Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان و ژان ایو لودریان وزیر خارجه فرانسه امروز (سه‌شنبه) در یک گفت‌وگوی تلفنی در خصوص موضوعات مختلف از جمله مناسبات دوجانبه و گفت‌وگوهای پیش رو در وین به بحث و رایزنی پرداختند.

در ابتدای این مکالمه وزیر خارجه فرانسه وضعیت سلامت و درمان وزیر امور خارجه کشورمان را جویا شده و برای امیرعبداللهیان بهبودی سریع آرزو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر امور خارجه کشورمان ضمن تشکر از احوالپرسی وزیر خارجه فرانسه و با اشاره به اینکه دولت جمهوری اسلامی ایران هم در روابط دوجانبه و هم در گفت‌وگوهای هسته‌ای رویکردی عملگرایانه و نتیجه محور دارد، ابراز امیدواری کرد که رایزنی‌های تهران و پاریس به پیشبرد عملی همکاری‌ها بین دو کشور منجر شود.

امیرعبداللهیان ایران و فرانسه را دارای ظرفیت‌هایی بزرگ خواند و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران برای گسترش همه‌جانبه روابط دوجانبه بر اساس احترام متقابل و منافع مشترک آمادگی دارد و می‌توان مناسبات را در حوزه‌های مختلف بیش از پیش گسترش داد.

 در همین چارجوب طرفین با اشاره به دو بار تماس روسای جمهور ایران و فرانسه، و همچنین گفت‌وگوی امیرعبداللهیان و ماکرون در حاشیه نشست بغداد و نیز دیدار حضوری اخیر وزرای خارجه دو کشور، در مورد مناسبات دوجانبه و فرصت همکاری‌ها بحث و تبادل نظر کردند. 

* خواستار دستیابی به یک توافق خوب هستیم

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین با یادآوری مسئولیت آمریکا در بروز وضعیت کنونی برجام و نقش سکوت سه کشور اروپایی در زیاده‌خواهی آمریکا، تصریح کرد که ایران خواستار دستیابی به یک توافق خوب است، اما این امر لازمه‌هایی دارد از جمله بازگشت طرف‌های مقابل به تعهدات کامل خود و لغو موثر تحریم‌ها.

 امیرعبداللیهان با اشاره به تحریم‌های تازه آمریکا علیه ایران، این اقدام را تاییدی بر تداوم بی‌اعتمادی جمهوری اسلامی به آمریکا خواند و بر لزوم ارائه تضمین و انجام راستی‌آزمایی موثر تأکید کرد. 

* به افزایش توان دفاعی کشور با قدرت ادامه می‌دهیم/ ادامه همکاری فنی ایران با آژانس

وزیر امور خارجه کشورمان برنامه دفاعی ایران را حق حاکمیتی هر کشوری خواند و افزود: بی اعتنا به رفتار غیرسازنده تحریمی آمریکا، به افزایش توان دفاعی کشورمان با قدرت ادامه می‌دهیم.

امیرعبداللهیان با اشاره به جدیت جمهوری اسلامی در مذاکرات و آمادگی برای رسیدن فوری به توافق خوب، با اشاره به این‌که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید از سیاسی‌کاری اجتناب کند، بر ادامه همکاری فنی ایران با این نهاد تأکید کرد.

* از بازگشت همه طرف‌ها به برجام حمایت می‌کنیم/ امیدواریم گفت‌وگوها در وین با پیشرفتی سریع همراه باشد

وزیر خارجه فرانسه نیز در این تماس با بیان اینکه پاریس از بازگشت همه طرف‌ها به برجام حمایت می‌کند و هر آنچه در توان داشته باشد در این راستا انجام می‌دهد، ابراز امیدواری کرد که گفت‌وگوهای پیش رو در وین با پیشرفتی سریع همراه شود.

در این تماس سلام ماکرون به رئیس جمهور کشورمان و پاسخ متقابل از طریق وزرای خارجه منعکس شد.

گفت‌وگوهای دوجانبه ، منطقه‌ای و بین‌المللی دو کشور امروز توسط معاونان سیاسی در پاریس تداوم دارد.

به گزارش فارس، طی چند روز اخیر امیرعبداللهیان با وزرای خارجه روسیه، چین، انگلیس و آلمان هم تلفنی گفت‌وگو کرد. مباحث دوجانبه و مذاکرات آتی در وین هم از دیگر مباحث مورد گفت‌وگو در این تماس‌های تلفنی بود.

مذاکرات ایران و گروه ۱+۴ قرار است هشتم آذر ماه در وین برگزار شود.

وزیر امور خارجه کشورمان در گفت‌وگوی تلفنی «لیز تراس» همتای انگلیسی در خصوص برجام نیز بر مسئولیت آمریکا در به وجود آمدن شرایط کنونی تأکید کرده و تصریح کرد که برخی طرف‌ها نیز با مسئولیت‌ناپذیری و سکوت در برابر اقدامات آمریکا، به بروز وضعیت فعلی دامن زده‌اند. 

رئیس دستگاه دیپلماسی در گفت‌وگوی تلفنی همتای آلمانی هم  لغو کامل تحریم‌ها را یک ضرورت خواند و آمریکا را مقصر اصلی وضع موجود برشمرد و گفت: استفاده از زبان زور و تهدید کمک‌کننده نیست و ایران خود را تسلیم فضاسازی‌های واهی نخواهد کرد.

منبع: الف

کلیدواژه: وزیر امور خارجه کشورمان وزیر خارجه فرانسه جمهوری اسلامی گفت وگوهای توافق خوب گفت وگوی طرف ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۳۷۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظریف: خیلی‌ها فکر می‌کنند آمریکا ابر قدرت است اما امروز چیزی به نام قدرت هژمون نداریم / اسرائیل هیچ وقت پای کسی نخواهد ایستاد + فیلم

وزیر سابق امور خارجه در ادامه گفت: خیلی‌ها فکر می‌کنند آمریکا ابر قدرت است، اما در این دنیای فعلی چیزی به نام قدرت هژمون نداریم. برخی به اشتباه فکر کردند که آمریکا برجام را پذیرفت، چون منافعش ایجاب می‌کرد.

 به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمدجواد ظریف وزیر سابق امور خارجه در نشست «ژئوپلیتیک خلیج فارس» گفت: کشور‌های عربی به این درک رسیده اند که امنیت را نمی‌توان فقط از آمریکا خرید. چالش اصلی جهان امروز چالش شناختی است. اشتباهاتی که صورت می‌گیرد به علت ادراک و شناخت نادرست است.

وی افزود: چند ادراک نادرست در دو طرف خلیج فارس، منطقه را از آرامش و صلح محروم کرده است. روندی در جهان عرب حاشیه جنوبی خلیج فارس برای اصلاح ادراکات نادرست شروع شده است.

ظریف در ادامه گفت: ادراک خرید امنیت در جنوب خلیج فارس هنوز وجود دارد که غلط است. کشور‌های حاشیه خلیج فارس به این جمع بندی رسیده اند که جهان از فضای قطبی عبور کرده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

ظریف افزود: دوستانی که دلشان برای آمریکا لک می‌زند، فراموش نکنند که آمریکا خوزستان عزیز ما را سرزمین مورد اختلاف خواند. کشتی‌های کویتی در زمان جنگ قبل از پرچم آمریکا، پرچم شوروی را برافراشتند. اولین کشوری که فکر می‌کرد می‌توان امنیت را خرید صدام بود.

وزیر سابق امور خارجه گفت: صدام اعلام می‌کرد که دژ شرقی جهان عرب است. کشور‌های عربی به صدام پول میدادند که بجای آن‌ها بجنگد. دولت سعودی همان زمان هم نگران بلند پروازی صدام بود. وقتی قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفتیم طارق عزیز اعلام کرد که تا مذاکره نکنیم آتش بس نخواهیم داشت.

وی افزود: دبیرکل سازمان ملل دست به دامن جورج شولتز وزیر خارجه آمریکا شد و او پاسخ داد که تا ۳ ماه دیگر کار تمام است. فهد به صدام زنگ زد که غرور مردم ایران را زیر پا نگذار که دمار از روزگار تو در می‌آید.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

ظریف با اشاره به جنایات روزافزون رژیم تروریست صهیونیستی گفت: اسرائیل هیچ وقت پای کسی نخواهد ایستاد. امروز کشور‌های عربی به سراغ اسرائیل رفته اند که امنیت بخرند. اسرائیل در تاریخ تقلبی خود از کسی حمایت نکرده است.

وی گفت: در مذاکرات آزادی گروگان‌های آمریکایی شخصا شاهد بودم که اسرائیل به آمریکا هم پشت کرد. اشتباه ما این است که فکر می‌کنیم آمریکا می‌خواهد حضور خود در منطقه را گسترش دهد. سیاست آمریکا حرکت به سوی منطقه آسیا است.

وزیر سابق امور خارجه در ادامه گفت: خیلی‌ها فکر می‌کنند آمریکا ابر قدرت است، اما در این دنیای فعلی چیزی به نام قدرت هژمون نداریم. برخی به اشتباه فکر کردند که آمریکا برجام را پذیرفت، چون منافعش ایجاب می‌کرد.

ظریف به خیانت‌های خانواده پهلوی و ادامه‌دار بودن آن نیز اشاره کرد و گفت: ربع پهلوی و.. که سراغ اسرائیل رفتند تاریخ را فراموش کرده اند. گفتمان غالب در اسرائیل این است که ایرانیان از اول تاریخ به دنبال نابودی ما بودند. اسرائیلی‌ها تاریخ کوروش و بابل و نجات یهودیان، را تبدیل به ماجرای دروغین استر و مردخای کردند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

ظریف در ادامه این نشست گفت: عدم مشارکت در ترتیبات جهانی موجب حذف ما خواهد شد، نه توقف آن ترتیبات! اشتباه ادراکی ما ایرانیان این است که فکر می‌کنیم اگر با چیزی مخالفت کردیم آن چیز شکل نخواهد گرفت.

وی در ادامه گفت: در دریای کاسپین یک زمانی فکر می‌کردیم که اگر حضور پیدا نکنیم اتفاقی رخ نخواهد داد، اما بستر دریا را تقسیم کردند. عدم حضور ما در ترتیبات امنیتی در خلیج فارس، به معنای حذف شما از این ترتیبات است. ما خیال می‌کنیم که اول و آخر راه‌های مواصلاتی دنیا ما هستیم، با اینکه جایگزین وجود دارد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

ظریف در ادامه ای نشست گفت: هر کشوی که به ما حمله کرد رنگ ما را گرفت و نه بالعکس. برخی همسایه‌ها به ما خیلی ظلم کردند، اما به نگاه فرصت باید نگاه کنیم. خیلی از انگاره‌های ما در خصوص دنیای عرب غلط است.

وزیر سابق امور خارجه در انتها گفت: امروز مغول‌ها به ایران می‌آیند که فرهنگ خود را پیدا کنند. اعراب که به ایران حمله کردند هم رنگ ایرانی گرفتند. باید به مردم خودمان به چشم فرصت نگاه کنیم نه تهدید.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ظریف: خیلی‌ها فکر می‌کنند آمریکا ابر قدرت است اما امروز چیزی به نام قدرت هژمون نداریم / اسرائیل هیچ وقت پای کسی نخواهد ایستاد + فیلم
  • نتانیاهو مانع دستیابی به توافق است/ تلاش آمریکا برای فشار بر حماس
  • رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز بود
  • بلینکن وارد سرزمین های اشغالی شد
  • امیرعبداللهیان: توسعه همه جانبه مناسبات با آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی ایران است
  • تأکید امیرعبداللهیان بر توسعه مناسبات با قاره آفریقا
  • توافق سازش عربستان با اسرائیل در نقاط پایانی خود قرار دارد
  • پیام امیرعبداللهیان به همایش روز ملی خلیج فارس
  • امیرعبداللهیان: امنیت خلیج فارس با مشارکت تمامی کشورهای ساحلی تامین می‌شود
  • نشست هم‌اندیشی امیرعبداللهیان با مدیران عامل رسانه‌های کشور