Web Analytics Made Easy - Statcounter

کاوشگر خورشیدی "پارکر" ناسا با سرعت بسیار زیادی در حال چرخش به دور خورشید و انجام مطالعات بر روی خورشید است. انتظار می‌رود این کاوشگر در ۲۱ نوامبر به نقطه حضیض خورشیدی (نزدیک‌ترین مکان به خورشید) برسد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ کاوشگر خورشیدی "پارکر" ناسا که برای لمس خورشیدی و افشای برخی از محرمانه‌ترین اسرار خورشید و انجام مطالعات بر روی آن طراحی و پرتاب شده است، در آستانه رسیدن به نزدیک‌ترین مکان خود به خورشید است و در یک محیط بسیار گرم اطراف خورشید به نام تاج زندگی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا یک شگفتی مهندسی است که این سفینه ضدسوخت در آگوست 2018 به فضا پرتاب شد و در طی سه سال گذشته به آرامی به جهنم فروزان منظومه شمسی ما رسیده است. این کاوشگر در مسیر رسیدن به خورشید، میدان‌های مغناطیسی و فیزیک ذرات را مطالعه می‌کند. این کاوشگر رکوردهای سرعت را به ثبت رسانده است و در سال 2020 به سریع‌ترین شی ساخته شده توسط بشر تبدیل شد.

کاوشگر خورشیدی پارکر با سرعتی تقریباً غیرقابل درک به دور خورشید می‌چرخد و در این چرخش دائماً در معرض برخورد با ذرات ریزگرد و غبار موجود در فضا قرار دارد و با برخورد آنها به بدنه فلزی آن، گرم شده و تبخیر و یونیزه می‌شوند و در نهایت به پلاسما تبدیل می‌شوند.

کاوشگر خورشیدی پارکر با سرعت بسیار بالایی در حوزه برخورد با گرد و غبارهای اطراف خورشیدی است و بدنه آنها به صورت دائمی انفجارهای پلاسما را تجربه می‌کند. تیمی از دانشمندان در دانشگاه کلرادو با استفاده از ابزارهای کاوشگر برای اندازه‌گیری میدان‌های مغناطیسی و دستگاه تصویربرداری که می‌تواند از خورشید عکس بگیرد و چگالی الکترون‌ها را در تاج آن مطالعه کند، مطالعات خود درباره آسیب‌پذیر بودن کاوشگر در برخورد با ذرات خورشیدی را انجام می‌دهد.

برخی از ضرباتی که این ذرات بر پیکر کاوشگر پارکر وارد می‌کنند تراشه‌های رنگی و فلزی که بر دوربین‌های ناوبری کاوشگر تاثیر‌ می‌گذارد را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. این برخوردهای غیرمنتظره می‌تواند برای پارکر بسیار کشنده باشد چراکه کاوشگر یک محافظ حرارتی پیشرفته دارد که از آن در مقابل خورشید محافظت می‌کند و در صورت اشتباه در محاسبات سپر حرارتی، ممکن است کاوشگر به صورت کامل ذوب شود.

پارکر علی‌رغم همه این مشکلات، رکوردهای سرعت خود را جابه‌جا می‌کند و به شرطی که بتواند در برابر بمباران مداوم ذرات مقاومت کند، این سرعت ممکن است از این هم بیشتر شود. در ماه اکتبر کاوشگر پارکر با استفاده از سیاره زهره، سرعت بیشتری را برای نزدیک شدن به خورشید تجربه کرد.

انتظار می‌رود این کاوشگر در 21 نوامبر به نقطه "حضیض خورشیدی" برسد که در آن صورت کاوشگر با سرعت 163 کیلومتر در ثانیه (101 مایل در ثانیه) حرکت خواهد کرد. "اوج خورشیدی" (یا زمینی) دورترین نقطه فاصله زمین در مدار بیضویش نسبت به خورشید و "حضیض خورشیدی" نزدیک‌ترین این فاصله است. در نقطه حضیض خورشیدی (Perihelion)، یک سیاره در مدار بیضی شکلش به دور خورشید، در نزدیک‌ترین مکان به خورشید قرار می‌گیرد.

جدیدترین تصاویر شگفت‌انگیز ناسا از منظومه شمسی و کره زمینتصویر هابل از یک سحابی زیبا در خارج از کهکشان راه شیری

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کاوشگر خورشیدی نزدیک ترین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۴۶۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه می‌شود خورشید زمین را روشن کند اما فضا تاریک باشد؟

شاید تا به حال پیش آمده باشد که از خود بپرسید، چگونه با وجود خورشید که به‌راحتی زمین را روشن می‌کند، فضا تاریک است؟ در واقع چرا فضا با وجود پرشمار ستاره مانند خورشید، همچنان سرد و تاریک است؟ 

چرا با وجود این‌که خورشید زمین را روشن می‌کند، فضا تاریک است؟

به گزارش گجت نیوز، در پاسخی ساده به این سوال باید گفت از آنجایی که نور خورشید در فضا منعکس یا پراکنده نمی‌شود، ما فضا را سیاه می‌بینیم. در واقع در خلا، ذرات و موادی که نور خورشید را پراکنده و منعکس کنند وجود ندارد؛ اما در مورد زمین و با ورود نور خورشید به جو، مولکول‌ها و ذرات جو آن را پراکنده می‌کنند و در نتیجه در طول روز ما آسمان را به رنگ آبی می‌بینیم.

با این وصف، رنگ آبی آسمان حاصل برهم‌کنش نور خورشید با مولکول‌های گاز موجود در جو زمین است؛ پدیده‌ای که به آن پراکندگی رایلی نیز می‌گویند.

از طرفی، رنگ آبی با طول موج کوتاه، بیش از رنگ قرمز در آسمان منتشر می‌شود و به همین دلیل، چشم انسان نور آبی را بیشتر و بهتر تشخیص می‌دهد و همین مسئله سبب می‌شود تا آسمان را به رنگ آبی ببینیم.

همه این‌ها یعنی روشنایی زمین در طول روز حاصل وجود جو است که به انعکاس و پراکنده شدن نور خورشید کمک می‌کند. این در حالی است که فضا یک محیط بی‌نهایت گسترده و وسیع با ذرات و ماده اندک است که قادر به منعکس کردن نور خورشید نیستند. جالب است بدانید در فاصله مدار خورشید تا زمین و در هر ۱۰۰ سانتی‌متر مکعب، تنها یک اتم هیدروژن خنثی وجود دارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تصویری ترسناک از خورشید در آسمان چین؛ چه اتفاقی افتاده؟
  • فیلمی از برافراشته شدن بادبـان خورشیدی ناسا در فضا | علم تا کجا پیش می‌رود؟
  • ببینید| برافراشته شدن بادبان خورشیدی ناسا در فضا
  • بادبان خورشیدی ناسا در فضا باز شد
  • چگونه می‌شود خورشید زمین را روشن کند اما فضا تاریک باشد؟
  • ماه در وضعیت اوج خورشیدی قرار می‌گیرد
  • کاوشگر سایکی ناسا با لیزر داده فرستاد!
  • افزایش ذرات معلق هوا در پایتخت
  • برد موشک‌های حزب‌الله برای رسیدن به هر نقطه‌ای از اسرائیل کافی است
  • (ویدئو) خورشید قرمز رنگ در آسمان چین پدیدار شد