Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصطفی نخعی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره اصلاح یارانه حامل‌های انرژی اظهار کرد: موضوع اصلاح یارانه تخصیص داده شده به حامل‌های انرژی، موضوعی چند بعدی و دارای ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و امنیتی است و بدون توجه به هر کدام از این ابعاد، نمی‌توان تصمیم درستی گرفت.

 وی با بیان اینکه هر گونه تصمیم در خصوص یارانه حامل های انرژی باید دارای یک چارچوب منطقی بوده و با در نظر گرفتن پیوست های مختلف رسانه ای فرهنگی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. انجام شود، گفت: هرگونه اقدام شتاب‌زده در خصوص اصلاح یارانه حامل‌های انرژی می تواند تبعاتی مشابه اصلاح نرخ بنزین در آبان سال ۹۸ داشته باشد و خسارات زیادی را به کشور تحمیل کند. در آن مقطع هم لازم بود پیش از اقدام برای اصلاح نرخ بنزین، این موضوع برای مردم تشریح شود و در عین حال، اقدامات جبرانی برای کاهش فشار بر مردم اتخاذ شود.

نخعی در ادامه به گزارش آژانس بین المللی انرژی درباره اختصاص ۷۰ میلیارد دلار یارانه به حامل‌های انرژی در ایران اشاره کرد و افزود: براساس این گزارش‌ها، ایران در صدر کشورهایی است که یارانه زیادی به حامل‌های انرژی اختصاص می‌دهند و متاسفانه باوجود پرداخت این حجم وسیع از یارانه، وضعیت قشرهای متوسط و ضعیف جامعه بهبود پیدا نکرده و این اقدامات موجب ارتقای رضایت عمومی نشده است.

 سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس یادآورشد: علاوه بر این از سویی از شرکت‌های آب، برق و گاز می‌خواهیم که با قیمت‌های تکلیفی، خود را اداره کنند از سوی دیگر مصرف کنندگان هم کماکان ناراضی هستند.

اصلاح یارانه انرژی نیازمند پیوست‌های اجتماعی-اقتصادی است

نماینده سربیشه و نهبندان در مجلس شورای اسلامی، اصلاح یارانه حامل‌های انرژی را بدون توجه به ابعاد دیگر آن را زیانبار دانست و افزود: مردم با گرفتاری و مشکلات اقتصادی زیادی مواجه هستند و در نتیجه سیاست‌های غلط دولت‌های گذشته، اکنون بسیاری از مردم زیر خط فقر زندگی می‌کنند. با توجه به این شرایط، هر گونه اصلاح یارانه حامل‌های انرژی باید با بررسی های جامع کارشناسی و به همراه پیوست‌های اجتماعی و امنیتی آن انجام شود.

نخعی، تفاوت قیمت بنزین، نفت و گاز و دیگر سوخت‌ها در ایران و کشورهای همسایه را مثال زد و افزود: قیمت‌ها در ایران در مواردی به قدری ناچیز است که محرک افزایش بهره وری و راندمان در مصرف کنندگان صنعتی انرژی نمی‌شود به طوری که اگر قیمت حامل‌های انرژی واقعی شود، شاید فعالیت خیلی از کارخانجات و نیروگاه‌ها صرفه اقتصادی نداشته باشد.

 وی با بیان اینکه نرخ پایین سوخت و نرخ بهره‌وری به خودی خود عامل افزایش یارانه شده است، گفت: هدر رفتن منابع انرژی در همه حوزه ها مثل مصارف خانگی تا خودروها غیرقابل انکار است و به همین خاطر هم در صدر کشورهای پرمصرف جهان قرار گرفتیم و میزان مصرف سوخت ما تناسبی با میزان مصرف سوخت در دنیا ندارد.

 سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گفت: از آنجا که درآمد سرانه مردم ما نسبت به درآمد سرانه دیگر کشورها پایین است، دولت برای کمک به مردم مجبور به دادن یارانه است. هر گونه تغییر در قیمت حامل های انرژی باید با در نظر گرفتن پیوست های مختلف آن انجام شود. مزیت‌ها باید به صورت شفاف به مردم گفته شود و لازم است فکری برای ارتقای درآمد سرانه مردم انجام دهیم. تا وقتی که فکری برای بهبود اقشار ضعیف و متوسط جامعه نکرده ایم، اصلاح یارانه حامل های انرژی ممکن است منجر به التهابات اجتماعی در کشور شود.

حامل‌های انرژی در کشورهای دیگر مشمول مالیات هستند

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مصرف انرژی در کشورهای دیگر مشمول مالیات است و کسانی که انرژی بیشتری مصرف کنند باید مالیات بیشتری بپردازند، خاطرنشان کرد: اینکه کم مصرف‌ها مشمول یارانه بیشتری شوند و پرمصرف‌ها مشمول یارانه نشوند و حتی مالیات بدهند کاملا منطقی و به عدالت نزدیک تر است. کشورهای توسعه یافته حتی هزینه تبعات محیط زیستی تولید و مصرف انرژی را نیز از مصرف کنندگان به ویژه پرمصرف‌ها می گیرند.

نخعی، وضعیت حامل های انرژی را تابعی از نابسامانی‌های سال های اخیر در کلیت اقتصاد کشور ارزیابی کرد و افزود: در دولت گذشته، قیمت ارز چند برابر شد و به تبع آن باید قیمت حامل های انرژی هم چند برابر می شد اما با توجه به کاهش قدرت خرید مردم در نتیجه وضعیت به وجود آمده، امکان افزایش قیمت حامل‌های انرژی وجود نداشت. تا وقتی که اقدامات جبرانی برای کمک به اقشار ضعیف پیدا نشود هم نمی‌توان قیمت حامل های انرژی را اصلاح و واقعی کرد.
نخعی گفت: واقعی نبودن قیمت سوخت، نه تنها باعث کاهش راندمان مصارف صنعتی، ‌خانگی، خودرویی و دیگر مصارف شده است بلکه به قاچاق سوخت نیز دامن زده است و هر مقدار که قیمت دلار بالاتر می‌رود شدت قاچاق سوخت از مرزهای کشور افزایش می یابد.

وی از دولت سیزدهم خواست راه دولت‌های گذشته برای توجه به مسائل روزمره و غافل شدن از اصلاح ساختارها را ادامه ندهد و افزود: دولت‌های گذشته برای حل مشکلات روزمره کشور، مشکلات بزرگتری برای کشور ایجاد کردند و دولت سیزدهم لازم است دنبال اصلاح ساختارهای بنیادین اقتصاد باشد و تا زمانی که بنیادهای اقتصاد کشور اصلاح نشود اصلاح دیگر بخش‌ها نتیجه پایدار نخواهد داشت.

سخنگوی کمیسیون انرژی یادآورشد: تثبیت قیمت ارز و ثبات قیمت عمومی کالاها برای یک بازه زمانی طولانی مدت موضوعی است که باید مورد توجه دولت قرار گیرد تا فعالان اقتصادی بتوانند با یک برنامه‌ریزی هدفمند به رشد اقتصادی کشور و حل مشکلات مردم کمک کنند.

برچسب‌ها کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی قاچاق سوخت دولت سیزدهم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی قاچاق سوخت دولت سیزدهم کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی قاچاق سوخت دولت سیزدهم اصلاح یارانه حامل های انرژی سخنگوی کمیسیون انرژی قیمت حامل های انرژی کمیسیون انرژی مجلس مصرف کنند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۳۲۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور دستور اصلاح قبوض گازبهای تأسیسات گردشگری به یک‌چهارم

معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: دستور اصلاح قبوض گاز تاسیسات گردشگری و صنایع‌دستی صادر و بر این اساس دستور محاسبه هزینه گاز تاسیسات گردشگری و صنایع‌دستی برای نیمه اول سال ۱۴۰۲ نیز با تعرفه یک‌چهارم اعلام شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علی‌اصغر شالبافیان؛ معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، گفت: در سال گذشته پیرو تصویب آیین‌نامه نرخ تعرفه گاز مصرفی صنایع و خدمات توسط هیات وزیران، نرخ بهای گاز مصرفی تاسیسات گردشگری به میزان یک چهارم نرخ صنعت کاهش یافت.

او افزود: با توجه به مصوبه دولت، نرخ مصوب از  نیمه دوم سال گذشته برای تاسیسات گردشگری اعمال شد و با طرح ادله قانونی و پذیرش آن توسط معاونت حقوقی ریاست جمهوری و اهتمام وزیر محترم، نرخ مصوب یک چهارم برای نیمه نخست سال گذشته نیز تعمیم یافت و مقرر شد قبوض مشترکین تاسیسات گردشگری و صنایع دستی در بازه زمانی اعلام شده، تعدیل شود. از این رو هزینه بهای گاز تاسیسات گردشگری برای نیمه اول سال 1402 با تعرفه یک چهارم محاسبه می‌شود و این موضوع با اصلاح قبوض، حمایت از فعالین بخش خصوصی را در پی خواهد داشت.

شالبافیان تصریح کرد: با عنایت به  مصوبه ارزشمند دولت در ماده 9 آیین نامه جزء 2 و3 ماده 100 قانون برنامه ششم موضوع تصویب نامه شماره 238093/19546 مورخ 23 اسفندماه 1402 هیات وزیران، دستگاه‌های متولی حوزه آب، دفع فاضلاب و انرژی مکلف شدند  نسبت به تدوین تعرفه ویژه بخش گردشگری اقدام نمایند. با اهتمام صورت گرفته، تعرفه ویژه تاسیسات گردشگری در زمینه گاز، برق و سوخت شناور ها تصویب گردید و ذینفعان مربوطه ازآن بهره‌مند شدند. تعرفه آب و فاضلاب نیز در شرف تدوین است. 

بازدید رایگان از موزه‌ها برای معلمان و استادان دانشگاه

معاون گردشگری در ادامه اظهار کرد: یکی از ابزارهای حمایتی برای توسعه گردشگری در کشور، بهره‌مندی فعالان این صنعت از تسهیلات و تعرفه‌های انرژی است. سرمایه‌گذاران بخش خصوصی با در نظر گرفتن توجیه اقتصادی نسبت به سرمایه‌گذاری در صنایع مختلف اقدام می‌کنند و یکی از ملزومات و مولفه‌های اصلی تشویق سرمایه‌گذاران و حمایت از فعالان صنعت گردشگری، وجود مشوق‌های قانونی در زمینه انرژی است.

شالبافیان در پایان با تاکید بر لزوم توجه به مصرف بهینه انرژی در تاسیسات گردشگری گفت: رویکرد وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری وصنایع‌دستی همواره حمایتی بوده و بر پشتیبانی و مساعدت حداکثری از فعالان حوزه گردشگری تاکید دارد.  

لازم‌به‌ذکر است اقدامات مذکور در حالیست که با پیگیری‌های وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سال گذشته، نرخ برق تأسیسات گردشگری و دفاتر خدمات مسافرتی دارای پروانه بهره‌برداری از این وزارتخانه، در تمام فصول به میزان 132 تومان به ازای هر کیلووات ساعت تعیین شد که این نرخ در میان تعرفه‌های بخش صنعت، پایین‌ترین نرخ به شمار می‌آید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طرح تعرفه‌گذاری پلکانی گاز خانگی باید اجرایی شود/ تخصیص بی‌حساب و کتاب یارانه انرژی را متوقف کنید
  • فناوری‌هایی که استاندارد امنیتی ضعیف دارند ممنوع می‌شوند
  • صدور دستور اصلاح قبوض گازبهای تأسیسات گردشگری به یک‌چهارم
  • اصلاح قبوض گازبهای تاسیسات گردشگری و صنایع‌دستی
  • اصلاح شیوه آبیاری نخیلات آب‌پخش نیازمند اجماع استانی است
  • رئیسی: رشد نقدینگی و قیمت ارز نیازمند کنترل است
  • استمرار روند کاهشی تورم، رشد نقدینگی و قیمت ارز نیازمند کنترل و مراقبت جدی است
  • استمرارروند کاهشی تورم، رشدنقدینگی و قیمت ارز نیازمند کنترل و است
  • استمرار روند کاهشی تورم و قیمت ارز نیازمند مراقبت جدی است
  • هدف بنیادعلوی توانمند سازی وایجاد درآمدپایداربرای اقشار ضعیف است