Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@17:06:06 GMT

مسافران زیر فشار کرایه‌های نجومی

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۴۴۱۴۰

مسافران زیر فشار کرایه‌های نجومی

«اول به بهانه کرونا بعد ترافیک و حالا هم بارندگی و شروع مدرسه‌ها بهانه تغییر نرخ‌هاست.»

به گزارش ایسنا، روزنامه ایران نوشت: «ساعت ۸:۳۰ صبح روز بارانی یکشنبه ۱۶ آبان ماه، مبدأ میدان فلسطین، مقصد میدان ونک. هزینه دریافتی برای این مسیر ۶۰ هزار تومان اعلام شده است؛ کرایه‌ای که دود از سر مسافر بلند کرده.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال مرد برای این که زودتر به محل کارش برسد چاره‌ای جز پرداخت کرایه نداشته است. راننده اما گلایه دارد که با بازگشایی ادارات و مدارس هر روز با ترافیک کلافه‌کننده معابر اصلی و فرعی دست‌وپنجه نرم می‌کند. مرد بیش از ۵۵ دقیقه در این مسیر ترمز و کلاچ گرفته و حالا باید اخم و قهر مسافران عصبانی را هم تحمل کند. مسافر که کارمند بانک است و خودروی شخصی ندارد به جای آن که از هوای بارانی آبان‌ماهی لذت ببرد، ۳۰ دقیقه معطل پیداکردن تاکسی خطی شده و در نهایت هم بعد از رد تماس پنج راننده تاکسی اینترنتی بالاخره یک نفر جواب مثبت داده تا سوارش کند. آقای روزبهانی، مسافر، می‌گوید: «همین مسیر را هفته پیش در همین ساعت ۳۰ هزار تومان پرداخت کردم اما حالا که مدارس باز شده و تقریباً همه چیز به حالت عادی برگشته، استرس نرخ فردا را دارم.»

راننده تاکسی اینترنتی اما در جواب گلایه او با عصبانیت می‌گوید: «سرویس مدرسه می‌رفتم حالا دو سال است که بیکار شده‌ام. همه فکر می‌کنند کرایه‌ها به جیب من راننده می‌رود اما همین حالا ۱۷ درصد کمیسیون دادم. همین مسیر را برای مسافر حول‌وحوش ساعت دو بعد از ظهر ۲۳ هزار تومن بردم. هفته پیش که بارانی نبود ۴۵ هزار تومن هم بردم. اما تعیین کرایه با ما نیست. هر نرخی که شرکت بدهد ما همان را می‌گیریم؛ نه کمتر و نه بیشتر!»

آقای توتونچی، راننده تاکسی اینترنتی دیگری که مسیرش از شهرک والفجر به یوسف‌آباد است، می‌گوید: «۲۵ هزار همین الان ساعت شش بعد از ظهر از مسافر گرفته‌ام.» کرایه مقصد بعدی‌اش در عصر همان روز بارانی از مقصد یوسف‌آباد تا میدان فاطمی ۷۰ هزار تومن تعیین شده. با کمال تعجب می‌بینم ۱۰ نفر در نوبت هستند و بالاخره یک نفر که ظاهراً خوش‌شانس‌تر از بقیه است جواب مثبت می‌گیرد. جالب این که این مسیر چندان بلند نیست و حتی با پای پیاده هم می‌شود رفت اما مسافران ترجیح می‌دهند بیش از یک ساعت در همین مسیر کوتاه در ترافیک معطل بمانند. آقای توتونچی می‌گوید گران‌ترین مسیرش از میدان فاطمی تا اسلامشهر را با ۱۰۵ هزار تومان می‌رفته اما حالا همان مسیر تا ۱۶۰ هزار تومان هم در ساعت‌های پیک ترافیک بالا رفته است: «حتی اگر مسافر تغییر مسیر دهد یا توقف داشته باشد هم باز نرخ را ما تعیین نمی‌کنیم. مردم فکر می‌کنند کرایه‌ها بالا رفته اما در همین یک ماه ما هر مدل کرایه‌ای را تجربه کرده‌ایم که با هیچ منطقی جور درنمی‌آید. مسیر سیدخندان را هفته پیش ۳۰ هزار تومان بردم اما حالا ۵۸ هزار تومان شده.»

خانم جهانی، یکی از مسافران ثابت تاکسی اینترنتی، می‌گوید که ساعت دو بعد از ظهر دیروز از جهان‌آرا به مترو فاطمی ۱۱ هزار تومن پرداخت کرده اما همین مسیر را تا ۲۵ هزار تومن هم در ساعت ترافیک پرداخت کرده است: «اول به بهانه کرونا بعد ترافیک و حالا هم بارندگی و شروع مدرسه‌ها بهانه تغییر نرخ‌هاست.»

ساعت ترافیک حالا به ۷:۳۰ تا ۹ صبح و از آن طرف به چهار تا هفت بعد از ظهر کشیده شده و مسافری که از مقصد فلسطین تا یوسف‌آباد را در ساعت دو بعد از ظهر ۴۷ هزار تومان پرداخت می‌کرده، ساعت پنج باید ۶۰ هزار تومن بپردازد. نرخ مشخصی وجود ندارد و همین مسافران را کلافه کرده و اگر نرخی بالاتر هم بود اصلاً نمی‌دانند به کجا باید شکایت کنند. آقای مبرهن، راننده تاکسی اینترنتی، اما می‌گوید که از تاکسی اینترنتی آن چیزی که برایش ماهانه می‌ماند حدود شش میلیون تومان است و از ۶:۳۰ صبح تا هفت بعد از ظهر دیروز برایش خالص ۴۲۰ هزار تومن مانده است اما فقط یک قلم لاستیک از ۷۰۰ هزار تومان سال گذشته به یک میلیون و ۵۰۰ هزار رسیده و هزینه بنزین و استهلاک و قطعات خودرو هم بماند. او می‌گوید که این در حالی است که با هر لغو سفر دو هزار تومان از او کم می‌شود و اگر چهار لغو سفر داشته باشد تا یک ساعت به او مسافر نمی‌دهند و این لغو سفرها با توجه به قرارگیری تلفن و لمسی‌بودن آنها مکرر اتفاق می‌افتد.

از آن طرف مسافران می‌گویند نه‌تنها نرخ‌ها گران شده که به‌سختی خودرو پیدا می‌شود. با هر بار تلاش هم نرخ‌ها بالاتر می‌رود و جالب این که سریع راننده پیدا می‌شود. اما خب راننده‌ها همه ماسک دارند و از این نظر خیالشان راحت است. متأسفانه برخی راننده‌ها مسیرها را نمی‌دانند و آن قدر سرشان در گوشی است که بسیار خطرناک است. جدیداً در برخی سفرها شما با علم به یک مبلغ مشخص سوار می‌شوید اما وسط راه نرخ بالاتر می‌رود. راننده هم ترافیک را بهانه می‌کند؛ در حالی که نباید نرخی که توافق‌شده تغییر کند. بارها هم به پشتیبانی اعلام کرده‌ایم اما اتفاقی نیفتاده است.

علی‌اصغر قائمی، عضو شورای شهر، از جدیت شورا برای ورود به بحث تاکسی‌های اینترنتی خبر می‌دهد. او می‌گوید وظیفه شوراست که به این موضوع وارد شود. طی دو هفته گذشته هم قرار شد تا با دست‌اندرکاران این حوزه و مدیرعاملان تاکسی‌های اینترنتی و معاون حمل‌ونقل جلسه‌ای برگزار و در این زمینه صحبت شود. چون اکنون نهاد حاکمیتی در این حوزه مشخص نیست. به‌ هر حال یکسری قوانین کلی وجود دارد که رعایت می‌شود اما بحث جدی‌تر است. در شهرداری تهران هم کارگروهی تشکیل شده که نماینده شورا در این کارگروه آقای سنندجی است و باید گزارشی در این زمینه به شورا ارائه دهد. به شهروندان تأکید می‌کنم شورا در این زمینه جدی است اما باید گزارش‌ها به دستمان برسد تا بعد درباره آن تصمیم‌گیری شود. ماهم از گلایه شهروندان اطلاع داریم و گزارش‌های غیررسمی زیادی به دستمان رسیده است.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تاکسی اینترنتی افزایش نرخ کرایه تاکسی راننده تاکسی اینترنتی هزار تومان بعد از ظهر هزار تومن همین مسیر نرخ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۴۴۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قصه دو زار و ده شاهی کرایه تاکسی‌ها به تاریخ پیوست

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- محمد حسین عابدی: کرایه تاکسی‌های درون شهری و حمل و نقل شهری در استان سمنان افزایش خواهد یافت این موضوعی است که مسئولان ارشد استانی نیز آن را تائید کرده و تنها منتظر ابلاغ آن هستیم تا افزایش ۴۵ درصدی کرایه‌ها اعمال شود.

خبر این افزایش قیمت اما واکنش‌های مختلفی را در جامعه به دنبال داشته است، اکثر مردم عقیده دارند که افزایش قیمت کرایه تاکسی درون شهری به افزایش قیمت تاکسی‌های اینترنتی، حمل و نقل عمومی، حتی بار و کرایه ناوگان حمل کالا هم تأثیرگذار خواهد بود پس کالاها هم گران‌تر می‌شود.

برای مثال برخی مردم عقیده دارند که اگر کرایه‌ها بالا برود، قطعاً کرایه محصولات تولیدی کارخانه‌ها و مغازه‌ها هم افزایش یافته و در نتیجه قیمت‌ها بالا می‌رود اما از سوی دیگر رانندگان تاکسی عقیده دارند که سال گذشته افزایش قیمت‌ها به درستی انجام نشده و آنها برای ارتزاق باید کرایه‌ها را بیشتر کنند وگرنه با شرایط امروز به سختی می‌توانند زندگی کنند.

تاکسی‌ها خستگی خود را به رخ شهر می‌کشند

یک راننده تاکسی در گفت وگو با خبرنگار مهر، ضمن اشاره به شرایط حاکم بر تورم و گرانی اقلام می‌گوید: مردم افزایش ۴۵ درصدی قیمت کرایه تاکسی را می‌بینند اما نمی‌گویند که دو سال است قیمت کرایه تاکسی ۲۰ درصد افزایش پیدا کرده در صورتی که در همین دو سال اقلام و کالاهایی که ما برای خانه و خودرویمان می‌خریم دو برابر شده است.

محمد جمشیدی با بیان اینکه مشکلات رانندگان تاکسی فراوان است، ابراز کرد: مردم این سوال را جواب بدهند که یک قطعه ساده خودرو دو سال قبل چقدر بود و امروز چقدر است؟ کرایه تاکسی بعد از سه سال می‌خواهد ۴۵ درصد افزایش یابد آیا تورم همین حالا زیر ۴۵ درصد است؟

وی با بیان اینکه اگر تورم را ۴۵ درصد حساب کنیم که آمار اعلامی مسئولان و بانک مرکزی است چطور من با کمتر از این میزان بتوانم زندگی ام را بچرخانم؟ ما همان گوشت و مرغی را می‌خریم که مردم می‌خرند، من شخصاً هیچ ماهی نشده که بیش از ۱۲ میلیون تومان درآمد داشته باشم آن هم در صورتی که یک دانشجوی دانشگاه آزاد و یک دختر دم بخت دارم و ماهی دو و نیم میلیون تومان هم هزینه بیمه و قسط می‌دهم لذا با ۹ و نیم میلیون تومان زندگی می‌کنم چه کسی می‌تواند اینگونه زندگی کند؟

حق داریم کرایه‌ها را بیشتر کنیم

یک راننده تاکسی دیگر در گفت وگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه همه هزینه‌ها از دو سال قبل تا کنون بیش از سه الی چهار برابر شده اما کرایه تاکسی قرار است ۴۰ درصد بیشتر شود، گفت: هیچ وقت کرایه‌ها متناسب با تورم و هزینه‌های زندگی نبوده و شرایط زندگی رانندگان تاکسی روز به روز بدتر شده است.

تیموری با بیان اینکه دست کم هشت همکارم در همین دو سال اخیر تاکسی را رها کرده‌اند، افزود: دو نفر در تاکسی اینترنتی کار می‌کنند و بقیه هم اصلاً شغل خودشان را عوض کرده‌اند چرا که شرایط زندگی برایشان دشوار شده است و نمی‌توان با این هزینه‌ها زندگی را با رانندگی تاکسی چرخاند.

وی با بیان اینکه در سه سال اخیر یک بار کرایه‌های تاکسی افزایش یافت و این دومین بار است، افزود: همین حالا هم افزایش کرایه تاکسی‌ها از تورم کمتر است و یعنی با همه این افزایش‌ها بازهم ما از تورم عقب خواهیم بود لذا اگر کسی فکر می‌کند که با این افزایش کرایه‌ها زندگی ما خیلی تغییر می‌کند حاضر هستم به صورت امتحانی یک ماه سوئیچ تاکسی خودم را به او بدهم هر میزان درآمد داشت برای خودش بردارد.

شرایط سخت‌تر می‌شود

مردم اما عقیده دارند که این شرایط زندگی را برایشان سخت‌تر هم می‌کند، برخی مردم بر این تصور هستند که اگر کرایه‌ها افزایش یابد خواه ناخواه دیگر اقلام هم افزایش قیمت خواهد داشت چرا که کسبه و عرضه کنندگان خدمات و کالاها و … همه چیز را در گرو کرایه حمل و نقل می‌بینند. هرچند مسئولان تاکید کرده‌اند که این افزایش تنها برای تاکسی درون شهری و مینی بوس و اتوبوس است.

یک شهروند نیز در گفت وگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه افزایش قیمت کرایه تاکسی‌ها توجیه ندارد چرا که همین حالا هم کرایه تاکسی‌ها بسیار گران است، تاکید کرد: دو هزار و ۵۰۰ تومان کرایه در یک مسیر دو هزار متری همین حالا هم زیاد است حال بخواهیم آن را چهار هزار تومان کنیم دیگر کسی سوار تاکسی نخواهد شد.

محسن کریمی با بیان اینکه سوال ما اینجا است که مگر در یک سال اخیر سوخت گران شده است که کرایه افزایش یابد، بیان کرد: درست است که لوازم اتومبیل شامل روغن، دیسک و صفحه و لنت و … گران شده و باید کرایه‌ها هم بیشتر شود اما چرا دولت به سمت ثبات قیمت لوازم یدکی نمی‌رود و راحت ترین راه یعنی افزایش کرایه‌ها را اعمال می‌کند.

دردسرهای گرانی و کاهش کیفیت خدمات

یک شهروند دیگر در گفت وگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه چه کسی تضمین می‌کند که این افزایش کرایه‌ها به افزایش اقلام مصرفی خانوار منتهی نشود؟ گفت: امروز کسبه دنبال بهانه‌ای می‌گردند تا گران کنند و یکی از بهانه‌های آنها هم همیشه حمل و نقل است.

وی با بیان اینکه مسئولان اگر کرایه تاکسی‌ها را گران می‌کنند، حداقل کیفیت ارائه خدمات حمل و نقل را هم افزایش دهند، افزود: کمترین حق مردم این است که اگر کرایه بیشتر می‌شود حداقل امکانات و خدمات هم بهتر شوند.

مردم ناراضی هستند

یک نکته مهمی که در کلام تقریباً اکثر مردم استان سمنان وجود دارد همین ارائه کیفی خدمات حمل و نقل است برای مثال از دیرباز تاکسی‌ها در خیابان‌های استان سمنان تنها مسیرهای مستقیم را می‌روند و در خیابان‌های مجاور هیچ تاکسی تردد نمی‌کند به عبارت دیگر شما اگر بخواهید در استان سمنان با تاکسی جابه جا شوید تنها باید در خیابان‌های اصلی دنبال تاکسی بگردید این رویه‌ای است که متأسفانه رانندگان تاکسی رقم زده و به یک سنت هم بدل کرده‌اند.

یک شهروند شاهرودی در گفت وگو با خبرنگار مهر، می‌گوید: اگر کرایه‌ها هر زمان که تاکسی داران بخواهند افزایش یابد و شورای شهر و مدیریت شهری هم آن را مصوب و فرمانداری هم ابلاغ کند، چرا کیفیت خدمات رسانی تاکسی‌ها بهتر نمی‌شود؟ برای مثال در قانون آمده که نفر اولی که در تاکسی می‌نشیند مسیر را مشخص می‌کند اما تاکسی‌ها تا ظرفیت خود را تکمیل نکنند راه نمی‌افتند این موضوع سبب معطلی مسافران در مبدا می‌شود و هر کس در میانه راه بخواهد سوار تاکسی شود شانسی نخواهد داشت زیرا همه تاکسی‌ها پر هستند.

محمد حسین محمودی می‌افزاید: یا در مثال دیگر برخی شهرک‌های اقماری هستند که به خصوص در شاهرود و سمنان شاهد آنها هستیم تاکسی‌ها به جای سرویس دهی به این اماکن از مردم تقاضای دو برابر کرایه برای بازگشت را هم می‌کنند چرا که حدس می‌زنند از راه برگشت مسافری نباشد! در صورتی که تمام اینها نارضایتی‌های شدید را از تاکسی ران‌ها در بین مردم ایجاد کرده است.

وی می‌گوید: ما در استان سمنان هنوز تاکسی‌های پیکان سفید و آبی داریم که برای سه دهه قبل هستند برخی این تاکسی‌ها بوی بسیار بدی دارند و فضای آلوده‌ای دارند و هنوز هم از چرخه خارج نمی‌شومد واقعاً مردم حق دارند از مسئولان بخواهند که کیفیت ارائه خدمات بهتر شود. امروز بیش از یک سوم تاکسی‌های استان سمنان آر دی، پیکان و یا پرایدهای سه دهه قبل هستند که حتی در آنها بسته نمی‌شود لذا باید این موضوع به مردم پاسخ داده شود.

افزایش به تصویب رسیده است

اما رویه این افزایش قیمت‌ها چیست و قرار است افزایش کرایه‌ها چقدر باشد؟ معاون عمرانی استاندار سمنان در گفت وگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه شوراهای شهر پیشنهاد افزایش کرایه‌ها را داده و در صحن مصوب می‌کنند سپس به فرمانداری ارجاع داده تا کمیته انطباق مصوبات شورا با قوانین آن را مصوب کند سپس این موضوع ابلاغ و قانونی می‌شود، گفت: برای سال جدید در شهرهای استان افزایش کرایه بین ۴۰ تا ۴۵ درصد مصوب شده است.

محمد حمیدی با بیان اینکه معیار افزایش نرخ کرایه‌ها در واقع مصوبه شورای شهرها است اما وزارت کشور هم مبتنی بر مسافت، شلوغی و زمان و … معیاری را مشخص و ابلاغ کرده که در قیمت گذاری لحاظ شود، افزود: همه نقاط شهر و در همه مسیرها این افزایش قیمت یکسان نبوده و بستگی به عوامل مختلف در تغییر است.

احتمال می‌رود که از هفته آتی شاهد اجرایی شدن مصوبه گران شدن ۴۰ الی ۴۵ درصد قیمت کرایه تاکسی‌ها و حمل و نقل درون شهری باشیم موضوعی که استانداری سمنان نیز آن را تائید کرده و تنها زمان ابلاغ آن مشخص نیست.

کد خبر 6090716

دیگر خبرها

  • نرخ کرایه تاکسی در مهاباد افزایش یافت
  • نرخ کرایه تاکسی در مهاباد ۵۰ درصد افزایش یافت
  • نرخ جدید کرایه تاکسی و اتوبوس در کرمانشاه اعلام شد
  • محدودیت‌های تردد جاده‌ای در تعطیلات ۳ روزه اعلام شد | جاده چالوس در کدام روزها یکطرفه است؟
  • اعلام ممنوعیت‌های ترافیکی جاده‌ها در تعطیلات ۳ روزه آتی/ چالوس در کدام روزها یکطرفه است؟
  • برجسته‌ترین ویژگی‌های اپل واچ جدید
  • هشدار به مسافران شمال؛ این جاده ۳ روز مسدود است
  • قصه دو زار و ده شاهی کرایه تاکسی‌ها به تاریخ پیوست
  • چالوس سه روز بسته شد؛ مسافران از مسیر جایگزین استفاده کنند
  • هشدار توانیر به مشترکان پرمصرف برق/ با استفاده از کولرگازی منتظر قبض نجومی باشید