Web Analytics Made Easy - Statcounter

«محمد الحکیم» تحلیلگر عراقی در تشریح ابعاد پیدا و پنهان ترور نخست‌وزیر عراق و سناریوهای محتمل در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: با توجه به شرایطی که در عراق وجود دارد، باید بگوییم که ترور نافرجام مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر این کشور که گفته می‌شود با به کارگیری سه پهپاد اجرایی شده، اساساً یک سناریوی تنظیم‌شده به حساب می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینکه می‌گویم در حال مواجهه با یک سناریو هستیم بدان دلیل است که عراق درگیر مسائل بعد از انتخابات پارلمانی بوده و خروجی این انتخابات هم نامشخص است و در این میان یکباره شاهد رخ دادن چنین مسأله امنیتی در سطح کلان حاکمیت هستیم. بر این اساس معتقدم که این پرونده بیش از حد پیچیده است و به نظرم یک سناریوی خارجی در پشت پرده وجود دارد که بخشی از آن کاملاً پنهان است. واقعیت این است که دلیل اصلی چنین اتفاقی را باید در راستای سناریوی جلوگیری از استقرار یک نظام قدرتمند در بغداد دانست.

وی ادامه داد: از سالیان گذشته تاکنون نه تنها آمریکایی‌ها، بلکه بسیاری از کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و حتی اروپایی‌ها به دنبال این بودند که بتوانند معادلات را در عراق به نفع خود رقم بزنند که برخی از این سناریوها موفق ظاهر شد و برخی دیگر با موانعی همراه بود. در این میان یک جناح مشخص در عراق به ترور مصطفی الکاظمی چراغ سبز نشان داده و جناح دوم در این میان معتقد است که این یک اقدام نمایشی به حساب می‌آید. اظهارات هر دو جناح باعث شده که یک پیچیدگی و ابهام وسیعی در سطح امنیتی و رسانه‌ای به وجود بیاید و به همین دلیل است که تا به امروز بسیاری از ابعاد پرونده ترور الکاظمی مشخص نیست. این در حالی است که زد و خوردهای سیاسی بعد از اعلام نتایج انتخابات پارلمانی عراق همچنان به قوت خود ادامه دارد که در یک سمت آن مقتدی صدر ایستاده است.

این کارشناس مسائل عراق تصریح کرد: جناح‌های سیاسی عراق معتقدند که در انتخابات پارلمانی تقلب صورت گرفته است و در مقابل، اشخاصی مانند مقتدی صدر همین حالا به دنبال ائتلاف‌سازی برای تشکیل دولت هستند. اینکه آیا اعتراض احزاب به نتایج انتخابات به جایی می‌رسد یا خیر، پاسخ منفی در بطن خود دارد؛ چراکه به نظر می‌رسد آمار و نتایج فعلی انتخابات تایید خواهد شد و شاهد تغییر در آن نخواهیم بود. برخی‌معتقدند که احتمال دارد رئیس دادگاه قانون اساسی عراق، اوضاع را در دست بگیرد و سپس بعد از مدتی انتخابات مجدد برگزار شود اما در مقابلِ این نظریه، احزاب پیروز حضور دارند که نمی‌گذارند انتخابات مجدد برگزار شود. تمام این مسائل و آنچه که در صحنه سیاسی- امنیتی عراق شاهدش هستیم، به نوعی جنگ بر سر قدرت است. از سوی دیگر، بسیاری از جریان‌های سیاسی به طرف مقابل خود اطمینان ندارند و به همین دلیل شاهد یک عدم اطمینان سیاسی در بغداد هستیم.

حکیم افزود: این عدم اطمینان به جایی کشیده شده که احزاب شیعه به یکدیگر اطمینان ندارند و از سوی دیگر کُردها و اهل تسنن هم در درون خود با یکدیگر درگیر هستند. در این فضا از ماه‌ها قبل اعلام کرده بودم که انتخابات به سرمنزل مقصود خود نمی‌رسد و به همین دلیل حالا هم معتقدم که سناریوی «دولت فوق‌العاده» مطرح است. برخی از کشورهای حاشیه خلیج‌فارس صراحتاً خروجی انتخابات را تبریک گفتند و به موازات آنها، سازمان ملل هم روند و خروجی آن را تایید کرده است. به همین دلیل حمایت سایر کشورهای غربی از این جریان هم می‌تواند تایید نتایج انتخابات به حساب بیاید که در آخر می‌تواند باعث به روی کار آمدن حکومت فوق‌العاده در عراق شود. توجه داشته باشید که برخی از کشورها و جریان‌های منتسب به آنها به دنبال آن هستند که نفوذ حشدالشعبی در عراق را کاهش دهند و در این راستا نامزدهای مستقل بیش از سایرین توانسته‌اند رأی کسب کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: این مسأله از آن جهت اهمیت دارد که طی چهار سال آینده بسیاری از احزاب از بین خواهند رفت؛ چراکه قدرت‌های بزرگ و همچنین برخی از چهره‌ها در داخل عراق نمی‌خواهند احزاب همانند گذشته فعال باشند. در این میان رژیم صهیونیستی به وضوح نشان داده که نمی‌خواهد تجربه‌ای مانند حزب‌الله لبنان در عراق پیاده‌سازی شود و به همین دلیل تل‌آویو هم در راستای واشنگتن سناریوی هدف قرار دادن سلاح حشدالشعبی را در دستور کار خود قرار داده است. آنها سعی می‌کنند احزاب شیعه و به خصوص جریان‌هایی که ریشه نظامی دارند را از بین ببرند تا صرفاً ارتش در عراق حرف اول و آخر را بزند. این بدان معناست که کشورهایی در عراق از همین حالا مشغول آن هستند که حضور سیاسی حشدالشعبی در پارلمان را کاهش دهند و پس از آن وارد محورهای دیگری شوند تا حشدالشعبی را نهایتاً کانالیزه کنند و به سمت مسائل اجتماعی و فرهنگی در عراق سوق دهند.

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

کلیدواژه: حاشیه خلیج فارس عراق مقتدی صدر بغداد حشد الشعبی مصطفی الکاظمی ترور مصطفی الکاظمی نتایج انتخابات همین دلیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۳۲۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵سال کشته‌سازی؛ «ترانه»ای که به «نیکا» ختم شد+ عکس و فیلم

سناریوی «دستگیری، تجاوز و قتل دختران»، محدود به امروز و سال ۱۴۰۱ نیست. بلکه این سناریو از سوی رسانه‌ها و جریان‌های برانداز، دو دهه است که تکرار می‌شود.

به گزارش مشرق، شبکه بی‌بی‌سی در گزارش اخیر خود مدعی شد که طبق اسناد محرمانه مأموران امنیتی، نیکا شاکرمی را دستگیر کرده بودند و بعد از تعرض جنسی، او را به قتل رسانده و جسدش را در بزرگراه یادگار امام رها کردند. البته بی‌بی‌سی در همین گزارش اعتراف کرد که این اسناد تقلبی است و گفت: «سندی که تحقیقات ما روی آن تمرکز دارد، حاوی چند تناقض است. به‌عنوان‌مثال، نیروی انتظامی، با عنوان «ناجا» ذکر شده؛ درحالی‌که در آن زمان «فراجا» نام داشت.»

بی‌بی‌سی درباره ادعای تجاوز و قتل نیکا تاکید کرد: «ما هرگز نمی‌توانیم به‌طور ۱۰۰درصد از این مطمئن باشیم.»

سناریوی «دستگیری، تجاوز و قتل دختران»، محدود به امروز و سال ۱۴۰۱ نیست. بلکه این سناریو از سوی رسانه‌ها و جریان‌های برانداز، دو دهه است که تکرار می‌شود.

۱. داستان ترانه

تابستان سال ۸۸ بود که خبری وحشتناک در فضای رسانه‌ای منتشر گردید. خبر از این قرار بود: دختری به نام ترانه موسوی در حوالی مسجد قبا توسط نیروهای لباس شخصی ربوده شد. مأموران امنیتی بعد از تجاوز جنسی، او را به قتل رساندند و جسدش را سوزاندند. این روایت توسط بی‌بی‌سی مورد استقبال قرار گرفت.

چهره‌های اصلاح‌طلب و سران فتنه ۸۸ همچون کروبی، این خبر را تکرار می‌کردند.

اما بعد از گذشت مدتی کوتاه، مشخص شد که دختر ادعایی براندازان، اصلا در ایران نیست و به گفته خانواده او، مدت‌هاست در ونکوور کانادا زندگی می‌کند.

۲. داستان سعیده

در سناریوی بعدی، نقش دختری که «دستگیر شده و بعد از تجاوز جنسی به قتل رسیده است»، به نام سعیده پورآقایی افتاد. سناریویی که برای سعیده پورآقایی نوشته ‌شده بود، دقیقا همان سناریوی کشته‌سازی از ترانه موسوی بود؛ دست‌گیری، تجاوز و درنهایت قتل. رسانه‌های برانداز حتی اعلامیه پورآقایی را منتشر کردند و میرحسین موسوی در مراسم ترحیم او حضور یافت!

اما با گذشت اندکی زمان مشخص شد که سعیده پورآقایی زنده است و بدون هیچ‌گونه دست‌گیری و تجاوز در منزل پدری خود حضور دارد. در بازه زمانی‌ای که سناریو قتل او مطرح می‌شد، سعیده پورآقایی از خانه فرار کرده بود و به دلیل قفل بودن درب منزل، مجبور شد از بالکن خانه به بیرن بپرد و بعد از بازگشت، دروغ بودن این سناریو برملا شد.

۳. داستان عاطفه

سناریوی دستگیری، تجاوز و قتل، حتی برای فرزند یکی از اصلاح‌طلبان هم نوشته شد. عاطفه امام، فرزند جواد امام، چهره سیاسی اصلاح‌طلب و رئیس ستاد انتخاباتی موسوی که اکنون سخنگوی جبهه اصلاحات است، بازیگر بعدی این سناریو بود. مادر عاطفه امام مدعی شده بود که دخترش دستگیر شده و تحت فشار شکنجه قرار دارد تا به داشتن روابط جنسی نامشروع با زندانیان سیاسی اعتراف کند. بازداشت عاطفه امام مانند سناریوهای پیشین، از سوی بی‌بی‌سی مورد استقبال قرار گرفت.

سناریوی دستگیری و شکنجه عاطفه امام به‌قدری مضحک و ساختگی بود که مادرش اعتراف کرد: «خبر دستگیری عاطفه امام کذب است و این سناریو نتیجه ماجراجویی دخترش بود.» مادر عاطفه امام گفت: «دختر بنده در اقدامی ماجراجویانه و با توجه به شرایط خاص روحی و روانی ناشی از دستگیری پدرش که موجب نگرانی خانواده و بنده شده بود، چنین اقدامی را کرد.»

۴. داستان نیکا

سناریوی نیکا هم فرقی با سناریوی ترانه، عاطفه و سعیده ندارد. اما ماجرای اصلی نیکا چه بود؟

نیکا شاکرمی دختری بود که در جریان اغتشاشات ۱۴۰۱، از سوی جریان برانداز به عنوان کشته اعتراضات معرفی می‌شد. شبکه CNN در آن زمان مدعی بود که نیکا حوالی ساعت ۸:۳۰ شب توسط نیروهای امنیتی دستگیر شده است. اما هیچ فیلم یا مدرکی برای این ادعا ارائه نداد. از طرفی دیگر، فیلم دوربین‌های مداربسته از ورود نیکا به یک ساختمان نیمه‌کاره حوالی ساعت ۱۲ شب خبر می‌داد. همچنین پیام‌های ارسالی بین نیکا و مادرش در این ساعت‌ها نشان‌دهنده عدم دستگیری اوست. جسد نیکا نیز بعد از خودکشی به‌وسیله سقوط از ارتفاع، در حیاط ساختمان مجاور پیدا شد.

البته همه ماجرا این نیست. نیکا شاکرمی از مشکلات شدید خانوادگی رنج می‌برد و همراه با مادر خود زندگی نمی‌کرد. به‌گونه‌ای که خانواده او ۱۰ روز پس از خودکشی متوجه عدم حضور نیکا در بین خود شدند! دعواهای خانوادگی شاکرمی‌ها که چندی پیش علنی شد، گواه این موضوع است.

خاله نیکا، آتش شاکرمی، از جمله کسانی بود که سناریوی کشته‌سازی او را پیش می‌برد. آیدا شاکرمی، خواهر نیکا خطاب به خاله‌اش گفت: «هر چه قدر از نیکا چه موقع زندگی و چه موقع مرگ تا جایی که توانستی سو استفاه کردی. دیگه کافیه. حالا قراره همه تو را بشناسند.»

خاله و خواهر نیکا علاوه بر افشاگری علیه یک دیگر، به فحاشی پرداختند و هم دیگر را با الفاظی همچون پست‌فطرت، پفیوز، ذلیل، دوزاری و بی‌شرف، در فضای عمومی خطاب کردند. آتش شاکرمی اعتراف کرده است که خانواده نیکا، او را دور انداخته بودند و در این مورد خطاب به خواهر نیکا نوشت: «وقتی کسی رو دور می‌ندازید، نمی‌تونید صاحب مرده‌اش باشید.

خاله نیکا همچنین در اظهارات خود گفته که مستندات زندگی نیکا را ثبت کرده است و بخشی از این مستندات، شامل «پرونده مدرسه، مشاوره و پرونده پزشکی نیکا» است. این موضوع نشان می‌دهد که نیکا قبل از خودکشی، از مشکلات متعددی رنج می‌برد و منشا آن را باید در خانواده او جست‌وجو کرد.

براساس آنچه گفته شد، سناریوساز اصلی برای کشته‌سازی در دهه ۸۰، جریان اصلاحات بود. با وجود آنکه دروغ بودن این سناریوها برملا شده است، اما بازهم برخی از سران اصلاح‌طلب به سناروی نیکا شاکرمی دامن زدند.

آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات نوشته بود: «خبری تلخ و تکان دهنده و جانسوز از مرگ فاجعه بار نیکا شاکرمی در رسانه‌ها منتشر شده است.

چرا مقام‌های حکومت ساکتند؟ چرا توضیح نمی‌دهند؟

محض رضای خدا کاری کنید که باور کنیم این گزارش نادرست است.»

منبع: فارس

دیگر خبرها

  • احزاب آذربایجان‌ شرقی لیست‌های انتخاباتی خود را اعلام کردند
  • دبیران احزاب در رقابت انتخاباتی کمیسیون ماده ۱۰ حضور دارند
  • ۱۵ سال کشته‌سازی؛ «ترانه»‌ای که به «نیکا» ختم شد
  • ۱۵سال کشته‌سازی؛ «ترانه»ای که به «نیکا» ختم شد+ عکس و فیلم
  • پرسپولیس ۵ بازی با نساجی، ۵ برد و ۱۵ گل زده
  • رئیس جمهور در نشست مشترک هیأت دولت با استانداران: دشمن به دنبال ایجاد ناامنی و موج سواری است
  • پرسپولیس 5 بازی با نساجی، 5 برد و 15 گل زده
  • عملیات وعده صادق، برهم زننده معادلات سیاسی نظامی جهان
  • اندیشکده آمریکایی بررسی کرد؛ رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!