Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@08:39:21 GMT

کرونا بازار شاغلان صنایع دستی را کساد کرد

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۳۶۷۵۷

کرونا بازار شاغلان صنایع دستی را کساد کرد

در دوران کرونا بازارچه ها ونمایشگاههای صنایع دستی که زمانی برپا بود و رونق داشت، تعطیل شد و بیشتر شاغلان صنایع دستی به دلیل عدم فروش با رکود در فعالیت مواجه شدند و نبود درآمد معیشت آنها را دچار مشکل کرد.

به گزارش ایسنا، با شدت گرفتن گسترش ویروس کرونا از اسفند سال ۱۳۹۸ بسیاری از مشاغل و کسب و کارها به ویژه صنوف خدماتی آسیب دیده و ماهها با رکود و تعطیلی مواجه شدند، این امر به کاهش درآمد و بیکاری بخش اعظمی از نیروهای کار شاغل در این مشاغل منجر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بیش‌از دوسال است که این ویروس منحوس بسیاری از مشاغل و فعالیت‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را تا تحت تاثیر قرار داده و با گرفتاری زیادی مواجه کرده است.
صنایع دستی جزو آن دسته بخشهایی است که در مدت شیوع کرونا از اثرات آن در امان نمانده است.
صنایع دستی از جمله بخشهای اشتغالزا و درآمدزایی محسوب می شود که در صورت حمایت، ارزش افزوده و ارزآوری بالایی برای کشور به ارمغان می آورد با این حال در دوران کرونا کسب و کار شاغلان صنایع دستی مساعد نبود و هتل ها، زائرسراها، مراکز اقامتی و بوم گردی و گردشگری بی رونق بودند.
تا قبل از کرونا گردشگران زیادی به شهرها سفر کرده و سوغات خریداری می کردند ولی کرونا باعث شد تا تعداد گردشگران و فروش سوغاتی کم شود.
آنطور که رئیس اتحادیه فروشندگان اشیاء قدیمی و صنایع‌ دستی می گوید: علاوه بر کرونا تورم هم ضربه مهلکی به صنایع‌دستی زده و گران شدن مواد اولیه مانند مس، نقره، برنج، لعاب و سایر مواد و همچنین گران شدن ابزارها باعث شده تا بهای تمام‌شده محصولات بالاتر برود در نتیجه  محصول، گران‌تر به دست مصرف‌کننده برسد.
وی گردشگران را مهمترین خریداران صنایع‌ دستی در کشور می داند و می گوید: از اواخر سال ۱۳۹۸ با شیوع کرونا میزان فروش در بازار محصولات این صنعت به حداقل رسید. قبل از کرونا، عده‌ای برای برگزاری مراسم‌های ملی مثل یلدا و نوروز ترجیح می‌دادند از صنایع‌دستی ایرانی استفاده کنند اما امروز علاوه بر اینکه دیگر مراسمی برگزار نمی‌شود وضعیت اقتصادی مردم هم این اجازه را نمی‌دهد.

عبداللهی با بیان اینکه بسیاری از هنرمندان از محل خلق آثار هنری امرار معاش می‌کنند، می افزاید: هنگامی‌که فروشنده نتواند کالای خود را بفروشد طبعاً سفارش جدید هم ندارد و به همین ترتیب هنرمندان به مشکل برمی‌خوردند. این مشکلات در کنار گرانی مواد اولیه، ابزار، کارگر و دیگر عوامل به هنرمندان آسیب زده است.
به گفته وی در دوران کرونا به فروشندگان صنایع‌دستی کمکی نشد و بیمه و مالیات توجهی به تعطیلی فروشندگان ندارند اما هنرمندانی که به تائید وزارت میراث فرهنگی رسیده باشند از مالیات و بیمه معاف هستند.
در همین راستا استاد رضایی، مدیرعامل اتحادیه تعاونی های صنایع دستی استان تهران در گفت وگوبا ایسنا می گوید: تعاونی ها و فعالان بخش صنایع دستی و گردشگری در حوزه بیمه و تامین اجتماعی با مشکلات زیادی مواجه هستند و در چند سال گذشته با بیمه های تفکیک شده و خرد توانستیم این بخش را حفظ کنیم.
او می گوید: صندوق حمایتی یا اعتبار مشخصی وجود ندارد که به صورت اضطراری به واحدهای تولیدی صنایع دستی تزریق و بخشی از ضرر و زیان وارده به کارگاههای تولیدی ازاین طریق جبران شود و صندوق ضمانت سرمایه گذاری بخش تعاون در راستای حمایت از تعاونی ها تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان طرح هایی که دارای توجیه اقتصادی و قابل سرمایه گذاری باشند را ضمانت می کند.
به گفته وی، برای کاهش زیان فعالان بخش، فروش اینترنتی صنایع دستی در دوران کرونا در دستور کار قرار گرفت تا فعالان صنایع دستی در بستر شبکه های اجتماعی و سایتهای اینترنتی بتوانند به فعالیت ادامه دهند.
به گزارش ایسنا، داشتن چند ویژگی صنایع دستی را از دیگر صنایع متمایز می کند از جمله اینکه با هزینه و سرمایه کم می تواند اشتغال گسترده ای ایجاد کند. ویژگی صادراتی بودن محصولات و صنایع دستی باعث شده تا این صنعت علاوه بر ارزآوری، ارزش سرمایه گذاری هم داشته باشد و به شرط شناسایی بازارهای هدف، تولیدات صنایع دستی ایرانی را به اقصی نقاط جهان معرفی و صادر کند. در دوران کرونا بازارچه ها ونمایشگاههای صنایع دستی که زمانی برپا بود و رونق داشت، تعطیل شد و بیشتر شاغلان صنایع دستی به دلیل عدم فروش با رکود در فعالیت مواجه شدند و نبود درآمد معیشت آنها را دچار مشکل کرد.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس صنایع دستی گردشگري توریست كسب و كار مشاغل بیمه اجتماعی بیکاری شب یلدا دستمزد معیشت درآمد ماليات صندوق سرمایه گذاری بخش تعاون بازار کار امرار معاش هنرمندان نرخ تورم ارز شاغلان صنایع دستی دوران کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۳۶۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس از تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان فارس، محمد ثابت اقلیدی امروز _ سه شنبه یازدهم اردیبهشت_در حاشیه بازدید از نمایشگاه ایران اکسپو با اشاره به قول مساعد وزیر محترم میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و حمایت‌های معاون صنایع‌دستی کشور مبنی بر حمایت از هنرمندان صنایع‌دستی، اظهار کرد: با همکاری دولت سیزدهم، حمایت‌های دکتر ایمانیه استاندار فارس، بیمه ۵۶۱ نفر از هنرمندان صنایع‌دستی استان فارس تائید شده است.

وی افزود: طی روزهای آینده این هنرمندان برای تکمیل مدارک به اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس مراجعه خواهند کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس با بیان اینکه ملاک تائید بیمه تأمین اجتماعی هنرمندان، دارا بودن مدرک مرتبط با رشته فعالیت و مجوز فنی‌وحرفه‌ای است، اضافه کرد: با تلاش‌های انجام‌شده پس از ۱۵ سال بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس به نتیجه رسید.

ثابت اقلیدی با بیان اینکه اقدامات اولیه این مهم از سال گذشته در معاونت صنایع‌دستی استان فارس انجام شده بود، ابراز امیدواری کرد: این موضوع نوید بخش روزهای خوب هنرهای سنتی و صنایع‌دستی این مرز و بوم باشد.

وی تاکید کرد: فارس بیشترین تعداد شهرها و روستاهای جهانی و ملی صنایع‌دستی در سطح کشور را به خود اختصاص داده است و هم اکنون صنایع دستی شهرهای ملی و جهانی صنایع دستی آباده، شیراز و فیروزآباد در نمایشگاه ایران اکسپو در معرض دید عموم علاقه مندان قرارگرفته است و در این نمایشگاه ۲۶ هنرمند بیش از ۳۰ رشته صنایع‌دستی را در این معرفی و عرضه می کنند.

کد خبر 749496

دیگر خبرها

  • فروشگاه اینترنتی هفت گالری افتتاح شد
  • تاثیر گشت ارشاد بر کسبه تهران؛ بازار زنانه‌فروش‌هـا كساد شد | مي‌گويند بي‌حجاب راه نده اما در شأنم نیست | می‌آیند، رفت و آمد يك‌سوم مي‌شود!
  • تاثیر حضور گشت ارشاد بر کسبه تهران؛ بازار زنانه‌فروش‌هـا كساد شد!
  • افتتاح هتل در ارومیه
  • تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • نمایشگاه صنایع دستی در شاهرود گشایش یافت
  • نمایشگاه هنرجویان رشته صنایع دستی در شاهرود
  • فرش دستباف هنر مادر است
  • ایده‌های کسب و کار در دوران سربازی + با سرمایه زیر 10 میلیون