Web Analytics Made Easy - Statcounter

هفته‌ای که گذشت، خبر‌هایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در دانشگاه‌ها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را در برگرفت و حائز اهمیت بود.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفته‌ای که گذشت، خبر‌هایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاه‌ها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آن‌ها حائز اهمیت بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گزیده‌‍ای از مهم‌ترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاه‌ها در هفته گذشته را مرور می‌کنیم.


اولویت پرداخت وام‌های دانشجویی اعلام شد

صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در بخشنامه‌ای اولویت پرداخت وام‌های دانشجویی نیمسال اول تحصیلی را اعلام کرد. مسعود گنجی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تقویم زمانبندی اعطای وام‌های دانشجویی در نیمسال اول سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ به همراه جدول زمانبندی و مبالغ وام‌های دانشجویی را به روسای دانشگاه‌ها ابلاغ کرد.

سامانه دانشجویی (پورتال صندوق) برای ثبت تقاضای دانشجویان از ۴ آبان ۱۴۰۰ ‬ تا یک دی ۱۴۰۰ ‬ فعال خواهد بود و ضرورت دارد تمامی دانشجویان متقاضی واجد شرایط نسبت به ثبت تقاضای خود در سامانه مذکور براساس جدول زمانبندی اقدام کنند.

به منظور تسریع در واریز و تسهیل در پیگیری لیست وام‌ها و همچنین جلوگیری از طولانی شدن فرآیند پرداخت مقتضی است ضمن پرهیز از ارسال لیست‌های متعدد برای هر نوع وام، کمترین تعداد لیست با بیشترین تعداد نفرات به صورت دقیق و مستند در مدت زمان تعیین شده در جدول وام‌ها تنظیم و پس از تأیید معاون دانشجویی از طریق فاز ۲ به این صندوق ارسال گردد.

 


هدف اصلی بازگشایی تدریجی و گام‌به‌گام کلاس‌های حضوری است

سرپرست معاونت دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی گفت: هدف اصلی ما در بازگشایی دانشگاه گام به گام و تدریجی است که دانشجویان به مشکلی برخورد نکنند.

 مهدی واحدی، سرپرست معاونت دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی، درباره بازگشایی حضوری دانشگاه‌ها و آمادگی خوابگاه‌ها با توجه به شیوع احتمالی موج ششم گفت: دانشگاه‌ها تابع مصوبات ستاد ملی کرونا هستند. البته ستاد ملی کرونا هم معمولا مصوبات کلی دارد و در جزئیات دست نهاد‌هایی که باید آن‌ها را اعمال کند، باز می‌گذارد تا خودشان بتوانند در شورا‌های تخصصی بحث را از جهات مختلف مورد بررسی قرار دهند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: به عنوان مثال دانشگاه‌های علوم پزشکی از سرگیری آموزش حضوری را آغاز کردند و این اقتضای رشته‌های پزشکی است. البته واکسیناسیون دانشجویان حوزه پزشکی خیلی زودتر انجام شد، اما در حوزه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری واکسیناسیون دیرتر شروع شد. بدین صورت که اعضای هیئت علمی و کارکنان از مرداد ماه و دانشجویان از شهریور ماه واکسینه شدند.

واحدی درباره میزان واکسیناسیون جامعه دانشگاهی در تهران افزود: در حال حاضر بر اساس آمار‌های موجود به وضعیتی از نظر میزان واکسیناسیون رسیده‌ایم که به لحاظ پروتکلی مورد قبول است. می‌توانیم اعلام کنیم بیش از ۷۰ درصد جامعه دانشگاهی حداقل در دانشگاه‌های استان تهران هر دو دوز واکسن را تزریق کردند. در دانشگاه علامه نیز حدود ۷۰ درصد کارکنان، اساتید و دانشجویان تزریق هر دو دوز را انجام داده‌اند.

 


کسری اعتبار ۴۹۱ میلیارد تومانی دانشگاه فنی و حرفه‌ای در سال جاری


معاون اداری مالی و مدیریت منابع دانشگاه فنی حرفه‌ای از کسری اعتبار ۴۹۱ میلیارد تومان تا پایان سال جاری خبر داد.

غلامرضا زمانی در حاشیه نشست ستاد بازگشایی دانشگاه گفت: در هفت ماه سال جاری مبلغ ۵۳۷ میلیارد تومان از اعتبارات دانشگاه صرف پرداخت حقوق پرسنل به رسمی، پیمانی و قراردادی دانشگاه شده است و پیش بینی می‌شود این رقم تا پایان سال جاری به مبلغ ۹۸۰ میلیارد تومان افزایش یابد.

وی ادامه داد: افزایش هزینه‌های تمام شده خدمات آموزشی، پژوهشی و رفاهی دانشگاه از یک سو و اختصاص کل درآمد اختصاصی دانشگاه به پرداخت معوقات کارمندان دانشگاه کسری اعتبارات هزینه‌های دانشگاه را بیشتر نمایان کرده است.

وی ادامه داد: علی رغم تغییر دفتر امور آموزش‌های عمومی سازمان برنامه و بودجه به امور آموزش عالی، تاکنون اصلاح خاصی در خصوص سرانه دانشجویی این دانشگاه و همسان سازی آن با سایر دانشگاه‌ها رخ نداده است.

 


مهلت دریافت آثار سیزدهمین جشنواره فارابی تمدید شد


زمان دریافت آثار سیزدهمین جشنواره بین‌­المللی فارابی؛ ویژه تحقیقات علوم انسانی و اسـلامی تا پایان آبان ماه تمدید شد.

دبیرخانه سیزدهمین جشنواره بین‌­المللی فارابی به دلیل تماس­‌های علاقمندان به ویژه دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و موسسات پژوهشی، مراکز حوزوی و ناشران، برای ثبت و ارسال آثار، زمان ثبت آثار در سامانه را تا پایان آبان‌­ماه تمدید کرده است و این مدت مجددا تمدید نخواهد شد.

تمامی پژوهشـگران حوزه علـوم‌انسـانی و اسـلامی، دانشگاه­‌ها، موسسات پژوهشی، مراکز حوزوی و ناشران تنها تا پایان روز یک شنبه سی ام آبان ماه ۱۴۰۰ فرصت دارند، آثار خود را شامل کتاب پژوهشی گـزارش نهایی پژوهش رساله دکتری و پایان‌نامه کارشناسی‌ارشد که در سه سال گذشته (از ابتدای فروردین ۱۳۹۷ تا پایان اسفند ۱۳۹۹) انجام شده است، در سایت جشنواره به نشانی (WWW.FARABIAWARD.IR) ثبت کنند.


محدودیت‌های جدی بر سر راه حضوری شدن دانشگاه‌ها

دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی پس از دو سال تعطیلی کم‌کم برای حضور دانشجویان و آموزش حضوری آماده می‌شود؛ البته بازگشایی دانشگاه‌ها به طور کامل شاید اتفاق نیفتد؛ چرا که وزیر علوم آموزش حضوری را به دانشگاه‌ها واگذار کرده و دانشگاه‌هایی که شرایط بازگشایی دارند با توجه به وضعیت شهر‌ها می‌توانند نسبت به حضور دانشجویان تصمیم گیری کنند.

وزیر علوم در این خصوص اعلام کرد:ما اختیار بازگشایی مراکز آموزش عالی و آغاز آموزش حضوری دانشجویان را به دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی دادیم تا این مراکز بر اساس امکاناتی که دارند برای حضور دانشجویان اولویت بندی کنند و مشخص شود کدام گروه‌ها می‌توانند در دانشگاه‌ها حضور فیزیکی داشته باشند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: نگاه و سیاست وزارت علوم در مورد بازگشایی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی این است که به مرور دانشجویان در این مراکز حضور فیزیکی داشته باشند.

 


وزیر علوم تاکید کرد: در حال حاضر ستاد ملی مقابله با کرونا اجازه بازگشایی دانشگاه‌ها و آغاز آموزش حضوری دانشجویان را صادر کرده است؛ اما همانطور که عنوان شده دانشگاه‌ها بر اساس شرایط و امکانات خود، حضور دانشجویان را اولویت بندی می‌کنند.

وی افزود: البته امکان حضور برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی که فعالیت‌های آزمایشگاهی و عملی داشتند در دانشگاه‌ها وجود داشت، اما بحث آموزش حضوری ما درمورد دانشجویان سال اول کارشناسی ارشد و مقاطع کارشناسی است که برای حضور آن‌ها دانشگاه‌ها برنامه ریزی خواهد شد.


مشکل سامانه کلاس‌های مجازی برطرف شد


مدیر روابط عمومی دانشگاه آزاد گفت: سامانه کلاس‌های مجازی که امروز مانع ورود برخی دانشجویان شده بود، برطرف شد.

رضا همدانچی، مدیر روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: سامانه کلاس‌های مجازی دانشجویان امروز با مشکلاتی مواجه و دانشجویانی که بدهی شهریه داشتند نمی‌توانستند وارد سامانه شوند.

وی افزود: این مشکل در حال حاضر برطرف شده و دانشجویان می‌توانند از این سامانه استفاده کنند.

 

گنجی: دانشگاه‌ها دغدغه بودجه رفاهی نداشته باشند

مسعود گنجی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم ، با اشاره به آخرین وضعیت وام‌های دانشجویی گفت: وام‌های دانشجویی در سال جاری ۳۰ درصد برای دانشجویان مجرد افزایش یافته است و این افزایش برای متاهلین دو برابر است.

وی افزود: مهلت ثبت نام تا اوایل دی ماه است ودانشجویان فرصت دارند که در این مدت زمان در نظرگرفته شده نسبت به ثبت نام اقدام کنند.

گنجی در خصوص نحوه پرداخت وام‌های دانشجویی نیز گفت: هر زمانی که دانشگاه‌ها مدارک دانشجویان را تایید و به صندوق ارسال کنند وام‌ها بلافاصله پرداخت خواهد شد. حتی صندوق رفاه آمادگی دارد که هر زمان مدارک دانشجویان تکمیل شود بلافاصله وام‌ها واریز می‌شود. در ضمن محدودیتی برای متقاضیان قائل نیستیم و تلاش ما این است که تمام درخواست وام‌ها را واریز کنیم.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان در خصوص احتمال بازگشائی دانشگاه‌ها و مشکلات بودجه رفاهی که مورد اعتراض مسئولین دانشگاه‌ها است، گفت: ما با اطمینان خاطر به دانشگاه‌ها اعلام می‌کنیم که نگران وضعیت بودجه رفاهی و تغذیه دانشجویان نباشند چرا که صندوق رفاه پیش بینی‌های لازم را در این خصوص دارد.


شرایط ثبت‌نام وام ودیعه مسکن متاهلی

ثبت نام وام‌های دانشجویی سال تحصیلی جاری از سوی صندوق رفاه دانشجویان آغاز شده و دانشجویان می‌توانند تا پایان آذرماه با مراجعه به پورتال صندوق رفاه نسبت به ثبت نام خود اقدام کنند.

وام‌های دانشجویی شامل ۵ نوع وام تحصیلی، شهریه، ودیعه مسکن، وام ویژه دکتر و وام ضروری است که امسال با ۳۰ درصد افزایش نسبت به سال گذشته به دانشجویان پرداخت می‌شود.

وام ودیعه مسکن متاهلی از جمله وام‌هایی است که صندوق رفاه دانشجویان به دانشجویان متاهل پرداخت می‌کند که نسبت به سال قبل با تغییراتی مواجه شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: وام دانشجویی دانشگاه آزاد خوابگاه دانشجویی دانشگاه تهران صندوق رفاه دانشجویان بازگشایی دانشگاه وام های دانشجویی حضور دانشجویان دانشگاه ها دانشگاه ها آموزش حضوری آموزش عالی وزارت علوم سال جاری تا پایان ثبت نام وام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۵۳۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبلغ شهریه مدارس غیردولتی را آموزش و پرورش تعیین نمی‌کند

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه سال جاری بزرگترین استخدام تاریخ کشور رخ خواهد داد، گفت: بیش از ۷۲ هزار معلم جدید در سه گروه مربیان پرورشی، معلمان ابتدایی و دبیران و هنرآموزان استخدام خواهیم داشت و این غیر از حدود ۲۰ هزار فارغ التحصیل دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی است که جذب می‌شوند.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت آموزش و پرورش، رضا مراد صحرایی در حاشیه مرکز پاسخگویی ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران درباره ثبت‌نام دانش‌آموزان برای سال تحصیلی جدید و سیاست ارتقای کیفیت مدارس دولتی اظهار کرد: ارتقای کیفیت آموزش و تقویت مدارس دولتی در دستور کار وزارت آموزش و پرورش قرار گرفته و اقدامات متعددی در این راستا در حال انجام است؛ از جمله نحوه سازماندهی نیروی انسانی که مدارس دولتی در اولویت قرار دارند، همچنین نحوه تخصیص سرانه‌های دانش آموزی که اولویت با مدارس دولتی است و یا در نوسازی که اولویت با مدارس دولتی است.

وی با بیان اینکه سال جاری ۱۹ هزار مشاور و مربی پرورشی برای مدارس دولتی عادی استخدام می‌کنیم افزود: باید سطح کیفیت مدارس بالا برود، یک عقب ماندگی نسبتاً طولانی داریم که به سرعت امیدوار هستیم، جبران شود.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه از خانواده‌ها تقاضا دارم کمک کنند، چرا که مدیران مدارس به کمک آنها نیاز دارند، ادامه داد: اگر انجمن اولیاء و مربیان در مدرسه قوی شکل بگیرد، برای ارتقای مدرسه و سطح کیفیت آن نقش جدی ایفا خواهند کرد.

صحرایی درباره شهریه مدارس غیردولتی نیز عنوان کرد: شهریه این مدارس طبق قانون تعیین می‌شود و آموزش و پرورش مبلغ تعیین نمی‌کند و مطابق الگویی که در قانون پیش بینی شده است، اقدام می‌کنیم و در این موضوع به طور جدی سعی می‌کنیم حامی خانواده‌ها باشیم و نظارت جدی ایفا کنیم.

چگونگی نظارت بر شهریه مدارس و عودت شهریه اضافی به خانواده‌ها

وی با بیان اینکه امسال طبق قانون، سامانه‌ای راه اندازی خواهد شد که تمام هزینه‌ها شفاف در آنجا ذکر می‌شود گفت: یکی از مسائل این است، عددی که به عنوان شهریه مصوب تعیین می‌شود غیر از شهریه‌ای است که در مدارس دریافت می‌شود، اگر این سامانه با سرعتی که مورد انتظار است راه‌اندازی شود و امیدوارم به آغاز سال تحصیلی جدید برسد، دیگر هیچ پولی گرفته نخواهد شد مگر طبق سامانه و در این سامانه هزینه‌ها شفاف خواهد شد و اگر مدرسه‌ای شهریه اضافه دریافت کرده باشد، به خانواده برگردانده می‌شود.

موانع قانونی پیش‌پای تشکیل سازمان رفاهی و اقتصادی معلمان

وزیر آموزش و پرورش درباره رفاهیات معلمان و تاسیس سازمان رفاهی گفت: لایحه پیش نویس تاسیس سازمان رفاهی و اقتصادی معلمان تقدیم دولت شد و چندین جلسه در کمیسیون‌های مرتبط بحث شد اما موانع قانونی دیگری برای تاسیس سازمان جدید وجود دارد که این موارد در کمیسیون سرمایه انسانی دولت بحث و مقرر شد که این پیشنهاد به شورای عالی اداری برود و با ارتقای وضعیت موجود، چنین سازوکاری طراحی شود.

وی ادامه داد: تا زمانی که سازمان رفاهی و اقتصادی معلمان تاسیس بشود، ما پیامد آن را در شرایط فعلی دنبال می‌کنیم به عنوان مثال امکاناتی که در اختیار داریم شبکه بشود و معلمان از سراسر کشور بدانند که در کدام شهرها مراکز رفاهی وجود دارد تا بتوانند سفر کنند؛ تهیه این سامانه ملی در دستور کار قرار گرفته است و در عید نوروز بیش از دو میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در مراکز رفاهی و در مدارس اسکان داده شدند.

شرکت‌های زیان‌ده صندوق ذخیره فرهنگیان تعیین تکلیف می‌شوند

صحرائی درباره روند فعالیت صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: صندوق در اجرای ارزش مالکانه گام موفقی را برداشت و به تازگی سهم بازنشستگان را به سرعت پرداخت می‌کند؛ همچنین قرار است شرکت‌های زیان‌ده تعیین تکلیف شوند.

وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: در برنامه هفتم حکمی تصویب شد تا ۸۰ درصد صندوق ذخیره فرهنگیان در طول برنامه بورسی شود و این مقدمه اصلی شفاف شدن وضعیت است.

وی درباره گزینش فرهنگیان و توجه به سلامت روان آنها در این خصوص بیان کرد: به طور کلی مسئله گزینش معلم و انتخاب معلم نیکو، کار مهم و جدی است که دولت‌ها باید به آن توجه کنند و همه اجزای دولت هم باید به این موضوع توجه کنند، انتخاب صحیح و خردمندانه معلم مبتنی بر استعداد و علاقه موضوع بسیار مهمی است که در دستور کار ما بوده؛ سال گذشته با شیوه جدیدی الگوی نوین جذب و گزینش معلمان را مبتنی بر کانون‌های ارزیابی پایه گذاری کردیم، برای امسال این تجربه را در اختیار داریم و به شیوه صحیح‌تر و دقیق‌تر و سریع تر این کار را انجام خواهیم داد.

کد خبر 749430

دیگر خبرها

  • مبلغ شهریه مدارس غیردولتی را آموزش و پرورش تعیین نمی‌کند
  • افزایش ۱۰ درصدی وام ودیعه مسکن دانشجویی در سال تحصیلی آینده
  • حمایت ها از جنبش دانشجویی ضد صهیونیستی ادامه دارد
  • تجمع دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد سلماس
  • تلاش دانشگاه حرکت در جهت درآمدزایی غیر شهریه‌ای است
  • برگزاری آیین معارفه مسوول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی همدان
  • برگزاری آیین معارفه مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی همدان
  • اجرای طرح تدریس با جهت‌گیری الهی برای هدایت دانشجویان
  • ملاک‌های افزایش شهریه مدارس غیردولتی
  • تحقیر آمریکا در دریا و آسمان‌