Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - با اینکه استان زنجان و شهرستان طارم قریب به ۴۰ درصد زیتون کشور را تامین می‌کند اما تا حال حاضر از بازار مستقیم عرضه بی‌بهره بوده و محصول تولیدی این استان به نام استان‌های دیگر به فروش می‌رسد و اسم زیتون طارم هنوز گمنام است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان ، طبق آمار‌ها بیش از 90 هزار هکتار از اراضی سطح کشور به کشت درخت "زیتون" اختصاص دارد و سالانه قریب به 150 هزار تن برداشت زیتون از سطح باغات انجام می‌گیرد، در این بین شهرستان طارم استان زنجان نیز با تولید 40 درصد از کل زیتون کشور سهم بسزایی در این امر دارد و سالانه قریب به 45 هزار تن برداشت این محصول از سطح این شهرستان انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین شهرستان طارم قطب تولید زیتون و روغن زیتون کشور است و علی‌رغم تمام مشکلات و کم و کاستی‌هایی که در مسیر تولید وجود داشته این شهرستان توانسته یکی از برترین تولید‌کننده‌های زیتون به لحاظ کمیت و کیفیت باشد.

اما در طول این سالیان زیتون طارم نتوانسته نام این طلای سبز را به اسم نگین سرسبز زنجان و به نام طارم ثبت کند و همواره به نام استان‌های دیگر که سهم چندانی در تولید ندارند به فروش می‌رسد. بنابراین زیتون طارم در کشور در گمنامی به سر می‌برد؛ با این وجود نبود بازار محل عرضه زیتون در شهرستان طارم، نبود بازارچه‌های محلی در دهستان و روستا‌های این شهرستان سبب شده تا محصول روانه بازار سایر استان‌ها شود و با نام آن‌ها به فروش برسد.

با این شرایط در طول سالیان اخیر مسئولان استان برای این که بتوانند قدم‌های موثری در برند‌سازی و فروش مستقیم این محصول بردارند و بازار مستقیم عرضه آن به خریداران و تجار از سراسر کشور  فراهم کنند، تصمیم بر راه‌اندازی پارک لجستیک یا در عبارتی دیگر بازارچه زیتون در زمینی چند هکتاری در 22 کیلومتری بزرگ‌راه زنجان به تهران کردند.

حال ناخوش صنعت پوشاک استان زنجان/ چرا بزرگ‌ترین واحد‌‌ صنعت نساجی ایران افتتاح نمی‌شود؟تخلف آشکار برخی پزشکان در زنجان؛ اجبار بیماران برای حضور در بیمارستان خصوصیبازرسی استان زنجان برای رفع موانع 49 واحد تولیدی پیش‌قدم شداستاندار زنجان: سازمان صمت موظف به ایجاد ارتباط بین صنعتگران و شرکت‌های دانش‌بنیان است

هر چند که با وجود فاصله قریب به 90 کیلومتر با طارم و محصول زیتون این جانمایی نیز به نطر تولید‌کنندگان محصول زیتون مناسب نبود اما می‌تواند سوی امیدی برای باغداران باشد ولی هنوز که هنوز است پروژه تکمیل و افتتاح نشده است.

در این راستا مهدی عباسی، رئیس شورای ملی زیتون کشور در گفت‌وگو با تسنیم با بیان اینکه بیشترین میزان تولید زیتون کشور از سطح باغات شهرستان طارم زنجان برداشت می‌شود، اظهار داشت: میزان برداشت سالانه این محصول قریب به 40 هزار تن می‌رسد با این وجود بیش از 50 درصد از زیتون تولیدی شهرستان طارم به شکل کنسرو شده و کمتر از نیمی دیگر برای استحصال روغن زیتون مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه در سال گذشته در شورای ملی زیتون کشور مصوب شد تا زیتون طارم مستقیماً به دست مصرف‌کنندگان برسد، گفت: مقرر شد تا بحث برند زیتون زنجان برای کشور معرفی شود.

رئیس شورای ملی زیتون کشور با بیان این‌که مسئولان استانی در بحث برندسازی به زیتون طارم بی‌مهری می‌کنند گفت: با وجود 32 واحد فرآوری صنعتی زیتون اما تنها چند واحد موفق به اخذ مجوز لازم برای فعالیت شده‌ است و این موضوع نشان می‌دهد که مسئولان امر توجهی به این مسئله ندارند چرا‌ که اگر موانع در این مسیر برطرف شود محصول تولیدی زیتون طارم با نام این شهرستان روانه بازار‌های هدف می‌گردد.

وی با اشاره به این‌که برای حل مشکل عرضه مستقیم زیتون طارم به مصرف‌کنندگان و تجار مقرر شد تا بازار زیتون در استان ایجاد شود گفت: استارت اجرایی احداث مجتمع زیتون شهرستان طارم توسط انجمن زیتون استان در 22 کیلومتری جاده زنجان به تهران زده شد که خوشبختانه بزرگترین مجتمع زیتون خاورمیانه در این مکان در حال احداث است.

عباسی عنوان کرد: از سایر دستگاه‌های دولتی نیز درخواست داریم اگر مکان‌ دیگری برای احداث بازارچه دیگر در استان وجود دارد معرفی کنند تا امکان عرضه و معرفی زیتون طارم بیشتر از پیش فراهم شود.

وی با بیان اینکه جهاد کشاورزی، استانداری و اتاق بازرگانی برای راه‌اندازی این بازارچه کمک‌هایی را کرده‌اند خاطرنشان کرد: لازم است تا مسئولانی استانی به این مسئله توجه ویژه داشته باشند و آن را جزو اولویت‌ها قرار دهند و موضوع را در سفر ریاست محترم جمهوری به استان مطرح کنند بلکه در تخصیص تسهیلات ارزان قیمت برای تکمیل پروژه گشایش‌هایی انجام شود.

رئیس شورای ملی زیتون کشور با اشاره به اینکه ایجاد بازار‌چه فروش زیتون در یک مکان مشخص مستلزم این است که بخش دولتی تسهیلاتی برای احداث میدان فروش این محصول در نظر بگیرد اما به این موضوع بی‌توجهی می‌شود بیان کرد: متاسفانه بخش خصوصی نیز از بازارچه و میدان زیتون استقبال نمی‌کند اما امیدواریم این مشکلات هر چه سریع‌تر حل شود و از دغدغه‌های باغداران تولیدکنندگان طارمی کاسته شود.

با این اوصاف اگر این بازارچه زیتون در استان افتتاح می‌شد علاوه بر اشتغالزایی چند صد نفری که به طور مستقیم و غیر مستقیم در استان ایجاد می‌کرد با برند‌سازی سبب می‌شد تا بازار کشور زیتون را با نام طارم بشناسد و تجار را برای خرید زیتون و محصولات جانبی آن از کشور و حتی سایر کشور‌ها به سمت زنجان بکشاند و علاوه بر شناساندن ظرفیت‌های این شهرستان در جذب سرمایه بیشتر در منطقه نیز موثر واقع شود با این حال پروژه همچنان مسکوت است و زیتون طارم در گمنامی.

انتهای پیام/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کشاورزی کشاورزی شورای ملی زیتون کشور شهرستان طارم استان زنجان زیتون طارم استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۳۳۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله

یک کارشناس اقتصادی گفت: کاری که بانک مرکزی به‌درستی انجام می دهد، این است که با افزایش نرخ ارز در بازار غیر رسمی، نرخ مرکز مبادله تغییر خاصی نمی کند؛ این نشان می‌دهد که بانک مرکزی بازیچه قرار نگرفته و وارد بازی بازارسازها نشده است. بازار آزاد می‌خواهد نرخ ارز مرکز مبادله را به سمت خودش بکشاند اما وقتی موفق نمی‌شود، کاهش پیدا می‌کند. سال گذشته نرخ دلار به ۶۰ هزار تومان رسید اما به ۵۰ هزار تومان برگشت.

آلبرت بغزیان در گفت‌وگو با ایسنا، درباره تاثیر حراج سکه در کنترل قیمت‌ها بیان کرد: اگر هدف بانک مرکزی کاهش قیمت سکه بوده، باید توجه داشت که این کار یک مسکن موقت است برای تاثیر در قیمت؛ لذا این امر باید به‌طور مرتب انجام شود یا اینکه به تعدادی سکه عرضه شود که دیگر بازار اشباع شده باشد. البته همه این‌ها منوط به این است که نرخ ارز هم ثابت باشد.

این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: قبلا برگزاری حراج‌ سکه برای این بود که طلا به سازندگان عرضه شود و آنها بتوانند زیورآلات تولید کنند، در مقایسه با زمانی که نفت فروخته می‌شد و بانک مرکزی طلا و دلار تحویل می‌گرفت و به بانک کارگشایی می‌داد که به سازندگان و تولیدکنندگان زیورآلات عرضه کند؛ این کار در میان‌مدت نمی‌تواند اثری داشته باشد که قیمت‌ها را بشکند و کسانی که سکه خریدند هم به امید سوداگری هستند یا اینکه دنبال حفظ ارزش پولشان  هستند.

بغزیان خاطرنشان کرد: تا زمانی که سوداگری است و بین ارز دولتی و غیر رسمی اختلاف وجود دارد، نباید انتظار داشته باشیم که ثبات اقتصادی ایجاد شود و طلا و دلار برای خرید واقعی باشند نه برای استفاده از فرصت‌ها و سوداگری؛ زیرا اختلاف ارز دولتی با بازار غیر رسمی جذاب است و با عرضه محدود هم نمی‌توان نرخ را شکست بلکه می توان در کوتاه مدت بر بازار اثر گذاشت و این امر را بارها آزمون کردیم؛ لذا باید این موضوع ریشه‌ای حل شود.

وی ادامه داد: برای مثال منطقی بود که در آستانه سفرهای نوروزی، میزان دریافت ارز مسافرتی را افزایش دادند که فرد تشویق نشود ارز را از بازار آزاد بخرد، اما تا زمانی‌که محدودیت باشد، هرچه هم سهمیه افزایش پیدا کند، از طرف دیگر صف ایجاد برای خرید ایجاد می شود و چون به اندازه تقاضا عرضه نمی‌شود، در حد همان چند روز التهاب بازار را کنترل می‌کند و این را نباید به‌عنوان یک برد در نظر گرفت.

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: کاری که بانک مرکزی به‌درستی انجام می دهد، این است که با افزایش نرخ ارز در بازار غیر رسمی، نرخ مرکز مبادله تغییر خاصی نکرد. این نشان می‌دهد که بانک مرکزی بازیچه قرار نگرفته و وارد بازی بازارسازها نشده است. بازار آزاد می‌خواهد نرخ ارز مرکز مبادله را به سمت خودش بکشاند اما وقتی موفق نمی‌شود، کاهش پیدا می‌کند. سال گذشته نرخ دلار به ۶۰ هزار تومان رسید اما به ۵۰ هزار تومان برگشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • این سالاد پروتئینی خوشمزه با سس پستو را از دست ندهید
  • تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • پهپاد ارزان قیمت راهی بازار مصرف می شود
  • طارم، نگین سبز زنجان
  • روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله
  • قیمت سکه و طلا در بازار آزاد ۸ اردیبهشت ماه
  • محمدسیفی بار دیگر طلای ووشو جهان را تصاحب کرد
  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳