Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک پایگاه خبری آمریکایی ضمن اشاره به تلاش‌های انگلیس برای صدور قطعنامه علیه ایران در جلسه شورای حکام آژانس اتمی نوشته بعید است چنین اتفاقی رخ دهد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، یک پایگاه خبری آمریکایی تصریح کرده صدور قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران بعید است.

پایگاه خبری آکسیوس گزارش داده انگلیس فعالانه آمریکا، فرانسه، و آلمان را برای انتقاد از ایران در جلسه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تحت فشار قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



با وجود این، دیپلمات‌های اروپایی که از این موضوع مطلع هستند می‌گویند با توجه به اقدام ایران در اعلام بازگشت به مذاکرات وین، بعید است چنین اقدامی اتفاق بیفتد.

هفتمین دور مذاکرات در وین برای رفع تحریم‌ها قرار است از روز ۲۹ نوامبر (۸ آذر) برگزار شود. این مذاکرات سه ماه پیش در اثر مواضع زیاده‌خواهانه آمریکا و طرف‌های غربی متوقف شد.

«علی باقری»، معاون سیاسی وزیر خارجه ایران در هفته جاری برای رایزنی درباره مذاکرات رفع تحریم به پاریس، برلین و لندن سفر کرده است.

«حسین امیرعبداللهیان»، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران هم در روز‌های گذشته با همتایان خود در روسیه، چین، انگلیس، آلمان و فرانسه گفتگو کرده است.

امیر عبداللهیان در تماس تلفنی با «ژان ایو لودریان»، وزیر امور خارجه فرانسه از تصمیم «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا برای اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران را غیرسازنده خواند.

او همچنین در تماس تلفنی با همتای چینی خود، ابراز امیدواری کرد که آمریکا و متحدان اروپایی‌اش با رویکردی واقع‌بینانه به مذاکرات وین بیاید تا بتوان سریع به توافق دست یافت.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در تماس تلفنی با همتای روسی‌اش گفت که ایران نسبت به نیات آمریکا مشکوک است، اما چنانچه دولت بایدن به تعهداتش عمل کند ایران نیز تعهداتش را به طور کامل اجرا خواهد کرد.

شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که مسئولیت راستی‌آزمایی اجرای برجام را بر عهده دارد قرار است روز ۲۵ نوامبر یعنی چند روز پیش از برگزاری مذاکرات وین تشکیل جلسه دهد.

آکسیوس نوشته آمریکا، فرانسه، آلمان و انگلیس از چند هفته پیش، در حال رایزنی بر سر احتمال تصویب قطعنامه‌ای برای انتقاد از پیشرفت‌های هسته‌ای ایران در زمان متوقف ماندن مذاکرات برجام بوده‌اند.

کشور‌های غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعا‌ها را رد کرده است.

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بار‌ها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند، اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشور‌های موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد.

علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

دولت «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه‌های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته‌ای برجام را فراهم کند.

تا کنون ۶ دور مذاکره در شهر وین میان آمریکا و سایر طرف‌های برجام غیر از ایران برای تسهیل بازگشت آمریکا به برجام انجام شده است. طرف‌ها می‌گویند پیشرفت‌های ملموسی در این مذاکرات حاصل شده، اما پاره‌ای اختلافات کماکان باقی است.

یکی از زمینه‌های اختلاف در این مذاکرات اصرار آمریکا بر حفظ برخی از تحریم‌هایی است که دولت «دونالد ترامپ» بعد از خروج از برجام علیه ایران اعمال کرده است. مضاف بر این، دولت بایدن اعلام کرده هیچگونه ضمانتی نمی‌تواند درباره عدم خروج دوباره دولت‌های بعدی آمریکا از برجام بدهد.

مضاف بر این، مقام‌های دولت آمریکا پیش از این تصریح کرده‌اند که قصد دارند از ورود به برجام به عنوان «سکویی» جهت پرداختن به سایر اختلافات از جمله مسائل موشکی و منطقه‌ای استفاده کنند.

اخیراً مقام معظم رهبری در جلسه‌ای تأکید کردند آمریکایی‌ها خواستن گنجاندن بندی در توافق هسته‌ای برجام برای ملزم کردن ایران به گفتگو بر سر مسائل موشکی و منطقه‌ای هستند.

رهبر انقلاب اسلامی در آخرین دیدار با دولت دوازدهم خاطرنشان کردند: «آمریکایی‌ها در زبان و وعده می‌گویند تحریم‌ها را بر می‌داریم، اما تحریم‌ها را برنداشتند و برنمی‌دارند، ضمن آنکه شرط هم می‌گذارند و می‌گویند که باید در همین توافق جمله‌ای بگنجانید که بعداً درباره برخی موضوعات صحبت شود و گرنه توافقی نخواهیم داشت.»

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گفتند: «آن‌ها می‌خواهند با گذاشتن این جمله، بهانه‌ای برای دخالت‌های بعدی خود درباره اصل برجام و مسائل موشکی و منطقه‌ای فراهم کنند و اگر ایران حاضر به بحث درباره آن‌ها نشود بگویند توافق را نقض کرده‌اید و توافق، بی‌توافق.»

جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریم‌ها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستی‌آزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: آژانس بین المللی انرژی اتمی انرژی هسته ای انرژی اتمی آژانس بین المللی انرژی اتمی شورای حکام آژانس علیه ایران تحریم ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۵۲۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهاد اسلامی: پیشنهاد جدید صهیونیست‌ها منجر به توافق نمی‌شود

یکی از مسئولان جنبش جهاد اسلامی با اشاره به هماهنگی و وحدت موضع همه گروه‌های فلسطینی در مذاکرات آتش‌بس غزه اعلام کرد که پیشنهاد جدید رژیم اشغالگر در مذاکرات تفاوت اساسی با پیشنهادات قبلی نداشته و همین امر رسیدن به توافق را بعید می‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در سایه تحرکاتی که اخیرا برای فعال‌سازی مجدد مذاکرات قاهره درباره آتش‌بس غزه انجام شده، «احسان عطایا» عضو ارشد دفتر سیاسی جنبش جهاد اسلامی فلسطین طی سخنانی درباره تحولات اخیر مربوط به مذاکرات آتش بس غزه اعلام کرد که سند پیشنهادی جدیدی که رژیم اشغالگر در مذاکرات ارائه داده هیچگونه تفاوت اساسی با پیشنهادات قبلی ندارد و بنابراین رسیدن به توافق بسیار بعید و دشوار به نظر می‌رسد.

احسان عطایا در گفتگو با المیادین اظهار داشت که برخلاف گفته‌های آمریکا که می‌خواهد جهان را فریب دهد پیشنهاد ارائه شده در این مذاکرات اصلاً سخاوتمندانه نبوده و خواسته‌های مقاومت را برآورده نمی‌کند.

وی تصریح کرد که پیشنهاد جدیدی که صهیونیست‌ها ارائه داده‌اند حاوی خلأ‌های بزرگ و تلاش‌های مخرب و خبیثانه است.

این مسئول جهاد اسلامی گفت که بیش از 90 درصد این پیشنهاد همانند پیشنهادات قبلی بوده و تغییر واقعی و اساسی در آن دیده نمی‌شود.

احسان عطایا در ادامه به هماهنگی و اتحاد کامل همه گروه‌های فلسطینی و موضع واحد آنها در مذاکرات اشاره و تاکید کرد که هماهنگی و وحدت بین جنبش جهاد اسلامی و حماس در بالاترین سطوح خود قرار دارد و ما هر پیشنهادی که می‌توانست منجر به شکاف در صفوف وحدت فلسطینی‌ها شود را رد کردیم.

این عضو دفتر سیاسی جنبش جهاد اسلامی درباره تهدیدات رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح اظهار داشت که تاخیر در حمله رژیم اشغالگر به شهر رفح مرتبط به موضوع ایجاد اسکله‌ای در ساحل غزه است که آمریکا در تلاش برای ساختن آن می‌باشد.

بازگشت هیئت حماس از قاهره برای تکمیل رایزنی‌هاحماس: تسلیم هیچ فشار آمریکایی در مذاکرات نمی‌شویم

 احسان عطایا هدف از ایجاد این اسکله را تبدیل گذرگاه‌های غزه به گذرگاه‌های محاصره شده توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی دانسته و تاکید کرد که واشنگتن در تلاش برای تغییر واقعیت میدانی است.

وی تصریح کرد که آمریکا همچنان به دنبال تغییر واقعیت جغرافیایی غزه بوده و می‌خواهد به هر چیزی که مربوط به مقاومت است پایان دهد اما رهبری مقاومت به خوبی از نقشه‌های خبیث دشمنان آگاهی دارد.

در حالی که هیئت حماس دیروز برای گفت‌وگو با مسئولان مصری درباره مذاکرات آتش‌بس غزه به قاهره رفته بود، رهبری این جنبش طی پیامی به گروه‌های مقاومت فلسطین به تشریح مواضع این جنبش درباره مذاکرات قاهره برای رسیدن به آتش بس در غزه پرداخت.

در این پیام آمده است: هیئت حماس به قاهره رفت و در آخرین پیشنهادی که به جنبش ارائه شد، درباره چندین موضوع مشورت و رایزنی کرد. این هیئت به توضیحات و نقطه نظرات میانجیگران مصری و قطری در خصوص جزئیات پیشنهاد اخیر گوش فرا داد.

پیش از این «سامی ابوزهری» یکی از رهبران حماس اعلام کرده بود: ما همچنان در حال بررسی پاسخ رژیم صهیونیستی به موضع حماس که از طریق میانجی‌ها دریافت شد هستیم و هنوز برای تصمیم‌گیری جهت پاسخ به آن زود است.

ابوزهری تأکید کرد: جنبش حماس هرگز هیچ توافقی را که شامل توقف کامل تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه نباشد، نخواهد پذیرفت.حماس به برادران مصری و قطری اطمینان داده است که برای دستیابی به توافق جدی است اما تسلیم هیچ فشار آمریکایی نخواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جهاد اسلامی: پیشنهاد جدید صهیونیست‌ها منجر به توافق نمی‌شود
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟
  • گاریباشویلی قطعنامه پارلمان اروپا علیه گرجستان را رد کرد
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • آکسیوس: ۶۰۰ دانشجوی حامی فلسطین در آمریکا بازداشت شده‌اند
  • روایت عضو شورای شهر اصفهان از تفاوت دانشگاه‌های ایران و آمریکا
  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد