Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@02:07:57 GMT

نقش مؤثر کار فرهنگی در افزایش جمعیت و فرزندآوری

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۴۴۹۲۲

نقش مؤثر کار فرهنگی در افزایش جمعیت و فرزندآوری

به گزارش خبرنگار مهر، مریم اردبیلی صبح چهارشنبه در همایش «آینده پژوهی فرهنگی اجتماعی با تکیه بر مسئله جمعیت» با بیان اینکه فرزندآوری مسئله‌ای مهم است اما یک شاخص فرهنگی نیز محسوب می‌شود، گفت: وضعیت امید اجتماعی و حالت خانواده و سرزندگی آن از طریق میزان فرزندآوری مشخص می‌شود.

وی با اشاره به اینکه کاهش نرخ باروری نشانه آسیب پذیر شدن برخی حوزه‌های دیگر نیز است، بیان کرد: تمایل به فرزندآوری بسیار کاهش یافته است که شاخصی جدی بوده و باید دلایل و عوامل آن بررسی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آینده‌پژوه و کارشناس جمعیت با اشاره به آمار ۳۰۰ تا ۸۰۰ هزار سقط سالانه در کشور، تصریح کرد: نرخ موالید و سقط به هم نزدیک است که این موضوع نقش مهمی در ایجاد بحران جمعیتی دارد.

لزوم اقناع سازی جامعه در زمینه مسئله فرزند آوری

اردبیلی با اشاره به عدم تمایل خانواده‌ها به فرزندآوری و مشوق‌های اقتصادی دولت، بیان کرد: در صورت عدم کار فرهنگی در حوزه جمعیت، مشوق‌های اقتصادی موجب سلب مسئولیت از خانواده می‌شود و به تنهایی اثرگذار نیست.

وی با تاکید بر اعمال نوآوری، بازنگری و جوان گرایی در روش‌های حل بحران جمعیت، اظهار کرد: باید وارد جامعه شویم و مردم را قانع کنیم.

این استاد دانشگاه یکی از آسیب‌ها در حوزه تبلیغ فرزندآوری را عدم شناخت جامعه هدف دانست و افزود: باید متواضعانه مسئله ذهنی مردم در خصوص عدم تمایل به فرزندآوری را فهم کنیم.

اردبیلی با بیان اینکه مسئولان حوزه فرهنگی باید قصورات خود در زمینه تغییرات فرهنگی و کاهش جمعیت را بپذیرند بیان کرد: گذشته نگری باعث می‌شود که گارد اجتماعی نسبت به موضوع جمعیت ایجاد شود و اثرگذاری ندارد و در دهه اخیر جبهه انقلاب به این آسیب دچار شد.

آینده‌پژوه و کارشناس جمعیت با اشاره به تصویب قانون جمعیت، افزود: مشابه این قانون در برخی کشورها حتی موجب کاهش نرخ باروری و جمعیت نیز شد لذا تبلیغ چهره به چهره و فهم قانون و کار فرهنگی در این حوزه بسیار مهم است.

اردبیلی با بیان اینکه تأمین مالی و اقتصادی شرط لازم برای فرزندآوری بوده اما قطعاً شرط کافی نیست، بیان کرد: آمارها نشان می‌دهد کشورها و خانواده‌های مرفه فرزندان کمی دارند لذا در کنار مؤلفه‌های اقتصادی باید به کار فرهنگی نیز توجه شود.

ضرورت اتخاذ نگاه بلند مدت در موضوع فرزندآوری

حجت الاسلام احمد کوهی نیز در این همایش با بیان اینکه وضعیت فعلی جمعیت بحرانی است، بیان کرد: این بحران تبعاتی در آینده دارد و علاوه بر این مشکلات فعلی خانواده‌ها نیز به همین دلیل است.

دانش آموخته دکترای آینده پژوهی با اشاره به اینکه نگاه بلند مدت در موضوع فرزندآوری اهمیت دارد، افزود: همه چیز ختم به اقتصاد نمی‌شود و باید به مسائلی مانند تقوا و برکت و تأثیر آن در زندگی توجه شود.

وی با بیان اینکه داشتن نگاه بلند مدت توسط بزرگان دین نیز توصیه شده است، تصریح کرد: نگاه و امید داشتن به آینده در زمینه جمعیت اهمیت دارد و باید در کنار حل بحران فعلی برای آینده نیز چاره اندیشی کرد.

کد خبر 5348332

منبع: مهر

کلیدواژه: افزایش جمعیت مریم اردبیلی تبلیغات اسلامی گیلان فرهنگ سازی ویروس کرونا بوشهر گرگان آمار کرونا خطبه های نماز جمعه واکسن کرونا لیگ برتر فوتبال ایران بارش باران کرمانشاه عکس استانها اردبیل ایلام شیوع کرونا سنندج کار فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۴۴۹۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازبینی مصوبه افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت پزشکی شورایعالی انقلاب فرهنگی

دکتر عبدالحسین خسروپناه در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره سرنوشت مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی در کنکور سراسری افزود: مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را فقط شورا می تواند تغییر دهد و فعلا مصوبه افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی تغییر نکرده است.

وی افزود: قرار بود بر اساس این مصوبه، از مناطق محروم دانشجو جذب شود و افزایش ظرفیت به منظور رفع نیاز آن مناطق طراحی شده بود. ضمن اینکه بر اساس این مصوبه مقرر شده بود که افرادی که در این ظرفیت جذب شوند باید تعهد خدمت بدهند تا در آن مناطق محروم خدمت کنند. قرار بود سازمان برنامه و بودجه هم زیرساخت های وزارت بهداشت را تامین کند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: بخشی از این مصوبه که افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت پذیرش بود، اجرا شد و در بخش هایی هم بیش از ۲۰ درصد ظرفیت اضافه شد. طبیعتا عدم تامین زیرساخت ها ما را در آینده با افت تحصیلی در آموزش پزشکی مواجه کند و می تواند برای آینده خطرناک باشد.

وی با اشاره به تشکیل کمیسیون سلامت در شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: در کمیسیون سلامت هم پزشکان، هم مهندسان مرتبط با مباحث پزشکی، هم روانشناسان و هم دیگر دست اندرکاران و صاحب نظران علم و فناوری کشور حضور دارند، از این رو شائبه تعارض منافع منتفی است. موضوع مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی در این کمیسیون در حال بررسی است.

خسروپناه اظهار داشت: این مصوبه در کمیسیون سلامت در حال بررسی است و در حال جمع آوری اطلاعات جامعی در این زمینه هستند که آن را در صحن شورا ارائه کنند. اگر اعضای شورا این جمع بندی را پذیرفتند و آن را مصوب کردند یک مهلتی برای سال های آینده اجرای این مصوبه درنظر گرفته می شود.

کد خبر 6091985 زهره بال

دیگر خبرها

  • نرخ فرزندآوری در مادران جوان صعودی شد
  • افزایش فرزندآوری در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال | روند صعودی زایمان فرزند چهارم و پنجم
  • تعارض منافع مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی وجود دارد؟
  • بازبینی مصوبه افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت پزشکی شورایعالی انقلاب فرهنگی
  • بیش۱۸۷ هزار مادر در سال گذشته مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • شرایط دریافت وام‌ها و تسهیلات فرزندآوری باید تسهیل شود
  • لزوم فرهنگ‌سازی جهت افزایش جوانی جمعیت
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاور فرزندآوری دریافت کردند
  • چگونه کودکانی قد بلند داشته باشیم؟