Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - رئیس انجمن مهندسی دریایی ایران از لزوم بکارگیری فناوری هسته‌ای برای حل مشکل بی‌آبی در استان‌های بی‌آب ایران از جمله سیستان و بلوچستان گفت. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سواحل مکران، معضل بی‌آبی در استان محروم سیستان و بلوچستان در چند سال اخیر به لطف تمرکز رسانه‌ها به بحثی آشنا در میان افکار عمومی کشور تبدیل شده؛ روستاهایی که با تانکر سیار آبرسانی می‌شوند و مردمان برخی روستاها حتی از منابع مشترک با احشام آب می‌نوشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان اما روستاهای ساحلی جنوب استان بیش از دیگر نقاط به چشم می‌آید، چرا که به عبارتی مردمان آن "لب تشنه لب دریا" هستند و در کنار منابع عظیم آب که با استفاده از آب شیرین‌کن به راحتی قابل بهره‌برداری خواهد بود، در سختی زندگی خود را سپری می‌کنند. در این راستا خبرگزاری تسنیم در سلسله گفت‌وگوها و گزارش‌های متعدد به راهکارهای حل معضل بی‌آبی در سیستان و بلوچستان پرداخته و در این مرحله نیز سراغ ایده‌ای اساسی برای حل معضل رفته است.

مهدی عجمی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: توسعه و تمرکز جمعیت در سواحل جنوبی کشور و به ویژه سواحل مکران در دو دهه اخیر مورد تأکید بوده که متأسفانه توفیق چندانی در این زمینه حاصل نشده و یکی از مهمترین دلایل آن کمبود آب شیرین جهت مصارف شرب و کشاورزی در این مناطق است.

رئیس انجمن مهندسی دریایی ایران ادامه داد: در نگاه «توسعه دریامحور» با توجه به خشکسالی و کمبود منابع آبی در مرکز کشور، چاره‌­ای جز انتقال جمعیت به سواحل وجود ندارد که بهترین و منطقی­‌ترین راه برای تبدیل ایران به یک «کشور دریایی» و استفاده بهینه از نعمت گران‌بهای سواحل و دریا، تأمین زیرساخت‌های ضروری اسکان در این سواحل و به ویژه سواحل جنوبی است.

وی افزود: گلوگاه اصلی در تحقق این هدف مهم، تأمین آب شیرین بوده که در همه دنیا استفاده از «کارخانجات آب شیرین­‌کن هسته‌ای» در سواحل، بهترین گزینه است و از جمله کشورهایی که از فناوری هسته‌ای در تأمین آب شیرین استفاده کرده‌اند شامل قزاقستان، چین، ژاپن، کره جنوبی،‌ آرژانتین، روسیه، هند، کانادا، پاکستان و آفریقای جنوبی است.

عجمی اضافه کرد: حتی کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس نیز با وجود عدم بهره‌مندی از دانش هسته‌ای، در سال‌های اخیر در این زمینه­ اقدامات مؤثری را برای خرید این کارخانجات شروع کرده‌­اند؛ در واقع وعده آب‌شیرین­‌کن­‌های هسته‌ای از وعده­‌های قدیمی و فراموش شده مدیران قبلی سازمان انرژی اتمی بوده که تا به امروز جدی گرفته نشده است.

رئیس انجمن مهندسی دریایی ایران ادامه داد: در این راستا از مسئولان مربوطه در این زمینه خواستاریم تا موضوع استقرار و توسعه آب‌شیرین­‌کن­‌های هسته‌ای در سر تا سر سواحل جنوب کشور با هدف تحول اساسی در مناطق جنوبی و تحقق آرزوی دیرینه «توسعه دریامحور» و نشان دادن کاربردهای صلح آمیز انرژی هسته‌ای به جهانیان به طور جدی در دستور کار قرار گیرد.

توسعه شاخص‌های انسانی در سواحل مکران| بزرگ‌ترین پروژه‌های آبرسانی در سواحل سیستان و بلوچستان اجرا می‌شود + فیلمافزایش بی‌سابقه قربانیان "هوتگ و گاندو" در بلوچستان/ بی‌آبی تنها دلیل قربانی شدن کودکان است؟+فیلمگزارش| کاهش 40 درصدی ذخایر آب پشت سدهای استان ایلام/ زنگ خطر "بی‌آبی" به صدا درآمد

استفاده از فناوری هسته‌ای در نسل جدیدی از گیاهان شورزی

عجمی افزود: متأسفانه بخش عمده‌­ای از مساحت ایران، لم‌یزرع و بیابانی است و در شرایط کنونی، «آمایش سرزمین» نمی‌تواند به صورت مطلوب، همگن و ایده‌آل اتفاق بیفتد و یکی از مهمترین عوامل آن استفاده از همان پوشش‌های گیاهی مرسوم از چند هزار سال گذشته تاکنون و عدم بهره‌برداری از دانش و فناوری­‌های نوین در این زمینه از جمله فناوری هسته‌ای در تغییر ژنتیک گیاهان مطابق با آب و هوای بیابانی و نیمه بیابانی و گیاهان شورزی است.

رئیس انجمن مهندسی دریایی ایران ادامه داد: مسئولان مربوطه در سازمان انرژی اتمی توجه داشته باشند که در اینجا منظور مطلقاً گیاهان تراریخته خوراکی نیست و صرفاً گیاهانی منظور است که با هدف ایجاد پوشش گیاهی سبز در مناطق گسترده‌­ای از ایران و با هدف تغییر اقلیم و بهبود آمایش سرزمین باشد.

وی توضیح داد: بدیهی است که اگر سازمان انرژی اتمی بتواند به کمک دانشمندان گیاه شناسی و کشاورزی در سه حوزه گیاه، خاک و جایگزین­‌های آب، اقدام به کشت نسل جدیدی از گیاهانی کند که با استفاده از آب شور دریا تغذیه شوند یا در مناطق کم بارش با دو سه نوبت آبیاری دیم در سال، امکان دوام و حیات داشته باشند، طبیعتاً بخش عمده‌­ای از سواحل و جزایر جنوبی ایران که هم‌اکنون، متروکه و خالی از سکنه هستند، محل تمرکز جمعیت و کاهش معضلات حاد خشکسالی و کم آبی در کل کشور خواهند شد.

عجمی گفت: دو مورد فوق منجر به تحولات اساسی در بهبود وضعیت آمایش کل سرزمین ایران و نیل به تحقق واقعی توسعه دریامحور و استفاده بهینه از 5800 کیلومتر سواحل کشور خواهد شد؛ انجمن مهندسی دریایی ایران نیز آمادگی دارد به پشتوانه کارشناسان خبره جامعه دریایی، هرگونه مساعدت و مشاوره و همکاری برای تحقق اهداف فوق را داشته باشد.

انتهای پیام/395/ ت

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان سیستان و بلوچستان رئیس انجمن مهندسی دریایی ایران سیستان و بلوچستان فناوری هسته ای هسته ای آب شیرین بی آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۳۳۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور مجوز راه‌اندازی کارخانه در سیستان و بلوچستان به صورت استانی انجام می‌شود

ایسنا/سیستان و بلوچستان استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه صدور مجوز راه‌اندازی کارخانه در استان به صورت استانی انجام می‌شود و نیاز به سیر مراحل صدور مجوز از مرکز نیست، گفت: این مجوز را می‌توان در استان سریع، شفاف و روشن صادر کرد به این دلیل که با بروکراسی اداری کارها پیچیده و با حذف آن، زمان گرفتن مجوز کمتر می‌شود.

محمد کرمی روز پنجشنبه در جریان دومین روز از سفر خود به منطقه سیستان در جلسه با جمعی از مدیران استانی و شهرستانی اظهار کرد: در سیستان و بلوچستان همه شرایط فراهم است و تمامی دستگاه‌ها پای کار آمده‌اند تا از ذخایر بی‌نظیر استان استفاده شود.

وی بیان کرد: مجموعه صنعت و معدن باید پای کار باشد تا کارخانه‌های فرآوری به سرعت شکل گیرد همچنین در مورد کارخانه سیمان اکنون نیاز داخلی نداریم بلکه باید تلاش خود را برای صادرات سیمان به کشورهای آفریقایی و پاکستان که مواد اولیه برای سیمان ندارند و از ایران درخواست داشته‌اند، انجام دهیم.

استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه باید تعامل با کشورها انجام شود ،تصریح کرد: می‌توان در مقابل از این کشورها آلومینیوم گرفت و در استان فرآوری کرد، با توجه به اینکه مردم استان سرمایه زیادی دارند می‌توان از ظرفیت خود مردم برای کمک به اقتصاد منطقه استفاده کرد.

وی گفت: همکاری ایران با کشورهای همسایه و برعکس باید در یک چرخه مثبت باشد تا موفقیت متقابل را ممکن سازد چون همه این کشورها مکمل یکدیگر هستند و باید از ظرفیت‌های یکدیگر استفاده کنند.

کرمی به ارتباط ایران با افغانستان اشاره کرد و افزود: افغانستان درخواست کرده با کارخانه‌های فرآوری ایران به صورت مشترک سرمایه گذاری کند و از آن طرف بخشی از استخراج معادنشان را به این طرف بیاورند و از این طریق می‌توانند از معادنشان استفاده کنند.

وی بیان کرد: اگر اقتصاد افغانستان را درست کنیم قطعا اقتصاد ایران نیز بهره می‌برد از آن طرف نیاز نیست افغانستانی ها را از ایران خارج کنیم.

رییس شورای برنامه ریزی و توسعه سیستان و بلوچستان اقتصاد دریا را مهم دانست و گفت: با استفاده از ظرفیت دریا می‌توان تولید ثروت کرد چرا که اکنون در سواحل انواع و اقسام موجوداتی وجود دارد که در صنعت، داروسازی و خوراک می‌توان از آن‌ها بهره برد.

وی خاطرنشان کرد: چند هزار نفر در باغ‌های موزی که در سیستان و بلوچستان شروع بکار کرده مشغول شدند چرا که اکنون حدود ۶۰۰ میلیون دلار موز وارد می‌کنیم که با توجه به ظرفیت استان می‌توانیم صادر کننده باشیم، در گذشته ۲۰ تا ۳۰ تن موز برداشت می‌کردیم که اکنون این رقم به ۷۰ تن رسیده است.

کرمی ادامه داد: نخلستان‌هایی که در حال حاضر در سیستان و بلوچستان ساخته شده باید توسعه یابد همچنین در حوزه ساخت طلا نیز می‌توان اقداماتی انجام داد تا این استان مرکز بین المللی آب طلای منطقه شرق شود.

وی با اشاره به اینکه در گذشته کارگاه‌های ساخت طلا در سیستان و بلوچستان داشته‌ایم، عنوان کرد: با توجه به اینکه مردم افغانستان و پاکستان به طلا علاقه دارند، می‌توان از این ظرفیت استفاده کرد.

استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: اگر اقتصاد منطقه ای درست شود قطعا در آنجا شهر شکل خواهد گرفت بنابراین نباید به دنبال ساخت شهر باشیم چرا که پس از آبادانی یک منطقه و شکل گرفتن اقتصاد در آنجا مردم به این مناطق خواهند رفت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برای ۴ سال آتی مشکلی برای تامین آب سیستان و بلوچستان وجود ندارد
  • کشف مواد افیونی در مرز‌های جنوبی سیستان و بلوچستان
  • صدور مجوز راه‌اندازی کارخانه در سیستان و بلوچستان به صورت استانی انجام می‌شود
  • نشست اقتصادی ایران و افغانستان در زاهدان
  • ساخت شهرک ساحلی خراسان جنوبی در جنوب سیستان و بلوچستان
  • برای حل مشکل مسکن کارگران از ظرفیت تعاونی‌ها استفاده شود
  • مشکل طولانی شدن ترخیص مواد اولیه دارو برطرف می‌شود
  • سفر سرپرست وزارت صنعت و تجارت طالبان به ایران
  • جزو چند کشور اول جهان در زمینه علوم هسته‌ای و پزشکی هستیم
  • سیستان‌وبلوچستان، چهارم دروابستگی به آب قنات برای کشاورزی