Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-09@02:12:06 GMT

افزایش هوشمندی شهرها در مقابل تغییرات اقلیمی

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۴۶۶۹۱

افزایش هوشمندی شهرها در مقابل تغییرات اقلیمی

ایجاد ابزارهای جدید برای جمع‌آوری، تجزیه و تحلیل و به کارگیری داده‌ها برای حل مسئله همواره باعث به وجود امدن تحولات زیادی در شهرهای جهان شده است؛ هوشمندسازی شهرها می‌تواند مناطق را در مقابل بحران‌هایی نظیر تغییرات اقلیمی مقاوم سازد و پایداری را برای آن‌ها به ارمغان آورد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، بدیهی است که تمام نهادهای سراسر جهان، عملکرد خود را وابسته به سیستم‌های دانش‌بنیان می‌داند که البته به روز رسانی این قابلیت با تغییرات زمان و محیط برای سازگاری هر چه بیشتر امری ضروری به حساب می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متأسفانه امروزه در بسیاری از شهرهای دنیا تغییر ویژه‌ای در سیستم‌های دانش‌بنیان مشاهده نمی‌شود و به همین دلیل، طراحی شهری بر اساس طرح‌های قدیمی انجام می‌شود که همین امر می‌تواند چالش‌های زیادی را برای آن‌ها در پی داشته باشد. همین به روز رسانی نشدن دانش طی یک دهه اخیر منجر به فجایع زیادی شده است که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به تغییرات اقلیمی اشاره کرد که تنها در سال ۲۰۱۷ خسارات مالی ۱۱۰ میلیارد دلاری برای ایالات متحده آمریکا به بار آورد.

در مباحث مربوط به افزایش پایداری و سازگاری مناطق شهری در مقابل حوادث طبیعی و بحران‌هایی نظیر تغییرات اقلیمی، بهبود زیرساخت‌ها و ایجاد انواع جدید آن‌ها مانند ساخت سدهای بزرگ‌تر مورد توجه قرار می‌گیرد. با این حال، مدیران شهری باید دانش خود را برای ارزیابی و پیش‌بینی خطرات احتمالی پیش روی مناطق به روز رسانی کنند تا بتوانند در مقابل وقوع یک حادثه ناگهانی، بهترین عملکرد را از خود نشان دهند.

وقوع سیل ۱۰۰ یا ۵۰۰ ساله

سیل ۱۰۰ ساله به سیلی گفته می‌شود که هر ۱۰۰ سال یک بار اتفاق می‌افتد ضمن اینکه به یک درصد سیل‌هایی که هر ساله رخ می‌دهد نیز سیل ۱۰۰ ساله گفته می‌شود (این تعریف برای سیل ۵۰۰ ساله نیز با بازه زمانی ۵۰۰ سال صدق می‌کند). چنانچه مدیران سیل ۱۰۰ یا ۵۰۰ ساله را برای بهبود طراحی شهری در نظر گیرند، آنگاه خواهند توانست از وقوع سیل‌های کوچک و پی در پی و همچنین سیل‌های فاجعه‌بار خودداری به عمل آورند.

البته اطلاعاتی که در مورد سیل‌های ۱۰۰ یا ۵۰۰ ساله وجود دارد به طور مرتب بلااستفاده می‌شود و آمار آب و هوایی در اغلب نقاط دنیا به طور پیوسته تغییر پیدا می‌کند. در نتیجه، شهرها سیل‌هایی ۵۰۰ ساله را حتی گاهی طی یک دهه و حتی کمتر، چند بار تجربه می‌کند با این حال، همچنان برای خطرات احتمالی در آینده به طور قابل چشمگیری، داده‌های قدیمی را مورد توجه قرار می‌دهد.

به عنوان مثال، شهر هیوستون در ایالت تگزاس آمریکا، بین سال‌های ۲۰۰۵ و ۲۰۱۴، در مقایسه با سال‌های ۱۹۵۰ تا ۱۹۵۹ حدود ۱۶۷ درصد بیشتر شدت وقوع سیل را تجربه کرد. توفند هاروی هیوستون نیز که در سال ۲۰۱۷ به وقوع پیوست به عنوان یکی از بزرگترین سیل‌های ۵۰۰ ساله در چند سال اخیر به ثبت رسید و این در حالی بود که پیش از این واقعه، مسئولان کنترل سیل هریس، شهرستانی در تگزاس به‌روزرسانی دانش‌های خود را برای افزایش مقاومت شهرها در مقابل سیل ضروری دانسته بودند.

حوادث احتمالی شهرها در آینده

مدیران شهری باید تلاش کنند هم‌اینک وقایع احتمالی در آینده را پیش‌بینی کنند تا از این طریق، پیامدهای منفی آن‌ها را به حداقل برسانند. کره خاکی و ساکنان آن طی چند سال گذشته طوفان‌ها و خشکسالی‌های بزرگی را تجربه کرده‌اند که همگی ناشی از تغییرات اقلیمی در سراسر جهان بوده است و البته اگر دانش بشری در این زمینه به روز می‌شد، تبعات منفی ناشی از این وقایع نیز به حداقل می‌رسید.

خدمات هواشناسی ملی ایالات متحده آمریکا توفند هاروی هیوستون را اتفاقی پیش‌بینی نشده معرفی کرد چرا که با شدت بسیار بالا سراسر شهر را در بر گرفت. توفند ماریا نیز که در سال ۲۰۱۷ در سن خوان، پایتخت پورتوریکو به وقوع پیوست نیز بر اساس اندازه‌گیری‌های فشار هوا به عنوان سومین طوفان قدرتمند ایالات متحده ثبت شد. شدت زیاد این طوفان منجر به حیرت‌زدگی افرادی شده بود که وقوع آن را پیش‌بینی کرده بودند و چالش جدیدی از تغییرات اقلیمی را پیش روی آن‌ها قرار داد.

بدیهی است که در مقابله با رویدادهای مذکور، بهره‌گیری از داده‌های پیشین نمی‌تواند خیلی مؤثر واقع شود ضمن اینکه نبود دانش کافی در مورد خطرات روزافزون در زمینه تغییرات اقلیمی می‌تواند خطرات زیادی را پیش روی شهرها و شهرنشینان قرار دهد. بنابراین، مدیران شهری باید به طور پیوسته، دانسته‌های خود را به روز کنند و بکوشند رویکردهای نوینی برای بهبود وضعیت شهرها در آینده و در نتیجه پایدارسازی آن‌ها در مقابل بحران‌های اقلیمی اتخاذ کنند.

بازطراحی شهرها برای افزایش مقاومت در مقابل طوفان‌های احتمالی آینده

شهرهای سراسر جهان باید سیستم‌های دانش‌بنیان خود را ارتقا ببخشند تا بتوانند خطرات احتمالی در زمینه طوفان‌ها را پیش‌بینی کنند و برای بهبود طراحی‌های شهری سازگار با شرایط جدید جوی بکوشند. بدون شک، هم‌اینک نیز بسیاری از طوفان‌های احتمالی آینده پیش‌بینی شده است که به‌روزرسانی دانش در این زمینه می‌تواند معماران را در طراحی مقاوم‌تر زیرساخت‌های مختلف از سدها گرفته تا ساختمان‌ها و فضاهای عمومی یاری کند.

برنامه‌ریزان شهری باید بسیار جدی‌تر از قبل به بررسی استانداردهای طراحی شهری سازگار با تغییرات اقلیمی بپردازند تا از این طریق، خطرات احتمالی ناشی از وقوع سیل یا حتی خشکسالی در آینده را به حداقل برسانند.

به عنوان مثال، مدیران نیواورلئان در ایالت لوئیزیانای آمریکا به ایجاد یک پروژه استاندارد طوفان در سال ۱۹۵۷ پرداختند که در آن، سرعت باد و شدت طوفان در مقایسه با مقاومت زیرساخت‌های شهری تعریف شده بود. این استاندارد بر اساس داده‌های بازنگرانه مربوط به شدت و میزان تکرار طوفان‌های قبلی، یعنی یک قرن پیش از سال ۱۹۵۷ طراحی شد. این در حالی بود که فراوانی و شدت طوفان‌ها در خلیج مکزیک، طی چند دهه بعد به طور قابل توجهی تغییر یافت و از آنجا که پروژه استاندارد طوفان به روز نشده و به تبع، زیرساخت‌ها ارتقا نیافته بود، وقوع طوفانی نظیر کاترینا اثرات تخریبی بسیاری را از خود به جای گذاشت.

کد خبر 534503

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهای جهان کلانشهرهای جهان کشورهای جهان طوفان سیل طراحی شهری طراحی شهری پایدار خسارت طوفان هوشمندسازي هوشمند سازي شهرها خسارت های ناشی از سیل مقابله با سیل وقوع سیل تغييرات اقليمي مبارزه با تغییرات اقلیمی خشکسالی بحران خشکسالی سیلاب راهکارهای مقابله با سیل هوشمندی شهرها شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق تغییرات اقلیمی خطرات احتمالی زیرساخت ها ۵۰۰ ساله وقوع سیل پیش بینی طوفان ها سیل ۱۰۰ ۵۰۰ سال داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۴۶۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیت‌کوین به سمت صعود حرکت می‌کند؟

بیت‌کوین، بزرگترین ارز دیجیتال جهان، نشانه‌هایی از حرکت به سمت مرز ۶۰ هزار دلار را نشان می‌دهد.

به گزارش ایسنا، شاخص‌های بازار شرایط بالقوه فروش بیش از حد را نشان می‌دهند که باعث ایجاد بحث در بین علاقه‌مندان و سرمایه‌گذاران ارزهای دیجیتال می‌شود. «جان دو»، تحلیلگر معروف رمزارز می‌گوید: «بازار برای روند صعودی آماده و بیت‌کوین پیشرو است».

قیمت بیت‌کوین در مسیر صعودی ثابتی قرار گرفته و شاخص‌های بازار حاکی از شرایط بالقوه اشباع فروش است که اغلب نشانه روند صعودی است، زیرا مشخص می‌کند که دارایی کمتر ارزش‌گذاری شده و به زودی ممکن است افزایش قیمت را تجربه کند. پویایی بازار فعلی این غول رمزنگاری یادآور رالی اواخر سال ۲۰۲۰ است که شاهد افزایش سرسام‌آور قیمت آن به بالاترین حد خود بودیم.

به نقل از کریپتو، شاخص‌های بازار ابزارهایی هستند که توسط معامله‌گران و سرمایه‌گذاران برای پیش‌بینی تغییرات قیمت در آینده استفاده می‌شوند. در این زمینه، شاخص قدرت نسبی (RSI)، شاخص حرکتی محبوب، نشانه‌هایی از شرایط بالقوه اشباع فروش بیت‌کوین را نشان می‌دهد و در حال حاضر حدود ۳۰ است که به‌طور کلی آستانه فروش بیش از حد در نظر گرفته می‌شود و می‌تواند نشان دهد که بیت‌کوین در قیمت فعلی‌اش کمتر ارزش‌گذاری شده و ممکن است به دلیل افزایش قیمت باشد.

مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتال در حال حاضر ۲.۳۱ تریلیون دلار برآورد می‌شود که این رقم نسبت به روز قبل  ۱.۰۸  درصد کمتر شده است. در حال حاضر ۵۳.۵۲ درصد کل بازار ارزهای دیجیتال در اختیار بیت‌کوین است که ۰.۱۱ درصد افزایش روزانه را ثبت کرده است.

حجم کل بازار ارزهای دیجیتال در ۲۴ ساعت گذشته ۶۳.۶ میلیارد دلار است که ۱۷.۱۷ درصد کاهش داشته است. حجم کل در امور مالی غیر متمرکز در حال حاضر ۵.۹۴ میلیارد دلار است که  ۹.۳۳ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارزهای دیجیتال  بوده و حجم تمام سکه‌های پایدار اکنون ۵۸.۳ میلیارد دلار است که ۹۱.۶۶ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارزهای دیجیتال را تشکیل می‌دهد.

به‌روزرسانی قیمت ارزهای دیجیتالی (تا ساعت ۸:۱۷ دقیقه به وقت شرقی)

این رده حاوی تغییرات قیمتی ۱۰ ارز دیجیتالی بزرگ از نظر ارزش بازار است.

۱- بیت‌کوین

قیمت: ۶۲ هزار و ۵۷۳.۸۲ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۲۵ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۳.۹۷ درصد افزایش

۲- اتریوم

قیمت: ۳۰۱۷.۸۹ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۴۴  درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۴۸ درصد افزایش

۳- تتر

قیمت: ۰.۹۹۹۹ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۱ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۱۲ درصد افزایش

۴- بایننس کوین

قیمت: ۵۸۴.۴۶ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۵۵ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر:  ۲.۳۲  درصد افزایش

۵-  سولانا

قیمت: ۱۴۷.۴۸ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۴.۵۸ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۷.۲۶ درصد افزایش

۶- یو اس دی کوین

قیمت: ۰.۹۹۹۹ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۰ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۰ درصد افزایش

۷-  ریپل

قیمت: ۰.۵۲۲۵ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۲.۹۵ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر ۳.۷۹ درصد افزایش

۸- دوج کوین

قیمت: ۰.۱۵۰۴ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته ۳.۴۲ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۳.۷۹ درصد افزایش

۹ – تون کوین

قیمت: ۵.۸۰ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته:  ۰.۰۲ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر:۱۴.۸۶ درصد افزایش

۱۰-  کاردانو

قیمت: ۰.۴۴۲۵ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۷۸ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر:  ۰.۰۱ درصد افزایش

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ساختمان‌های چندکاربری؛ نیاز امروز شهرها
  • وقوع طوفان شدید شن در سبزوار (فیلم)
  • لازمه مدیریت کارآمد شهرها ایجاد شهرهای هوشمند است
  • برای کاهش تخلفات شهری باید تغییر نگاه جدی صورت گیرد
  • بیت‌کوین به سمت صعود حرکت می‌کند؟
  • تغییرات تاکتیکی پوچتینو چگونه فصل چلسی را نجات می‌دهد؟
  • جهان در سراشیبی سقوط نرخ تولد
  • رویدادهای شدید آب و هوایی در ایران و جهان تکرار می‌شود
  • خبر وحشتناک از وضع آب و هوایی زمین در سالی که گذشت
  • بهبود کیفیت محصولات کشاورزی با تلاش متخصصان بومی