Web Analytics Made Easy - Statcounter

 این روزها تحلیل ها درباره نتیجه از سرگیری مذاکرات وین بسیار است. برخی با اشاره به افزایش تنش های بین ایران و آمریکا، این اتفاق را نشانه ای از قطعی بودن توافق می دانند، در مقابل برخی نیز معتقدند تشدید تنش ها بر پیچیدگی مسائل خواهد افزود.

فؤاد ایزدی در گفتگو با نامه‌نیوز درباره معنا و مفهوم اوج گیری تنش‌ها میان ایران و آمریکا گفت: آقای رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری قول های اقتصادی زیاد داد و علاقه‌مند است با طرف مقابل به توافق برسد و بعضی از تحریم‌ها لغو شود اما مشکل این است که طرف آمریکایی می گوید «سال 2021؛ سال 2015 نیست».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: خانم وندی شرمن قائم مقام وزارت خارجه آمریکا آن حرف را زد که خودش روزی مذاکره کننده اصلی آمریکایی در گفتگوهای برجامی بود. معنای حرف او این است که آمریکا آن زمان یکسری دغدغه ها داشت که الان آن دغدغه ها وجود ندارند. آن زمان ایران سایت اراک را داشت اما داخل رآکتور آن بتن ریختند و الان دیگر راجع به آن آمریکایی ها دغدغه ندارند. آن زمان ایران 10 تن اورانیوم غنی شده داشت که از کشور خارج شد. ضمن آنکه تعداد سانتیریفیوژهای ایران در راستای اجرایی شدن برجام به یک سوم کاهش یافت.

این کارشناس مسائل سیاست خارجی اظهار کرد: آمریکایی ها امروز امتیاز بیشتری می خواهند و قصد دارند در متن برجام موضوع منطقه را هم بیاورند. در واقع این که آنها صحبت از توافق قوی تر می کنند، معنایش این می شود که ایران امتیاز بیشتری باید بدهد، ضمن آنکه تعهدات تهران به برجام نیز باید طولانی تر شود.

وی افزود: یکسری از محدودیت های ایران در برجام بازه زمانی دارد، آمریکایی ها می گویند مثلا آن محدودیت هایی که بازه 8 ساله دارند باید 15 سال بشوند و آن محدودیت هایی که بازه 10 ساله دارند باید به 20 سال افزایش پیدا کنند. این هم حرف جدیدی نیست و ربطی به بایدن و ترامپ ندارد. اوباما بعد از امضای برجام مصاحبه کرد و گفت این تاریخ هایی که در برجام است وقتی به آنها نزدیک شدیم دوباره بازبینی خواهند شد.

این استاد دانشگاه بیان کرد: آمریکا امتیازهای جدید می خواهد چون امتیازهای قبلی که از ایران گرفته مزه کرده، حال آنکه خودش به هیچ کدام از تعهداتش پایبند نبوده است.

وی درباره این تحلیل که وقتی تنش ها بین دو طرف دعوا بالا می گیرد، نشانه نزدیک شدن آنها به زمان توافق است، گفت: این تحلیل لزوما درست نیست، بعضی وقت ها اگر تنش زیاد شود رسیدن به توافق سخت تر می شود، لزوما این طور نیست که تنش زیاد شود تا توافق راحت تر شود.

فوأد ایزدی با اشاره به شکست آمریکا در سرقت نفت ایران، گفت: چون آمریکایی ها به روی خودشان نیاوردند که در آن صحنه شکست خوردند خیلی تغییری در عمل ایجاد نمی شود.

23216

کد خبر 1571530

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سیدابراهیم رئیسی دولت سیزدهم مذاکره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۴۰۸۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای روزنامه کویتی درباره درخواست تازه آمریکا از ایران

به گزارش خبرآنلاین روزنامه الجریده کویت در ادامه آورده است: «طرف آمریکایی همچنین از ایران خواسته است به توافق سابق هسته ای بازگردد به گونه ای که براساس آن، تهران غنی سازی اورانیوم را در محدوده ۳.۶۷ درصد نگه دارد و آمریکا نیز تحریم های ایران را لغو کند.»

براساس ادعای این روزنامه، «طرف آمریکایی از تهران خواسته است بر متحدانش در منطقه به منظور توقف حملات در دریای سرخ فشار بیاورد، از فرمول مصر برای آتش بس در غزه و طرح آرام کردن اوضاع ین اسرائیل و حزب الله در جنوب لبنان حمایت کند.»

به نقل از شفقنا در ادامه مطلب این روزنامه آمده است: «طرف آمریکایی به صورت غیرمستقیم از ایران خواسته است قبل از هرگونه توافقی بین طرفین، به آژانس بین المللی انرژی اتمی برای بازرسی از تاسیسات هسته ای اش اجازه دهد.»

بنابر نوشته الجریده، «ایران نیز به طرف آمریکایی رسانده است که کاهش هرگونه تنش در منطقه مستلزم توقف حمایت های نامحدود آمریکا از اسرائیل و اتخاذ اقداماتی برای مهار تل آویو است.»

الجریده همچنین نوشت: «ایرانی ها از توافق برای توقف جنگ در غزه و هرگونه توافقی که مورد موافقت فلسطینی ها باشد، حمایت می کند و در مورد جنوب لبنان هم به همین شکل است. ایران به آمریکا هشدار داده است که اگر اسرائیل بخواهد به جنوب لبنان حمله کند، ایران بیکار نخواهد نشست و برای شکست حمله اسرائیل هرکاری خواهد کرد. در مورد بازرسی از تاسیسات هسته ای نیز ایران به طرف آمریکایی رسانده است که گزارش های دقیقی به آژانس در خصوص تاسیسات هسته ای ارائه کرده است.»

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903430

دیگر خبرها

  • مهندسی معکوس این سلاح کلیدی آمریکایی در ایران؟!
  • ادعای یک روزنامه درباره درخواست تـازه آمریکا و پاسخ ایـران
  • ادعای روزنامه کویتی درباره درخواست تازه آمریکا از ایران
  • قدمت «دروازه نفته» ممکن است به پیش از اسلام برسد
  • تحصیل رایگان دانشجویان معترض آمریکایی در ایران + اسامی دانشگاه‌ها
  • واکنش معاون رئیسی به پذیرش دانشگاهیان آمریکایی
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • درب دانشگاه‌های ایران به روی دانشجویان معترض آمریکایی باز شد
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق