Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- آمار سرطان در استان خراسان شمالی در سال‌های اخیر افزایشی شده و این موضوع لزوم تغییر در سبک زندگی و وضعیت تغذیه و پیشگیری را بیش از پیش نمایان می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  بجنورد ٬ سرطان یکی از دردهای مزمن و سخت بشر در طول تاریخ است که این روزها به دلیل ورود خوراکی های غیرمجاز و خطرناک و شیوع سبک زندگی متفاوت از گذشته٬ شیوع این بیماری نیز در انواع مختلف آن بسیار زیاد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در استان خراسان شمالی نیز به دلیل سطح پایین رفاه اجتماعی و رتبه فقر مطلق استان٬ متاسفانه مشکلات ناشی از بروز انواع سرطان‌ها و تاثیر آن بر سلامت جمعیت و اقتصاد خانواده بسیار ملموس شده است.

شایعترین سرطان‌ها در ایران بر اساس آخرین آمار به روز استاندارد شده سنی آن‌ها در 5 سال گذشته: سرطان پستان با 32.9 ، سرطان پروستات با 16.93، سرطان پوست (غیرملانوم) با 14.68، سرطان معده با 13.70 ، سرطان روده بزرگ با 13.31  در هر 100 هزار نفر است.

در بین جمعیت مردان ایران،  در سرطان معده: اردبیل، زنجان، خراسان شمالی، سرطان مری: زنجان، خراسان شمالی، گلستان. سرطان غدد لنفاوی: یزد، خوزستان، کرمانشاه  و سرطان حنجره: خراسان شمالی، کرمان، خراسان جنوبی، استان‌های دارای رتبه اول تا سوم (پرخطر) هستند. دیدن نام خراسان شمالی در رتبه های بالای سطان های خطرناک یکی از زنگ خطرهای جدی سلامت در استان است.

سیر نزولی باروری در 5 سال گذشته/ سرطان‌های شایع زنان کدامند؟خوشبوکننده‌های ضدتعریق می‌تواند باعث بروز سرطان پستان شودپویانفر "عشق یعنی به تو رسیدن" را با بیمار سرطانی همخوانی کرد + فیلم

 خراسان شمالی روی کمربند سرطان است 

محمد حریری مدیرعامل انجمن خیریه بیماران سرطانی خراسان شمالی با اشاره به آمار بالای بیماری سرطان در این استان گفت: شایع ترین بیماری سرطان در بین بانوان و آقان استان خراسان شمالی گوارش است. ما جزو استان هایی هستیم که نسبت به سرطان گوارش آمار بالایی داریم. طبق نظر معاون وزیر بهداشت این استان چون روی کمربند سرطان خیز کشور قرار دارد متاسفانه مردم در ابتلا به سرطان های مری و معده مانند استان‌های گلستان و آذربایجان‌ها پیشرو هستند. یک سوم بیماران سرطانی کشور را بیماران گوارشی تشکیل می دهند و در بین این بیماران سرطان مری و معده در استان بسیار یافت می شود.

وی گفت: برای ریشه یابی و علت یابی سرطان ها در استان در حال تحقیق هستیم. تعداد زیادی از دانشجویان دانشگاه تهران، امیر کبیر و شریف در انجمن در حال تحقیق بر روی این بیماری هستند که ما بیماران سرطانی در روستاها را به آنها معرفی کرده ایم که علت مبتلا شدن مردم به این بیماری را پیدا کنند. سرطان یک بیماری چند عاملی از جمله فیزیکی، استفاده از کودهای شیمیایی در سبزیجات و صیفی جات و میوه ها هستند. سموم آفات نباتی، ارث به میزان اندکی و ژنتیک نقش زیادی در ابتلای افراد به بیماری های سرطان دارند.

حریری ادامه داد: سرطان مری که دارای آمار بالایی در استان ما است به دلیل مصرف غذا و چای داغ، عدم آگاهی و اطلاعات مردم از روش صحیح تغذیه، مصرف بیش از حد نمک است. همچنین استفاده از مواد مخدر و مشروبات الکلی و ناآگاهی مردم دست به دست هم داده که بیماری سرطان در ایران رو به افزایش باشد.

وی اضافه کرد: 996 بیمار سرطان گوارشی در استان ثبت شده اند. این بیماران شامل سرطان مری، پانکراس و کرون هستند که متاسفانه امروزه خانم ها بیشتر به سرطان کرون "روده بزرگ" که یکی از سخت ترین بیماری‌ها است مبتلا می شوند.

 برای دوری از سرطان حتما پیشگیری کنید 

مسئول ثبت سرطان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه سرطان دستگاه گوارشی یکی از شایع‌ترین سرطان‌های استان است اظهار داشت: تشخیص زود هنگام سرطان معده احتمال درمان را افزایش می دهد.شناسایی سرطان معده در مرحله اول شانس علاج و درمان کامل را 90 درصد افزایش می دهد.

وی افزود: سرطان معده نیز همانند سایر سرطان ‌ها دارای مراحلی است که هرچه مرحله بیماری پایین‌تر باشد شانس بهبودی و علاج کامل بیمار بیشتر می شود. متاسفانه هر چه سرطان پیشرفته ‌تر و به سمت مرحله 3 و 4 پیش رود، شانس بهبودی و علاج کامل کمتر می‌شود، مثلاً در مراحل پیشرفته و مرحله چهارم شانس بهبودی به کمتر از 10-5 درصد می‌رسد.

دکترفلوریا انفرادی گفت: به همین دلیل افراد با مشاهده علائم مشکوک یا مشکلات گوارشی باید به متخصص مراجعه کنند تا در صورت نیاز آندوسکوپی انجام شود و تشخیص بیماری در همان مراحل اولیه انجام شده و درمان آغاز و بیماری ریشه کن شود.

مسئول ثبت سرطان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به علائم مشترک در بیماری های گوارشی ادامه داد: شایع‌ترین علائم هشدار دهنده در مورد سرطان معده با بسیاری از علائم بیماری ‌های گوارشی دیگر مشابه است؛ علائمی نظیر سیری زودرس، تهوع، احساس پری بعد از خوردن غذا، نفخ، درد قبل و بعد از خوردن غذا. بنابراین فرد با دیدن این علائم باید حتما به پزشک مراجعه کند.

وی به افرادی که دارای فاکتورهای خطرمذکور، سابقه خانوادگی یا مشکلات گوارشی نظیر مشکل بلع غذا، احساس سیری زودرس، سنگینی بعد از غذا هستند توصیه کرد که در اولین فرصت به متخصص داخلی یا فوق تخصص گوارش مراجعه کنند تا اقدامات اولیه تشخیصی برای آنان انجام شود.

 هزینه های بسیار سنگین درمان سرطان 

یکی از مشکلات اساسی در درمان سرطان‌ها٬ هزینه‌های سرسام آوری است که در مناطقی هم‌چون خراسان شمالی به دلیل کمبود امکانات درمانی٬ این هزینه های با ضریب‌هایی نظیر هزینه رفت و آمد آمیخته شده و مشکلات بزرگ‌تری را ایجاد می‌کند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به گلایه‌های بیماران سرطانی مبنی بر کمبود تجهیزات درمانی در استان خاطرنشان کرد: مشکلی که در کشور داریم در این است که توقع دارند همه امکانات را با هم در شهرستان‌ها داشته باشند در حالی که به دلیل نگهداری سخت آن‌ها در کل دنیا٬ تجهیزات در بخش‌هایی خاص تجمیع می‌شود.

قاسم بیانی با اشاره به قیمت بالای 150 میلیارد ریالی دستگاه شتاب دهنده خطی پرانرژی و سیتی سیمیلاتور، اظهار داشت: با توجه به تعداد بیماران موجود در استان خرید این دستگاه‌ها با توجه به شرایط اقتصادی فعلی امکان‌پذیر نبوده ضمن اینکه مقرون به صرفه هم نیست.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی افزود: در این میان بهتر این است که خدمات رفاهی بیشتری را برای بیماران موجود برای رفاه حال و کاهش مشکلات آن‌ها در استان و در مشهد که بسیاری از بیماران ما را پذیرش می‌کند فراهم کنیم.

وی با اشاره به فاصله کم مشهد و شهرهای خراسان شمالی،  گفت: در حال حاضر بسیاری از بیماران سرطانی استان در مشهد تحت درمان هستند که هزینه بسیاری را برای رفت و آمد، اسکان و  درمان متحمل می شوند.

انتهای پیام/311/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی خراسان شمالی بیماران سرطانی بیماران سرطان سرطان معده سرطان مری استان ها سرطان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۳۳۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان غذا و دارو: بیماران قلبی نگران وارفارین نباشند

آفتاب‌‌نیوز :

طی دو ماه و نیم گذشته توزیع وارفارین چند برابر شده است و بیماران قلبی اطمینان داشته باشند که این دارو به مقدار بیش از نیاز وارد کشور شده و هیچ نگرانی برای تامین دارو وجود ندارد.

به گزارش سازمان غذا و دارو، در روز‌های اخیر نیز محموله‌های بزرگ از وارفارین به مراکز توزیع دارو و داروخانه‌ها توزیع شده است؛ بنابراین موجودی مناسبی از این دارو وجود دارد و با پلن معاونت‌های غذا داروی سراسر کشور در داروخانه‌های منتخب دپوی مناسبی از این دارو موجود است.

این گزارش خاطرنشان کرد: وارفارین در داروخانه‌های مشخصی عرضه می‌شود و مردم می‌توانند از طریق سامانه ۱۹۰، اپلیکیشن تیتک و یا درگاه (اینجا) با وارد کردن نام دارو، وارفارین را نزدیک‌ترین داروخانه تهیه کنند.

وارفارین دارویی ست که به عنوان رقیق کننده یا ضد انعقاد شناخته شده و و در مواردی که احتمال ترومبوز یا آمبولی عروقی بالا است مانند پس از جراحی قلب باز و سکته مغزی مصرف می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • سازمان غذا و دارو: بیماران قلبی نگران وارفارین نباشند
  • صدور هشدار نارنجی هواشناسی در خراسان شمالی
  • چالش‌های فراوان بیماران خاص و صعب العلاج در ایران/ وقتی مشکلات بیماران هموفیلی دیده نمی‌شود
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • هنرمند پرآوزاه موسیقی خراسان شمالی درگذشت
  • آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور
  • یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی‌اختیاری ادرار را تجربه می‌کنند
  • ایران جزء ۱۰ کشور اول دنیا در درمان بیماری‌های اورولوژی
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند