Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-03@15:31:43 GMT

تصمیم جدید آمریکا برای کره‌شمالی

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۴۰۲۸۲

تصمیم جدید آمریکا برای کره‌شمالی

فرارو- کنت هرینگتون*؛ کره شمالی نتوانسته چشم انداز اقتصادی خود را بهبود بخشد و بار دیگر به پرتاب موشک می‌پردازد و امیدوار است که این شمشیربازی منجر به کاهش تحریم‌های بین المللی علیه آن کشور شود. با این وجود، ایالات متحده و متحدان اش دست آن کشور را خوانده اند و از مدت‌ها قبل با این سناریو آشنا هستند. غرب اکنون تصمیم گرفته خود سناریوی تازه‌ای برای کره شمالی بنویسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نزدیک به سه سال پس از ناکامی رابطه ایجاد شده میان "کیم جونگ اون" دیکتاتور کره شمالی با "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری پیشین امریکا، کره شمالی بار دیگر توجه ایالات متحده را به خود جلب کرده است. کره شمالی موشکی تازه را با فناوری پیشرفته آزمایش کرده است. کره شمالی اشاره کرده که ممکن است با از سرگیری مذاکرات با کره جنوبی موافقت کند،  جایی که "مون جائه این" رئیس جمهوری آن کشور به شدت می‌خواهد روابط رو به مرگ اش را با کره شمالی بار دیگر احیا کند. با این وجود، اگر "کیم" منتظر مشاهده واکنش مثبت از جانب "جو بایدن" رئیس جمهوری امریکا است نباید چندان خوش بین باشد. با توجه به مسائلی، چون مسئله چین و احیای اتحاد‌های قدیمی امریکا که در دستور کار بایدن قرار دارد بعید است که پیشنهادی از سوی امریکا برای کیم ارائه شود.

کسی به سناریوی "کیم جونگ اون" توجهی نمی‌کند. "کیم یو جونگ" خواهر کیم و سخنگوی کره شمالی در امور کره شمالی و کره جنوبی گفته بود رژیم آن کشور ممکن است بحث در مورد پیمان صلح با کره جنوبی، ایده‌ای که رئیس جمهوری کره جنوبی در ماه سپتامبر ارائه کرده بود را مورد بررسی قرار دهد. با این وجود، او عجولانه افزوده بود که سئول باید از خواسته‌های امریکا در مورد طرح مطالبه خلع سلاح هسته‌ای کره شمالی فاصله بگیرد و به مانور نظامی مشترک خود با نیرو‌های امریکایی پایان دهد.

پس از این اظهارنظر بود که کره شمالی یک موشک مافوق صوت تازه را پرتاب کرد و ده‌ها آزمایش موشکی دیگر را انجام داده است. کیم با به چالش کشیدن اعتبار امریکا از امریکایی‌ها می‌خواهد که واکنش نشان دهند و در حالت ایده ال از خواسته او پیروی کنند. پیشنهاد رئیس جمهوری کره جنوبی برای مذاکره بر سر امضای یک معاهده صلح به عنوان مقدمه‌ای برای مذاکرات هسته‌ای یکی از ویژگی‌های همیشگی مذاکرات کره شمالی و کره جنوبی بوده است.

حزب لیبرال دموکراتیک تحت رهبری او نیز خواستار تعلیق مانور‌های نظامی و پذیرش سایر پیش شرط‌های "کیم جونگ اون" برای مذاکره بوده است. با این وجود، به نظر می‌رسد رهبری سیاسی در سئول با در نظر گرفتن چشم انداز هسته‌ای کره شمالی در موضع خود تجدیدنظر کرده است چرا که "کیم جونگ اون" در کنگره هشتم حزب کارگران در ماه ژوئیه گفته بود: "ما باید سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی بسازیم که بتواند در جنگ مدرن مورد استفاده باشد... به تولید کلاهک‌های هسته‌ای فوق العاده بزرگ ادامه دهید". این موضوع بی اعتنایی و بداخلاقی دائمی کره شمالی را نشان می‌دهد.

تنها هدف کره شمالی کاسته شدن شر تحریم‌های اقتصادی مرتبط با برنامه هسته‌ای آن کشور است. "کیم جونگ اون" علیرغم آن که پنج سال پیش توسعه اقتصادی را اولویت داخلی کره شمالی قرار داد نتوانست شرایط اولیه زندگی در آن کشور را برای مردم کره شمالی بهبود بخشد. ابتکار عمل او از جمله اصلاحات مبتنی بر بازار، تصمیم گیری غیر متمرکز و سرمایه گذاری اجتماعی بیش‌تر بر اثر سیل، کمبود مواد غذایی و قرنطینه ناشی از همه گیری کرونا متوقف شده و تجارت و رشد اقتصادی را در آن کشور مختل کرده است. کیم در کنگره حزب در ژانویه به این موضوع اذعان کرد و درباره نیاز به"اتکا به خود" سخن گفت و به صراحت اصلاحات را به حاشیه راند.

متاسفانه (البته برای کیم) افراد تازه‌ای در کاخ سفید حضور دارند که موضع شان در قبال کره شمالی بسیار سرسختانه‌تر از مقام‌های فعلی در کره جنوبی نسبت به آن کشور است. بایدن در سخنان خود پیش از نشست مشترک کنگره در ماه آوریل به صراحت گفت که کیم نباید انتظار کسب امتیازات مشابه دوره ترامپ را از امریکا داشته باشد. بایدن گفت که امریکا آماده گفتگو است در هر زمانی و بدون پیش شرط. گفتگو در مورد خلع تسلیحات اتمی شبه جزیره کره و مقام‌های امریکایی نیز اشاره کردند در هر مرحله‌ای از گفتگو با ژاپن، کره جنوبی و سایر متحدان خود رایزنی خواهند کرد.

اولویت‌های بایدن در آسیا برای "کیم" دردسرساز هستند. "ویلیام برنز" رئیس سیا در اوایل ماه اکتبر از ایجاد مرکز ماموریت تازه چین در آن نهاد خبر داد و اعلام کرد که مرکز ماموریت کره شمالی را تعطیل خواهد کرد. اگرچه کشور‌هایی مانند کره شمالی و ایران در اولویت سیا باقی خواهند ماند، اما کار در مورد آن کشور‌ها در بخش‌های منطقه‌ای صورت خواهد گرفت. برای کیم پیامد این اقدامات آشکار است. علیرغم آن که ترامپ مایل بود از متحدان قدیمی آمریکا فاصله بگیرد، بایدن بر روی همکاری نزدیک با شرکای امریکا تاکید می‌ورزد. پیامد این تغییر در سراسر منطقه مشخص است.

در کره جنوبی، سیاستمداران محافظه کار که برای انتخابات ریاست جمهوری سال آینده آماده می‌شوند خواستار فشار بیش‌تر بر کره شمالی و بهبود روابط با ژاپن هستند روابطی که در زمان کنونی تحت ریاست جمهوری "مون" تیره و تار شده است. "فومیو کیشیدا" نخست وزیر تازه ژاپن در گفتگو با بایدن بر لزوم همکاری میان آن کشور با امریکا تاکید کرده است. او با اشاره به تهدید متوجه از جانب کره شمالی مجهز به سلاح هسته‌ای بر نیاز ژاپن به دفاع موشکی و دریایی قوی‌تر تاکید کرده است.

تمرکز بایدن بر روی مقابله با چین تنها متحد کره شمالی و منبع حمایت اقتصادی از آن کشور، خبر بدی برای کیم است. مسئله کمک چین به برنامه هسته‌ای کره شمالی مقطعی بوده است. چین نمی‌خواهد شاهد سیل هجوم پناهجویان کره‌ای به سوی مرزهایش باشد. هم چنین، چین نمی‌خواهد شاهد کنترل امریکا بر شبه جزیره کره باشد. از همین رو، چین علاقمند محدود شدن اقدامات تحریک آمیز کیم است. تقویت اتحاد امریکا با متحدان آسیایی اش باعث تقویت سنگر آمریکا در برابر جاه طلبی‌های نظامی چین خواهد شد و توازن قوا را در شبه جزیره کره تغییر می‌دهد. سرمایه گذاری استرالیا در حوزه زیردریایی هسته‌ای و تقویت روابط متحدان با آمریکا و بریتانیا نشان دهنده این تغییرات است و می‌تواند برای کره شمالی پیامد داشته باشد. شرکای آسیایی امریکا با اقتصاد قوی، فناوری در سطح جهانی و نیرو‌های دفاعی مدرن به خوبی برای قرن بیست و یکم آماده شده اند. زمان به نفع کیم نیست.

*تحلیلگر و مدیر سابق امور عمومی سیا و افسر اطلاعاتی سابق در حوزه شرق آسیا
منبع: پروژه سندیکایی
ترجمه: فرارو

منبع: فرارو

کلیدواژه: کره شمالی کیم جونگ اون کره شمالی کیم جونگ اون رئیس جمهوری کره شمالی کره جنوبی برای کیم هسته ای آن کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۴۰۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار هواشناسی سطح زرد در خراسان شمالی صادر شد

نوربخش دادشی در گفت‌وگو با مهر با اشاره به هشدار هواشناسی سطح زرد در خراسان شمالی اظهار کرد: وزش باد لحظه‌ای شدید (اغلب در مناطق نیمه جنوبی)، بارش باران، در بعضی ساعات رگبار باران و رعد و برق، در نقاط مستعد تگرگ (اغلب در مناطق نیمه جنوبی استان) در خراسان شمالی پیش‌بینی می‌شود.

وی در ادامه زمان شروع این هشدار را صبح شنبه و زمان پایان را اواخر وقت شنبه عنوان کرد.

مدیرکل هواشناسی خراسان شمالی منطقه اثر فعالیت این سامانه را اغلب نقاط استان برشمرد.

داداشی صاعقه، تگرگ، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، کاهش‌دید و لغزندگی جاده‌ها، جاری شدن روانآب، آبگرفتگی معابر، سیلابی شدن مسیل‌ها را اثرات مخاطره‌ای فعالیت این سامانه عنوان کرد.

کد خبر 6094148

دیگر خبرها

  • ۲۰۰ بازداشت فقط در یکی از دانشگاه‌های امریکا
  • تصمیم ترکیه برای پیوستن به شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی
  • ترکیه به پرونده نسل‌کشی اسرائیل در غزه خواهد پیوست
  • فیدان: ترکیه به پرونده نسل‌کشی اسرائیل در غزه خواهد پیوست
  • ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • ظریف: تصور نکنیم اگر FATF را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم
  • هشدار هواشناسی سطح زرد در خراسان شمالی صادر شد
  • ادعای کره جنوبی درباره ارتباط کره شمالی و جنبش حماس
  • ساقط کردن ۶ موشک «اتکمز» آمریکا توسط ارتش روسیه/ «مغز متفکر پوتین»: اوکراین نباید وجود داشته باشد