Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حاشیه بیست و ششمین کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل که امسال در شهر گلاسکوی انگلیس در حال برگزاری است، علی سلاجقه، رئیس سازمان محیط زیست و نماینده ایران در این نشست در مصاحبه ای اختصاصی با خبرنگار ایرنا شرکت کرد.

وی ضمن تاکید بر اهمیت موضوع محیط زیست وگرمایش زمین برای ایران و به ویژه دولت سیزدهم خاطرنشان کرد که شخص رئیس جمهوری از جمله هوادارن سرسخت مسائل محیط زیستی بوده و سابقه روشنی از این علاقه و اهتمام از دوران ریاست قوه قضائیه تا کنون در کارنامه ایشان دیده می شود که می توان از آن جمله به برخورد با کارخانه ها و صنایع آلاینده اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سلاجقه بیان داشت که یکی از شعار های آقای رئیسی همیشه این است بوده که «توسعه فرع و محیط زیست اصل است» و همچنین ایشان بارها تاکید کرده اند که محیط زیست جزو«حقوق عامه» است.

به گفته وی، رئیس جمهوری با توجه به علاقه ای که به این موضوع دارد مایل بود که شخصاً در این کنفرانس شرکت کند. با این حال آغاز به کار دولت و زیادی مشغله های روزهای آغازین دولت جدید وقت زیادی برای ایشان به منظور شرکت در این کنفرانس باقی نگذاشت.

سلاجقه گفت با این همه و با توجه به اینکه به جز چند کشور، باقی کشورها در سطح وزیر در کنفرانس شرکت کرده اند، شرکت ایران در سطح معاون رئیس جمهور، پاسخی  شایسته و  نشان دهنده اهمیت این رویداد برای ایران است.

وی در ادامه این گفتگو تاکید کرد که رویکردهای ایران نسبت به محیط زیست مبتنی بر آموزه های دینی و فرهنگ سنتی این کشور بوده و در بین مردم عرق خاصی نسبت به آب و خاک و محیط زیست دیده می شود که ریشه در فرهنگ سنتی ایرانیان دارد. وی گفت بدین ترتیب ایران با جامعه بین الملل در موضوع محیط زیست همراه و همگام است.

رئیس سازمان محیط زیست در ادامه خاطرنشان کرد که سه اصل حکمت، عزت و مصلحت اساس سیاست خارجی ایران را تشکیل داده و در همه همکاری های بین المللی این سه اصل باید مورد توجه قرار گیرد. به گفته وی ایران جزو اولین کشورهایی بود که به کنوانسیون پاریس پیوست و علاوه یکی از مترقی ترین قوانین اساسی دنیا را داراست که در اصل 5 آن به وضوح به این مساله تاکید شده است. وی گفت این اهمیت در رهکرد های پانزده گانه مقام معظم رهبری نیز به خوبی دیده می شود که در آنجا نیز روی توسعه بر اساس حفظ محیط زیست و کاهش گازهای گلخانه ای تاکید شده است. وی همچنین توضیح داد که در برنامه توسعه اقتصادی پنج ساله کشور نیز همواره اینگونه مسائل مرود توجه قرار گرفته است.

به گفته سلاجقه ایران حتی قبل از کنوانسیون پاریس و به طور داوطلبانه برخی از اقدامات مانند مقابله با جنگل تراشی، ایجاد مناطق جنگلی، ایجاد پوشش گیاهی و حتی همکاری با کشورهای همسایه در این زمینه ها را در دستور کار خود داشت. به گفته وی ایران یکی از درخشان ترین کارنامه ها در موضوع بیابان زدایی را در اختیار دارد. وی در ادامه گفت اهمیت انرژی های نو برای ما به حدی است که کمیته امداد با قرار دادن صفحه های خورشیدی در اختیار مددجویان برای آنها اشتغال زایی کرده و برق تولید آنها را دولت خریداری می کند.

در خصوص توافق پاریس و چگونگی حضور ایران در این توافقنامه وی از کشورهای توسعه یافته به دلیل عدم پایبندی به تعهدات خود در زمینه کمک های مالی و فنی به کشورهای در حال توسعه انتقاد کرد. وی گفت کشورهای ثروتمند که خود با بهره کشی از محیط زیست ثروتمند شده اند اکنون به کشورهای فقر فشار وارد می کنند. به گفته وی کشورهای ثروتمند در واقع می خواهند هزینه نابودی محیط زیست را کشورهای فقیر بپردازند.

وی در این زمینه به روحیه استعماری و استثماری کشورهای ثروتمند اشاره کرد که با رویکردی استعماری در حالی که خود مسئول آلودگی محیط زیست هستند از سایر کشورها می خواهند منابع خدادادی خود را تعطیل کرده و مولدهای انرژی پاک را از آنان خریداری کنند.

وی در ادمه تاکید کرد که هرگونه اجرای تعهدات توافقنامه پاریس از سوی ایران مشروط به برداشته شدن همه تحریم هاست.

وی توضیح داد که پیش شرط رفع تحریم ها حتی در پیشنویس امضا شده توسط ایران نیز مندرج شده و ما تعهد کرده ایم فقط در صورت برچیده شدن همه تحریم ها، 4 درصد از گازهای گلخانه ای بکاهیم که این 4 درصد چیزی حدود 56 میلیارد دلار برای ما هزینه خواهد داشت. وی در ادامه باز هم از بدقولی کشورهای ثروتمند انتقاد کرد که به تعهد خود مبنی بر کمک 100 میلیارد دلاری به سایر کشورها هرگز عمل نکردند.

وی در ادامه اضافه کرد ایران هنوز تعهدی نداده و این توافق هنوز در مجلس به تصویب نرسیده است. با این حال تاکید کرد که این به معنی بی توجهی ایران به مسائل محیط زیستی نیست، چرا که ما حتی قبل از 1994 مسائل محیط زیستی را وارد سیاستهای اجرایی کشور کرده ایم. وی در ادامه گفت دولت جدید نسبت به مجامع بین المللی و کنواسیونهایی که به آنها پیوسته ایم بسیار جدی و فعال است. به همین دلیل در کنفرانس فعلی نیز در سطح معاون رئیس جمهور که نشان دهنده اهمیت این موضوع است شرکت کرده ایم.

وی در ادامه گفت ایران با کشورهای عضو« گروه 77 » و از جمله چین در زمینه محیط زیست تفاهم وهمکاری های خوبی دارد.

علی سلاجقه، نماینده ایران در کنفرانس اقلیمی گلاسکو در ادامه به خبرنگار ما گفت «برای امضا و تعهد ایران، اولین شرط این است که تحریم های ظالمانه باید حذف شوند».

به گفته وی کشور ما اکنون با تروریسم اقتصادی روبرو است و حتی ازنظر دارو و مسائل درمانی در تحریم هستیم که در قضیه کووید19 شاهد عوارض آن بودیم. وی گفت با این حال خدا را شاکریم که با توجه به توانمندی های داخلی توانستیم بسیاری از مخاطرات را مدیریت کنیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست سپس به عضویت ایران در GEF که یک سازمان بین المللی محیط زیستی با عضویت 184 کشور است اشاره کرد و گفت با وجود رضایت «جِف» از عملکرد ما، اما به دلیل قرار داشتن مقر آن در واشنگتن از سال 2014 تا کنون ایران نتوانسته فعالیتی با این سازمان داشته باشد.

وی در ادامه این مصاحبه گفت موضوعات محیط زیستی بسیار جدی و مهم مورد علاقه ماست و همه مسائل سیاس و اقتصادی در سطح جهان را تحت تاثیر قرار می دهد. وی گفت با این حال ما موافق نیستیم که روح حاکم بر این مسائل سیاسی باشد.

سلاجقه تاکید کرد بر خلاف آنکه کشورهایی با روحیه استعماری ما متهم می کنند به عدم همکاری، واقعیت این است که همکاری ما با «گروه 77» شاهدی بر جدی بودن ما در این قضیه است.

در ادامه و در پاسخ به سوال خبرنگار ما که پرسید پذیرفتن تعهدات محیط زیستی در مجامع بین المللی چه تاثیری می تواند روی زندگی و وضعیت اقتصادی تک تک شهروندان ایرانی داشته باشد گفت: « (کنوانسیون پاریس) برای اینکه در مجلس و دولت به تصویب برسد، همه جوانب آن در نظر گرفته می شود. ما بعضاً متاسفانه در امضا کردن جزو اولین کشورها هستیم. ولی دیگر ایران به عنوان یک کشور متمدن اینگونه وارد تعهدهای بین المللی نمی شود. بلکه باید با در نظر گرفتن منافع و تعامل با دنیا وارد این بحث ها شویم».

وی گفت در وضعیت فعلی حتی اگر ما کاملاً هم وارد این قرارداد شویم، نخواهیم توانست از منافع آن استفاده کنیم، زیرا مانع اصلی تحریم ها هستند که اجازه نمی دهند. وی گفت وقتی ما نمی توانیم از ظرفیت های یک پیمان بین المللی استفاده کنیم، چطور خودمان را متعهد کنیم که داشته های فعلی که زندگی ما را تضمین می کنند رها کنیم، در حالی که منافعی عاید کشور ما نمی شود.

وی در پایان تاکید کرد «پیام اصلی ما در این اجلاس این  است که کشورها باید متعهد شوند که اولین بحث دراین زمینه باید رفع تحریم های جمهوری اسلامی ایران باشد».

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست واشنگتن علی سلاجقه گروه 77 دولت سیزدهم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست واشنگتن علی سلاجقه سازمان حفاظت محیط زیست واشنگتن علی سلاجقه گروه 77 دولت سیزدهم کشورهای ثروتمند محیط زیست محیط زیستی بین المللی تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۴۲۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کریدور ریلی خواف - هرات، گرفتار تحریم‌های داخلی است

مدیر کنسرسیوم توسعه ریلی ایران و افغانستان با بیان اینکه کریدور ریلی خواف ـ هرات، افغانستان را از محاصره خشکی بیرون می‌آورد و به شبکه ریلی ایران متصل می‌کند، گفت: این کریدور علاوه‌بر برنامه‌ریزی‌هایی‌ که دولت‌های متخاصم برای حذف آن داشتند، مانند بسیاری از موضوعات درگیر تحریم داخلی است.

به گزارش ایسنا، مصطفی رضایی اظهار کرد: در شرایطی که جمهوری اسلامی ایران درگیر جنگ کریدورها و سهم‌خواهی از کریدورهای منطقه‌ای و ترانزیت بین‌الملل است، کریدور ریلی خواف ـ هرات، کریدوری استراتژیک که افغانستان را از محاصره خشکی بیرون می‌آورد. این تعبیر را هیئت حاکمه افغانسان برای این کریدور به کار می‌برند.

وی با بیان اینکه با استفاده از این کریدور، افغانستان به شبکه ریلی ایران متصل می‌شود،‌ گفت: این کریدور گلوگاهی است که می‌تواند تجارت یک‌سویه ایران و افغانستان را که اکنون تنها به صادرات به افغانستان محدود است،‌ به یک تجارت دوسویه تبدیل کند.

مدیر کنسرسیوم توسعه ریلی ادامه ادامه داد: این کریدور علاوه‌بر برنامه‌ریزی‌هایی‌ که دولت‌های متخاصم برای حذف آن داشتند، مانند بسیاری از موضوعات درگیر تحریم داخلی هم است. مشابه کریدرو شلمچه - بصره که سه سال پیش با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حال آغاز بهره‌برداری بود اما با لغو قرارداد توسط مدیریت راه‌آهن، متوقف شد و الان هم بهره‌برداری از آن متوقف است و چشم‌انداز مثبتی در حوزه ایفای نقش در حمل‌ونقل ترانزیت کالا ندارد.

بیشتر بخوانید راه‌آهن، لکوموتیو کنسرسیوم را توقیف کرده است اولین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه از ایران عبور می‌کند

رضایی با بیان اینکه این کریدور هم با مقاومت‌های شدید در مدیریت راه‌آهن مواجه شد، افزود: اما این بار تصمیم وزارت راه و دولت بر این بود که کارهای برون‌مرزی کریدور خواف - هرات توسط کنسرسیوم انجام شود که با موفقیت هم این اتفاق افتاد.

وی درباره اظهارات مسئولان راه‌آهن مبنی‌بر بی‌اطلاعی نسبت به ترانزیت کالا از افغانستان بیان کرد: من به شدت تکذیب می‌کنم که مسئولان راه‌آهن می‌گوید با آنها هماهنگی صورت نگرفته است. به جز مکاتبات متعددی که از جانب دستگاه‌های دولتی با راه‌آهن شده، مورخ ۲۰ فروردین‌ماه نامه‌ای در مکاتبات خود راه‌آهن است که یکی از مدیران کل به معاون بهره‌برداری نوشته که کنسرسیوم بنا به اعلام استانداری خراسان رضوی، قطار وارد کشور می‌کند.

مدیر کنسرسیوم توسعه ریلی ادامه داد:‌ یعنی از ۱۰ روز قبل مکاتبات راه‌آهن این را نشان می‌دهد. این مکاتبه داخلی هم به همان دستگاه‌های متولی مرز ارجاع شده‌ است. چطور می‌شود به ادعای راه‌آهن، قطاری بدون هماهنگی وارد کشور شده باشد، مرزبانی و گمرک آن را پذیرش کرده باشند و تنها در انتظار تاییدیه راه‌آهن باشد؟

به گزارش ایسنا، در روزهای گذشته اخباری مبنی بر ورود و توقف اولین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه به خاک ایران منتشر شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی
  • همکاری با آفریقای مرکزی در تمامی زمینه های محیط زیستی
  • همکاری با آفریقای مرکزی در حوزه محیط زیست
  • حل مساله گردوغبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌ها است
  • رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: حل مسئله گرد و غبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌هاست / باید از ظرفیت رسانه‌ها استفاده کنیم
  • لایحه بودجه و برنامه در دستورکار مجلس/اسامی غایبان جلسه
  • کریدور ریلی خواف - هرات، گرفتار تحریم‌های داخلی است
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • آخرین وضعیت سلامت تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • تونس حوزه هنری را نماینده تئاتر ایران می‌داند/مفاهیم مشترک تئاتری