Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی گفت: برنامه صندوق قرض‌الحسنه جهاد دانشگاهی در افق ۱۴۰۴ این است که بتواند به ۷۵ درصد دانشجویان کشور خدمات مالی ارائه دهد.

خبرگزاری میزان _ ایکنا نوشت: علم و دانش در جامعه زمانی توسعه می‌یابد که دانشگاهیان و محیط‌های دانشگاهی از مشکلات مختلف عاری باشند و آرامش لازم در این محیط‌ها برقرار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو معیشت، رفاه و حقوق دانشجویان از آن دسته از موضوعاتی است که باید دانشگاه‌های کشور به آن توجه ویژه‌ای داشته باشند، چراکه دانشگاه جایی است که در آن صدای دانشجو شنیده می‌شود. اساساً حل مشکلات دانشجویان باید از اولویت‌های تمامی دانشگاه‌های کشور باشد؛ چراکه حل مشکلات آنان موجب می‌شود دانشگاه در مسیر عدالت آموزشی قدم بردارد.

امروز یکی از اساسی‌ترین مشکلات حاضر دانشجویان کشور مسائل مالی و اقتصادی است؛ در این راستا عیسی علیزاده، رئیس هیئت مدیره صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان ایران و معاون فرهنگی جهاددانشگاهی به موضوع بهره‌مندی از مزایای صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان ایران پرداخت.

صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان ایران از چه زمانی شروع به فعالیت کرده است؟

صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان ایران یکی از مؤسسات وابسته به جهاددانشگاهی است که زیر نظر معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی فعالیت می‌کند. این مؤسسه در اداره کل ثبت شرکت‌ها و مالکیت صنعتی به‌عنوان یک موسسه مالی غیرتجاری در سال ۱۳۷۷ به شماره ۱۰۶۱۸ ثبت‌شده، شخصیت حقوقی مستقل داشته و در سیاست‌های کلی و خط‌مشی اصلی تابع جهاددانشگاهی هست. مؤسسه در تاریخ ۱۵/۱۲/۹۴ موفق به دریافت مجوز فعالیت از بانک مرکزی گردیده است.

نقش و هدف صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان در دانشگاه‌ها چیست؟

صندوق قبل از اینکه به فعالیت‌های مالی مشغول باشد، به ترویج سنت قرض‌الحسنه در جامعه دانشگاهی پرداخته است و با جذب منابع و کمک‌های خیرین ضمن برطرف کردن نیاز‌های مالی و معیشتی دانشجویان، در جهت گسترش فعالیت‌های علمی و پژوهشی دانشجویان و دانشگاهیان نیز فعالیت نموده است. وجود یک سیستم مالی و اعتباری اختصاصی به‌منظور حفظ عزت‌نفس و کرامت انسانی دانشجویان و دانشگاهیان دارای بنیه ضعیف اقتصادی و ارج نهادن به جایگاه دانش و دانشگاه و مرتبطان با آن و اعتبار قائل شدن برای کارت دانشجویی، مسائلی هستند که از اهمیت والایی برخوردارند. از طرفی نیاز به وجود مجموعه‌ای قانونی برای جذب، ساماندهی و توزیع عادلانه هدایا، موقوفات و اعتبارات اهدایی خیرین و سایر اشخاص حقیقی و حقوقی به حوزه‌های علمی و پژوهشی کشور باعث شد تا معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی با ایجاد یک سیستم مالی شفاف با مجوز‌های معتبر، بستری مناسب جهت جذب وجوه و اعتبارات خُرد خیرین و تبدیل آن به یک جریان مولد قرض‌الحسنه آماده کند.

با وجود صندوق رفاه در دانشگاه‌ها، لزوم صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان ایران چیست؟

در کشور ما خدمات موازی زیادی وجود دارد که افراد از آن استفاده می‌کنند. به‌طور مثال در سیستم بانکی کشور شما با انواع بانک‌های دولتی و خصوصی مواجه هستید که خدمات مختلفی را ارائه می‌دهند و فعالیت هر یک منافاتی با دیگری ندارد. در مورد فعالیت صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان و دیگر سیستم‌های مالی دانشگاه که به دانشجویان خدمات ارائه می‌دهند نیز این امر وجود دارد که دانشجو می‌تواند خدمات یکی یا همه سیستم‌های موجود در دانشگاه را استفاده نماید. در مورد وجه تمایز صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان ایران با سایر مراکز اعطای تسهیلات به دانشجویان باید بگویم که اولین ویژگی صندوق دسترسی آسان دانشجویان و خیرین و حذف بروکراسی اداری است. پرداخت تنها با ارائه یک برگ چک یا سفته به مبلغ وام و معرفی تنها یک ضامن دانشجو از برجسته‌ترین خصوصیات فرآیند اجرایی صندوق دانشجویان است که کمتر در سایر مؤسسات مالی دیده می‌شود. مهم‌ترین ویژگی صندوق نیز حفظ کرامت دانشجو و دانشگاهی و ارج نهادن به شخصیت حقوقی ایشان است که شما این مورد را در هیچ جای دیگر جز صندوق نمی‌بینید که دانشجویی با کپی کارت دانشجویی به‌عنوان ضامنی معتبر تلقی شود.

با وجود تعطیلی دانشگاه‌ها و عدم مراجعه دانشجویان صندوق همچنان مراجعه‌کننده دارد؟

در سال‌های اخیر در کشور با یک چالش بزرگ و همه‌گیری ویروس کرونا درگیر بودیم و اوضاع اقتصادی به‌مراتب سخت‌تر شده و شرایط را برای برخی از اقشار جامعه ازجمله دانشجویان و دانشگاهیان به‌شدت تحت تأثیر قرار داده است. تعطیلی برخی کسب‌وکار‌ها و اوضاع نابسامان اقتصادی ازیک‌طرف و شرایط تحصیل و دانشگاه از طرف دیگر فشار بر قشر کم‌بضاعت را بیشتر کرده است و تعداد زیادی از دانشجویان به دلیل شرایط و برگزاری کلاس‌های آنلاین، از خدمات آموزشی محروم شده‌اند. در اوایل این روند ما با حجم زیاد درخواست وام از سوی دانشجویان که بیشتر آن‌ها از شهرستان‌ها بودند مواجه شدیم که برای تهیه وسایل کمک‌آموزشی از قبیل لپ‌تاپ یا گوشی هوشمند نیاز به کمک بودند. خداوند را شاکرم که به‌وسیله دستان سخاوتمند خیرین و همت همکارانم در صندوق توانستیم به بخش زیادی از درخواست‌ها جواب مثبت داده و به کمک ایشان دانشجویان کم‌بضاعت را یاری کنیم. باوجود شرایط اقتصادی جامعه، دوستان ما در مجموعه صندوق توانستند نسبت به سال‌های گذشته که دانشگاه‌ها حضوری بود، حدود ۵۰۰ درصد حجم وام‌های پرداختی را بیشتر کنند.

در حال حاضر رابطه دانشجویان و صندوق در چه حدی است؟ از نظر شما حد مناسب چیست؟

تمام عرصه‌های فعالیت صندوق، عرصه دانشجویی است، چه در زمینه معرفی دانشجویانی که به حمایت نیاز دارند و چه در زمینه معرفی اساتید و خیرین علاقه‌مند به حوزه دانشجویی، همگی بافکر و همکاری دانشجویان صورت می‌گیرد. برای مثال ما در ده دانشگاه کشور دانشجویان فعالی داریم که مسئولیت اجرای فعالیت‌های صندوق را بر عهده‌دارند؛ و درمجموع حدود ۲۳ هزار دانشجو عضو صندوق هستند که از این تعداد حدود ۱۱ هزار نفرشان از وام‌های صندوق استفاده کرده‌اند.

من اصلاً اعتقاد ندارم که دانشجویان فقط در مدیریت اجرایی دارای نقش باشند بلکه می‌توانند در قسمت تولید محتوایی و ارائه راهکار‌های جدید هم شرکت کنند. ضمن اینکه مشارکت دانشجویان در این فعالیت داوطلبانه باعث شده است تا روحیه ازخودگذشتگی و ایثار در میان دانشجویان تقویت شود.

ما در افق ۱۴۰۴ به امید خدا فعالیت‌های صندوق را در تمام دانشگاه‌های کشور گسترش می‌دهیم تا تمام خیرین علاقه‌مند به حوزه دانشجویی بتواند در بستر شفاف مالی از دانشجویان کم برخوردار حمایت نمایند.
درباره برنامه‌های آینده صندوق توضیح دهید.

کلیات روشن است. ما در مورد کلیات به توافق نظر رسیده‌ایم، ولی عمیق شدن آن مستلزم توسعه کار و فعالیت‌های صندوق است. اعضای هیئت‌مدیره صندوق با ارائه راهکار‌های مناسب باید این راه هموار سازند. منابع صندوق در سال‌های اخیر رشد حدود ۵۰۰ درصدی داشته است که هنوز جای کار بسیار دارد و از طرفی نیاز مالی دانشجویان نیز متأسفانه روزبه‌روز بیشتر می‌شود. این امر کار را برای هیئت‌مدیره و همکاران صندوق سخت‌تر کرده است، ولی با توکل به خدا و کمک خیرین و زیرساخت‌هایی که در جهاد دانشگاهی وجود دارد، برنامه ما در افق ۱۴۰۴ این است که بتوانیم به ۷۵ درصد دانشجویان کشور خدمات مالی ارائه دهیم. این خدمات لزوماً پرداخت وام نیست؛ ممکن است دانشجویان برای انجام امور عام‌المنفعه در داخل یا خارج از دانشگاه نیازمند حمایت از سوی صندوق باشند.

بیشتر بخوانید: دانشگاه‌ها متروکه می‌شوند؟

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: دانشجو دانشگاه

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: دانشجو دانشگاه صندوق قرض الحسنه دانشجویان ایران دانشجویان کشور دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۴۷۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند

گروه اقتصاد و درآمد: در لایحه بودجه 1403، 3 میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار هزینه ای به عنوان یارانه احزاب اختصاص یافته است.

 

به گزارش جماران، مرکز پژوهش های مجلس با اشاره به اختصاص 3 میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار هزینه ای به عنوان یارانه احزاب، در گزارشی نوشت: در این خصوص، مسئله مهم استفاده از سازوکاری مناسب برای توزیع کمکهای مالی بین احزاب است، توزیع یارانه بین احزاب سیاسی توسط وزارت کشور، بدون تعیین ضابطه و چارچوب از سوی قانونگذار، مغایر اصل 85 قانون اساسی است. بنابراین ضروری است ضوابط و مقرراتی برای توزیع عادلانه این یارانه در قانون توسط مجلس شورای اسلامی تنظیم و تصویب شود؛ در غیر این صورت، دادن اختیار به وزارت کشور در این زمینه بدون ضابطه محل اشکال است.

 

بند 8 ماده 11 قانون احزاب نیز رافع ایراد نیست و تاکنون قانونگذار ضوابط و مقرراتی در این خصوص تصویب نکرده است.

 

یکی از راهبردهای معمول برای تقویت و توانمندسازی احزاب و تشکل های سیاسی معاضدت حقوقی و حمایت مالی دولت از احزاب سیاسی است. براساس بند ز ماده 105 قانون برنامه ششم توسعه کشور، دولت موظف است برنامه ریزی های لازم جهت توسعه سیاسی را به گونه ای طراحی کند که تا پایان اجرای قانون برنامه ششم، احزاب و تشکلهای سیاسی مطابق ضوابط قانونی مصوب مجلس شورای اسلامی، مورد حمایت قرار گیرند.

 

یکی از راههای حمایت از احزاب سیاسی، اختصاص کمک ها و یارانه های دولتی برای آنهاست تا به کمک آن بتوانند سازمان اداری خود را تجهیز و مقداری از هزینه های تبلیغات انتخاباتی خود را تأمین کنند. اما درخصوص تخصیص یارانه به احزاب به منظور حمایت از آنها چند نکته قابل توجه است: اول؛ اعتبار اختصاص یافته به این منظور به قدری اندک و ناچیز است که کمک مؤثری به وضع مالی احزاب سیاسی نخواهد کرد، دوم اینکه صرف پیش بینی کمک مالی به احزاب در بودجه سالیانه، موجب تقویت و توانمندی احزاب و تشکلهای سیاسی نخواهد شد، بلکه مسئله مهم استفاده از سازوکاری مناسب برای توزیع کمک های مالی بین احزاب است.

 

مرکز پژوهش های مجلس تاکید دارد: ضروری است که قانون انتخابات در راستای تقویت نقش احزاب اصلاح شود. با توجه به اینکه سال جاری، به نوعی سال پایان برنامه ششم توسعه و آغاز برنامه هفتم است، شایسته است که وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب طی برنامه ششم توسعه و میزان دستیابی به توانمندسازی احزاب و نتایج کمک های مالی داده شده، به کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها ارائه کند.

         

دیگر خبرها

  • مدرسه فریلنسری ایران راه اندازی می‌شود
  • پرداخت بیش از ۲۱ هزار فقره تسهیلات توسط صندوق‌های قرض الحسنه
  • مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران برتر کشور شد
  • ارائه خدمات ضروری به بیش از ۸۰۰ هزار نفر در افغانستان
  • وجود بیش از ۱۰۰۰ خوابگاه متأهلی برای دانشجویان علوم پزشکی
  • پرداخت وام ودیعه مسکن به دانشجویان متاهل در شش ماهه نخست امسال
  • نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند
  • ارائه خدمات درمانی بهداشتی به اتباع مجاز و غیرمجاز در سیستان و بلوچستان
  • برای ثبت شرکت خدماتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
  • رشد ۴۱ درصدی صدور مجوز صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سال گذشته