Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-03@18:30:41 GMT

فوت‌ و فن گفتگوی مؤثر

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۴۱۸۳۷

فوت‌ و فن گفتگوی مؤثر

داشتن ارتباط و روابط اجتماعی چنانچه به شكل كارآمد و مؤثر صورت گیرد باعث می‌شود تا فرد از سلامت روان بیشتری برخوردار شود.

از آن سو افرادی كه توانایی كافی برای برقراری ارتباط صحیح اجتماعی ندارند، بیشتر در معرض خطر مشكلات فردی، بین‌فردی در زندگی و شغل و تحصیل می‌شوند.

همچنین افرادی كه كنترلی بر هیجان و خشم ندارند یا بسیار خجالتی هستند یا دچار سوءظن و بدبینی بیمارگون هستند نیز در روابط خود بیشتر با مشكل روبه‌رو خواهند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پیامی‌كه دیگران برای ارتباط با یكدیگر رد و بدل می‌كنند، بخش كلامی و بخش غیركلامی‌ (زبان بدن) را دربر می‌گیرد و باتوجه به تغییر جامعه و نوع ارتباطات، نحوه تبادل پیام از حضوری به غیرحضوری متفاوت شده‌است بنابراین لازم است برای جلوگیری از ادراك غلط و سوءتفاهم، در پیام‌های نوشتاری دقت زیادی شود و برای بیان پیام‌های مهم از پیام صوتی یا تماس تلفنی یا تماس تصویری استفاده شود تا افراد درك درستی از صحبت با یكدیگر داشته باشند.

اما با این حال برخی مواقع مشاهده می‌شود كه فرد شنونده خوبی نیست یا به‌دلیل نداشتن كنترل هیجان و كنترل خشم، پیام و صحبت اعلام شده را اشتباه درك می‌كند و واكنش‌های هیجانی از خودش بروز می‌دهد.

همچنین افرادی كه تمركز پایینی دارند یا عجول هستند نیز در تبادل پیام و روابط بین فردی بسیار با مشكل روبه‌رو می‌شوند و چنانچه توانایی كنترل هیجان نداشته باشند ممكن است موقعیت‌ها و امتیازهای خود را در روابط بین فردی از دست بدهند.

در مورد زوجین و خانواده‌ ها نیز این موضوع می‌تواند عامل ایجاد تنش باشد و لازم است تا مهارت گفت‌وگوی مؤثر و شفاف و واضح داده شود و افراد از جملات غیرسرزنشی و كلمات تحقیرآمیز و تمسخر پرهیز كنند تا رابطه آنها كیفیت بهتری پیدا كند.

چنانچه فردی نیاز دارد تا مكررا منظور خود را اصلاح كند یا مدام از جملاتی نظیر «منظور من این نبود و شما بدبرداشت كردید» استفاده می‌كند، در تبادل پیام نیاز به بازبینی دارد زیرا بیشتر مكالمات چنین افرادی به اصلاح نیاز دارد.

دکتر مهرنوش دارینی - روانش شناس و مشاور / روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: بخش كلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۴۱۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجمع جهانی گفتگوی فرهنگ‌ها فرصتی برای انتقال مواضع فرهنگی ایران به نخبگان

به گزارش خبرگزاری صداسیما، محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز پیش از عزیمت به باکو و به منظور شرکت در ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها، گفت: به این اجلاس به‌عنوان فرصتی برای بیان مواضع و انتقال نگاه راهبردی جمهوری اسلامی ایران به نخبگان و مقامات شرکت‌کننده نگاه می‌کنیم.

اسماعیلی درباره اهداف سفر به آذربایجان و شرکت در ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها افزود: از این سخنگاه برای بیان حقایق مختلف در حوزه فرهنگ اقلیت‌ها که محور گفتگو‌های امسال است، استفاده می‌کنیم و با توجه به وضع ناعادلانه در نظامات بین‌المللی، باید از هر فرصتی برای بیان حقایق و تنویر و آگاه‌سازی افکار عمومی استفاده کنیم.

وی همچنین گفت: در این اجلاس به عنوان فرصتی برای ارائه برنامه‌های خودمان و انتقال نگاه انقلاب اسلامی به دیگر کشور‌ها نگاه می‌کنیم و دیپلماسی فرهنگی در دولت مردمی، به‌عنوان یک راهکار جدی برای ایجاد بستر‌های لازم برای گسترش تعاملات دنبال می‌شود. ما در این راهبرد بیشتر معطوف به کشور‌های دوست و جهان اسلام به گفتگو‌های فرهنگی می‌پردازیم..

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی



ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها در باکو از امروز تا جمعه ۱۴ اردیبهشت میزبان وزرای فرهنگ و شخصیت‌ها و مقامات سیاسی و فرهنگی کشور‌های مختلف جهان است.

در این مجمع که با مشارکت وزارت فرهنگ آذربایجان، آیسسکو و برخی سازمان‌های بین‌المللی مانند ائتلاف تمدن‌های سازمان ملل متحد برگزار می‌شود، چالش‌های جهانی مربوط به گفتمان تمدنی، همکاری برای مقابله با تنفر و تقویت ارزش‌های صلح بررسی می‌شود

پنجمین دوره مجمع گفت‌وگوی فرهنگ‌ها در اردیبهشت ۱۳۹۸ برگزار شده بود که در آن دوره از این مجمع ۱۴۰ کشور و نهاد بین المللی مشارکت داشتند.

دیگر خبرها

  • بهبود معیشت کارگر ران اهی مؤثر برای مقابله با قاچاق است
  • بهبود معیشت مشاغل کارگری راهی مؤثر برای مقابله با قاچاق است
  • پیام عربستان به اسرائیل درباره حمله احتمالی به رفح
  • اساتید در شکل‌گیری شخصیت انسان‌هایی که آینده جامعه را می‌سازند، بسیار مؤثر هستند
  • پیام عربستان به تل‌آویو درباره حمله به رفح
  • قصه فراق از تحصیل
  • اصفهانِ زیبا ظرفیت بالایی برای گردشگری و تجارت دارد
  • مجمع جهانی گفتگوی فرهنگ‌ها فرصتی برای انتقال مواضع فرهنگی ایران
  • مجمع جهانی گفتگوی فرهنگ‌ها فرصتی برای انتقال مواضع فرهنگی ایران به نخبگان
  • گفتگوی رهبران قطر و مصر پیرامون شرایط غزه