Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، روزنامه صبح نو گفت‌وگویی با عباس عبدی فعال سیاسی اصلاح‌طلب انجام داده است که بخش‌های مهم آن در ادامه می‌آید.

اگر وضعیت فعلی ادامه پیدا کند، اصلاح‌طلبان منفعل می‌شوند

- آینده جریان اصلاحات متاسفانه تا حدی تابع سیاست‌های حاکم شده است. اگر شاهد ادامه همین روند در سیاست‌های کلان کشور باشیم، اصلاح‌طلبی عملا تضعیف می‌شود و مسیر برای شیوه‌های دیگر سیاست‌ورزی گشوده‌تر خواهد شد ولی اگر تغییری در روند سیاست‌های کلی کشور دیده شود، به گمانم اصلاح‌طلبان فرصتی خواهند داشت تا با بازسازی خود در سه سطح راهبردی، تشکیلاتی و کنشگران، به جامعه کمک کنند تا از این شرایط خارج شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

- بدون تغییر در سه سطح پیش‌گفته هیچ تحول جدی در اصلاح‌طلبان ایجاد نخواهد شد و بیشتر به حاشیه خواهند رفت؛ البته به حاشیه رفتن آن‌ها نیز به‌نوعی بازتاب وضعیت عمومی کشور نیز خواهد بود.

- اگر همین وضع ادامه پیدا کند و شاهد تحولی در عرصه سیاست نباشیم، به گمانم بیش از اینکه محافظه‌کار یا رادیکال شوند، منفعل می‌شوند و این برای جامعه خطرناک‌تر از محافظه‌کاری یا رادیکالیسم است.

جریان اصلاحات باید در برابر عملکرد خودش پاسخگو باشد

- بخشی از تغییر رویکرد اصلاح‌طلبان محصول عملکرد دولت روحانی هم هست ولی مسوولیت این امر بیش از آنکه متوجه روحانی باشد، متوجه اصلاح‌طلبان بود؛ زیرا راهبرد اصلاح‌طلبانه نباید تابع نیروهای واسطه باشد.

- نارضایتی مردم در درجه اول از فرایند مدعی اصلاح‌گری و نحوه ورود اصلاح‌طلبان به این فرایند است و روحانی نمی‌تواند نقش اصلی را داشته باشد. جریان اصلاحات باید در برابر عملکرد خودش پاسخگو باشد و این ربطی به روحانی ندارد. 

مساله اول ایران در عرصه سیاست اصلاحات ساختاری نیست

- درباره موضوع «اصلاحات ساختاری» تاج‌زاده این نکته قابل توجه است که میان دو مساله سیاست و تحلیل باید تمایز قائل شد.

- مساله سیاست چیزی فراتر از تحلیل و نظر است. آیا باید با ساختار مقابله کرد یا از طریق تفاهم و همدلی درباره اصلاحات به تفاهم رسید؟ آیا مقابله‌ای که مستلزم تنش و دوری نیروها از یکدیگر باشد، در عمل نقض غرض نخواهد شد؟ به تعبیر دیگر، آیا شیوه سیاسی مبتنی بر تقابل به نتیجه عکس آن منجر نخواهد شد؟

- اگر از این حیث نگاه کنیم مساله اول ایران در عرصه سیاست اصلاحات ساختاری نیست، چون پیگیری چنین هدفی الزاما با شیوه‌هایی از سیاست‌ورزی همراه خواهد شد که نتیجه آن خلاف اصلاحات از هر نوعش خواهد بود. مساله اول چگونگی رسیدن به تفاهم است؛ اینکه همه در یک کشتی هستیم. مساله امروز، وضعیت کلی و خطیر ایران است. پس باید نسبت‌به شیوه سیاسی انتخاب‌شده حساس بود. 

مواضع رادیکال عده‌ای از اصلاح‌طلبان هزینه دارد نه منفعت

- مواضع رادیکال عده‌ای از اصلاح‌طلبان برای آنان و برای هیچ‌کس دیگر منفعت شخصی ندارد، بلکه هزینه دارد.

- بخشی از این مواضع محصول برداشت از به بن‌بست رسیدن اصلاح‌طلبی در جامعه است. بخشی نیز به دلیل ضعف تشکیلاتی و رهبری اصلاح‌طلبان است؛ البته مواضع تفریطی هم می‌تواند به همان اندازه زیان‌بار باشد. از این حیث تفاوتی میان دو نوع موضع نمی‌کند. 

توافق با غرب باید شامل همه موارد منطقه‌ای باشد!

- مواضع آمریکایی‌ها در مورد مذاکرات و برجام قابل‌قبول نیست ولی مشکل اصلی جای دیگری است. توافق با غرب باید شامل همه موارد منطقه‌ای باشد. اگر باشد، برجام هم در دل آن راحت حل خواهد شد ولی اگر فقط محدود به هسته‌ای شود، به نظرم قابل‌حل نیست.

- قبلا هم که روی برجام توافق شد، به‌نوعی قرار بود شامل سایر امور نیز شود که ایران نپذیرفت و برجام به سرنوشت حاضر دچار شد.  

سه اقدام مثبت و سه ضعف دولت سیزدهم

 - به نظرم دولت آقای رئیسی در ماه‌عسل است و این وضع تا بهمن و اسفند ادامه خواهد داشت. دو اقدام مثبت داشته است و شاید بهتر است بگویم سه اقدام که سومی عدم اقدام است و سه ضعف اساسی. دو اقدام مثبت یکی سفرها و حضور در مردم. دیگری بهبود مساله واکسیناسیون و سومی که عدم اقدام بود و مثبت است، استفاده نکردن از ادبیات تند چه در داخل و چه در امور خارجی.

- سه ضعف اساسی آن فقدان یک راهبرد سیاسی و اقتصادی روشن در سه حوزه امور بین‌الملل، سیاست داخلی و اقتصادی است. واقعا هر چه فکر می‌کنم که در این سه زمینه چه در سر دارند، راه به‌جایی نمی‌برم.

 

سیاست روحانی موجب شکاف میان خودش و دیگران می‌شد

- همان زمان که آقای رئیسی تحلیف را به‌جا آورد و به دیدار کارکنان بهشت‌زهرا(س) رفت و سپس عازم خوزستان شد، برخی افراد آن را تخطئه کردند و نمایشی دانستند. بنده یک یادداشت نوشتم و از این رفتار دفاع کردم.

- رفتار آقای روحانی را هم در این زمینه مفید نمی‌دانستم. نمونه آن برخوردش با مردم یا حتی کارگزاران خودش یا رقبا. چندبار هم در نوشته‌ها یا مصاحبه‌ها متذکر شدم. سیاست وی از این نظر موجب شکاف میان خودش و دیگران می‌شد. یکی از کارکرد سیاست‌مدار همین است که اجازه ندهد این شکاف ایجاد یا تعمیق شود.

وعده‌های رئیسی بدون تحقق برجام امکان‌پذیر نیست!

- امیدوارم دولت موفق شود. هر کمکی هم بتوان باید انجام دهیم. من انتظار تحقق وعده‌هایش را ندارم چون انجام بیشتر آن‌ها امکان‌پذیر نیست، به‌ویژه اگر برجام را حل نکند. فقط انتظار دارم که وضع از اینکه هست بدتر نشود.

- متاسفانه باید گفت که مساله تورم به نقطه حساسی رسیده و هر آن ممکن است فنر آن از جا درآید و به‌صورت تصاعدی بالا رود. امیدوارم چنین نشود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: اصلاح طلبان اصلاحات دولت روحانی عباس عبدی اصلاح طلبان خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۴۴۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله شدید کرباسچی به نصیری: تعادل نداری و به درد تبلیغات بی‌بی‌سی می‌خوری | دنبال جذب جایگاه هست

غلامحسین کرباسچی، فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: آقای نصیری یک آدم افراطی است که نه آن طرف حرف‌هایش درست بود و نه این طرف حرف صحیحی زده که بخواهد نمایندگی کسی از اصلاح‌طلبان را برعهده داشته باشد.

غلامحسین کرباسچی مدیرمسئول روزنامه هم‌میهن، در تحلیل مصاحبه‌ی اخیر مهدی نصیری با بی‌بی‌سی گفت: من اصلا ایشان را آدم متعادلی نمی‌دانم که بخواهد طرح و رویکردی بدهد. ایشان یک زمانی شاگرد آقای شریعتمداری در کیهان بود، آنقدر فحاشی و ناسزا به همه اصلاح‌طلبان و شخصیت‌های محترم از جمله مرحوم آقای هاشمی، آقای خاتمی و همین آقای تاج‌زاده و امثال آقای تاج‌زاده کرد و حالا آدم باید چه روحیه و رویی داشته باشد که حالا با این حد از افراط یک مرتبه این طرف صفحه بیاید.

وی در گفتگو با ایلنا، ادامه داد: آقای نصیری یک آدم افراطی است که نه آن طرف حرف‌هایش درست بود و نه این طرف حرف صحیحی زده که بخواهد نمایندگی کسی از اصلاح‌طلبان را برعهده داشته باشد. در آن طرف هم، اگر کسی از مخالفین نظام سوابق ایشان را بررسی کنند، می‌فهمند که ایشان آدم متعادلی نیست.

کرباسچی اظهار داشت: کسی حرف او را حساب نمی‌کند که بخواهد چنین طرحی بدهد. حالا موضع‌گیری‌های اصلاح‌طلبان، به ویژه شخص آقای تاجزاده و آقای موسوی خیلی مشخص است به نظرم ایشان تعادل ندارد و لازم نیست درباره آن صحبت شود.

نصیری می‌خواهد خودش را مطرح کند که از گردونه حذف نشود

وی در پاسخ به این سوال که طرح این موضوع از سوی آقای نصیری دارای چه اهدافی است، گفت: آقای نصیری آدمی است که می‌خواهد خودش را مطرح کند و حرف‌های شاذ می‌زند. زمانی فکر می‌کردم ایشان از طرف همین آدم‌های افراطی مأموریت دارد تا طوری حرف بزند که اگر حرف‌های معقولی زد، جایگاهی پیدا نکند و بگویند فلانی بهترین حرف را برای بی اعتبار کردن حرف‌های انتقادی صحیح می‌زند.

کرباسچی تصریح کرد: اهداف خاصی پشت این موضوع نمی‌بینم و فقط می‌خواهد خودش را مطرح کند که از گردونه حذف نشود. سوابق او آنچنان است که برای آدم‌های اصلاح‌طلب خیلی روشن بوده و کسی حرف‌های ایشان را به بهای بهشت نمی‌دهد. سعی می‌کند حرف‌های تندتری بزند که جایگاهی برای خودش جذب کند.

نصیری فقط به درد تبلیغات ‌بی‌بی‌سی می‌خورد

وی گفت: نصیری آن زمانی هم که در کیهان و پیش آقای شریعتمداری بود و جاهای عمومی کشور در دست آنان قرار داشت، فضاحتی علیه شخصیت‌های ملی، مذهبی و فرهنگی به وجود آورد و آن همه توهین، ناسزا و تهمت علیه آن افراد زد که آن زمان هم معلوم بود که ایشان تعادل ندارد. در حال حاضر هم به دنبال همان مسیر است فقط ورق را برگردانده است. می‌داند که کسی به او وقعی نمی‌گذارد و جایگاهی ندارد، می‌خواهد این سمت افراط را بگیرد تا دیگران به حرف او گوش بدهند.

کرباسچی تاکید کرد: به نظر من آقای نصیری نه جایگاهی در محافل اصلاح‌طلب‌ها دارد، با توجه به سوابق ایشان، براندازها می‌فهمند که فقط به درد همین تبلیغات در رسانه‌هایی مانند ‌بی‌بی‌سی می‌خورد که مثلا حرف تازه‌ای زده شود. در هر صورت ایشان جایگاهی ندارد.

دیگر خبرها

  • کاخ سفید: از تلاش چین برای برقراری امنیت در منطقه استقبال می‌کنیم
  • ۳۸۷ نیرو مشغول یافتن «یسنا دیدار» در کلاله/اعزام بالگرد به گلستان
  • حمله شدید کرباسچی به نصیری: تعادل نداری و به درد تبلیغات بی‌بی‌سی می‌خوری | دنبال جذب جایگاه هست
  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان درباره مواضع تند مهدی نصیری
  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان درباره مواضع تند مهدی نصیری / براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست
  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان مقابل جنجال مهدی نصیری /براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست
  • کرباسچی: مهدی نصیری تعادل ندارد؛ او فقط به درد تبلیغات بی‌بی‌سی می‌خورد
  • مرغ آمریکایی‌ها غاز است!
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • رابط اصلاح‌طلبان با رهبری بعد از فوت هاشمی‌رفسنجانی چه کسی است؟