Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@23:21:48 GMT

تلاش برای بازگشت اعتماد و ثبات به معاملات بورس

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۳۵۸۲۳

تلاش برای بازگشت اعتماد و ثبات به معاملات بورس

«مجید عشقی» امروز (سه‌شنبه) در صحن علنی مجلس، افزود: با توجه به پیگیری و دغدغه نمایندگان و عزم تیم اقتصادی دولت، بازار سرمایه می تواند به ثبات مناسبی دست پیدا کند.

وی با تاکید بر اینکه ایجاد ثبات و بازسازی اعتماد مخدوش شده سهامداران، مهمترین ماموریت ما در بازار سرمایه است، گفت: با توجه به اینکه اعتماد عمومی مردم در مدت چند سال تخریب شده است؛ بنابراین نمی توان انتظار داشت که این اعتماد یک باره به بازار بازگردد، همچنین این اتفاق نیازمند کمک همه سیاست گذاران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تلاش برای ایجاد ثبات در بورس

عشقی به برنامه های سازمان بورس برای ایجاد ثبات در معاملات بازار سرمایه اشاره کرد و افزود: مهمترین حمایت از این بازار بحث تاکید بر منافع بلندمدت است.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با اعتقاد بر اینکه وجوه ضروری مردم نباید برای سرمایه گذاری وارد بازار سرمایه شود، گفت: سهامداران نباید انتظار داشته باشند که در بازه زمانی یک ماه یا یک هفته سود قابل توجهی را از این بازار کسب و در نهایت اقدام به خروج از این بازار کنند.

حضور میلیونی سهامداران در بورس

عشقی به بحث نظارتی در بورس تاکید کرد و گفت: تا اوایل سال گذشته تعداد کمی از مردم در بورس حضور داشتند که سامانه های نظارتی بر ای این تعداد طراحی شده بود، اکنون فعالان بازار سرمایه میلیونی هستند و در عرضه های اولیه شاهد مشارکت ۵ میلیونی مردم در این بازار هستیم.

کاهش اعتماد سرمایه‌گذاران به بورس با قیمت‌گذاری دستوری

وی با بیان اینکه سازمان بورس به تنهایی فارغ از دیگر بخش‌ها نیست، افزود: کوچکترین تصمیم در دولت و مجلس به صورت نوسانات در بورس مشاهده می شود، بر این اساس، نمی توان در خصوص قیمت گذاری دستوری تصمیم گرفت و اعلام کرد این اتفاق در بورس تاثیر نداشته باشد.

عشقی معتقد است که اکنون قیمت گذاری در برخی از صنایع برطرف شده است اما شاهد تداوم آن در برخی از صنایع هستیم که این موضوع در اعتماد سهامداران تاثیرگذار است.

افزایش نقدشوندگی در بورس

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار موضوع نقدشوندگی را مساله مهم سازمان بورس عنوان کرد و گفت: بحث اصلی بازار، نقدشوندگی است که اکنون بخش اصلی بازار، نقدشونده است. در بازار کسی در صف خرید و فروش معطل نمی شود و سهامداران در طول یک یا دو روز می توانند تصمیمات خود را در بازار سرمایه اجرایی کنند.

بازار بدهی باید رونق یابد

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار به انتشار اوراق بدهی و اوراق خزانه توسط دولت تاکید کرد و گفت: یکی از بخش های اصلی بازار، بازار بدهی است. در کل دنیا بازار اوراق بهادار و بازار سهام در کنار بازار بدهی تشکیل دهنده بازار سرمایه هستند.

وی با تاکید بر اینکه بازار بدهی بازاری کوچک است، اظهار داشت: بازار بدهی در دو سال اخیر تشکیل شد و اکنون ۵ درصد از بازار سهام شامل اوراق بدهی است، این بازار بازاری کوچک است اما برنامه ریزی هایی صورت گرفته است تا این بازار بزرگ تر شود.

افزایش شفافیت در گزارش عملکرد شرکت‌ها

عشقی با بیان اینکه نزدیک به ۱۰۰ درصد شرکت های پذیرفته شده در بورس اطلاعات خود را به موقع در سامانه کدال منتشر می کنند، افزود: این مساله طی سال های گذشته یکی از معضلات مهم در بازار سرمایه بود، در حالی که اکنون در بخش انتشار ۶ ماه شرکت ها حدود ۹۹.۵ درصد شرکت‌ها، گزارش های خود را به موقع منتشر کرده اند.

تلاش برای حمایت از سرمایه‌گذاران

وی به حمایت از سرمایه‌گذاران اشاره کرد و گفت: برنامه‌ریزی‌هایی برای استفاده از ابزارهای موجود مانند اوراق اختیار تبعی انجام شده که به عموم سرمایه گذاران این اجازه را می دهد تا در نرخ‌های مشخص بتوانند سهام خود را بفروشند.

عشقی با بیان اینکه امسال وضعیت سودآوری شرکت ها قابل مقایسه با سال گذشته نیست، گفت: در گزارش ۶ ماه شرکت ها سودآوری شرکت ها حدود ۷۰ درصد رشد پیدا کرده است؛ بنابراین نگرانی از وضعیت بنیادی شرکت ها نداریم.

هشدار به سهامداران عمده

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار موضوع دیگر را مربوط به بازگشت اعتماد و آرامش در بازار اعلام کرد و گفت: شرکت‌های حقوقی بخش عمده‌ای از بازار را در اختیار دارند و منطقی نیست که این شرکت‌ها بخواهند وضعیت بازار را تخریب کنند. 

وی اظهار داشت: در طول یک ماه گذشته جلسات متعددی با این شرکت‌ها داشتیم و از آنها در خواست کردیم تا در شرایطی که اخبار منفی نسبت به بورس منتشر می‌شود فروش خود را کنترل کنند.

تسهیل در پرداخت سود سهامداران

عشقی در ادامه به کمک برای تصویب قانون بازار اوراق بهادار اشاره کرد و گفت: در این زمینه باید کمک شود تا خلاء‌های قانونی درخصوص پرداخت سود و نیز تخلفات بازار برطرف شود. 

رییس سازمان بورس ادامه داد: باید تلاش شود تا با زیرساخت های موجود در شرکت سپرده گذاری، پرداخت سود سهامداران از طریق سجام به موقع و به صورت متمرکز انجام شود تا دیگر لازم نباشد که سهامداران برای دریافت سود به شرکت های مختلف مراجعه کنند.

برچسب‌ها دلار بازار سهام نرخ ارز فرابورس ریزش شاخص بورس رشد شاخص بورس بورس سازمان بورس و اوراق بهادار

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دلار بازار سهام نرخ ارز دلار بازار سهام نرخ ارز فرابورس ریزش شاخص بورس رشد شاخص بورس بورس سازمان بورس و اوراق بهادار رییس سازمان بورس و اوراق بهادار سرمایه گذاران بازار سرمایه بازار بدهی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۳۵۸۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نزول بورس برای چهارمین روز متوالی؛ شاخص هم‌وزن قد کشید

فرارو، شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، ۳ هزار و ۹۰۱ واحد کاهش یافت و در ارتفاع ۲ میلیون و ۲۶۴ هزار و ۹۲۴ واحدی قرار گرفت و برای چهارمین روز متوالی در هفته جاری، نزولی شد.

به گزارش فرارو، در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، شاخص کل هم‌وزن بورس با رشد ۴۲ واحدی در ارتفاع ۷۵۰ هزار و ۸۴۳ واحدی قرار گرفت.

در جریان معاملات امروز بازار سهام، ارزش بازار بورس تهران به ۷۸ همت و ۲۵۰ میلیارد تومان رسید و تعداد ۲۸۸ هزار و ۴۴۹ معامله مورد دادوستد قرار گرفت.

گفتنی است، نماد‌های فولاد، فملی، کچاد، فارس، کگل و شستا بیشترین تاثیر بر ریزش و نماد وامید بیشترین تاثیر بر رشد شاخص کل بورس تهران، داشتند.

شاخص کل فرابورس ایران در پایان معاملات امروز بازار سرمایه با رشد ۹۳ واحدی در ارتفاع ۲۵ هزار و ۱۹۳ واحدی قرار گرفت و ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به ۱۳ همت و ۹۰۸ میلیارد تومان رسید.

در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، ارزش بازار پایه فرابورس ایران ۳ همت و ۳۲۳ میلیارد تومان رسید و تعداد ۱۵۸ هزار و ۹۷۰ معامله مورد دادوستد قرار گرفت.

لازم به ذکر است، نماد‌های آریا، حسینا، ودی، هرمز، فجهان و کرمان بیشترین تاثیر بر رشد و نماد فزر بیشترین تاثیر بر ریزش شاخص کل فرابورس ایران، داشتند.

دیگر خبرها

  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • نزول بورس برای چهارمین روز متوالی؛ شاخص هم‌وزن قد کشید
  • گزارش روزانه بورس ۱۲ اردیبهشت/ افت ۴ هزار واحدی شاخص
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • بورس همچنان ریزشی؛ سهامداران نگران شدند
  • بورس امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار