برای اینکه از دست جنین در شکم‌شان خلاص شوند به خطر می‌افتد و حتی به مرگ مادر ختم می‌شود!

ورود قانون جوانی جمعیت به مسئله سقط جنین

یکی از موضوعاتی که قانون جدید جوانی جمعیت و حمایت از خانواده به آن توجه کرده موضوع سقط جنین است. نمی‌توان منکر این شد که یکی از موضوعات موثر کاهش فرزندآوری مسئله سقط جنین است و از بین رفتن نوزادان پیش از تولد به عمد موضوعی است که نباید به راحتی از کنار آن گذشت. در سرفصل سقط جنین و غربالگری قانون جوانی جمعیت علاوه اینکه به موضوع غربالگری و سقط‌های قانونی پرداخته به سقط‌های غیرقانونی و جنایی نیز اشاره شده است. از ماده ۵۶ تا ۶۱ قانون جوانی جمعیت مربوط به سقط جنین است.

ماده ۵۶ مربوط به ابطال پروانه فعالیت پزشک یا ماما یا دارو فروش در صورت تمهید وسایل سقط جنین خارج از مراحل قانونی، ماده ۵۷ مروبط به تدوین برنامه پیشگیری و مقابله با سقط غیر قانونی جنین توسط قوه قضائیه و وزارت بهداشت، ماده ۵۸ مربوط به محدود کردن توزیع دارو‌های سقط به داروخانه‌های مجاز و ممنوعیت هر گونه خرید، فروش و پخش آن خارج از سامانه رهیابی، ماده ۵۹ مربوط به پیگیری متخلفان فروش دارو‌های سقط و مشارکت در سقط غیرقانونی از طریق وزارت اطلاعات و دستگاه‌های امنیتی، ماده ۶۰ مربوط به ممنوعیت و تعیین مجازات درجه ۵ و جزای نقدی تا ۵ برابر عواید حاصله برای فعالیت مراکز سقط غیرقانونی در بستر فضای مجازی، ماده ۶۱ مربوط به برخورد سنگین جزایی با مراکز و چرخه‌های تجارت سقط جنین و توزیع کنندگان گسترده دارو و وسایل سقط جنین، ماده ۶۱ مربوط به انتقال عواید حاصل از جریمه و مصادره اموال مشارکت کنندگان در سقط غیرقانونی به خزانه جهت درمان ناباروری، ماده ۶۱ مربوط به مجازات تعزیری، جزای نقدی و مصادره اموال حاصله برای معاونت و مباشرت در تمهید وسایل سقط غیر قانونی است.

همراه با وجود قانون برای منع افراد به سقط‌های جنایی، این اقدام مخاطرات جبران ناپذیری خواهد داشت که اگر زنان آن را بدانند بعید است دست به چنین اقداماتی بزنند.

آسیب‌های سقط جنین غیرقانونی برای مادران

اعظم السادات موسوی، رئیس انجمن متخصصین زنان و زایمان، درباره عوارض سقط جنین، گفت: احتمال عفونت، خونریزی، نازایی، مرگ‌ومیر، عوارض روحی و روانی و ... با انجام سقط جنین وجود دارد. یکی از علت‌های مرگ‌ومیر زنان جوان سقط‌های غیرقانونی است.

او درباره راه‌های پیشگیری از سقط جنین، بیان کرد: حاملگی زنان باید با برنامه ریزی باشد و ناخواسته نباشد و باعث نشود زنان به سقط روی آورند. علاوه بر این حمایت از زنان باردار یکی از عواملی است که کمک می‌کند زنان به سمت سقط نروند. همچنین وجود مراکز روانشناسی برای مشاوره به زنانی که خواست ادامه بارداری ندارند می‌تواند در این زمینه تاثیرگذار باشد.

موسوی درباره عواملی که باعث سقط جنین می‌شود، تصریح کرد: عوامل متعددی می‌تواند باعث انجام سقط جنین غیرقانونی شود که شامل مسائل خانوادگی، شغلی، اجتماعی، ازدواج‌های اجباری، مشکلات زناشویی و ... است.

رئیس انجمن متخصصین زنان و زایمان با اشاره به اینکه هر زنی تمایل دارد بارداری خود را حفظ کند، افزود: مشکلاتی که سر راه برخی از زنان وجود دارد باعث می‌شود به سمت سقط‌های غیرقانونی روی آورند که مراکز روانشناسی می‌تواند به این زنان کمک کند.

او با بیان اینکه بیشترین علت سقط‌های غیرقانونی حاملگی‌های ناخواسته است، اظهار کرد: البته باید در خصوص افرادی که برای سقط جنین به صورت غیرقانونی مراجعه می‌کنند کار مطالعاتی شود.

قانون جوانی جمعیت قصد دارد به سقط‌های جنایی ورود پیدا کند که علاوه بر متقاعد کردن افراد به نگهداشتن فرزند و باروری، با یک تجارت کثیف مقابله کند، امری که نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی هم به آن تاکید دارد.

سقط جنین یک تجارت کثیف چند هزار میلیاردی است

امیرحسین بانکی‌پورفرد، رئیس کمیسیون ویژه جمعیت و تعالی خانواده درباره سقط جنین و قانون جوانی جمعیت، گفت: متاسفانه در سال‌های گذشته آمار سقط افزایش پیدا کرده که این موضوع نگران کننده شده است در قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده حدود ۹ ماده را به این مسئله اختصاص دادیم و در قانون به تمام انواع سقط جنین که شام؛ درمانی، عارضی و جنایی بوده، اشاره شده است.

بانکی‌پورفرد درباره ممنوعیت فروش دارو سقط جنین در داروخانه‌ها، تصریح کرد: تمام دارو‌ها در سامانه کدی دارند تا بتوانیم بر آن‌ها نظارت داشته باشیم و به همین دلیل در قانون گفته شده که توزیع دارو فقط در مراکز درمانی باشد. متاسفانه درحال حاضر داروی سقط به راحتی در دسترس است و حتی در فضای مجازی به راحتی می‌توان تهیه کرد به همین دلیل گفته شده که این دارو‌ها فقط برای سقط درمانی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی توزیع شود.

رئیس کمیسیون جمعیت با اشاره به اینکه نظارت بر فضای مجازی برای جلوگیری از سقط جنین در این قانون تاکید شده، ادامه داد: از قوه قضاییه و ضابطان درخواست داریم که به این مسئله ورود کند چراکه آمار کشته‌های سقط چندین برابر کروناست و جنین‌ها نمی‌توانند از خودشان دفاع کنند و باید از حقوق جنین‌ها که حق حیات دارند در دوره‌ای که حرف از حقوق بشر می‌شود دفاع کنیم. تمهیدات قانونی باید در این خصوص داشته باشیم متاسفانه به سمتی رفتیم که سقط برای مردم عادی شده و توجهی به این مسئله که فعل حرام انجام می‌دهند، نمی‌کنند.

او با بیان اینکه سقط جنین یک تجارت کثیف چند هزار میلیاردی است و برای اینکه قانون جوانی جمعیت علیه این تجارت است به این قانون هجمه وارد کردند، افزود: آماری که درباره سقط منتشر شده است آمار خوبی نیست روزانه بیش از ۲ هزار سقط انجام می‌شود البته این آمار کل انواع سقط را شامل می‌شود و سالانه ۴۰۰ هزار سقط جنایی صورت می‌گیرد که روزانه هزار و ۳۰۰ مورد است.

بانکی‌پورفرد در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برنامه‌ای برای فرهنگ‌سازی جهت کاهش سقط جنین در قانون جوانی جمعیت شده است؟ اظهار کرد: چند قسمت برای فرهنگسازی و قبح سقط در این قانون آورده شده است. سازمان صدا و سیما، متون آموزشی وزارت بهداشت، خانه‌های بهداشت را موظف شدند که در موضوع قبح و حرمت سقط کار کرده و به مردم آگاهی دهند.

رئیس کمیسیون جمعیت اضافه کرد: متاسفانه در جامعه طی چند سال اخیر فضایی ایجاد شده که سقط اقدامی طبیعی و راهی برای ختم بارداری است و برخی از متخصصان ما متوجه نیستند که دستور قتل نفس می‌دهند و این برخواسته از فرهنگ غلطی است که برای جنین ارزشی قائلی نیستند. انتظار داریم رسانه‌ها در این زمینه وارد میدان شده و دفاعی از جنین‌ها داشته باشند.

اقناع زوجین جوان برای حفظ جنین

از بین رفتن قبح سقط جنین در همین میزان فعلی در جامعه ما نگران کننده است. درست است که در بسیاری از کشور‌ها این عمل، طبیعی و انجام آن به راحتی امکان‌پذیر است، اما در جامعه اسلامی چنین رفتار‌هایی مغایر با فرهنگ دینی_اسلامی بوده و براساس قانون نیز جرم تلقی می‌شود. همین امر باعث شده افراد به صورت غیرقانونی و زیر زمینی دست به چنین عملی بزنند که این اقدام آسیب‌ها و مشکلات متعددی را برای مادران دارد. باتوجه به اینکه در پنجره جمعیتی و در شرایط بحرانی قرار داریم تولد هر نوزاد می‌تواند برای کشور دارای اهمیت ویژه‌ای باشد که در شرایط فعلی باید زوج‌های جوان را قانع کرد اگر ناخواسته باردار شدند نیز از قتل فرزندشان جلوگیری کنند، چراکه کشتن موجود زنده در درون وجود مادر، قطعا تاثیرات روحی و روانی زیادی علاوه بر مشکلات جسمی برای مادر داشته که حتی گاهی این اثرات جبران ناپذیر است.

 

منبع: برنا

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سقط جنین سقط غیرقانونی سقط های غیرقانونی قانون جوانی جمعیت سقط های جنایی سقط جنین سقط جنین برای مادر دارو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۳۱۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید برخورد بازدارنده‌ای در قبال متعرضان به جان و مال مردم داشت

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای امروز شنبه (۸ اردیبهشت) طی سخنانی در در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت سالگرد شهادت استاد شهید مطهری، ضمن گرامیداشت ایام سالگرد شهادت علامه شهید مطهری و همچنین روز معلم اظهار کرد: شهید مطهری شخصیتی دارای ایده‌های نو و مکتب فکری بود و افکارش جهان شمول و مختص و قابلِ استفاده برای همه طبقات و اقشار بود. پدر من نیز که یک کشاورز روستایی بود در محیط زندگی خود با وجود فقدان وسایل ارتباط جمعی، آثار شهید مطهری را تهیه و مطالعه کرده بود.

رئیس قوه قضائیه در ادامه با تبیین و تشریح ابعاد شخصیتی و علمی شهید مطهری، گفت: شهید مطهری به واقعی کلمه روشنفکر و عارف بود و در برابر مخالفین و کسانی که دارای نقطه‌نظرات متفاوت بودند با سعه‌صدر و حُسن‌خلق رفتار می‌کرد و سعی داشت همه اَقوال را استماع کند، اما در میدان مباحثه، جدی و قوی و زمان‌شناس و مخاطب‌شناس بود.

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: شهید مطهری دردِ دین و مردم را داشت و این امر از ناحیه او منحصر به جغرافیای ایران نبود؛ شهید مطهری در مقطعی موضوعِ حمایت از فلسطین و مقابله با رژیم متجاوز و غاصب صهیونیستی را مطرح کرد که شاید هنوز چنین تفکری در جهان اسلام و در میان آزادی‌خواهان دنیا نُضج و استحکام نیافته بود.

رئیس عدلیه اظهار داشت: شهید مطهری با تحجر و خرافات و التقاط و انحراف، ستیز داشت و پهلوان میدان مبارزه با متحجرین، التقاطی‌ها و معاندین و مارکسیست‌ها بود و زمانی که دشمنان پی بردند توانایی رویارویی فکری و کلامی با شهید مطهری را ندارند، دست به ترور او زدند. در واقع دشمنان فهمیدند که مطهری علیه مطامع دنیوی آنهاست و خریدنی و قابل نفوذ نیست، لذا تنها راه را در ترور این شخصیت والامقام دیدند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای بیان داشت: امروز باید پاسدار ارزش‌هایی باشیم که شهید مطهری جان خود را در راه آن‌ها فدا کرد؛ ایشان در برابر انحراف و التقاط و تحجر و خرافات و ترویج ضدارزش‌ها، سینه سپر کرد و مجاهدانه به تبیین‌گری علیه این مقولات پرداخت؛ ما نیز امروز باید همین مسیر مستقیم را ادامه دهیم و اجازه ندهیم این امور مذموم در جامعه رواج یابند. بیش و پیش از همه، ما کارگزاران نظام در این راستا مسئولیت و وظیفه داریم و باید تدابیری اتخاذ شود که اندیشه‌های شهید مطهری در کلیه دستگاه‌های حکومتی، ساری و جاری شود.

رئیس دستگاه قضا افزود: امروز یکی از مسائل مهم کشور و مردم ما، مقوله عفاف و حجاب است؛ شهید مطهری شخصیتی است که در این زمینه حرف برای گفتن دارد و نقطه‌نظراتش در این حوزه بسیار اثرگذار و راهگشاست؛ لذا باید از اندیشه شهید مطهری در این بخش استفاده تمام و کمال شود.

رئیس عدلیه در بخش دیگری از اظهاراتش تصریح کرد: باید توجه داشت که برخی مسائل نیازمند کار فرهنگی و اقناعی و تبیینی است و صرفاً نمی‌توان با رویکرد سلبی و امنیتی، در قبال آن‌ها عمل کرد؛ در عین حال باید توجه داشت که رویکرد سلبی هم در محل خودش باید به کار گرفته شود و در مواردی اتخاذ چنین رویکردی نیز لازم است، اما چنانچه از مقولات فرهنگی و تبیینی در قبال برخی مسائل غفلت شود، کار ناقص می‌ماند و این نکته‌ای است که ما کارگزاران نظام همواره باید مدنظر قرار دهیم

رئیس قوه قضائیه با اشاره به نقطه‌نظرات فقهی و حقوقی و قضائی شهید مطهری گفت: شهید مطهری در حوزه مقولات فقهی و حقوقی و قضائی نیز دارای نقطه‌نظراتی بودند که متأسفانه کمتر به این مقوله پرداخته شده است و شاید در این زمینه کوتاهی و غفلت از ما و شما اعضای ستاد بزرگداشت شهید مطهری بوده است؛ ما آمادگی داریم که نماینده‌ای را برای عضویت در این ستاد معرفی کنیم و هر چه بیشتر از آرا و اندیشه‌های شهید مطهری برای پیشبرد امور خود وام بگیریم.

قاضی‌القضات در ادامه این نشست با اشاره به پیشنهاد مطرح شده از جانب «علی مطهری» مبنی بر به کارگیری مجازات «تشهیر» در قبال مرتکبان جرایم خشن، گفت: در ابتدا باید تاکید کنم که قوه قضائیه و شخصِ من با شفافیت و برگزاری دادگاه‌های علنی (به استثنای مواردی که قانون اساسی منع کرده است) کاملاً موافق هستیم. مجدانه معتقدیم که باید برخورد بازدارنده‌ای را در قبال متعرضان به جان و مال و عِرض مردم و بیت‌المال صورت داد؛ اگر چه بر انجام اقدامات و برنامه‌های آموزشی و بازاجتماعی کردن مجرمین و محکومین تاکید داریم، اما بر این مقوله نیز اصرار داریم که نمی‌توان امنیت و آرامش مردم را رها کرد و اجازه داد هر کس دست به هر کاری بزند.

رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: یکی از اقدامات بازدارنده در قبال مجرمین، معرفی و شناساندن آن‌ها به جامعه به عنوان یک مجرم است؛ در اثر این اقدام، نوعی بازدارندگی در خودِ فردِ مجرم ایجاد می‌شود تا به سمت جرم و جنایت نرود و حتی خانواده او نیز به کمک جامعه و دستگاه‌های مسئول می‌آید. در عین حال باید توجه داشت که همه قوا و دستگاه‌های حکومتی از جمله قوه قضائیه باید ملتزم به قانون باشند و در حال حاضر قانون به ما اجازه این امر را نداده است. البته برخی اشخاص می‌گویند اگر به مجلس برویم، این موارد را به قانون تبدیل می‌کنیم؛ ما در قوه قضائیه از این امر استقبال می‌کنیم و حتی پیشنهاداتی را در برخی از این موضوعات داشتیم و داریم. تاکید می‌کنم که هر موردی که به قانون تبدیل شد قوه قضائیه ملتزم به انجام آن است.

رئیس دستگاه قضا افزود: نمی‌خواهم بگویم همه موارد، اما برخی موارد که برای جامعه مضر هستند را تاکید داریم که مرتکبین آن‌ها در زندان بمانند و به تناسب جرم‌شان و وفق قانون، مجازات سنگین‌تر شوند. البته افرادی نیز ممکن است فریب خورده باشند و اظهار ندامت کنند و حتی اگر به زندان بروند و یا در زندان بمانند نیز تبعات بدتری متوجه آن‌ها باشد، تاکید ما در اینگونه موارد اِعمال ارفاقات قانونی است؛ اما تاکید مؤکد داریم عناصر اصلی که برای جامعه مضر هستند نباید مشمول ارفاق شوند.

رئیس عدلیه با اشاره به مقوله سرعت در مجازات مجرمین بویژه مرتکبین جرایم خشن نیز گفت: ما صددرصد معتقد به لحاظ سرعت در مجازات مجرمین بویژه مرتکبین جرایم خشن هستیم؛ البته در مواردی برای اجرای این مهم، با محدودیت‌هایی به جهت نیرو و حتی زمانبندی‌های قانونی مواجه‌ایم. باید تاکید کنم که در سندِ روزآمدشده تحول قضائی نیز برای برخی از این امور پیش‌بینی‌هایی شده است و سندِ مزبور این انعطاف و قابلیّت را برای اصلاح و تکمیل شدن نیز دارد، لذا بار دیگر از همه نقادان و صاحبنظران دعوت می‌کنیم که با مطالعه این سند، نقطه‌نظرات خود را در قبال آن ارائه کنند.

کد خبر 6089795

دیگر خبرها

  • دومین رویداد اهدای جایزه جوانی جمعیت در قم برگزار می‌شود
  • باید برخورد بازدارنده‌ای در قبال متعرضان به جان و مال مردم داشت
  • ۴ هزار و ۱۹۳ نفر از دانشجویان متاهل وام تحصیلی دریافت کردند
  • خشونت علیه زنان در خانه / زنان چه کنند؟
  • واکنش جمیله علم الهدی به اخبار مربوط به برخورد بد با زنان در ایران
  • اهمیت جایگاه خانواده برای جوانان تبیین شود
  • به بهانه کاهش نرخ زاد و ولد در ایران/ چرا زنان ایرانی میلی به فرزندآوری ندارند؟
  • احترام به قانون، اصل رقابت انتخاباتی است
  • همایش جوانی جمعیت در سی سخت
  • ۳۵ درصد از قانون جوانی جمعیت اجرا شده