Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-06@15:30:35 GMT

کشاورزی قراردادی، تضمین پایداری تولید در مازندران

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۴۲۸۴۰

کشاورزی قراردادی، تضمین پایداری تولید در مازندران

خبرگزاری فارس سرویس اقتصادی| کشت قراردادی محصولات کشاورزی به عنوان نسخه نجات‌بخش ارتقاء سطح معیشت کشاورزان و عامل اصلی افزایش تولید است و رسیدن به پیشرفت و پایداری تولید استان در گرو اجرای کشاورزی قراردادی است.

اگر به دنبال این هستیم کشاورزی از حالت سنتی خارج و به سمت اقتصاد محور سوق پیدا کند باید محصولات کشاورزی استان به سمت و سوی اجرای کشت‌های قراردادی رود؛ کشاورزی قراردادی را می‌توان بازوی اجرایی در اجرای الگوی کشت نام برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاهش ضایعات محصولات کشاورزی و افزایش قدرت خرید را می‌توان از جمله مزایای کشت قراردادی عنوان کرد که با اجرای این کار قدرت خرید کشاورزان برای خرید ماشین‌آلات کشاورزی افزایش می‌یابد.

به همین منظور معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران در گفت‌و‌گو با فارس اظهار کرد: کشاورزی قراردادی از طرح‌های مورد تاکید وزیر جهاد کشاورزی است که از آن به عنوان یکی از آیتم‌های ارزیابی سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌ها نام برده شده است.

مجید بهادری ادامه داد: کشاورزی قراردادی فرآیند تولید محصولات کشاورزی بین تولیدکننده و خریدار است و تضمینی برای پایداری تولید است.

وی با بیان اینکه مزیت کشت‌های قراردادی این است که بخش خصوصی بخشی از هزینه‌های کاشت را برعهده می‌گیرد و در پایان کار محصول را از کشاورز خریدار می‌کند، گفت: در اجرای کشت قراردادی تامین و توزیع نهاده‌ها بر عهده شرکت‌های خدمات حمایتی است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران بیان کرد: برای انجام این‌کار پاداش‌های بهره‌وری شامل یارانه انتقال دانش، یارانه آزمون آب و خاک و گیاه، تسهیلات بانکی و یارانه بیمه از سیاست‌های حمایتی طرح کشاورزی قراردادی است که برای کشاورزان در نظر گرفته شده است.

بهادری با بیان اینکه مجری طرف قرارداد با کشاورز موظف به پرداخت بهای نهاده‌ها به شرکت خدمات حمایتی است، افزود: برای اجرای طرح کشت قراردادی محصولات کشاورزی تسهیلات سرمایه در گردش با نرخ ۱۲ درصد به مجریان غیر دولتی کشاورزی قراردادی تعلق می‌گیرد.

عباسعلی وفایی نژاد مدیرکل غله مازندران در گفت‌و‌‌گو با فارس با بیان اینکه هفت استان به عنوان استان‌های محوری و پایلوت کشاورزی قراردادی انتخاب شدند، گفت: کشاورزی قراردادی در مازندران به شکل‌های مختلف اجرا می‌شد و در حال حاضر به شکل سازمانی درآمده و دارای پشتیبان است و دستورالعمل‌های لازم برای اجرای این کار تدوین و ابلاغ شده است.

وی خاطرنشان کرد: مازندران از جمله استان‌هایی است که فضای خوبی برای اجرای کشاورزی قراردادی دارد و می‌تواند از استان‌های موفق در اجرای این دستورالعمل باشد.

مدیرکل غله مازندران اظهار کرد: اداره کل غله مازندارن آمادگی دارد ۲۰ درصد گندم تولیدی را از سوی کارخانه‌های آرد استان مورد استفاده صنف صنعت قرار دهد.

انتهای پیام/۸۶۰۳۵/غ

منبع: فارس

کلیدواژه: کشت قراردادی مزارع کشاورزی تامین نهاده های کشاورزی کشاورزی قراردادی محصولات کشاورزی جهاد کشاورزی کشت قراردادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۴۲۸۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایداری تولید در نفت و گاز مارون با تکمیل ۲۲ پروژه در سال ۱۴۰۲

به گزارش خبرگزاری مهر به‌نقل از شرکت بهره‌برداری نفت و گاز مارون، قباد ناصری با بیان اینکه ۲۲ پروژه با اعتبار حدود ۸۳۷ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۲ تکمیل شد، بیان کرد: ۱۱ پروژه دیگر با اعتبار ۶۸۹ میلیارد ریال در حال اجراست و به‌زودی بهره‌برداری می‌شوند. همه زیرساخت‌های موردنیاز در بخش عملیات و مسئولیت اجتماعی رضایت‌بخش ارزیابی می‌شوند و امیدواریم دیگر پروژه‌های مرتبط با تولید نیز به‌زودی تکمیل شوند.

وی جابه‌جایی خطوط لوله چاه‌های نزدیک به روستاهای همجوار، ایمن‌سازی روستاهای همجوار، احداث دیوارهای حائل، احداث یا بهسازی جاده‌های دسترسی، حفاظت فیزیکی از تجهیزات و کالاهای شرکت، مقاوم‌سازی سازه‌های حامل، استقرار یا جابه‌جایی جرثقیل‌های فرایندی، احداث فونداسیون ماشین‌آلات فرایندی و تأسیسات فرآورشی، احداث، تخریب و بازسازی پل‌های مواصلاتی، محوطه‌سازی، احداث گودال‌های جمع‌آوری و ساخت مخازن را از مهم‌ترین اقدام‌های انجام‌شده به‌منظور تضمین تولید پایدار شرکت در سال ۱۴۰۲ برشمرد.

محمد نوری ممبینی، سرپرست امور مهندسی و ساختمان نفت و گاز مارون نیز گفت: احداث یا بهسازی مدارس، ترمیم مسیرهای دسترسی روستایی، احداث پل‌های دسترسی برای تسهیل کشاورزی و تردد دام و خودروهای روستاییان، زیرسازی و آسفالت خیابان‌های روستاهای همجوار تأسیسات به‌منظور عمل به مسئولیت اجتماعی و خدمت‌رسانی به مردم از سوی امور مهندسی و ساختمان شرکت بهره‌برداری نفت و گاز مارون انجام شد.

وی همچنین جایگزینی خطوط لوله فلزی با لوله‌های غیرفلزی بعضی چاه‌ها، رنگ‌آمیزی خطوط درون تأسیسات در مجتمع‌های صنعتی، احداث مخازن آب صنعتی در سه مجتمع، احداث خط لوله ۱۰ اینچ انتقال نفت نمکی کم‌فشار مجتمع صنعتی کوپال به مجتمع صنعتی شماره یک مارون، احداث حوضچه‌های استاندارد برای دفع سلج، توسعه سکوهای مواد شیمیایی، بهسازی فونداسیون‌های بتنی در تأسیسات، احداث دیوارهای پیش‌ساخته بتنی اطراف تأسیسات، محوطه‌سازی و آسفالت واحدهای عملیاتی و احداث بالگرد نشین در واحدهای عملیاتی را از مهم‌ترین برنامه‌هایی دانست که برای سال ۱۴۰۳ در دستور کار امور مهندسی و ساختمان نفت و گاز مارون قرار گرفته‌اند.

کد خبر 6097250 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • اجرای هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • ۴۰ درصد مزارع گندم سیستان و بلوچستان برداشت شد
  • پایداری تولید در نفت و گاز مارون با تکمیل ۲۲ پروژه در ۱۴۰۲
  • آغاز نشاء ارگانیک برنج در مازندران
  • پایداری تولید در نفت و گاز مارون با تکمیل ۲۲ پروژه در سال ۱۴۰۲
  • راهکار‌ افزایش تولید سه میلیون تن محصولات کشاورزی بررسی شد
  • احداث باغ در پایاب چاه‌های قزوین، ممنوع
  • بزرگترین طرح نوسازی شالیزارهای مازندران درآمل نیمه خرداد تحویل می‌شود
  • حمایت جهاد کشاورزی از ساخت ماشین آلات کشاورزی با همکاری چینی‌ ها