Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- مدت‌ها است که کرایه نشینی در استان خراسان جنوبی دیگر خوش‌نشینی نیست و مردم به ویژه جوانان این استان معتقدند توانایی خرید خانه ندارند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند ، حکایتش تلخ و تکراری است حکایت مسکن، مسکنی که قرار بود آسایش را برای خانواده‌ها دنبال کند حال مدتی است خاطر خیلی‌ها را آزرده است، آن گونه که سرپرست خانواده باید همه درآمدش را آخر ماه برای کرایه خانه بگذارد و شب‌ها از کابوس خانه خواب و خوراکی نداشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گر چه مهم ترین نیاز اولیه هر انسان تامین سرپناه و اجاره بها و خرید خانه است اما چند سالی است جوانان خراسان جنوبی رغبتی به ازدواج ندارند چرا که معتقد هستند در این اوضاع و احوال کرایه‌ها و قیمت‌های نجومی مسکن چه کسی جرات ازدواج کردن را دارد.

بارها هم شاهد برگزاری جلساتی از قبیل شورای مسکن در استان خراسان جنوبی بودیم اما خروجی این جلسات دردی از دردهای مستاجران را دوا نمی‌کند و التیام بر زخم افرادی که در به در به‌دنبال خرید سرپناه هستند اما به دلیل قیمت‌های نجومی توانی برای خرید ندارند است.

داستان پر تکرار زندگیشان شده است، هنوز قراردادهای نوشته شده به روزهای آخر نمی‌رسد که باید چاره‌اندیشی کنند یا به دنبال خانه‌ای دیگر باشند یا هم برای تمدید قرارداد با نظر مالک اقدام کنند.

در بازار بی‌سر و سامان مسکن، متولیان امور هم هر چند از سال‌های گذشته برای کاهش اجاره بها و کنترل بازار قیمت مسکن، نسخه‌هایی پیچیده‌اند اما واقعیت در این بازار گسترده موضوع دیگری است.

خبرها حکایت دارد اگر چه قراردادهای اجاره مطابق مصوبات تا تیرماه 1400 معتبر و بر اساس این اخبار در خراسان جنوبی حداکثر افزایش میزان اجاره بها تا 15 درصد قابل قبول و اجرایی است اما گویا این مصوبات فقط روی کاغذ است و مالکان بر اساس نرخ روز و مقایسه با تورم اجاره می‌گیرند و خانه به دوشی مستاجران همچنان ادامه دارد.

همچنین آن طور که گفته‌ها حکایت دارد به سبب گرانی‌ها اگر چه بازار مسکن به رکود نشسته و خرید و فروش‌ها کاهش یافته است اما گزارش میدانی خبرنگار ما از بازار مسکن و گفت‌وگو با چند مشاور املاک و مستاجر حکایت از کمبود خانه برای اجاره و افزایش نرخ اجاره بها در سال جدید دارد.

افزایش بی منطق اجار‌ه‌ها    

راهی سطح شهر و  بنگاه‌های مشاور املاک که می‌شوی، آنچه درک می‌کنی این است که گویا کار کارشناسی و مشاوره توسط بنگاه‌ها فقط در حد یک نوشته روی شیشه است چون حرف اول و آخر را مالک می‌زند و این را که ارزش ملک برای فروش و برای اجاره چه میزان است، تعیین می‌کند. 

دست مستاجر هم زیر سنگ است و گلایه‌ها هم کم نیست، یک شهروند که در روزهای پایانی سال گذشته قرارداد اجاره خانه‌اش را تمدید کرده است، به خبرنگار ما گفت: نظارتی نیست و انگار این بازار متولی ندارد و قیمت‌ها به دلخواه تعیین می شود.

به گفته وی مدت‌ها مشاور املاکی نبود که برای اجاره یک واحد آپارتمان سر نزنم و پس از گشت بسیار در این بازار یک واحد آپارتمان 75 متری را در شمال شهر بیرجند و در محله ارزان قیمت در طبقه سوم بدون هیچ امکانات رفاهی مانند آسانسور و پارکینگ با 10 میلیون رهن و 400 هزار تومان ماهانه اجاره کردم، نوبت به تمدید قرارداد برای سال جدید که رسید به یک باره مالک اجاره را تا دو برابر افزایش داد در حالی که در این شرایط چاره ای جز توافق ندارم. 

دیگر مستاجر هم که در روزهای گذشته برای تمدید قرارداد اجاره بها اقدام کرده است،  به خبرنگار ما افزود: مالک، اجاره خانه را از 400 هزار تومان به 700 هزار تومان افزایش داد، انگار تمام قوانین و مصوبات فقط روی کاغذ است و بنگاه‌ها یا نظر کارشناسی ارائه نمی‌دهند یا نگاهشان به دهان مالک است و اگر هم نظری می دهند و کارشناسی می‌کنند فقط برای مالک یک گفته است.

 وی بیان داشت: بازار اجاره و خرید و فروش مسکن در دست دلال‌ها است و البته خانه‌ها هم برای اجاره بسیار کم است و مستاجران چاره ای جز پذیرش و توافق با مالک ندارند. 

نرخ اجاره توافقی  

گفت‌وگو با دو مشاور املاک هم حکایت از افزایش اجاره بها و ثبات قیمت‌ها در بازار خرید و فروش در روزهای رکود دارد، یک مشاور املاک از افزایش تقاضا برای اجاره گفت و اظهار داشت: خانه برای اجاره کم است و نرخ اجاره بها هم بر اساس توافق میان مالک و مستاجر تعیین می شود و به گفته وی نرخ اجاره بها بین 30 تا 50 درصد افزایش یافته است.

  قانون خاصی وجود ندارد  

رئیس اتحادیه مشاوران املاک بیرجند هم به خبرنگار ما گفت: به دلیل شرایط کرونایی بیشتر مستاجران قراردادهای اجاره را با توافق با مالک تمدید می‌کنند و از این رو به سبب افزایش تقاضا برای اجاره و کاهش عرضه مسکن اجاره‌ای، تعادل بازار اجاره مسکن برقرار نیست و خانه برای اجاره کم شده است.

علی اربابی افزود: مالک با انصاف هم وجود دارد و گاهی با همان شرایط قبل تمدید اجاره نامه انجام می‌شود اما نرخ اجاره بها مصوبه‌ای ندارد و تابع عرضه و تقاضاست و در این شرایط هم از آن جا که مسکن برای اجاره به همان دلایل گفته شده کاهشی است، نرخ اجاره بها گاهی تا 50 درصد افزایش یافته است اما به طور معمول اجاره بها بین 20 تا 30 درصد افزایش می‌یابد.

مستاجران بیرجندی مجبور به حاشیه‌نشینی شده‌اند افزایش نرخ اجاره‌بها مستاجران ایلامی را به دردسر انداخته است شرایط تخلیه مستاجرین در دوران کرونا

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی هم با بیان اینکه قیمت مسکن و قیمت اجاره بها براساس عرضه و تقاضا تعیین کننده است، گفت: باید برای حل مشکلات گرانی مسکن به دنبال طرح توسعه و عرضه مسکن باشیم که در این راستا طرح‌هایی در دست اقدام است.

محمد فرهادی با بیان اینکه طرح اقدام ملی مسکن که برای 5 هزار واحد در شهرهای استان زمین تامین شده است گفت: عملیات اجرایی دو هزار و 500 واحد آغاز شده است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: 1600 واحد در پروانه دریافت کرده است، 1500  واحد در مرحله فنداسیون، 600 واحد  در مرحله اسکلت است و 400 واحد در مرحله سفت کاری و 5 واحد در مرحله نازک کاری است.

فرهادی گفت: در طرح جهش تولید هم که با حضور دولت سیزدهم کلید خورده است در 17 شهر استان زمین تامین شده است  اما ما هم معتقدیم باید نظارت‌ها افزایش یابد که در این راستا باید همکاران سازمان صنعت، معدن و تجارت استان نظارت‌ها را افزایش دهند.

وی با بیان اینکه قیمت‌ها تابع شرایط است گفت:کنترل تعرفه معاملات در بنگاه‌های مشاور املاک هم از راه‌های نظارت است.

انتهای پیام/254/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نرخ اجاره بها خراسان جنوبی مشاور املاک خبرنگار ما برای اجاره بنگاه ها قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۳۷۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وام ودیعه مسکن در ۱۴۰۳ افزایش می باید؟

تین نیوز

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن جزئیات برنامه وزارت راه برای حمایت از مستأجران را تشریح کرد و گفت: لایحه ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها با همکاری وزارت راه و کمیسیون عمران مجلس تدوین شده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، از ممنوعیت خرید و فروش نهضت ملی مسکن تا زمان نصب کنتور خبر داد و جزئیات برنامه وزارت راه برای حمایت از مستأجران را تشریح کرد.

ابوالفضل نوروزی با یادآوری این که لایحه ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها با همکاری وزارت راه و کمیسیون عمران مجلس تدوین شده است، اظهار کرد: ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره طرحی است که در صورت تصویب و تبدیل به قانون بخشی از مشکلات در بازار اجاره، زمین و مسکن رفع کرده و به تسهیل گری در بخش اجاره می پردازد.

وی توضیح داد: این لایحه بر تقویت بازار اجاره از طریق ارائه مشوق به موجران، استفاده از ظرفیت شهرداری ها برای شناسایی خانه های خالی و هزینه این بخش از مالیات برای احیای بافت های فرسوده شهری و ساخت خانه های ارزان قیمت برای اشخاص بی بضاعت، الزام تمامی دستگاه های اجرایی برای ارائه رایگان اطلاعات موردنیاز در سامانه ملی املاک و اسکان و پیش بینی ضمانت های اجرایی برای عدم درج اطلاعات در سامانه و خوداظهاری در سامانه ملی املاک و اسکان تاکید دارد.

نوروزی ادامه داد: تقویت سامانه ملی املاک و اسکان برای شناسایی خانه های خالی، تکمیل سامانه ملی املاک و اسکان و درج معاملات در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور و ضمانت اجرایی برای ثبت قراردادها و ارائه راهکارهایی برای الزام آور شدن این راهکارها از دیگر مواردی است که در این لایحه به آن توجه جدی شده است. بر اساس بندهایی از این طرح، تمامی قراردادها اعم از اجاره و خریدوفروش باید در سامانه ثبت شوند و با اخذ کد رهگیری امکان ارزیابی آنچه در بازار مسکن می گذرد وجود دارد.

وی افزود: با تصویب و ابلاغ لایحه مذکور در استان هایی که نرخ تورم عمومی سالانه بیش از ۳۰ درصد باشد شورای عالی مسکن مکلف است تا نسبت به تعیین سقف حداکثر افزایش اجاره بها به میزان ۵۰ تا ۱۰۰ درصد تورم عمومی سالانه اقدام کند. حمایت از مستأجران از طریق پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن و افزایش آن در سال جدید با توجه به تورم و همچنین نظارت بر پرداخت تسهیلات توسط بانک های عامل بخش دیگری از این طرح به شمار می رود.

نوروزی تسهیل در فرآیند خرید و فروش و کاهش هزینه های مبادله در بازار مسکن را از دیگر ویژگی های این طرح عنوان کرد و گفت: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور موظف است ظرف ۶ ماه بعد از لازم الاجرا شدن این قانون، دسترسی های برخط برای استعلامات ثبتی و ثبت هرگونه سند رسمی را از طریق مرکز مبادله اطلاعات برای سامانه املاک و اسکان و سامانه املاک و مستغلات وزارت راه و شهرسازی به صورت تمام الکترونیک و شبانه روزی فراهم کند.

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی اضافه کرد: اخذ عوارض از اراضی بلااستفاده و نحوه هزینه کرد این عوارض بخش دیگری از موارد مورد تاکید در این طرح است. همچنین برای کاهش التهابات مسکن و برای جلوگیری از معاملات سفته بازی واحدهای در حال احداث تا قبل از تحویل واحد مسکونی یا نصب کنتور و گواهی پایان کار ساختمان، امکان نقل و انتقال واحدهای نهضت ملی مسکن به هر شیوه ای وجود ندارد و ممنوع است و محاکم و ادارات پذیرفته شده نیست.

نوروزی ابراز امیدواری کرد تا با تصویب لایحه ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها و ابلاغ آن، بخشی از موانع موجود در اجرا قانون جهش تولید مسکن و بازار مسکن و اجاره بها برطرف شود.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • چرا هیچ دستگاه نظارتی به داد مستاجران نمی‌رسد | اختیار آینده زندگی ما دست صاحبخانه هاست! | مستاجران به ناچار اجازه می‌دهند بر سرشان کلاه برود
  • شب عید املاکی‌ها، روز سیاه مستاجرها
  • کاهش شدید معاملات مسکن در شمال اسرائیل/ درِ فروش و اجاره تخته شد
  • تداوم پرداخت تسهیلات خرید یا ساخت مسکن ایثارگران در سال ۱۴۰۳
  • یک میلیون و۶۰۰ هزار متقاضی در صف انتظار برای دریافت وام ودیعه مسکن
  • افزایش بی‌سابقه؛ رشد ۴۲ درصدی اجاره‌بها در فروردین ۱۴۰۳
  • وام ودیعه مسکن در ۱۴۰۳ افزایش می باید؟
  • رشد ۴۲ درصدی اجاره خانه در فروردین ۱۴۰۳
  • رشد 42 درصدی اجاره خانه در فروردین 1403/ این افزایش در مقایسه با سال های گذشته بی نظیر است
  • رشد 42درصدی اجاره خانه در فروردین 1403/ این افزایش در مقایسه با سالهای گذشته بی نظیر است