Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، کشورهای عربی حوزه خلیج فارس که در چند سال گذشته در اول صف مخالفان دولت بشار اسد در دمشق بودند، این روز‌ها در مسیر عادی‌سازی روابط با سوریه حرکت می‌کنند. «محمد بن‌زاید آل‌نهیان»، وزیر خارجه امارات متحده عربی برای نخستین بار از زمان آغاز جنگ سوریه، سه شنبه شب در کاخ ریاست جمهوری سوریه در دمشق، میهمان ویژه بشار اسد بود و این دیدار مهم‌ترین گام امارات برای عادی‌سازی روابط با سوریه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر امارات برخی دیگر از کشور‌های عربی از جمله بحرین نیز در حال بازگشت به دمشق هستند.
 


در این ارتباط، روزنامه جوان گفت‌وگویی با مصیب نعیمی، کارشناس مسائل غرب آسیا انجام داده است که بخش‌های مهم آن در ادامه می‌آید.

کشور‌های عربی خلیج فارس با شرمساری به سوریه بازمی‌گردند

- طی سال‌های گذشته امارات و دیگر کشور‌های عربی خلیج فارس و کل محور امریکایی به دنبال براندازی دولت سوریه بودند و دولت بشار اسد را پایان یافته تلقی می‌کردند.

- کشور‌های عربی مخالف دمشق حتی تا آنجا پیش رفتند که دولت سوریه را به عنوان یکی از مؤسسان اتحادیه عرب، از این اتحادیه کنار گذاشتند. با این حال دولت بشار اسد با هوشمندی توانست مسیر بحران را طی کند و محور مقاومت با حمایت از اسد به حفظ او کمک بسیاری کرد.

- در حال حاضر کشور‌های عربی خلیج فارس با شرمساری به سوریه بازمی‌گردند و بشار اسد به صورت حساب شده از این وضعیت استقبال می‌کند. این رویکرد اسد پیام مشخصی دارد و آن اینکه کشور‌هایی که به‌دنبال براندازی دولت سوریه بودند، به سمت سوریه آمدند، نه اینکه سوریه به سمت آن‌ها رفته است.

هیچ گزارشی درباره پیشگام‌شدن سوریه در مسیر عادی‌سازی نداریم

- این کشور‌های عربی مخالف دمشق هستند که وقتی دیدند سیاست‌های‌شان علیه دولت بشار اسد بی‌نتیجه است، به سوی سوریه رفتند.

- ما نه از نظر استدلالی و نه منابع میدانی و اطلاعاتی هیچ گزارشی درباره پیشگام شدن سوریه در مسیر عادی‌سازی روابط با کشور‌های مخالف نداریم.

عادی‌سازی امارات و دمشق به نفع ایران است

- همه می‌دانند که پیروزی دولت سوریه مدیون محور مقاومت است و جمهوری اسلامی ایران سکاندار این محور بوده است؛ لذا غیرممکن است که سوریه از مقاومت و متحدان اصلی خود بازگردد.

- ورود کشور‌های عربی مخالف به روند عادی‌سازی روابط با سوریه تأثیر مثبتی بر روابط منطقه‌ای ایران خواهد داشت، چون جمهوری اسلامی همیشه به‌دنبال ائتلاف کشور‌های اسلامی بوده و حال نزدیک شدن امارات و بحرین به سوریه در راستای اهداف منطقه‌ای ایران است و تهران نیز از این موضوع استقبال می‌کند.

- دشمن اصلی ایران در منطقه رژیم صهیونیستی است و تهران با دیگر کشور‌ها مخالفتی ندارد.

آمریکا مانند گذشته جایگاه قابل اعتنایی در منطقه ندارد

- امریکا دیگر مانند گذشته جایگاه قابل اعتنایی در منطقه ندارد و به نوعی موقعیت خود را از دست داده است؛ لذا واشنگتن در جایگاهی نیست که بتواند روند عادی‌سازی روابط امارات و دیگر کشور‌های عربی را با سوریه تحت تأثیر قرار دهد.

- خود بایدن هم اعلام کرده که دیگر امریکا نمی‌خواهد در جنگ‌های منطقه‌ای مشارکت کند و این موضوع را کشور‌های عربی نیز درک می‌کنند؛ لذا مخالفت امریکا چندان جدی نیست.

ورود امارات به سوریه تأثیری بر تنش دمشق با تل‌آویو نخواهد داشت

- ورود امارات به سوریه تأثیری بر تنش دمشق با تل‌آویو نخواهد داشت. سوریه در هیچ شرایطی به سمت عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی حرکت نخواهد کرد.

- این موضوع سال‌ها محل بحث بوده است و سوریه همواره به دلیل اشغالگری رژیم صهیونیستی در بلندی‌های جولان با اسرائیل دارای اختلاف اساسی بوده است. حتی در دوره ریاست جمهوری کلینتون در امریکا و حافظ اسد در سوریه نیز صهیونیست‌ها پیشنهاد اجاره ۹۹ ساله جولان برای قانونی کردن اشغال این منطقه را مطرح کردند که با مخالفت جدی دمشق روبه‌رو شد و حافظ اسد بر بازگشت کامل این منطقه به خاک سوریه تأکید کرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: امارات دمشق کشورهای عربی خلیج فارس عادی سازی روابط کشور های عربی دولت بشار اسد دولت سوریه خلیج فارس کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۵۵۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته ای جدید

امارات متحده عربی به‌زودی مناقصه‌ای را برای ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید راه‌اندازی خواهد کرد که تعداد رآکتورهای هسته‌ای در این کشور کوچک خلیج‌فارس را ۲ برابر خواهد کرد.   به گزارش ایسنا، امارات متحده عربی، شریک امنیتی ایالات متحده، اولین کشور عربی بود که نیروگاه هسته‌ای را با افتتاح نیروگاه «براکه» ساخت کره جنوبی در ابوظبی در سال ۲۰۲۱ آغاز کرد.   به نقل از رویترز، منابع آگاه که نامشان فاش نشده است، عنوان کردند امارات متحده عربی قصد دارد امسال مناقصه‌ای را برای ساخت چهار رآکتور جدید در ماه‌های آینده راه‌اندازی کند.   این منابع گفتند امارات می‌خواهد مناقصه برگزار کند و ساخت‌وساز را در اوایل امسال آغاز کند تا نیروگاه جدید تا سال ۲۰۳۲ برای رفع نیازهای انرژی پیش‌بینی‌شده به بهره‌برداری برسد.   مناقصه برای همه پیشنهاددهندگان بالقوه از جمله شرکت‌های آمریکایی، چینی و روسی آزاد خواهد بود.   سازمان فدرال نظارت هسته‌ای این کشور در پاسخ به سوالی درباره برنامه‌ریزی برای ایجاد دومین نیروگاه هسته‌ای گفت که آماده است در صورت تصمیم دولت برای ساخت نیروگاه‌های جدید، مجوزها و مقررات لازم را بررسی و صادر کند.   امارات متحده عربی که در سال ۲۰۰۹ توافقنامه همکاری در زمینه انرژی هسته‌ای را با آمریکا امضا کرد، می‌گوید برنامه هسته‌ای این کشور صلح‌آمیز است و هدف آن تنها تولید انرژی برای کاهش وابستگی به نفت است.   امارات یکی از کشورهایی بود که در اجلاس آب و هوای COP ۲۸ که در اواخر سال گذشته در دبی برگزار شد، توافق نامه‌ای را امضا کرد تا تولید انرژی هسته‌ای جهان را طی چهار دهه آینده سه برابر کند.   در دیگر نقاط خاورمیانه، مصر درحال‌توسعه اولین نیروگاه هسته‌ای خود است که توسط روسیه ساخته شده است. عربستان سعودی قصد دارد برنامه هسته‌ای غیرنظامی داشته باشد، اما تاکنون از امضای توافقنامه همکاری با ایالات متحده که مانع از غنی‌سازی اورانیوم این کشور خلیج‌فارس می‌شود، خودداری کرده است.   ساخت چهارمین راکتور نیروگاه براکه از نوع APR-۱۴۰۰ با طراحی کره‌ای در ژوئیه ۲۰۱۵، سه سال پس از شروع کار بر روی اولین راکتور براکه آغاز شد. سه راکتور اول اکنون به طور کامل تحت نظارت FANR فعال هستند.   نیروگاه هسته‌ای براکه که توسط کره جنوبی ساخته شده و در ابوظبی در ساحل به سمت عربستان سعودی و قطر قرار دارد، انتظار می‌رود یک چهارم برق مورد نیاز این کشور را تامین کند. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • وزیر خارجه آمریکا : روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می شود
  • ارتباط اتاق ها با هدف ارتقا شبکه سازی ارتقا یابد
  • اتاق‌های بازرگانی برای شبکه‌سازی به دنبال گسترش ارتباطات باشند
  • بلینکن: روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می‌شود
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • سناتور آمریکایی، عادی سازی روابط تل آویو و عربستان را توافقی مخاطره آمیز خواند
  • سفر وزیر خارجه بحرین به سوریه پس از ۱۳ سال
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی / تلویزیون اسرائیل: احتمالا این مقامات برای گفت‌و‌گو درباره عادی‌سازی روابط رفته باشند
  • اندونزی: هیچ عادی سازی روابطی با اسرائیل وجود ندارد
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته ای جدید