Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-30@14:45:12 GMT

بررسی تاثیر داروی ضد کرونای انگلیسی در ایران

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۳۳۰۳۸

بررسی تاثیر داروی ضد کرونای انگلیسی در ایران

دکتر مهرداد حق ازلی با اشاره به اینکه مدارک اپیدمیولوژی حاکی از آغاز پیک ششم نداریم، گفت: اما شواهد، افزایش تعداد موارد سرپایی و بستری را نشان می‌دهد که البته مفهوم آن آغاز پیک ششم نیست؛ اما در چنین شرایطی باید مراقبت‌های فردی و اجتماعی افزایش یابد؛ زیرا به دلیل کاهش مراقبت‌ها افراد بیشتری درگیر بیماری شدند و به همین علت هم ما شاهد افزایش تعداد شهرهای قرمز هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: متاسفانه با وجود افزایش درصد واکسیناسیون در جامعه، اما مراقبت‌های فردی و فاصله‌گذاری اجتماعی کاهش یافته است و این درحالی است که تاکید مداوم ما رعایت نکات بهداشتی حتی پس از تزریق واکسن است.

او ادامه داد: هنوز به این نقطه که بگوییم در کدام یک از شهرها ممکن است پیک ششم آغاز شود، نرسیده‌ایم و این خطر همیشه برای کشور وجود دارد؛ ولی احتمال خطر در استان‌هایی که رعایت پروتکل کمتری دارند و درصد واکسیناسیونشان هم پایین‌تر است، بالا است.

وی همچنین درباره بازگشایی مدارس و نظر کمیته علمی در این باره، با تاکید بر اینکه با بازگشایی مدارس در همه نقاط دنیا افزایش موارد ابتلا هم گزارش شده است، افزود: این نشان می‌دهد باید درصد واکسیناسیون در بالغین افزایش یابد و در عین حال بر رعایت بهداشت فردی بچه‌ها، رعایت تهویه، نوبت‌بندی حضور در مدارس و.... تاکید کنیم تا افزایش موارد ابتلا به دنبال بازگشایی را به تعویق اندازیم.

دبیر بورد داخلی کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه محدودیت‌های کرونایی به اندازه کافی رعایت نمی‌شود، تصریح کرد: این موضوع سبب افزایش موارد بیماری شده است. توصیه اصلی ما افزایش پوشش واکسیناسیون است. نباید فراموش کنیم هنوز در اپیدمی قرار داریم و باید تمام توصیه‌های بهداشتی که از ابتدای کرونا به آن اشاره می‌کردیم را رعایت کنیم تا از ایجاد چرخه جدید ویروس جلوگیری شود.

وی در پاسخ به سوالی درباره قرص ضدکرونا که اخیرا از سوی بریتانیا تایید شده و بررسی‌های احتمالی ایران در این زمینه نیز به ایسنا، گفت: این دارو در چرخه تولید مثل ویروس توانایی مهار آن را دارد و می‌تواند تا ۹۰ درصد از مرگ و میر و بستری جلوگیری کند؛ ولی این تحقیقات اولیه است. اما به نظر می‌رسد این دارو در مهار پاندمی تاثیرگذار باشد. وجود این دارو به مفهوم کنار گذاشتن امر واکسیناسیون نیست و واکسیناسیون، استفاده از دارو و رعایت پروتکل‌ها در کنار یکدیگر می‌تواند ما را از شر این ویروس رهایی بخشد.

حق‌ازلی در این باره افزود: برنامه‌هایی برای بررسی این دارو در کشور ما هم وجود دارد و حتی مواد اولیه آن را هم در کشور داریم؛ اما بهتر است اطلاعات بیشتر را سازمان غذا و دارو ارائه دهد اما امکان ساخت چنین دارویی برای ما هم فراهم است.

این عضو کمیته علمی کشوری کرونا درباره سامانه هوشمند مدیریت کرونا نیز گفت: گزارشات از این سامانه بویژه در استان قزوین امیدوار کننده است و شرایط مهار را به خوبی انجام دادند و سامانه‌های اطلاعاتی افراد به هم متصل شده است و توانستند افراد مثبت را شناسایی کرده و هشدار لازم را به آنها دهند؛ البته هنوز گزارش کامل ارسال نشده است اما مقدمات کار رضایت بخش بوده است.

او با اشاره به آغاز تزریق دز سوم واکسن به کادر درمان و افراد بالای ۶۰ سال، تصریح کرد: البته درصد واکسیناسیون دز سوم هنوز چندان بالا نیست و کمتر از ۲ دردصد و ۱.۲ درصد است.

۴۷۲۳۳

کد خبر 1571348

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ویروس کرونا داروی کرونا ستاد ملی مقابله با کرونا درصد واکسیناسیون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۳۳۰۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر آفت‌کش‌ها بر افزایش احتمال پارکینسون

ایتنا - مدت‌هاست که مشخص شده است که قرار گرفتن در معرض آفت‌کش‌های کشاورزی می‌تواند تا حد زیادی احتمال ابتلا به بیماری پارکینسون را افزایش دهد.
تحقیقات جدید ژنتیکی، اکنون افرادی را که ممکن است آسیب‌پذیرتر باشند را نشان می‌دهد. تیمی در دانشگاه کالیفرنیا، اطلاعات ژنتیکی 800 بیمار پارکینسونی را که در مرکز کشاورزی آن ایالت، زندگی و کار می‌کنند، بررسی کردند.

محققان در انتشار خبری خاطرنشان کردند که بسیاری از این افراد حداقل یک دهه قبل از ابتلا به این بیماری در معرض 10 آفت کش مورد استفاده در محصولات پنبه قرار داشتند و برخی از بیماران تا سال 1974 در معرض این بیماری قرار داشتند.

آن‌ها انواع ژن‌های مرتبط با لیزوزوم‌ها، بخش‌هایی از سلول‌ها که ضایعات سلولی را تجزیه می‌کنند، تقویت کردند. گروهی به سرپرستی دکتر برنت فوگل، استاد نورولوژی و ژنتیک انسانی توضیح دادند که اختلال در عملکرد لیزوزومی مدت‌هاست با پیدایش پارکینسون مرتبط است. این مطالعه نشان داد که انواع فرآیندهای لیزوزومی در بیمارانی که مدت طولانی در معرض آفت‌کش‌ها قرار داشتند "غنی" شد.

این یافته‌ها در 25 آوریل در مجله NPJ Parkinson’s Disease منتشر شد.

به نظر می‌رسد که این گونه‌های ژنی با عملکرد مناسب پروتئین تداخل داشته باشند. به گفته محققان، این نشان می‌دهد که دفع نابهنجار متابولیت‌ها در سلول می‌تواند یکی از دلایل زمینه‌ای پارکینسون باشد که در کنار قرار گرفتن در معرض مزمن با آفت‌کش‌ها رخ می‌دهد.

 
همانطور که ترکیبات سمی - از جمله پروتئینی به نام آلفا سینوکلئین، که مدت‌هاست با پارکینسون مرتبط است - در سلول‌های مغز ساخته می‌شوند و می‌توانند اجسام لویی در بافت‌ها را تشکیل دهند. محققان خاطرنشان کردند که تجمع اجسام لوی یکی از مشخصه‌های پارکینسون در مغز است.

فوگل گفت:« این مطالعه از این فرضیه حمایت می‌کند که استعداد ژنتیکی ناشی از تغییرات جزئی در ژن‌هایی است که با عملکرد لیزوزومی مرتبط هستند. به صورت روزانه، این گونه‌ها تاثیر زیادی ندارند. اما تحت استرس مناسب، مانند قرار گرفتن در معرض برخی آفت‌کش‌ها، ممکن است از بین بروند و به مرور زمان منجر به توسعه بیماری پارکینسون شود که به آن تعامل ژن-محیط می‌گویند.»

آیا می‌تواند گونه‌های ژنی دیگری وجود داشته باشد که افراد را مستعد خطر کند و در مسیرهای عصبی دیگر عمل کند؟ دکتر کیمبرلی پاول، سرپرست تیم تحقیق، گفت که این بسیار ممکن است. پاول، استادیار عصب شناسی در UCLA گفت: «این بیماران به نوعی مستعد بودند و اگر بتوانیم بفهمیم که چرا آنها مستعد هستند، شاید بتوانیم در این مسیرها عمل کنیم.»

فوگل گفت: «داده‌هایی برای بسیاری از اختلالات رایج وجود دارد که نشان می‌دهد تأثیرات محیطی بر توسعه این بیماری‌ها تأثیر می‌گذارد، اما ما هنوز راه خوبی برای اندازه‌گیری این تأثیر یا تعیین اینکه چه کسی به‌طور خاص در معرض خطر است، نداریم. این یک گام رو به جلو در این مسیر است.»

دیگر خبرها

  • خود مراقبتی در فضای مجازی امری ضروری است
  • بررسی بودجه آموزش و پرورش در لایحه ۱۴۰۳/ همان چالش همیشگی باطعم بی قانونی!
  • ۵۹ داروی جدید تحت پوشش بیمه قرار گرفت
  • عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند
  • هدف از تحمیل بی‌حجابی به جامعه چیست؟
  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • تاثیر آفت‌کش‌ها بر افزایش احتمال پارکینسون
  • لبخند ساختگی ما را شادتر می‌کند؟
  • نرخ ناباروری زنان جوان آمریکایی در حال افزایش است