Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-30@14:02:37 GMT

توسعه سیستم فیلتر هوای ویروس کش

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۳۸۹۵۳

توسعه سیستم فیلتر هوای ویروس کش

محققان "دانشگاه کمبریج" در مطالعه اخیرشان از توسعه یک سیستم فیلتر هوای ویروس‌کش که در جذب و نابودی ویروس‌های مختلف از جمله کروناویروس حیوانی مهارت دارد، خبر دادند.

دانشمندان و مهندسان دانشگاه کمبریج در مطالعه اخیرشان یک سیستم فیلتر هوا نانوماده مبتنی بر کربن با قابلیت جذب و از بین بردن ویروس‌های مختلف از جمله کروناویروس حیوانی از ویروس‌های خانواده کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲(ویروسی که باعث کووید-۱۹ می‌شود)، ساخته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نمونه اولیه این سیستم که توسط چند گروه مختلف نیز آزمایش شده است مجهز به غشاهای نانولوله کربنی فوق نازک رسانای الکتریکی است. غشاها رسانای این سیستم فیلتراسیون امکان ضدعفونی و از بین بردن ویروس را امکان پذیر می‌کند و ویروس‌ها از جمله بتاکوروناویروس را در چند ثانیه غیرفعال می‌کند.

محققان می‌گویند این سیستم فیلتر هوای چند منظوره در مبارزه با گسترش بیماری‌های ویروسی هوابرد در برخی محیط مانند وسایل نقلیه اورژانس، بیمارستان‌ها، مراکز تفریحی و مراکز آموزشی مفید است. بیماری هوابُرد به بیماری گفته می‌شود که در اثر عوامل بیماری‌زایی که می‌توانند توسط ذرات ریز، از طریق هوا و مکان منتقل شوند، ایجاد شود.

این فیلتر  قابلیت بسیار بالایی در جذب قطرات مایع تنفسی حامل بسیاری از ویروس‌ها، از جمله کروناویروس‌ها را که از طریق سرفه، صحبت کردن و تنفس تولید می‌شوند و ساعت‌ها در هوا معلق می‌مانند و بیش از ده‌ها متر در محیط‌های بسته حرکت می‌کنند، دارد.

به گفته محققان این سیستم فیلتر هوا قابلیت دستیابی به تصفیه هوا تا ۹۹ درصد  در عرض ۱۰-۲۰ دقیقه در یک اتاق کوچک یا یک آمبولانس را دارد.

یافته‌های این مطالعه در مجله " Carbon" منتشر شد./ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: سیستم فیلتر هوا ویروس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۳۸۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اینترنت 4G نوکیا به ماه می‌رود

ایتنا - شرکت نوکیا مشغول توسعه سیستم ارتباطات LTE/۴G برای ماه است و نخستین قطعه از شبکه احتمالا در اواخر سال جاری میلادی به این سیاره ارسال شود.
قرار است طی ماموریت IM-۲ شرکت Inituitive Machine سخت افزاری برای یک نسخه ساده از شبکه ارتباط اینترنتی به فضا پرتاب شود و روی قطب جنوب ماه فرود بیاید.

تجهیزات نوکیا که در اصل یک جعبه شبکه ارتباطی است، لندر ماه Nova-C را با کاوشگر MAPP و ابزار جهنده Micro-Nova ساخت همین شرکت مرتبط می کند و به این ترتیب قابلیت های شبکه اینترنتی در مسافت های کوتاه و طولانی آزموده می شود.

تیری کلاین رییس Bell Labs Solutions Research در نوکیا در بیانیه ای اعلام کرد: ارتباطات نیز مانند سرپناه، غذا و تجهیزات حیاتی بخشی مهم از هر ماموریتی است که به مریخ انجام می شود. با ایجاد یک شبکه اختصاصی در فضا، ما از همان فناوری‌های پیشرفته‌ای بهره می‌بریم که میلیاردها تلفن هوشمند را روی زمین به هم متصل می‌کنند.

در سال ۲۰۲۰ میلادی ناسا قراردادهایی با ۱۴ شرکت امضا کرد تا فناوری های نوین برای پشتیبانی از برنامه آرتمیس را توسعه دهند. نوکیا ۱.۴۱ میلیون دلار دریافت کرد تا نخستین شبکه سلولی روی ماه را بسازد. این شرکت به جای توسعه فناوری های جدید، سخت افزارهای فعلی را برای محیط ماه سازگار کرد.

اگر همه چیز طبق برنامه ریزی پیش برود، شبکه ۴G/LTE نوکیا روی ماه پهنای باند بیشتری نسبت به سیستم های فرکانس بسیار بالا(UHF) فراهم می کند که برای ارتباطات فضایی توسعه یافته اند. این امر نه تنها ارتباطات بین فضانوردان بلکه برای سیستم های رباتیک خودران روی ماه را تسریع می کند. علاوه بر آن شبکه مذکور به تدریج برای مریخ سازگار می شود و در آینده به ۵G ارتقا می یابد.

دیگر خبرها

  • اینترنت ۴G نوکیا به ماه می‌رود
  • اینترنت 4G نوکیا به ماه می‌رود
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • هوش مصنوعی چینی متن را به ویدئو تبدیل می‌کند
  • آلودگی هوا باعث تشدید بیماری‌های زمینه‌ای می‌شود
  • بنادر هوشمند، راهی برای آینده روشن
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • دستگاه آزمایش غربالگری بیماری‌های ویروسی در قم به بهره‌برداری رسید
  • هوای ایلام از عصر امروز بارانی می‌شود