Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-08@15:34:09 GMT

باقری: قرار است مذاکرات در وین به توافق منجر شود

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۵۲۹۲۳

باقری: قرار است مذاکرات در وین به توافق منجر شود

اما حالا که قرار است مذاکره انجام شود،‌ چه تصویری پیش‌رو قرار دارد؟ علی باقری به‌جای عباس عراقچی، رئیس تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای است. او که سابقه حضور در تیم مذاکراتی سعید جلیلی را دارد، کار سختی در پیش دارد. نگاه مثبتی به جنس مذاکره‌ای که او می‌تواند انجام دهد در بین اعضای 1+4 وجود ندارد. آنها برخلاف تیم مذاکراتی ظریف که گفته می‌شد می‌روند تا توافق کنند، معروف هستند که می‌روند تا مذاکره کش پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه او از اولین مقصد مذاکراتی در پاریس و در یک گفت‌وگو از این حربه استفاده کرده و می‌گوید «قرار نیست تا ابد میز مذاکرات در وین برقرار باشد‌ بلکه قرار است مذاکرات در وین به توافق منجر شود».

البته آقای باقری تمایل فراوانی به تغییر مفاهیم و پارادایم‌ها هم دارد. اینکه ترجیح می‌دهد از کلمه «برجام» استفاده نکند و به مذاکرات یا توافق بسنده کند تا شاید نشان دهد که ایران هم به این توافق دلبستگی چندانی ندارد. باقری تأکید دارد که ما مذاکره هسته‌ای نداریم و مذاکره درباره رفع تحریم‌های غیرقانونی آمریکا انجام می‌شود.

سهل است...

ازهمین‌رو می‌توان گفت که وضعیت فعلی برجام سهل است؛ چه آنچه باقری می‌گوید یا چند روز گذشته به‌عنوان سه شرط ایران برای آمریکا از زبان سخنگوی وزارت خارجه ایران منتشر شد، همگی همان متن برجام است که باید همه طرفین به آن پایبند باشند تا نهایتا برجامی وجود داشته باشد. روز دوشنبه به نقل از سخنگوی وزارت امور خارجه ایران این متن منتشر شد «ایالات متحده مسیرش برای بازگشت به برجام روشن است؛ باید بپذیرد به‌عنوان مقصر وضعیت فعلی از این مسیری که رفته برمی‌گردد. آمریکا برای بازگشت از این مسیر غلط باید تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی که بعد از خروج آمریکا از برجام اعمال کرده همه را یک‌جا به‌صورت مؤثر بردارد و مهم‌تر اینکه تضمین بدهد که هیچ دولتی در ایالات متحده مجددا جهان و حقوق بین‌الملل را به سخره نخواهد گرفت و این شرایط را تکرار نخواهد کرد».

اگرچه در ادبیات او از کلمه شرط استفاده نشده اما باید اذعان کرد که اینها همان متن برجام است و برجام بدون اینها اساسا هویتی ندارد. آنچه ایران افزوده و در برجام نیست همان بحث تضمین است که از لحاظ حقوقی و سیاسی بعید به نظر می‌آید. اما در متن برجام هم به تسهیل رابطه تجاری با ایران اشاره شد که شاید در عمل عنصر مهمی درباره تضمین باشد.

ممتنع است ...

اما احیای برجام ممتنع است، پیچیده و پرابهام. آیا آمریکا می‌خواهد بر اهداف جدیدی تمرکز کند؟ آیا به تحریم‌ها می‌خواهد دلخوش بماند و... باقری می‌گوید که «ما مذاکرات هسته‌ای نداریم. موضوع اصلی پیامدهای ناشی از خروج آمریکا از برجام و تحریم‌هاست». معاون سیاسی وزیر امور خارجه درباره اظهارات «ژان ایو لودریان»، وزیر خارجه فرانسه، مبنی بر اینکه مذاکرات احیای برجام باید از جایی که تا ۲۰ ژوئن رسیده بود، از سر گرفته شود، بیان کرد: «ما مذاکرات هسته‌ای نداریم، چون موضوع هسته‌ای در سال ۱۳۹۴ در قالب توافقی که بین ایران و ۱+۵ شکل گرفت، به‌طورکامل توافق حاصل شد. موضوع اصلی که الان پیش‌رو داریم، پیامدهای ناشی از خروج آمریکا از توافق برجام است که آن پیامدها فقط منحصر به تحریم‌های غیرقانونی است که علیه جمهوری اسلامی ایران وضع شده است».

باقری در پاریس علاوه بر گفت‌وگو با صداوسیما که در بالا بخشی از آن آمد، ‌با لوفیگارو هم گفت‌وگو کرد. نکاتی که او در این مصاحبه گفت نیز چندان نکته عجیبی نیست اما پایبندی ایران به توافق هسته‌ای با 1+5 را نشان می‌دهد.

اولویت چیست؟

معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران در پاسخ به این سؤال لوفیگارو که اولویت‌های ایران در ازسرگیری مذاکرات وین از هشتم آذر (۲۹ نوامبر) چیست، گفت: «اولویت اساسی ایران این است که موضوع لغو تحریم‌های غیرقانونی باید محور اصلی گفت‌وگوها در دور جدید باشد. چون مسئله اصلی خروج آمریکا از توافق است، لذا تبعات و پیامدهای این خروج، تحریم‌های غیرقانونی بوده است».

معاون وزیر امور خارجه تصریح کرد: دستیابی به توافقی که نتایج عملی برای مردم ایران داشته باشد، مسئله اصلی است و این برای ما اهمیت دارد.

او همچنین در پاسخ به سؤالی درباره تأکید رئیس‌جمهوری مبنی بر عدم طرح درخواست‌های غیرواقع‌بینانه از سوی طرف‌های مذاکره‌کننده اظهار کرد: هر چیزی که مغایر با توافق ۲۰۱۵ باشد، باید کنار گذاشته شود.

باقری با بیان اینکه موضوعات خارج از برجام اصلا قابل‌طرح نیستند، گفت: بحث مذاکرات موضوعی است که به توافق سال ۲۰۱۵ مربوط است و مثلا توان دفاعی ایران هیچ ارتباطی با آن ندارد. هرکس بخواهد دستیابی به توافق در چارچوب توافق ۲۰۱۵ را به تأخیر بیندازد، موضوعات دیگر را مطرح می‌کند.

باقری‌کنی همچنین درباره درخواست تضمین ایران از کاخ سفید گفت: آمریکایی‌ها، تعهداتشان را نقض کرده‌اند و اروپایی‌ها نیز ناتوان از احترام به تعهداتشان بوده‌اند. ما باید در شرایط پیش‌رو توافقی را انجام دهیم که این‌بار پایدار باشد.

قرار نیست میز مذاکرات تا ابد برقرار باشد

معاون سیاسی وزارت خارجه در پاسخ به این پرسش خبرنگار فیگارو که هزینه مالی عدم توافق برای ایران در سه سال پایانی دوره ریاست‌جمهوری بایدن قریب به صد‌میلیارد دلار ضرر ناشی از کاهش درآمد نفتی بوده و آیا ایران که با تحریم‌ها و مسائل ناشی از همه‌گیری کرونا مواجه است، می‌تواند از چنین رقمی چشم‌پوشی کند، گفت: طرف‌های توافق باید ضمانت‌هایی را بدهند که این توافق پایدار بماند، چون می‌خواهیم توافقی داشته باشیم که جلوی ضررهای آتی را هم بگیرد.

وی گفت: بهترین گزینه برای ما توافقی است که حقوق مردم و منافع ما را تأمین کند. قرار نیست تا ابد میز مذاکرات در وین برقرار باشد‌ بلکه قرار است مذاکرات در وین به توافق منجر شود.

باقری با بیان اینکه تمام فعالیت‌های هسته‌ای ایران منطبق با معاهده ان‌پی‌تی و توافق‌نامه پادمان است، گفت: همه این اقدامات زیر نظر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انجام می‌شود و ایران هیچ فعالیت هسته‌ای غیرقانونی ندارد.

مذاکره‌کننده ارشد کشورمان یادآور شد: هر زمان طرف مقابل اراده عملی برای لغو تحریم‌های غیرقانونی داشته باشد، ایران نیز با راستی‌آزمایی مناسب در چارچوب توافق ۲۰۱۵ عمل خواهد کرد؛ بنابراین همه‌چیز به آمادگی طرف مقابل بستگی دارد.

باقری روز گذشته از فرانسه به برلین رفت تا رایزنی با همتای برلینی خود در مذاکرات را انجام دهد./ شرق

منبع: فردا

کلیدواژه: باقری مذاکرات وین لوفیگارو تحریم های غیرقانونی مذاکرات در وین خروج آمریکا امور خارجه تحریم ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۵۲۹۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماکرون خواستار دستیابی نتانیاهو به توافق آتش بس شد

امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه از بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی خواست تا به توافق آتش بس با حماس دست یابد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از فرانس پرس، ماکرون امروز یکشنبه در جریان تماس تلفنی با نتانیاهو از وی خواست تا در مذاکرات با حماس به یک توافق آتش بس در غزه دست پیدا کند.

دفتر ریاست جمهوری فرانسه اعلام کرد که ماکرون نتانیاهو را ترغیب کرده تا مذاکرات که می‌تواند منجر به آزادی اسرا، حفاظت از غیرنظامیان و تنش زدایی منطقه‌ای شود را به طور موفقیت آمیز کامل کند.

یک مقام آگاه از مذاکرات آتش بس در غزه به رویترز گفت که ویلیام برنز رئیس سیا برای یک دیدار اضطراری با نخست وزیر قطر به دوحه سفر می‌کند در حالیکه مذاکرات غزه «در آستانه فروپاشی» است.

رویترز از سفر رئیس سیا به دوحه خبر داد

این مقام همچنین بیان کرد که واشنگتن و دوحه فشار حداکثری را بر روی اسرائیل و حماس بمنظور ادامه مذاکرات وارد خواهند آورد.

رژیم صهیونیستی چشم‌انداز آتش‌بس در غزه را تضعیف کرده زیرا درخواست حماس مبنی بر پایان جنگ و خروج نظامیانش از غزه در ازای آزادی گروگان‌ها را نمی‌پذیرد.

حماس امروز اعلام کرد که دور مذاکرات آتش بس در قاهره به پایان رسیده است و هیات حماس امشب برای مذاکره با رهبری این گروه به قطر باز خواهد گشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گروسی: مذاکرات با ایران درباره نحوه اجرای توافق مشترک مارس ادامه دارد
  • گروسی: پیشنهادهای ما برای ایران «ملموس» است
  • گروسی: مذاکرات با ایران برای حل مسائل پادمانی ادامه دارد؛ به‌زودی شاهد گام‌های ملموس خواهیم بود
  • نخست وزیر ارمنستان: تعلیق مذاکرات مرزی با آذربایجان، منجر به جنگ می‌شود
  • سعید لیلاز: افشای فایل صوتی ظریف، عمدی بود
  • حماس: مقاومت تسلیم فشارها در مذاکرات نمی‌شود
  • منبع صهیونیستی: نتانیاهو مذاکرات را به شکست کشاند
  • رای الیوم: نتانیاهو همه را فریب داده است
  • ماکرون خواستار دستیابی نتانیاهو به توافق آتش بس شد
  • واکنش نتانیاهو: به شروط حماس برای آتش‌بس