Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدای ایران دکتر محمد حاتمی ، گفت: وزارت آموزش و پرورش باید با حساسیت جایگاه روانشناسان و مشاوران را در مدارس درک کرده، جایگاه فعلی آنها را ارتقاء دهد و اینگونه نباشد که به عنوان یک "زنگ تفریح" به مباحث مشاوره و روانشناسی در مدارس نگاه شود.  



وی با انتقاد از نقش کمرنگ مشاوران و روانشناسان استخدام آموزش و پرورش و با اشاره به سابقه فعالیت خود در این وزارتخاته ادامه داد: شرایط فعلی در آموزش و پرورش به گونه‌ای است که مشاوره به عنوان یک کار جنبی، حاشیه‌ای و به عنوان رفع تکلیف تلقی می‌شود، به طوری که در حالی حدود ۲۰ هزار مشاور در استخدام وزارت آموزش و پرورش هستند که رشته تخصصی بخشی از این نیروها اصلا مشاوره و روانشناسی نیست اما به عنوان مشاور مدرسه در استخدام وزارت آموزش و پرورش‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعضا رشته‌های تخصصی در علوم پایه داشته و به هر دلیلی در رشته تخصصی خود تدریس نکرده و برای ادامه کار در آموزش و پرورش به عنوان مشاور مدرسه استخدام شده‌اند. 



رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با بیان اینکه مشاوران در استخدام آموزش و پرورش نیاز به توانمندسازی دارند، ادامه داد: اینها نیاز به آموزش دارند تا بتوانند وظیفه خود را با دقت انجام دهند. باید سطح علمی و تخصصی مشاوران و روانشناسان وزارت آموزش و پرورش ارتقاء یابد. شرایط 1.5 سال اخیر بحرانی بوده و این بحران در سبک زندگی، روابط اجتماعی و تمام ابعاد روانشناختی زندگی اثر گذاشته و خواهد گذاشت. تا ۱۵ سال آینده  اثرات روانشناختی کووید ۱۹ بر زندگی افراد ادامه دارد و از این رو باید متخصصین امر امور را به دست گیرند. 

به گفته وی مساله سلامت روان دانش آموزان به دلیل پاندمی کووید ۱۹ و قرنطینه یک سال و نیمه دانش آموزان به قدری جدی است که باید "سلامت روان دانش آموزان" در برنامه های وزیر  پیشنهادی آموزش و پرورش گنجانده شود. 



حاتمی همچنین از نمایندگان مجلس خواست تا مساله سلامت روان دانش آموزان را لحاظ کرده و این امر را در برنامه‌های وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش بررسی کنند. 



رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور معتقد است که اگرچه مشاوران مدارس در گذشته نقش بسیار کم رنگی داشته‌اند اما در شرایط فعلی جامعه هدف آنها تمام دانش آموزان‌اند و از این رو باید تمام دانش آموزان را به صورت روزانه دیده‌بانی کرده و در حوزه پیشگیری، مداخله و ارتقاء رفتار دانش آموزان برنامه داشته باشند. در واقع وی معتقد است که این وظیفه سنگین در شرایط فعلی بر عهده مشاوران مدارس است.


حاتمی دانش آموزان را از جمله گروه‌های در معرض خطر اختلالات روانشناختی در دوران پاندمی کووید ۱۹ دانست و با اشاره به توقف حدودا دو ساله در رشد و تحول شناختی آنها، افزود: دانش آموزان به ویژه دانش آموزان نوجوان به دلیل اینکه در سن تحول جسمی، شناختی، اجتماعی ،هیجانی، رفتاری و اخلاقی هستند، در ایام پاندمی کووید ۱۹ التهابات بسیار بالایی را تجربه کردند. با قرنطینه و بسته شدن مدارس شاهد آن بودیم که تحولات رشدی و شناختی که باید در دانش آموزان ایجاد می‌شد با وقفه مواجه بود که اگر نتوانیم آن را هم‌اکنون جبران کنیم، با آسیب‌های جدی در دانش آموزان فعلی و بزرگسالان آینده روبرو خواهیم شد و این مساله بزرگترین نگرانی ما است.


وی، خانواده‌ها، معلمان و مشاوران مدارس را بازیگران اصلی زندگی دانش آموزان دانست و با تاکید بر لزوم آگاه سازی و آموزش این سه دسته، خاطر نشان کرد: در این راستا سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور آماده همکاری با وزارت آموزش و پرورش است. ما طرحی را آماده کرده‌ایم که مطابق با آن به ازای هر ۲۰۰ دانش آموز یک روانشناس یا به ازای هر مدرسه یک روانشناس آماده خدمت باشد. در این زمینه می‌توانیم از طریق ظرفیت ۴۰ هزار عضو رسمی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با وزارت آموزش و پرورش همکاری کنیم تا این مشاوران و روانشناسان به صورت پاره وقت یا نیمه وقت و طبق اصولی خاص مشغول خدمت رسانی در مدارس شوند و از این پس شاهد این باشیم که تمام مدارس کشور از خدمات مشاوران و روانشناسان بهره‌مند هستند و اینطور نباشد که تنها مدارس معدودی دارای مشاور باشند.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: مشاوره روانشناسی دانش آموزان سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور سلامت روان دانش آموزان مشاوران و روانشناسان وزارت آموزش و پرورش کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۵۴۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش ایمنی ترافیک به ۴ هزار و ۶۰۰ دانش‌آموز مدارس حاشیه راه‌های آذربایجان‌غربی

مدیرکل راهداری و حمل ونقل جاده‌ای آذربایجان‌غربی از آموزش ایمنی و فرهنگ ترافیک به چهار و ۶۰۰ نفر از دانش آموزان دختر و پسر مدارس حاشیه راههای استان در قالب اجرای طرح آموزش و ارتقای ایمنی مدارس حاشیه راه‌ها خبرداد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، ایرج دست‌نشان امروز _سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ در مراسمی که به مناسبت آموزش نکات ایمنی ترافیک و عبور و مرور بین دانش‌آموزان مدارس حاشیه راه‌های ارومیه برگزار شد، اظهار کرد: در مراسم امروز ۱۳ مدرسه و ۵۰۰ دانش آموز دختر و پسر حضور دارند که از آموزش‌های لازم ایمنی و ترافیکی بهره‌مند می‌شوند.‌

وی افزود: هدف از این همایش ایمنیِ ترافیک دانش آموزان افزایش حساسیت‌ها به رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی و ارتقا فرهنگ ترافیکی است.

مدیرکل راهداری و حمل ونقل جاده‌ای آذربایجان‌غربی گفت: در مجموع ۲۸ مدرسه در سطح استان آذربایجان‌غربی زیر پوشش طرح آموزش و ایمنی‌سازی مدارس حاشیه راه‌ها قرار گرفتند چرا که یکی از اقدامات مهم و تأثیرگذار برای کاهش میزان تلفات و آمار تصادفات رانندگی، نهادینه کردن موضوع ایمنی و فرهنگ ترافیکی و آموزش دانش‌آموزان حاشیه راه‌ها است.

دست‌نشان تصریح کرد: در قالب اجرای این طرح اقلام کمک آموزشی از جمله کیف، دفتر و لوازم التحریر، تجهیزات ایمنی، کتابچه های آموزشی در بین دانش آموزان توزیع و در کنار آن با بهره‌مندی از شیوه‌هایی همچون نمایش کودک و با بهره‌مندی از ابزارهای کودک‌پسند مفاهیم مربوطه آموزش داده می‌شود.

کد خبر 749503

دیگر خبرها

  • ارتقای سطح علمی دانش‌آموزان با آرمان‌های انقلاب اسلامی
  • بازی محل رشد خلاقیت دانش آموز است
  • بازگشت ۲۸۲ دانش آموز ترک تحصیل کرده به مدارس گیلان
  • ۸۰ درصد مدارس استثنایی خراسان رضوی خیرساز هستند
  • آموزش ایمنی ترافیک به ۴ هزار و ۶۰۰ دانش‌آموز مدارس حاشیه راه‌های آذربایجان‌غربی
  • معلمان در تعلیم و تربیت صحیح دانش‌آموزان نقش مهمی دارند
  • نواخته شدن زنگ سپاس در مدارس گیلان
  • ۸۰ درصد مدارس استثنایی استان خیرساز هستند
  • کمبود زمین برای ساخت مدرسه در البرز/ درخواست کمک از دستگاههای ملی
  • کمبود ۶۰ هزار مربی پرورشی در مدارس کشور/ ۱۱ هزار مربی پرورشی جذب می‌کنیم