Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-07@04:29:09 GMT

ایمونوتراپی در کدام بیماران موثر است؟

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۵۱۸۸۱

ایمونوتراپی در کدام بیماران موثر است؟

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از مدیکال اکسپرس، بر اساس گزارشی که امروز در eLife منتشر شد، محققان مدلی ایجاد کرده‌اند که می‌تواند در مراحل اولیه درمان پیش بینی کند که آیا بیماران سرطانی به ایمونوتراپی پاسخ می‌دهند یا خیر.

این مدل می‌تواند راهی برای پزشکان فراهم کند تا با استفاده از اطلاعات در دسترس از اسکن‌های بیمارستانی و آزمایش‌های آزمایشگاهی، افرادی را که در مراحل اولیه درمان سرطان خود از ایمونوتراپی سود می‌برند، شناسایی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این به بیماران اجازه می‌دهد تا درمان شخصی دریافت کنند و می‌تواند از تجربه عوارض جانبی در برخی افراد از درمان که ممکن است برای آن‌ها موثر نباشد جلوگیری کند.

ژیهوی وانگ، دانشیار پژوهشی ریاضیات در پزشکی، مؤسسه تحقیقاتی متدیست هیوستون، تگزاس، آمریکا می‌گوید: اگرچه ایمونوتراپی بقای زیرمجموعه‌ای از بیماران سرطانی را تغییر داده است، اما اثرات درمانی بادوام هنوز فقط در تعداد کمی دیده می‌شود. مدل‌های ریاضی می‌توانند به صورت کیفی یا کمی فرآیند‌های پیچیده بیولوژیکی و فیزیکی در سرطان را تشخیص دهند که در غیر این صورت ممکن است نادیده گرفته شوند و می‌توانند به بهینه سازی رویکرد‌های درمانی کمک کنند. ما می‌خواستیم نشان دهیم که چگونه اقدامات بالینی استاندارد، مانند تصاویر حاصل از اسکن و تجزیه و تحلیل بیوپسی بافت، می‌تواند برای ساختن مدلی استفاده شود که پیش بینی کند چه کسانی ممکن است از ایمونوتراپی سود ببرند.

این تیم بر روی بررسی نحوه پاسخ بیماران به دسته‌ای از دارو‌های ایمونوتراپی به نام مهارکننده‌های ایمونوتیک ایست تمرکز کردند. آن‌ها مدلی را برای تعیین تغییرات توده نسبی تومور در طول زمان پس از شروع درمان با مهارکننده‌های ایست بازرسی طراحی کردند. تغییر در توده تومور تحت تاثیر یک گفتگوی متقابل بیولوژیکی پیچیده بین سیستم ایمنی و سلول‌های سرطانی است. آن‌ها این گفتگوی متقابل را با تمرکز بر سه اندازه گیری که می‌توانند در یک معادله ترکیب شوند، ساده کردند: توانایی سلول‌های تومور بدخیم برای رشد، توانایی سلول‌های ایمنی برای کشتن سلول‌های سرطانی در محیط تومور و اثربخشی بالقوه مهارکننده‌های ایست بازرسی.

آن‌ها ابتدا این مدل را با استفاده از داده‌های بالینی از آزمایش‌های بالینی که دسته‌ای از بازدارنده‌های ایست بازرسی را ارزیابی می‌کنند که به طور خاص مسیر PD-۱/PD-L۱ را هدف قرار می‌دهند، کالیبره کردند. این کارآزمایی‌ها تغییرات حجم تومور را در طول زمان در ۱۸۹ بیمار مبتلا به انواع رایج تومور اندازه‌گیری کردند.

این تیم سپس نتایج حاصل از این کالیبراسیون مدل را در برابر داده‌های یک گروه دیگر متشکل از ۶۴ بیمار مبتلا به سرطان ریه سلول غیر کوچک که با یک داروی ایمونوتراپی به نام پمبرولیزوماب تحت درمان قرار گرفتند، بررسی کردند.

آن‌ها دریافتند که نسبت سلول‌های ایمنی به تومور در محیط و اثربخشی بالقوه درمان بازدارنده ایست بازرسی، هر دو به طور قابل توجهی بین بیماران پاسخ دهنده در مقابل بیمارانی که پاسخ نمی‌دهند متفاوت است. نکته مهم این است که این مدل به درستی پاسخ درمانی را که در ۸۱.۴ درصد از بیماران با استفاده از اندازه گیری حجم تومور و در عرض دو ماه پس از شروع درمان رخ داد، پیش بینی کرد. این حساسیت بالای مدل برای پیش‌بینی پاسخ در مقاطع زمانی اولیه (کمتر از ۶۰ روز) نشان می‌دهد که این مدل می‌تواند شناسایی اولیه ارزشمندی از بیماران سرطانی ارائه دهد که احتمالا از درمان بازداری نقطه بازرسی سود می‌برند. همچنین حداقل نتایج منفی کاذب از مدل مربوط به گروه بیمارانی که کمترین سود را از درمان دریافت می‌کنند، وجود داشت. این مهم است تا اطمینان حاصل شود که مدل به اشتباه پیش‌بینی نمی‌کند که بیمار از درمانی که ممکن است موثر باشد سود نبرد.

یوجین کوی، دانشیار دپارتمان انکولوژی تشعشع، مرکز سرطان اندرسون دانشگاه تگزاس نتیجه گیری می‌کند: مدلی که در اینجا معرفی شده است به طور گذشته نگر مکانیسم‌های مولکولی، سلولی و بیوفیزیکی را در پشت پاسخ فردی بیمار به درمان با مهارکننده ایست بازرسی ایمنی بررسی می‌کند. یکی از نویسندگان ارشد این مطالعه ما نشان داده‌ایم که این مدل می‌تواند به‌طور قابل‌اطمینانی از اطلاعات اسکن‌های معمول یا آنالیز بیوپسی بافتی استفاده کند که به‌راحتی در ابتدای درمان به دست می‌آید.

بیشتر بخوانید 

امکان انجام ایمونوتراپی برای همه بیماران با یک روش جدید

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ایمونوتراپی بیماری سرطان ایست بازرسی پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۵۱۸۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله به سپاهان از سمت سنگال! (عکس)

به گزارش "ورزش سه"، استقلال خوزستان در دیدار اخیرش تساوی ارزشمند و مهمی در راه بقا در لیگ برتر مقابل ملوان انزلی به دست آورد که تک گل آبی‌ها را عثمان اندونگ به ثمر رساند و حالا هم خودش را آماده جدال حساس فردا برابر سپاهان کرده است.

خریدهای خارجی استقلال خوزستان هر هفته یک کار ویژه انجام می‌دهند و نقش مهمی در مسیر بقای این تیم دارند و با وجود اینکه دیروز با یک پله سقوط به رده پانزدهم برگشتند، اما نمایش کاملا امیدوار کننده‌ای مقابل تیم هجومی ملوان‌انزلی ارائه دادند که در کنار بازی موثر بازیکنان این تیم، عثمان اندونگ جلب توجه بیشتری کرد.

مدافع سنگالی 24 ساله که پیشتر هم برای آبی‌های خوزستان موفق به گلزنی شده، در دیدار اخیرشان مقابل ملوان هم با هوشیاری و جای‌گیری عالی در محوطه جریمه حریف توانست توپ ریباند را تبدیل به گل کند و نقش کلیدی در یک امتیاز حساس در راه بقا و امیدواری تیمش در هفته‌های آینده داشته باشد.

اندونگ که در نیم‌فصل به استقلال خوزستان اضافه شده و در کنار بازی موثر در بخش دفاعی، توانسته دو گل حساس هم به ثمر رساند، امیدوار است برابر سپاهان هم فرصت درخشش به دست بیاورد و تیمش را در مسیر امتیازگیری کمک کند.

دیگر خبرها

  • درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان است/ نشان‌دار شدن بیش از دو میلیون بیمار خاص
  • بیش از ۳۵۰ میلیون نفر از علایم تنفسی آسم رنج می‌برند/ هزینه ۳۰ میلیون تومانی درمان هر بیمار در سال
  • «آموزش، کنترل آسم را بهبود می‌دهد»؛ شعار راهبردی روز جهانی آسم در سال ۲۰۲۴
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • ۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود
  • عوامل موثر بر قیمت ورق اکسین
  • مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور
  • حمله به سپاهان از سمت سنگال! (عکس)
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها به آسم مبتلا هستند/ آسم چگونه درمان می شود؟
  • غلبه بر عفونت سینوس : ترفندهای ساده و موثر بدون نیاز به دارو (اینفوگرافی)