Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-30@10:08:52 GMT

سفر اماراتی‌ها به سوریه چه معنایی دارد؟

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۴۴۱۰۳

سفر اماراتی‌ها به سوریه چه معنایی دارد؟

به گزارش خبرآنلاین، عبدالرضا فرجی راد گفت: با اینکه تقریبا تمام مناطق شمالی سوریه از کنترل دولت خارج است و شمال غرب آن در اختیار ترکیه و گروه های ناراضی و جنگجو و شمال شرق در اختیار کردها،با اینحال بنظر می رسد نظام بین الملل و بویژه کشورهای عرب منطقه تماما پذیرفته اند که دولت بشار اسد به اندازه کافی توانسته خود را تثبیت کند و فعلا امکان تغییر ات سیاسی در سوریه وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند که صحبت هایی در مورد توافق اخیر دولت با  بعضی از مخالفین در مورد مذاکرات مربوط به قانون اساسی به گوش میرسد. در این میان کشورهایی در منطقه و در غرب هستند که از این وضعیت جدید بوجود امده ناراحت هستند و حتی ترکیه اخیرا تهدید کرده که وضعیت موجود در سوریه حوصله انکشور را بسر برده و امکان نوعی از حمله را مطرح کرده است.البته بخشی از این مسائل مربوط میشود به نگرانی هایی که از حمله نیروی های بشار اسد و روسیه به ادلب و ازاد سازی این منطقه از شمال غرب سوریه وجود دارد بدون انکه مسئله کردهای سوریه با دولت حل و فصل گردد که ترکیه انها را متحد پ.ک.ک ،تروریستی و مخل امنیت خود میداند.بویژه با توجه به گفتگو های اخیر اقایان پوتین و اردوغان که نتوانستند در مورد مساله بغرنج سوریه به توافقی برسند و خواسته روسها مبنی بر خروج ترکیه از خاک سوریه لاینحل ماند.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه اعراب منطقه بدون توجه به اینگونه رخدادها مسیر جدید خود را در قبال سوریه در پیش گرفته اند گفت: در خاورمیانه میانی دو کشور مصر و اردن تلاشهای جدی برای تحرک در رابطه سیاسی و اقتصادی خود با سوریه بعمل اورده اند اما سفر وزیر امور خارجه امارات از اهمیت خاصی برخودار است.هر چند گفتگو های سوریه با این کشورها کم و بیش در سالهای اخیر در جریان بوده است وحتی بعضی از انها در ابتدا شرط برقراری رابطه مجدد را کاهش نفوذ جمهوری اسلامی ایران در سوریه مطرح کرده بودند ولی علیرغم عدم توفیق در براورده شدن در خواستشان با اینحال روند توسعه رابطه را در پیش گرفته اند.در زمانی که بن سلمان مرد اول اجرایی عربستان سعودی در انزوا قرار گرفته و در زمانی که امارات عربی متحده با انتخاب کد ژئوپلیتیکی منطقه ای برای خود نقش های متفاوتی را بازی میکند که شاید بتوان گفت مهمترین ان پیش بردن طرح ابراهیم و گسترش نفوذ اسراییل در منطقه است.  همین امر نقش منطقه ای این کشور را در میان کشورهای غربی را پر اهمیت کرده است.

فرجی راد تصریح کرد: بنظر میرسد  سفر وزیر خارجه امارات نقطه عطفی در روابط اعراب با سوریه باشد که در اینده ای نزدیک این کشور به عضویت اتحادیه عرب در امده و دو طرف شاهد روابطی عادی و  بهبود یافته گردند.ضمن اینکه سرمایه گذاری های کشورهای ثروتمند عرب حوزه خلیج فارس در سوریه که اتفاق خواهد افتاد و امارات هم در این زمینه پیشرو خواهد بود باعث میگردد که کشورهای دیگر صاحب سرمایه با اسودگی خاطر بیشتری وارد صحنه اقتصادی و باز سازی سوریه گردند.

وی در پایان گفت: از این نکته هم نباید غافل بود که بعضی از کشورهای عرب خلیج فارس با حضور و نفوذ سیاسی و اقتصادی خود در سوریه هنوز نیم نگاهی هم به کاهش نفوذ جمهوری اسلامی داشته و طبیعتا بر ترکیه و بویژه از طریق اتحادیه عرب برای تخلیه نیروهایش ازشمال غرب سوریه فشار وارد خواهند کرد.

۳۱۱۳۱۱

کد خبر 1571743

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سوریه امارات متحده عربی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۴۴۱۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا در گفتگویی گفت: ایران و روسیه با یک هدف مشترک به مقابله با غرب و اآریکا پرداخته، متحد شدند و همکاری‌ها را در این قالب پیش بردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، نواف ابراهیم، کارشناس مسائل بین‌الملل در مصاحبه با برنامه راهبرد شرقی با بیان این که ایران و روسیه در سوریه فعالیت و همکاری را شروع کردند، یادآوری کرد: به برکت همین همکاری گروه‌های تروریستی عقب رانده شدند و باید خاطرنشان کرد که ایران اهمیت فوق‌العاده‌ای در دستگاه سیاست خارجی روسیه دارد.

در این‌ رابطه گفتگویی درباره موضوعات مختلف میان ایران و روسیه شکل‌گرفته است و با نگاه همه‌جانبه دو کشور، در سوریه نقطه عطفی را بر جا گذاشتند.

 مدیر بخش بین‌الملل "راسیا سگودنیا" افزود: طی دو سال اخیر که در دنیا تحولات عجیب‌وغریب را می‌بینیم، همکاری دو کشور تا حدودی ادامه دارد و روابط و همکاری‌ها در سطح منطقه‌ای شدت خود را نگه داشته و سطوح مختلفی پیدا کرده است.

ابراهیم ادامه داد: در چند سال اخیر ایران از طریق تحریم ایزوله شده و لذا روابط ایران و روسیه در این فضا از اهمیت بالایی برخوردار شده است.

وی در بخشی دیگر از این مصاحبه رادیویی با بیان این که پس از دو سال، اتفاقات در سوریه متوقف شده، گفت: امروز شاهد هستیم که دو کشور هم صدا شدند و نظرات مشترکی در مورد سوریه دارند.

ابراهیم با اشاره به بخشی از سخنان پوتین گفت: پوتین طی یک سخنرانی اعلام کرده بود روسیه در مقابل سوریه نگرانی خاصی ندارد؛ بلکه بر مسائل این کشور متمرکز است. ایران به‌عنوان یک بازیگر بزرگ منطقه‌ای در داخل سوریه فعالیت خود را انجام می‌دهد؛ ما هم شانه‌به‌شانه ایران فعالیت خود را در این کشور ادامه خواهیم داد.

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا افزود: در دنیا نگرانی‌هایی وجود دارد که می‌تواند همکاری ایران و روسیه را تحت‌الشعاع قرار دهد و یکسری مسائل پدیدآمده که بر روابط دو کشور در زمینه‌های ژئوپلیتیک، فرهنگی و اجتماعی تأثیر می‌گذارد؛ خاصه در موضوع برهم‌زدن نظم تک قطبی در دنیا!

ابراهیم در این باره توضیح داد: مثلاً روسیه همکاری‌هایی را با رژیم صهیونیستی دارد که ممکن است مشکلاتی را در زمینه همکاری ایران و روسیه پدید آورد.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به بیرون‌راندن گروه‌های تروریستی از جمله جبهة النصره از منطقه گفت: نقش ایران به‌گونه‌ای است که روسیه نمی‌تواند بین منطقه و سوریه یکی را برگزیند.

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا افزود: طی سال‌های اخیر اتفاقاتی در دنیا شکل‌گرفته که تعارض و همپوشانی منافع را پدید آورده و موجب شده کشورها صفر و صدی به مسئله نگاه نکنند.

در این‌ بین بسیاری معتقدند برای تسلط بر منطقه باید سوریه را در اختیار بگیرید و نگاه دیگر می‌گوید اگر روسیه را از آن خود کنید، بر کل دنیا مسلط خواهید شد و این همپوشانی منافع قدری بر پیچیدگی مسائل افزوده است.

ابراهیم در ادامه سخنان دیگر مهمان برنامه که تأکید کرد روسیه برای ماندن در منطقه باید با ایران بماند، گفت: بنده با این موضوع هم نظر هستم. در سوریه با مثلث ایران، ترکیه و روسیه روبه‌رو هستیم و دیگر کشورها کمتر نقش کلیدی را ایفا می‌کنند؛ از جمله امریکا و فرانسه. همچنین ایران و روسیه با ایفای نقش، امنیت ملی را فراهم کرده و صلح را برای مردم خود آوردند و روسیه به‌نوعی کمک‌های بشردوستانه را به سوریه آورد.

وی افزود: همه از ارتباط ایران و روسیه برای حفظ ثبات در سوریه اطلاع دارند؛ ولی پس از اتفاقاتی که برای ایران در پی تحریم افتاد، ایران و روسیه با یک هدف مشترک به مقابله با غرب و آمریکا پرداخته و متحد شدند و همکاری‌ها را در این قالب پیش بردند.

امضای یادداشت تفاهم امنیتی بین ایران و روسیهایروانی: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • استرداد بیش از ۱۹۰ خانواده عراقی از اردوگاه الهول سوریه به عراق
  • ارتش ترکیه نیروی کمکی به شمال سوریه اعزام کرد
  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه‌های تروریستی در شمال سوریه
  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه های تروریستی در شمال سوریه
  • امارات ولش کن، ما اماراتش کردیم | کدام کشورهای همسایه را آباد کردیم؟ | فیلم
  • «مست عشق» هنوز در ترکیه اکران نشده است/ اعلام زمان دقیق اکران ترکیه تا دو هفته آینده و رایزنی برای نمایش در کشورهای دیگر
  • افزایش ظرفیت تبادل برق با کشورهای همجوار به ٥ هزار مگاوات
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • افزایش ۵ هزارمگاواتی ظرفیت تبادل برق با کشورهای همجوار
  • رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات ارشد اکو