Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اکسپرس، دیابت یکی از بیماری‌های مزمنی است که فرد را در تمام طول عمر درگیر کنترل سطح قند خون می‌کند. برآورد می‌شود بیش از ۹ درصد از جمعیت ۲۰ تا ۷۹ سال جهان (معادل ۴۶۳ میلیون نفر) به دیابت مبتلا هستند که از این میان، میزان ابتلا به دیابت نوع ۲ بیشتر از دیابت نوع یک است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرکز سلامت همگانی انگلیس می‌گوید تشخیص به موقع دیابت برای کنترل بیماری و سطح قند خون بسیار ضروری است، زیرا در صورتی که این بیماری کنترل نشود، می‌تواند عواقب ناگواری برای فرد درپی داشته باشد. اگرچه دیابت نوع یک بسیار سریع و ظرف چند هفته تا چند روز پیشرفت می‌کند، اما دیابت نوع ۲ ممکن است سال‌ها بدون آنکه فرد نسبت به آن آگاهی داشته باشد او را درگیر کند.

دلیل این امر این است که علائم دیابت نوع ۲ عمومی بوده و با سایر بیماری‌ها همپوشانی دارد. خوشبختانه می‌توان علائم بیماری دیابت نوع ۲ را به کمک رژیم غذایی سالم، ورزش کردن مداوم و داشتن تناسب وزن کنترل کرد.

۳ علامت رایج ابتلا به دیابت نوع ۲ دفع مکرر ادرار به ویژه در طول شب، احساس تشنگی شدید و احساس خستگی است. در صورت مشاهده این موارد ضروری است که به پزشک عمومی مراجعه کنید. پس از انجام آزمایشات و تایید ابتلای فرد به دیابت، بیمار باید به طور مداوم سطح قند خونش را کنترل کند.

افراد مبتلا به دیابت نوع یک و دو و نیز زنان حامله مبتلا به دیابت بارداری شاهد افزایش سطح قند خون هستند. میزان بیش از حد قند خون و نیز قند خون بالا به مدت زیاد می‌تواند تاثیر مخربی بر بافت‌ها و اندام‌ها داشته باشد.

۳ راهکار ساده برای داشتن طول عمر بالا همزمان با ابتلا به دیابت شامل موارد ذیل می‌شود:

۱- رژیم غذایی سالم: از غذا‌های سالم مانند سبزیجات، میوه ها، آجیل ها، غلات کامل و چربی‌های مفید مانند اسید چرب امگا ۳ استفاده کنید. همچنین از مصرف مواد غذایی مضر مانند گوشت قرمز، گوشت‌های فرآوری شده، نوشیدنی‌های حاوی شکر، مواد غذایی حاوی روغن ترانس و سدیم اجتناب کنید.

۲- سلامت جسمانی: به افراد دیابتی توصیه می‌شود روزانه ۳۰ دقیقه فعالیت ورزشی سبک تا سنگین داشته باشند. همچنین این افراد باید تمرکز خود را بر تناسب اندام و جلوگیری از چاقی و اضافه وزن قرار دهند. عدم استعمال دخانیات در افراد دیابتی باید جدی گرفته شود.

۳- مصرف نکردن مشروبات الکلی: سازمان جهانی بهداشت می‌گوید از سال ۱۹۹۶ تاکنون شمار مبتلایان به دیابت بیش از دو برابر شده است. با صنعتی شدن جوامع و کاهش فعالیت‌های جسمانی بشر، خطر ابتلا به بیماری‌هایی همچون دیابت افزایش یافته است.

توصیه می‌شود این بیماری را جدی گرفته و سطح قند خونتان را کنترل کنید.

بیشتر بخوانید

آیا عرق نعنا از نفخ معده جلوگیری می‌کند؟ کنترل دیابت با مصرف گیاه بوقناق

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دیابت رژیم غذایی قندخون سطح قند خون دیابت نوع ۲

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۴۲۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستاوردهای ایران در کنترل مالاریا باوجود تحریم‌ها

دکتر احمد رئیسی، با بیان اینکه ۲۵ آوریل مطابق با ۵ اردیبهشت ماه به عنوان روز جهانی مالاریا معرفی شده، اظهار کرد: این روز، فرصت مغتنمی برای ارائه دستاورد کشور‌ها در مهار مالاریا، مشکلات ناشی از این بیماری در سطح جهان و بیان چالش‌هایی است که ممکن است کشور‌ها به ویژه در قالب استراتژی‌ها و برنامه‌های سازمان جهانی بهداشت با آن‌ها مواجه باشند.

موفقیت ایران در کنترل مالاریا و مبارزه با این بیماری

به گزارش ایسنا، وی درباره وضعیت مالاریا در کشور گفت: خوشبختانه وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران هم راستا با نهضت مبارزه جهانی با مالاریا موفق شده طی چهار سال یعنی از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ هیچ مورد بومی مالاریا را در کشور نداشته باشد که نشان‌دهنده پیشرفت قابل توجه برنامه کنترل مالاریا بعد از شش دهه مبارزه با بیماری در کشور است.

رئیس اداره کنترل بیماری‌های منتقله توسط ناقلین وزارت بهداشت با بیان اینکه پیشرفت‌ها در زمینه کنترل بیماری مالاریا در شرایط سخت سال‌های اخیر به دست آمده، افزود: پیشرفت‌ها با وجود تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان، محدودیت‌های دسترسی به اقلام مورد نیاز بهداشتی بین‌المللی و بار سنگین پاندمی کووید۱۹ میسر شده و بدون حمایت سازمان بهداشت جهانی و کمک‌های تکنیکال و فنی این سازمان و بویژه اقدامات دانشگاه‌های علوم پزشکی جنوب و جنوب شرقی، دستیابی به این موفقیت میسر نبوده است.

رئیسی با اشاره به کمک‌های سازمان بهداشت جهانی علیه بیماری مالاریا اظهار کرد: در کنار کمک‌های سازمان بهداشت جهانی، تلاش همکاران ما به ویژه در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی جنوب و جنوب شرقی کشور در استان‌های سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان و بخش جنوبی استان کرمان یعنی محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم‌پزشکی جیرفت، سبب تحقق دستاورد کنترل بیماری مالاریا شده است. این دستاورد بزرگ در شرایطی محقق شده که ایران در همسایگی کشوری مانند پاکستان با تخمین بیش از ۲ میلیون مورد سالیانه مالاریا قرار دارد.

وی ادامه داد: با وجود ثبت مواردی از بیماری مالاریا طی سال گذشته که با بررسی‌های کارشناسان وزارت بهداشت همه غیربومی بوده‌اند، اما کشور ایران در بین ۲۲ کشور منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت همچنان یک کشور موفق در کنترل این بیماری شناخته می‌شود.

موارد مالاریا در همسایگان شرقی؛ زنگ خطر برای کشور

رئیس اداره کنترل بیماری‌های منتقله توسط ناقلین وزارت بهداشت با بیان اینکه عدم ثبت موارد بومی مالاریا طی چهار سال از ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ در کشور، پیشتازی ایران در منطقه در زمینه مبارزه با مالاریا را نشان می‌دهد، افزود: متاسفانه به دلیل افزایش بار بیماری در سال ۱۴۰۱ در کشور‌های همسایه شرقی، افزایش بیش از حد تصور موارد وارده مالاریا از پاکستان و افغانستان و به دنبال آن افزایش ریسک برقراری مجدد چرخه انتقال مالاریا در شهرستان‌های مرزی این منطقه را به شکل قابل توجهی افزایش داده است.

وی با اشاره به وسعت جغرافیایی کشور خاطرنشان کرد: باید به این نکته مهم توجه کرد که ایران یک کشور پهناور و بزرگ است و قابل قیاس با کشور‌هایی مانند امارات و مراکش نیست که طی سال‌های گذشته موفق به دریافت گواهی حذف مالاریا شده‌اند. کشور بیش از ۸۰ میلیون نفر جمعیت دارد و در جوار کشور‌هایی مانند پاکستان و افغانستان قرار دارد که آمار بیماری مالاریا در این کشور‌ها نسبت به کشور‌های منطقه بسیار بیشتر است.

پیشتازی ایران در منطقه در تشخیص مالاریا

وی با بیان اینکه تشخیص مالاریا از دستاورد‌های خوب کشور محسوب می‌شود، اظهار کرد: علیرغم سختی‌های همه‌گیری کووید، گسترش نظام تشخیص آزمایشگاهی مالاریا به ویژه سطح تشخیص میکروسکوپی محقق شده؛ به نحوی که بنابر نظر کارشناسان بین‌المللی، ایران در منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت در زمینه تشخیص مالاریا پیشتاز است.

رئیسی خاطرنشان کرد: طی دو سال گذشته، متاسفانه پس از حدود یک دهه که کاهش بیماری مالاریا را تجربه کردیم، شاهد افزایش موارد ابتلا بودیم. البته تاکید می‌شود که تمام موارد ابتلا به مالاریا، وارداتی بوده که از مرز‌های جنوب و جنوب‌شرقی کشور به ویژه از کشور پاکستان وارد شده‌اند. اگرچه موارد ابتلا وارداتی بوده، اما برنامه‌های انجام شده را متاثر می‌کند. نگرانی ما و همکاران این است که موارد وارده از کشور‌های افغانستان و پاکستان تبعاتی برای برنامه ایران در مهار و حذف مالاریا به همراه داشته باشد.

وضعیت بروز این بیماری در مناطق مختلف کشور

وی با بیان اینکه با وجود عدم گزارش موارد مالاریا طی سال‌های متمادی، برخی از موارد برای اولین‌بار ثبت شده، افزود: برای اولین بار مواردی از مالاریا در استان‌های همدان، خراسان‌شمالی، چهارمحال و بختیاری، محدوده دانشگاه علوم پزشکی سبزوار و برخی دیگر از مناطق پاک کشور ثبت شده است که همگی مالاریای وارده و غیربومی بوده‌اند و همگی مسافرت‌های مرزی به مناطق جنوب شرقی داشته‌اند.

رئیس اداره کنترل بیماری‌های منتقله توسط ناقلین وزارت بهداشت درباره میزان ابتلا به مالاریا در سال ۱۴۰۲ گفت: پرونده موارد مالاریای کشور با ۱۰ هزار و ۲۶۴ مورد در سال گذشته بسته شد. معتقدیم تمام این موارد اعم از داشتن ملیت ایرانی، افغان یا پاکستانی، جزو موارد وارده به کشور هستند.

وی در پایان گفت: امیدواریم بتوانیم با مشارکت نیرو‌های نظامی و انتظامی، حمایت مسئولان سیاسی و تلاش پزشکان و کارکنان بخش سلامت، با حساسیت هر چه بیشتر در راستای شناسایی به موقع و درمان فوری و کامل بیماران هوشیارانه عمل کرده و افقی روشن برای برنامه مبارزه با مالاریا ترسیم کنیم.

دیگر خبرها

  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت
  • گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود
  • اختلال در ریشه کنی مالاریا در ایران
  • ویدیو/ چگونه عمر طولانی‌تری داشته باشیم؟
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • اهمیت تشخیص زودهنگام دیابت
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • این دو بیماری را به‌خاطر کلیه‌ها کنترل کنید
  • دستاوردهای ایران در کنترل مالاریا باوجود تحریم‌ها
  • شناسایی بیش از ۲۲هزار بیمار دیابتی در نیشابور