Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر خارجه اسبق لبنان اعلام کرد که هر تصمیمی برای اخراج لبنانی‌ها از عربستان و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس پیامدهای بزرگی در سطح روابط عربی خواهد داشت. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، «حسام زکی» معاون دبیر کل اتحادیه عرب در حالی سفر خود را در بیروت به پایان رساند که بسیاری معتقدند او به جای اینکه ابتکار عملی برای حل بحران به وجود آمده میان عربستان و لبنان داشته باشد در واقع آمده بود تا حلقه‌های فشار عربستان ضد لبنان را از دروازه اتحادیه عرب تکمیل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پایان سفر حسام زکی به لبنان هیچ نتیجه ملموسی ظاهر نشد و او در حالی بیروت را ترک کرد که بحران عربستان و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس با لبنان همچنان پابرجاست.

به گزارش المیادین، بر همین اساس سوالات متعددی درباره اقدام اتحادیه عرب و همچنین سوءاستفاده کشورهای حوزه خلیج فارس از سکوی اتحادیه عرب به منظور تعمیق بحران لبنان به وجود می‌آید. بعد از این بحران ساختگی توسط عربستان برخی طرف‌های داخلی لبنان نیز با کشورهای خارجی برای انجام اقدامات تحریک‌آمیز علیه مقاومت هماهنگ هستند.

در همین راستا « عدنان منصور » وزیر امور خارجه اسبق لبنان با بیان اینکه حسام زکی هیچ ابتکاری برای حل بحران لبنان با عربستان و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس نداشت، اظهار داشت، این اقدامات کشورهای عربی و تحمیل مسئولیت علیه لبنان به دلیل اظهاراتی که یک وزیر لبنانی قبل از قرار گرفتن در این منصب بیان کرده بود جایز نیست و همچنین درخواست برای استعفای «جورج قرداحی» وزیر رسانه کشور یک سابقه خطرناک در تاریخ روابط لبنان با کشورهای خارجی است.

وی افزود، هر تصمیمی برای اخراج لبنانیها از کشورهای حوزه خلیج فارس پیامدهای بزرگی در سطح روابط عربی خواهد داشت.

«عبدالباری عطوان» تحلیلگر برجسته جهان عرب و سردبیر روزنامه رای الیوم نیز به نوبه خود اعلام کرد که حسام زکی حامل پیامی اجباری برای لبنان بود تا استعفای جورج قرداحی را به حل بحران لبنان ربط دهد. حسام زکی به عنوان یک میانجی به لبنان نیامده بود و در واقع پیامی از عربستان درباره درخواست برای برکناری جورج قرداحی را اعلام کرد.

شکست مأموریت مقام اتحادیه عرب به بیروت/ چرا هیچ ابتکار عربی برای حل بحران لبنان ـ عربستان وجود ندارد؟عربستان چگونه رهبران جامعه اهل سنت در لبنان را تضعیف کرد؟منابع لبنانی: قرداحی به موضع خود در عدم استعفا پایبند است

عطوان افزود، نماینده اتحادیه عرب پیام سعودیها را برای لبنان مخابره کرد مبنی بر اینکه در صورت عدم برکناری جورج قرداحی، ریاض لبنانیهای مقیم عربستان را اخراج خواهد کرد. تل‌آویو و ائتلاف عادی سازی با رژیم اشغالگر صهیونیستی به دلیل توانایی‌های روز افزون محور مقاومت سردرگم هستند و اگر قدرت حزب الله نبود، اسرائیل ذخایر نفتی و گازی لبنان را تصرف می‌کرد.

وی با طرح این سوال که آیا جامعه جهانی اخراج کارگران خارجی در برخی کشورها را بنا به دلایل سیاسی می‌پذیرد تاکید کرد، محور عادی سازی با رژیم اشغالگر به دنبال خسته کردن حزب الله و منحرف کردن توجه آن از تقابل با رژیم صهیونیستی است.

عربستان سعودی در پیامی به لبنان اعلام کرد که در صورت شکست حسام زکی مأموریت معاون دبیرکل اتحادیه عرب، بخشی از لبنانی‌‌ها از عربستان اخراج می شوند.

مقامات لبنانی با انتقاد از مواضع اتحادیه عرب و حسام زکی معتقدند که او هیچ راهکاری به منظور حل بحران روابط میان ریاض و بیروت نداشته و پیشنهاداتی خارج از توان مسئولان لبنانی ارائه کرده؛ زیرا استعفای قرداحی موضوعی است که مقامات دولت لبنان نیز پیشتر مطرح کرده بودند. اما در سایه حمایت‌های برخی طرف‌های داخلی لبنان از جمله جریان المرده و حزب الله از جورج قرداحی و تاکید وی بر این که هیچ اشتباهی مرتکب نشده و استعفا نخواهد کرد، خواسته طرف‌های مذکور برای برکناری یا استعفای قرداحی قابل اجرا نیست.

«جورج قرداحی»، وزیر اطلاع رسانی لبنان که مجری شناخته شده در جهان عرب است، یک ماه قبل از قرار گرفتن در پست وزارتی در برنامه‌ای تلویزیونی با «بیهوده» خواندن جنگ عربستان سعودی علیه یمن، از نیروهای جنبش انصارالله یمن حمایت کرده و گفته بود که این نیروها نیز همانند حزب الله از خود و کشورشان حفاظت می‌کنند. این اظهارات منطقی که در بازه زمانی کنونی منتشر شده با واکنش غیرعادی و تند عربستان مواجه شد که سفیر خود را از بیروت فراخوانده، سفیر لبنان را اخراج و واردات از این کشور را ممنوع کرد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار عربستان سعودی لبنان اخبار عربستان سعودی لبنان کشورهای حوزه خلیج فارس بحران لبنان جورج قرداحی اتحادیه عرب حل بحران حسام زکی حزب الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۴۲۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر مهاجرت‌ اتباع خارجی غیرمجاز بر صنف‌های شغلی

  غلامرضا باغ شیرین در نخستین نشست کمیسیون مقابله و ساماندهی اتباع خارجی با اشاره به الگوی آماری تردد، اسکان و اشتغال اتباع خارجی غیرمجاز در استان بیان کرد: متأسفانه مجاورت مرزی با کشورهای مجاور شرقی به پدیده مهاجرت‌های انبوه و بی‌رویه به استان دامن زده و بسیاری از رسته‌های صنفی و فرصت‌های شغلی و معیشتی در استان را این گروه به خود اختصاص داده‌اند.
 
 وی افزود: از سوی دیگر به‌واسطه برخورداری این گروه از یارانه‌های پیدا و پنهان همچون ارزاق معیشتی یا حامل‌های انرژی، بار مضاعفی در حوزه بیت‌المال و منابع عمومی به کشور و به‌ویژه استان تحمیل می‌شود که این امر مانع دستیابی مناسب به اهداف و الگوهای توسعه بومی و درون‌زا می‌گردد.

 سرپرست مدیریت پیشگیری از وقوع جرم تصریح کرد: همچنین از آن‌جا که این استان، استان ممنوعه در حوزه سکونت اتباع خارجی تلقی می‌شود، طبعاً سکونت این گروه‌های اجتماعی نیز در استان ممنوع تلقی شده و این اسکان غیرمجاز عامل اصلی افزایش هزینه‌های اجاره‌بها منازل مسکونی و اماکن تجاری در شهرهای استان شده چرا که معمولاً این گروه‌ها منازل و واحدهای تجاری را با قیمت‌های بالاتر از عرف محله استیجار می‌کنند که این امر خود به افزایش عمومی هزینه‌های مرتبط با اجاره محل سکونت و یا واحد صنفی معطوف فعالیت اقتصادی منتج می‌گردد.

وی گفت: متأسفانه همچنان در طول نوار مرزی با بیش از هزار و ۵۰۰ کیلومتر در استان با کشورهای مجاور با کثرت خلأها و گذرهای مرزی غیرمجاز مواجهیم که این امر به افزایش آمار ورود اتباع خارجی غیرمجاز انجامیده و موجبات شکل‌گیری اقتصاد زیرزمینی در قالب، عبور دهندگان غیرمجاز اتباع خارجی به داخل استان را فراهم آورده است.
 
 باغ شیرین اذعان کرد: سیاست‌های کلان قوه قضاییه و سایر دستگاه‌های متولی در استان، تأکید بر طرد اتباع خارجی غیرمجاز، بالابردن هزینه‌های قانونی معطوف به کارفرمایان متخلف در استفاده از نیروی کار خارجی فاقد مجوز، تسریع در فرایندهای انسداد مرز، برخورد قاطع و بازدارنده با باندهای سازمان‌یافته عبور دهنده اتباع خارجی، سلب انتفاع از خوابگاه‌های سکونت یا حضور بین‌راهی اتباع خارجی و اتخاذ دیپلماسی‌های مرزی با کشورهای مجاور به‌منظور مدیریت توأمان نوار و جداره مرزی باهدف کاهش آمار و ورود اتباع خارجی غیرمجاز به استان است.
 
وی در پایان خاطرنشان کرد: حسب سیاست‌های کلان شورای‌عالی امنیت ملی، مقرر است تا توقیف ۶ماهه خودروهای حامل اتباع خارجی غیرمجاز حتی‌المقدور در محورهای مواصلاتی جاده‌ای و بین‌شهری در نوبت اول ارتکاب جرم به‌عنوان مجازات تکمیلی عملیاتی شده تا از این طریق تا حد زیادی بتوان موج مهاجرت‌های انبوه و بی‌رویه دراین‌خصوص را ساماندهی کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • هشدار کارشناسان درباره بحران مسکن در اروپا و خطر راست افراطی
  • خبر مهم برای مستاجران افغانستانی
  • گمانه‌زنی کارشناسان ایتالیایی درباره اخراج آلگری از یوونتوس
  • آخرین تحولات اوکراین| هشدار ژنرال ناتو درباره امکان توقف حمایت نظامی غرب از کی‌یف
  • تاثیر مهاجرت‌ اتباع خارجی غیرمجاز بر صنف‌های شغلی
  • خبر مهم وزیر کشور درباره پذیرش اتباع جدید
  • هشدار وقوع سیل برای روزهای آینده
  • هشدار نارنجی؛ آماده‌باش مدیریت بحران برای ۱۸ استان
  • هشدار وقوع سیل برای روزهای آینده در بیش از ۱۵ استان کشور
  • ادامه اعتراضات در تفلیس و هشدار اتحادیه اروپا