Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدمحسن حسینی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در گرگان اظهار کرد: حفر و تجهیز هر حلقه چاه برای شرب، ۵ میلیارد تومان هزینه دارد که اعتبارات سال‌های گذشته آبرسانی نشان می‌دهد به این موضوع در سال‌های گذشت توجه زیادی نشده است.

وی با موضوع طرح‌های آبرسانی تصریح کرد: امسال با پیگیری‌های صورت گرفته، اعتبار این طرح‌ها به ۱۵۹ میلیارد تومان رسیده است، با این اعتبار در ۶ ماهه اول سال جاری در بندر ترکمن و گمیشان یک حلقه چاه به بهره‌برداری رسیده و یک حلقه نیز تا انتهای سال به بهره‌برداری می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان افزود: در گرگان نیز سه حلقه چاه، یک مخزن و یک ایستگاه پمپاژ به بهره‌برداری رسیده و چهار حلقه چاه دیگر و یک مخزن و خط انتقال نیز تا پایان سال، در آزادشهر و رامیان دو حلقه چاه به بهره‌برداری رسید و تا پایان سال دو چاه دیگر به علاوه یک مخزن و خط انتقال، در کلاله نیز یک حلقه چاه تا پایان سال و در نوار مرزی هم سه حلقه چاه تا پایان سال حفر می‌شود.

حسینی به سفر معاون وزیر نیرو طی یک ماه گذشته به استان اشاره کرد و گفت: در این سفر مجموعاً ۲۵۰ میلیارد تومان دیگر برای تکمیل برخی از ۶ طرح آبرسانی تقاضا شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان گفت: در سال‌های نرمال سالانه به طور متوسط دو و نیم میلیارد مترمکعب آب در استان در اختیار داریم که اگر آن را به جمعیت ۲ میلیونی استان تقسیم کنیم، سهم هر گلستانی از آب در بخش شرب، بهداشت، کشاورزی و صنعت در طول سال یک‌هزار و ۲۵۰ مترمکعب بوده که کمتر از میانگین کشوری است.

وی افزود: در سال آبی گذشته شاهد کاهش ۲۹ درصدی بارندگی، افزایش حدود دو درجه‌ای دما، کاهش ۴۰ تا ۸۰ درصدی رواناب رودخانه‌ها و افت ۲۰ درصدی حجم آب‌های زیرزمینی در استان بودیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان تصریح کرد: خوشبختانه امسال از ابتدای مهرماه تاکنون وضعیت بارندگی بهتر شده و شاهد افزایش ۴۸ درصدی بارندگی، کاهش دو دهم درصدی دما بودیم، البته با توجه به اینکه آبخوان‌ها به‌تدریج جایگزین می‌شوند، کماکان شاهد افت ۲۰ درصدی تراز آب هستیم.

حسینی اظهار کرد: در حال حاضر ۳۴ میلیون مترمکعب معادل ۱۴ درصد کل ظرفیت، آب در سدهای استان ذخیره‌سازی شده در حالی‌که این میزان در مدت مشابه سال گذشته حدود ۵۰ میلیون مترمکعب بوده است.

وی تصریح کرد: برای تسریع در روند آبرسانی، ۶ طرح آبرسانی شهرهای بندرترکمن، گمیشان، گرگان، آزادشهر، رامیان، کلاله و بخشی از نوار مرزی به شرکت منطقه‌ای محول شده است.

حسینی به طرح جامع آب شرب در استان اشاره کرد و گفت: براساس این طرح در افق سال ۱۴۲۵، ۱۸۰ میلیون مترمکعب برای شرب نیاز داریم که ۷۰ میلیون مترمکعب آن از محل آب‌های زیرزمینی، ۶۰ میلیون مترمکعب از محل سدها و چشمه‌ها و ۵۰ میلیون مترمکعب آن باز محل شیرین‌سازی آب دریا دیده شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان با اشاره به آغاز مطالعات برای شیرین‌سازی آب، گفت: در حال حاضر مجوز شیرین‌سازی آب برای ۲۰۰ هزار نفر در استان گرفته شده اما در طرح جامع آب شرب استان برای ۶۰۰ هزار نفر پیش‌بینی شده است.

انتهای پیام/۲۳۰۷/

منبع: فارس

کلیدواژه: آب گلستان دما بارندگی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان سیدمحسن حسینی کاهش ۲۹ درصدی بارندگی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان میلیون مترمکعب بهره برداری شیرین سازی آب تا پایان سال حلقه چاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۵۲۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در خراسان جنوبی ذخیره شد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی از ذخیره ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های آبخیزداری استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، علیرضا نصرآبادی با اعلام این خبر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: طی بارندگی‌های آخر هفته گذشته 17 میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های آبخیزداری استان ذخیره شده است.

وی گفت: بیشترین حجم ذخیره‌سازی در این مدت در شهرستان‌های طبس، بشرویه و زیرکوه بوده است و در مجموع حجم آبگیری سازه‌های آبخیزداری از ابتدای سال آبی 1402 به میزان 25 میلیون متر مکعب برآورد شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی بیان کرد: خراسان جنوبی 2 هزار و 400 سازه آبخیزداری با حجم ذخیره 94 میلیون مترمکعب روان آب دارد. در انتظار تصویب و ابلاغ 300 میلیارد تومان اعتبار برای طرح‌های آبخیزداری امسال هستیم تا پس از تخصیص، بلافاصله اجرای طرح‌ها آغاز شود.

سدهای خراسان جنوبی 75 میلیون مترمکعب آبگیری شد

عباس سارانی نیز از ذخیره‌ سازی بیش از 3 میلیون مترمکعب رواناب در سد‌های استان خبر داد و گفت: در بارندگی‌های هفته گذشته بیشترین میزان ذخیره‌سازی رواناب در سد‌های حاجی آباد زیرکوه و نهرین شهرستان طبس انجام شده است. 

وی افزود: یک میلیون و 640 هزار مترمکعب در سد حاجی آباد زیرکوه و 970 هزار متر مکعب در سد نهرین طبس رواناب مهار شد و زی این مدت در مجموع حجم فعلی مخازن سد‌های استان به 18.5 میلیون مترمکعب رسیده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی بیان کرد: هم اکنون 24 درصد مجموع ظرفیت هشت سد مخزنی استان که معادل 75 میلیون مترمکعب است آبگیری شده است.

ترمیم محورهای ارتباطی استان زمان‌بر خواهد بود

علیرضا عباس‌زاده نیز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: طی دو سه سال اخیر، روزهای بهاری متفاوتی را در خراسان جنوبی تجربه کردیم و بارش‌های مناسبی هم داشته‌ایم. این بارش‌ها برای خراسان جنوبی که چندین سال از خشکسالی رنج می‌برد، بسیار نوید بخش است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی گفت: سال زراعی از مهر هر سال تا پایان شهریور سال آینده است که از ابتدای سال زراعی جاری، متوسط بارش استان 101 و نیم میلیمتر است  که به دنبال بارش‌های اخیر در اسفندماه و فروردین ماه حاصل شده است.

رشد 10 درصد بارندگی در استان

وی افزود: میزان متوسط بارش‌ها در مدت مشابه سال گذشته 94.7 دهم میلیمتر بوده که امسال تا این لحظه حدود 10 درصد افزایش بارندگی داشته‌ایم اما هنوز به نسبت بارش‌ها در بلند مدت نرسیده‌ایم و باید به 117.6 دهم میلیمتر برسیم.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه نسبت به دوره بلند مدت مشابه 14 درصد کاهش بارندگی داریم، گفت: بیشترین بارش ها مربوط به حاجی‌آباد زیرکوه با 67.2 دهم میلیمتر بود که پیش بینی های هواشناسی و دو مرحله هشدار سطح نارنجی مبنی بر بارش شدید و سیلاب از قبل اطلاع رسانی شده بود.

بیشترین خسارت سیل به جاده‌های استان بوده است

عباس‌زاده با اشاره به باران بی‌سابقه اخیر در شهرستان زیرکوه اظهار داشت: با توجه به هشدارهای هواشناسی برای پنج شهرستان همه دستگاه‌ها در آماده باش کامل بودیم و به محض اینکه تمرکز بارش ها در زیرکوه اتفاق افتاد، امکانات برای رفع مشکلات بسیج شد.

وی با بیان اینکه مهمترین خسارت سیل به محورهای مواصلاتی شهرستان بوده است گفت: حجم سیلاب بالا بود، لذا برخی راه‌ها بسته شد، البته پلیس راه و راهداری تا آخر شب همه محورها را بازگشایی کردند، اما شانه‌ها شسته شده و زیر آسفالت جاده‌ها خالی و ناایمن هستند و قطعاً ترمیم آنچه اتفاق افتاده زمان‌بر خواهد بود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: معادن اطراف حاجی آباد، فرمانداری قاین، راهداری، بنیاد مسکن، هلال احمر، بسیج سازندگی، قرارگاه شهید ناصری و ارتش پای کار آمدند و تا ظهر عمده دغدغه‌ها رفع شده بود. روستاهای در مسیر سیل بازدید شده است. خسارت به واحدهای مسکونی و محل‌های نگهداری دام‌ها و بخش کشاورزی در سطح روستاها زیاد بوده است.

عباس‌زاده گفت: تیم‌های ارزیاب از روز گذشته در محل حاضر شده و خسارت‌ها بعد از برآورد در روزهای آینده جمع‌بندی و اعلام خواهند شد.

مشکل بازماندگان کنکور استان رفع شد

وی با اشاره به دغدغه بازماندگان کنکور در سیل زیرکوه، گفت: از ساعت 5 صبح دغدغه حضور به موقع دانش آموزان در کنکور را داشتیم و تمهیداتی هم در این زمینه اندیشیده شد اما تعدادی دانش‌آموز گرفتار سیلاب شده بودند، هلیکوپتر هم جوابگوی حجم دانش‌آموزان نبود و برخی به زمان کنکور نرسیدند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه بلافاصه گزارش بازماندگان کنکور اطلاع رسانی شد، تصریح کرد: استاندار با رئیس سازمان سنجش صحبت کرد و اعلام شد، ظرف یکی دو هفته آینده آزمون مجدد برای بازماندگان کنکور برگزار خواهد شد. برگزاری مجدد آزمون کنکور در سطح ملی بی‌سابقه است و خوشحالیم که مشکل بازماندگان کنکور استان حل شد.

ضرورت بیمه شدن واحدهای مسکونی و کارگاهی و مزارع کشاورزی

عباس‌زاده تصریح کرد: خراسان جنوبی پهناور و حوزه آبریز استان وسیع است و برای مدیریت آن، نیاز به تدابیر ویژه دارد، البته سدها و بندهای خاکی و سازه‌های آبخیزداری برای مدیریت سیلاب و تأمین آب در حال انجام است.

وی با تأکید بر ضرورت بیمه شدن واحدهای مسکونی و کارگاهی و مزارع کشاورزی گفت: در همان ظهر روز حادثه سیلاب، مدیران بیمه کارآفرین که دو هزار بیمه‌گذار در شهر حاجی‌آباد دارند، در منطقه حضور پیدا کردند و مقرر شد امروز شنبه غرامت خسارت دیدگان را واریز کنند.

 طبس، رکورددار بیشترین بارندگی در استان

سمیه لطفی کارشناس هواشناسی خراسان جنوبی نیز گفت: بیشترین بارندگی در پیکوه طبس با 21 میلی متر ثبت شده است. برای امروز و فردا با توجه به تضعیف سامانه بارشی گاهی افزایش ابر و افزایش سرعت وزش باد و بارش را به شکل پراکنده در استان می‌توانیم انتظار داشته باشیم.

انتهای پیام/ 252

دیگر خبرها

  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر عبور کرد
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر بالاتر رفت
  • سال گذشته ۱۹۷ کلاس درس تحویل دانش آموزان گلستانی شد
  • ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در خراسان جنوبی ذخیره شد
  • ذخیره‌سازی بیش از ۳ میلیون مترمکعب رواناب در سد‌های خراسان جنوبی
  • تولید ۱۹۶ میلیارد مترمکعب گاز شیرین در پالایشگاه‌های پارس جنوبی
  • تولید بیش از ۱۹۶ میلیارد مترمکعب گاز شیرین در پالایشگاه‌های سیزده‌گانه پارس جنوبی
  • افزایش ۱۰ درصدی تعداد تشکل های کارگری و کار فرمایی در گلستان
  • افزایش ۴۶ درصدی ارزش دلاری صادارت غیرنفتی از گمرکات استان گلستان
  • ذخیره ۲ میلیون مترمکعب آب در بند خاکی فهرج