Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از الجزیره، یک گزارش جدید هشدار داده است که گسترش طب سنتی چینی (TCM) با حمایت پکن در بسیاری از کشورهای آفریقایی خطر افزایش تجارت غیرقانونی حیات وحش را به همراه دارد و آینده برخی از گونه‌های در معرض خطر انقراض جهان را تهدید می‌کند.

آژانس تحقیقات محیطی مستقر در لندن اعلام کرد، رشد بازار TCM در آفریقا نسخه‌ای فاجعه‌بار برای برخی از گونه‌های جانوری در معرض خطر، مانند پلنگ، پانگولین و کرگدن پیچیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چین طب سنتی خود را که قدمت آن به بیش از ۲۵۰۰ سال قبل بازمی‌گردد، در کنار طرح شاخص کمربند و جاده خود که در حال توسعه جاده‌ها، راه‌آهن و دیگر پروژه‌های زیرساختی بزرگ در سراسر آفریقا است، ترویج می‌کند.

بیشتر درمان‌های این طب مبتنی بر گیاهان است اما تقاضای این صنعت به استفاده از حیواناتی مانند پانگولین‌ها و کرگدن‌ها، آنها را به سمت لبه انقراض سوق داده است. همین رویکرد است که رشد بی‌قاعده TCM را به تهدیدی جدی برای تنوع زیستی موجود در بسیاری از کشورهای آفریقایی در قابل سودی کوتاه مدت بدل کرده است.

شرکت ها و کلینیک‌های مرتبط با این طب در کشورهای سراسر قاره آفریقا در حال افزایش هستند و فعالیت‌های تبلیغاتی وسیعی را در راستای همه گیری کووید-۱۹ آغاز کرده‌اند. چین استفاده از گونه‌های کمیاب را در طب سنتی خود محدود کرده اما هنوز هم برخی هستند که برای درمان بیماری‌ها -از سرطان گرفته تا مشکلات پوستی- داروهایی را تجویز می‌کنند که از شاخ کرگدن و قطعات ببر تهیه می‌شوند.

کارشناسان و فعالین محیط زیست با تاکید بر اینکه طب سنتی یک جزء جدایی ناپذیر از بسیاری از فرهنگ‌هاست و نقش مهمی در مراقبت‌های بهداشتی در آفریقا دارد از نگرانی خود نسبت به افزایش شدید تقاضا برای درمان‌هایی گفتند که حاوی بخش‌هایی کمیاب از حیات وحش است و به نوبه خود باعث می‌شود که گونه‌های بیشتری در خطر انقراض قرار گیرند.

با تداوم همه‌گیری کووید-۱۹، مراقبت‌های بهداشتی، از جمله تقویت روابط بین TCM و طب سنتی آفریقا، یک موضوع کلیدی در اجلاس آتی همکاری چین و آفریقا (FOCAC) خواهد بود. این نشست قرار است اواخر امسال در سنگال آغاز شود. 

آفریقای جنوبی، کامرون، تانزانیا و توگو از جمله کشورهای آفریقایی هستند که تا کنون با چین برای توسعه TCM امضای قرارداد داشته‌ و آفریقای جنوبی و نامیبیا TCM را به عنوان سیستم بهداشت عمومی خود به رسمیت شناخته‌اند. بر اساس گزارش مرکز مطالعات استراتژیک آفریقا، چین در سال ۲۰۰۹ به عنوان بزرگترین شریک تجاری آفریقا جایگزین ایالات متحده شده و در سال ۲۰۲۰ به رقمی بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار در تجارت رسیده است.

کد خبر 636814 برچسب‌ها بهداشت عمومی طب سنتی حیوانات - حیات وحش حیوانات - انقراض گونه‌ها چین آفریقا

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بهداشت عمومی طب سنتی حیوانات حیات وحش حیوانات انقراض گونه ها چین آفریقا حیات وحش طب سنتی گونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۵۰۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد دبیرخانه دائمی اقتصادی ایران و آفریقا

  عباس علی‌آبادی، وزیر صنعت، معدم و تجارت دیروز در دومین اجلاس ایران و آفریقا اظهار کرد: این دبیرخانه دائمی گام مهمی است تا مسیر توسعه همکاری‌های تجاری و اقتصادی بین ایران و آفریقا هموار شود. وی افزود: تلاش برای اصلاح تعرفه‌های گمرکی در جهت توسعه روابط برد -برد با کشورهای آفریقایی یکی از مسائل مهمی است که از طریق این دبیرخانه پیگیری خواهد شد. وزیر صمت با بیان این‌که رفع موانع تجارت و صادرات در اولویت کاری ما قرار دارد، گفت: اطلاعات کاملی از ظرفیت کشورهای آفریقایی از تولید و امکان صادرات انواع سنگ‌های معدنی، قیمتی و صنایع دستی وجود دارد و بر این باور هستیم که با توسعه معادن و خطوط محصولات فرآوری به کمک توانمندی‌های یکدیگر و واردات بخش عمده نیازهای ایران از قاره آفریقا را از طریق روابط برد -*برد توسعه دهیم. وی ادامه داد: برنامه‌های ما برای توسعه تجارت شامل توسعه زیرساخت‌های فیزیکی، رفع مشکلات مربوط به نقل و انتقالات بانکی و افزایش تعاملات برای حل مشکلات به صورت دوره‌ای است. علی آبادی به توسعه زیرساخت‌های فیزیکی بین ایران و آفریقا اشاره کرد و گفت: ایران درصدد است با توسعه خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا و سرویس‌دهی منظم و خطوط هوایی با اولویت یک یا دو کشور در هر منطقه با استفاده از ظرفیت خطوط حمل و نقل مبادلات تجاری را توسعه بخشد. وی تاکید کرد: رفع مشکلات مربوط به نقل و انتقالات بانکی از طریق استفاده از ارز محلی و تهاتر کالا یکی از مسائل در توسعه تجارت است، یکی از ابزارهای مهم برقراری روابط مالی و بانکی بین ایران و منطقه تبادل کالاست. وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: در این اجلاس فرصت بسیار خوبی فراهم شده است تا نهادهای مالی مهم و پشتیبان صادرات و سرمایه گذاری با یکدیگر مذاکره و ملاقات 
داشته باشند تا نتیجه آن در تعمیق روابط بانکی طرفین را مشاهده کنیم. 
وی ادامه داد: همه تلاش ما در این چند روزه این بوده که این اجلاس از جنبه تشریفاتی خارج و به یک رویداد کاری تبدیل شود از این‌که امروز شاهد حضور بیش از ۲۰۰ بازرگان برجسته آفریقایی در این نشست هستیم بسیار خوشحالیم و تقاضا می‌کنم در نشست‌هایی که از نزدیک بین بازرگانان برگزار می‌شود همه تلاش کنیم تا این اجلاس را از سطح یک اجلاس صرفا تشریفاتی به یک اجلاس کاری تبدیل کنیم. 

دیگر خبرها

  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟
  • چشم‌انداز روشن توسعه همکاری ایران و آفریقا طی ۲ دهه آینده
  • تاثیر آفت‌کش‌ها بر افزایش احتمال پارکینسون
  • توسعه فعالیت‌‌های فرهنگی حوزه عفاف و حجاب در مرکزی
  • آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟
  • ظرفیت‌های تجاری ایران و آفریقا
  • ایجاد دبیرخانه دائمی اقتصادی ایران و آفریقا
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟
  • خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا توسعه می‌یابد
  • توسعه خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا