Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، کشورهای عربی حوزه خلیج فارس که در چند سال گذشته در اول صف مخالفان دولت بشار اسد در دمشق بودند، این روز‌ها در مسیر عادی‌سازی روابط با سوریه حرکت می‌کنند. «محمد بن‌زاید آل‌نهیان»، وزیر خارجه امارات متحده عربی برای نخستین بار از زمان آغاز جنگ سوریه، سه شنبه شب در کاخ ریاست جمهوری سوریه در دمشق، میهمان ویژه بشار اسد بود و این دیدار مهم‌ترین گام امارات برای عادی‌سازی روابط با سوریه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر امارات برخی دیگر از کشور‌های عربی از جمله بحرین نیز در حال بازگشت به دمشق هستند.
 


در این ارتباط، روزنامه جوان گفت‌وگویی با مصیب نعیمی، کارشناس مسائل غرب آسیا انجام داده است که بخش‌های مهم آن در ادامه می‌آید.

کشور‌های عربی خلیج فارس با شرمساری به سوریه بازمی‌گردند

- طی سال‌های گذشته امارات و دیگر کشور‌های عربی خلیج فارس و کل محور امریکایی به دنبال براندازی دولت سوریه بودند و دولت بشار اسد را پایان یافته تلقی می‌کردند.

- کشور‌های عربی مخالف دمشق حتی تا آنجا پیش رفتند که دولت سوریه را به عنوان یکی از مؤسسان اتحادیه عرب، از این اتحادیه کنار گذاشتند. با این حال دولت بشار اسد با هوشمندی توانست مسیر بحران را طی کند و محور مقاومت با حمایت از اسد به حفظ او کمک بسیاری کرد.

- در حال حاضر کشور‌های عربی خلیج فارس با شرمساری به سوریه بازمی‌گردند و بشار اسد به صورت حساب شده از این وضعیت استقبال می‌کند. این رویکرد اسد پیام مشخصی دارد و آن اینکه کشور‌هایی که به‌دنبال براندازی دولت سوریه بودند، به سمت سوریه آمدند، نه اینکه سوریه به سمت آن‌ها رفته است.

 

 

هیچ گزارشی درباره پیشگام‌شدن سوریه در مسیر عادی‌سازی نداریم

- این کشور‌های عربی مخالف دمشق هستند که وقتی دیدند سیاست‌های‌شان علیه دولت بشار اسد بی‌نتیجه است، به سوی سوریه رفتند.

- ما نه از نظر استدلالی و نه منابع میدانی و اطلاعاتی هیچ گزارشی درباره پیشگام شدن سوریه در مسیر عادی‌سازی روابط با کشور‌های مخالف نداریم.

 

عادی‌سازی امارات و دمشق به نفع ایران است

- همه می‌دانند که پیروزی دولت سوریه مدیون محور مقاومت است و جمهوری اسلامی ایران سکاندار این محور بوده است؛ لذا غیرممکن است که سوریه از مقاومت و متحدان اصلی خود بازگردد.

- ورود کشور‌های عربی مخالف به روند عادی‌سازی روابط با سوریه تأثیر مثبتی بر روابط منطقه‌ای ایران خواهد داشت، چون جمهوری اسلامی همیشه به‌دنبال ائتلاف کشور‌های اسلامی بوده و حال نزدیک شدن امارات و بحرین به سوریه در راستای اهداف منطقه‌ای ایران است و تهران نیز از این موضوع استقبال می‌کند.

- دشمن اصلی ایران در منطقه رژیم صهیونیستی است و تهران با دیگر کشور‌ها مخالفتی ندارد.

آمریکا مانند گذشته جایگاه قابل اعتنایی در منطقه ندارد

- امریکا دیگر مانند گذشته جایگاه قابل اعتنایی در منطقه ندارد و به نوعی موقعیت خود را از دست داده است؛ لذا واشنگتن در جایگاهی نیست که بتواند روند عادی‌سازی روابط امارات و دیگر کشور‌های عربی را با سوریه تحت تأثیر قرار دهد.

- خود بایدن هم اعلام کرده که دیگر امریکا نمی‌خواهد در جنگ‌های منطقه‌ای مشارکت کند و این موضوع را کشور‌های عربی نیز درک می‌کنند؛ لذا مخالفت امریکا چندان جدی نیست.

ورود امارات به سوریه تأثیری بر تنش دمشق با تل‌آویو نخواهد داشت

- ورود امارات به سوریه تأثیری بر تنش دمشق با تل‌آویو نخواهد داشت. سوریه در هیچ شرایطی به سمت عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی حرکت نخواهد کرد.

- این موضوع سال‌ها محل بحث بوده است و سوریه همواره به دلیل اشغالگری رژیم صهیونیستی در بلندی‌های جولان با اسرائیل دارای اختلاف اساسی بوده است. حتی در دوره ریاست جمهوری کلینتون در امریکا و حافظ اسد در سوریه نیز صهیونیست‌ها پیشنهاد اجاره ۹۹ ساله جولان برای قانونی کردن اشغال این منطقه را مطرح کردند که با مخالفت جدی دمشق روبه‌رو شد و حافظ اسد بر بازگشت کامل این منطقه به خاک سوریه تأکید کرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: امارات دمشق کشورهای عربی خلیج فارس عادی سازی روابط کشور های عربی دولت بشار اسد دولت سوریه خلیج فارس کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۵۵۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا تغییر نام استقلال به استقلال خلیج فارس مشکل ساز می شود؟

۳ کارشناس حقوق ورزشی کشورمان در مورد افزوده شدن پسوند خلیج فارس به نام باشگاه استقلال اظهارنظر کرده و به ابهامات در این باره پاسخ دادند.

به گزارش تسنیم، در روز پنجم اردیبهشت 1403  مالکیت باشگاه استقلال و پرسپولیس رسماً به بخش خصوصی واگذار شد و 85 درصد سهم باشگاه استقلال در اختیار هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس قرار گرفت. این شرکت تصمیم گرفته مانند خیلی دیگر از شرکت‌های زیر مجموعه‌اش  پسوند «خلیج فارس» را به نام استقلال اضافه کند. بعد از موضوع شایعه‌ها و شائبه‌هایی به وجود آمد که نام جدید استقلال ممکن است در رقابت‌های بین‌المللی نظیر لیگ نخبگان (فرمت جدید لیگ قهرمانان آسیا) برای نماینده ایران مشکل ایجاد کند. در همین رابطه خبرگزاری تسنیم به سراغ سه حقوقدان ورزشی رفت و نظر آنها را جویا شد.

رضا شاه منصوری در این باره به تسنیم گفت: طبق ماده 30 و 35 قانون مدنی هر مالکی نسبت به مایملک خود حق همه گونه تصرف و انتفاع دارد. بنابراین وقتی هلدینگ خلیج فارس سهامدار عمده استقلال است می‌تواند نسبت به این دارایی خود، دخل و تصرفاتی داشته باشد. ضمن اینکه الحاق نام خلیج فارس، خدشه‌ای بر برند باشگاه ایجاد نمی‌کند.

کارشناس حقوقی در مورد اینکه آیا اضافه شدن این نام در رقابت‌های لیگ نخبگان آسیا می‌تواند مشکل‌ساز شود، عنوان کرد: در ایران و آسیا نام بسیاری از تیم‌ها طوری است که قید مکان یا شهر در آن وجود دارد. بنابراین من با این استدلال مخالفم که شعار سیاسی است چرا که این نام (خلیج فارس) پیشینه تاریخی دارد و ابداً تحریک آمیز نیست. ضمن اینکه ما در ایران لیگ برتر را با پسوند خلیج فارس برگزار می‌کنیم. این موارد غیرسیاسی است.

وی اظهار داشت: وقتی 2 یا 3 هزار سال، نام خلیج فارس وجود دارد، هیچ تخاصمی وجود نداشته و چرا باید تعبیر سیاسی شود؟ تخاصم زمانی است که تحریک کننده باشد اما نام خلیج فارس دارای این شرایط نیست.

رسول باختر دیگر کارشناس حقوق ورزشی نیزدر این باره به تسنیم گفت:  یکسری الزامات و قواعدی برای تعیین نام داریم که طبیعتاً بر اساس آنها انتخاب نام خلیج فارس مشکلی ندارد؛ بنابراین اگر اسم خلیج فارس به عنوان پسوند تیمی انتخاب شود، نباید مشکلی داشته باشد.

کارشناس حقوق ورزشی خاطرنشان کرد: جامی با نام جعلی بین تیم‌های عربی برگزار می‌شود که سر و صدای زیادی به پا کرده و ما هم به آن معترض شدیم؛ اما اسم آن تغییر نیافت و کنفدراسیون فوتبال آسیا ایرادی به آن مطرح نکرد. در حالی که خلیج فارس اسم تاریخی، درست و صحیح آن است و طبیعتاً نباید به کارگیری اسم اصیل و قدیمی مشکلی داشته باشد.

آرش شکرریز دیگر کارشناس حقوق ورزشی کشور راجع‌ به این موضوع به تسنیم، گفت: در نقشه سازمان ملل و اسناد قدیمی نام خلیج فارس ثبت شده و با توجه به این موضوع ایرادی بر استفاده از نام مذکور وجود ندارد. از طرف دیگر حامی مالی باشگاه که برای تیم هزینه می‌کند، حق دارد در مورد نام آن تیم تصمیم‌گیری کند. فقط در قانون گفته شده نام‌ها تبعیض‌آمیز یا تنفرآمیز نباشند. برای مثال موجب شعاری نباشد که نژادپرستانه محسوب شود.

وی افزود: باشگاه استقلال باید نام جدید خود را در داخل کشور به ثبت رسمی برساند و در بحث بین المللی به منظور شرکت در مسابقات لیگ نخبگان باید به اطلاع کنفدراسیون فوتبال آسیا برساند و آنها نام را تأیید کنند چرا که قرار است این نام در قرعه‌کشی باشد و تاکنون با نام استقلال ایران شناخته می‌شد.

کارشناس حقوقی ورزشی گفت: اسناد قدیمی ثبت شده در سازمان ملل و خلیج فارس که با عنوان Persian Gulf روی نقشه جهانی شناخته می‌شود، ناقض ادعای برخی است. تا زمانی که این موارد تغییر نکند آنها نمی‌توانند موفق باشند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ارتباط اتاق ها با هدف ارتقا شبکه سازی ارتقا یابد
  • آیا تغییر نام استقلال به استقلال خلیج فارس مشکل ساز می شود؟
  • اتاق‌های بازرگانی برای شبکه‌سازی به دنبال گسترش ارتباطات باشند
  • کارشناس مسائل حقوقی عراق: بغداد حق دارد سفیر آمریکا را اخراج کند
  • سفر وزیر خارجه بحرین به سوریه پس از ۱۳ سال
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می سازد
  • امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می‌سازد
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته ای جدید
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید