Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر تجاری‌سازی و امور تشکل‌ها در وزارت راه و شهرسازی اظهار داشت: در مورد مسیر تجاری ترکیه با کشورهای جنوبی ایران باید در حوزه تجارت و تولید هوشمندانه‌تر عمل کنیم تا بتوانیم سهم خود را در این مسیر داشته باشیم و توسعه دهیم.

به گزارش «انرژی امروز» از ایلنا،  هفته گذشته اخبار جدیدی از همکاری‌ کشورهای همسایه برای حمل کالاو ترانزیت منتشر شد که این قراردادها می‌تواند ایران را هم تحت تاثیر قرار ‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق اخبار منتشر شده قرار بر این است که مسیر تجاری ترکیه با امارات از مسیر ایران باز شود. خبرها حاکی از این است که ترکیه دو قرارداد جداگانه با امارات متحده عربی و پاکستان امضا کرده تا کنواسیون تیر ​​را مجددا فعال کند که به کالاها اجازه می‌دهد بدون مالیات از مرزهای بین المللی عبور کنند و به مقصد نهایی خود در کشور دیگری برسند.

امین ترفع، مدیرکل دفتر تجاری‌سازی و امور تشکل‌ها در وزارت راه و شهرسازی در گفت‌وگو با ایلنا در این باره معتقد است، این همکاری‌ها در قالب کارنه تیر انجام می‌شود که ایران هم از منافع آن منتفع خواهد شد و از سوی دیگر برای طرف‌های قرارداد ایران چه از لحاظ هزینه‌ و چه از لحاظ زمان بهترین مسیر محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه پیش از این هم تجربه چنین همکاری‌هایی را داشتیم، اظهار داشت: در دوره‌ای که قطر در حصر اقتصادی قرار داشت تمام مرزهای این کشور حتی مرز هوایی بسته بود، کریدور ایران- ترکیه – قطر به سرعت فعال شد و شروع به کار کرد تا در مدت زمان کوتاه قطر دسترسی به کالاهای مورد نیاز خود را داشته باشد.

ترفع ادامه داد: در آن مقطع زمانی با همراهی ایران و ترکیه یک کریدور جدیدی در قالب تفاهمنامه‌ای بین سه کشور، ایجاد شد تا ترکیه از مسیر ایران و ایران هم به طور مستقیم بتوانند کالاها و سفارشات قطر را از مسیر زمینی به بنادر کشور و از انجا به قطر ارسال کنند.

مدیرکل دفتر تجاری سازی و امور تشکل‌ها در وزارت راه و شهرسازی افزود: در زمان اوج بحران قطر این کریدور بسیار مورد استفاده قرار گرفت و در حال حاضر هم در مورد برخی از کالاهای خاص، این کریدور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی با اشاره قرارداد ترکیه و امارات و پاکستان برای ترانزیت از مسیر ایران گفت: این قرارداد نه ایجاد یک مسیر و کریدور جدید است و نه اینکه اتفاق جدیدی بین کشورهای همسایه ایران رخ داده‌ است. کریدور شمال به جنوب که ایران را به کشورهای منطقه و کشورهای همسایه جنوبی ایران را به کشورهای شمالی همسایه متصل می‌کند، یکی از نزدیک‌ترین و امن‌ترین مسیرها محسوب می‌شود و طبیعی است که کشورها تمایل داشته باشند در قالب کارنه تیر (کنوانسیون تیر) از این مسیر عبور کنند که براساس این کنواسیون نیازی به باز شدن کالاهایی که از این مسیر تردد می‌کنند،‌ نیست.

ترفع ادامه داد: براساس تضمین سپاری که شرکت‌های حمل و نقل و صاحبان کالا انجام می‌دهند و توافقات این کنوانسیون، کالا بدون توقف وارد مرزهای ایران می‌شود و از مسیر ایران به ترکیه منتقل می‌شود یا برعکس.

مدیرکل دفتر تجاری سازی و امور تشکل‌ها در وزارت راه و شهرسازی با اشاره به تردد کالاهای کشورهای طرف این قرارداد از مسیر ایران گفت: این اتفاق بسیار خوبی است که البته پیش از این به صورت موردی هم انجام می‌شد، همانطور که با قطر هم در حال انجام است. طبیعتا وقتی از  مسیر ایران استفاده می‌شود،‌ بهره‌مندی از موقعیت جغرافیایی کشورمان بیشتر می‌شود و ایران هم سهمی در این منافع خواهد داشت.

وی تاکید کرد: این نکته در ترانزیت و کریدورهای ترانزیت بسیار اهمیت دارد و باید به آن توجه داشت، ترانزیت ماهیت چند جانبه دارد و به صورت تک بعدی نمی‌توان در بحث ترانزیت موفق شد. از این رو لازم است که اتحادهای چندجانبه برای موضوع ترانزیت تعریف شود کما اینکه در منطقه هم این اتحادها تعریف شده‌ است.

ترفع با بیان اینکه اگر می‌خواهیم در حوزه ترانزیت موفق کنیم، مهم‌ترین نکته ایجاد اتحادهای چندجانبه است، ادامه داد: پس از ایجاد اتحادها باید توان تقویت این اتحادیه را داشته باشیم و در این صورت است که می‌توان از منافع ترانزیت بهره برد.

وی گفت: در مورد مسیر تجاری ترکیه به کشورهای جنوبی ایران باید در حوزه تجارت و تولید هوشمندانه‌تر عمل کنند که بتوانیم تا سهم خود را در این مسیر داشته باشیم و توسعه دهیم.  نکته مهم این است که مسیر این دو کشور و روند تجاری آنها به واسطه مسیر حمل و نقل ایران شکل می‌گیرد بنابراین باید بتوانیم سهم تجاری خودمان را داشته باشیم.

مدیرکل دفتر تجاری سازی و امور تشکل‌ها در وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: البته باید توجه کنیم که مسیرهای جایگزین برای طرف‌های قرارداد وجود دارد اما بهترین مسیر ایران است که مسیر تردد را بسیار کاهش می‌دهد به طوری که کالا پس از ورود به ایران در عرض چند روز وارد ترکیه می‌شود اما تردد این کالا از مسیر دریایی جایگزین حدود 20 روز طول می‌کشد که زمان و هزینه و همچنین هزینه‌های حمل و نقل داخلی ایران در مقایسه با کشورهای دیگر و مسیرهای جایگزین سطح قیمتی پایین‌تری دارد و از همه مهم‌تر امنیت مسیر ایران بیشتر است.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده، قرار بر این است که ترکیه با استفاده از بندرعباس به امارات برسد و  کانتینرهای مهر و موم شده از شارجه در امارات به بندرعباس حمل و سپس از طریق زمین به گذرگاه مرزی بازرگان – گوربولاغ بین ایران و ترکیه منتقل ‌شوند. زمان سفر برای کالاهای اماراتی به حدود 6 تا 8 روز و برای کالاهایی که از پاکستان می‌آیند به 10 تا 12 روز کاهش می‌یابد. این معاملات نه تنها هزینه واردات و صادرات را کاهش می‌دهد، بلکه زمان سفر را از 20 روزی که معمولاً از طریق کانال سوئز طی می‌کند، کاهش می‌دهد.

برچسب هاامارات متحده عربی ایران ترکیه کوریدور ترانزیت شمالی (The Northern Transit Corridor) مسیر ترانزیت

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: امارات متحده عربی ایران ترکیه مسیر ترانزیت آسیا اروپا اقتصاد انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی وزارت نفت وزارت نیرو مدیرکل دفتر تجاری سازی و امور تشکل ها در وزارت راه و شهرسازی مسیر ایران داشته باشیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۵۶۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شبه سوئیفت ایران از طریق ارز‌های ملی راه‌اندازی شد

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهدی ضیغمی؛ رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در حاشیه افتتاح نمایشگاه توانمندی صادراتی ایران در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران، اظهار کرد: ۱۰۳ کشور برای حضور در این نمایشگاه حضور خواهند داشت.

ضیغمی در پاسخ به سوالی در ارتباط با ورود هیئت تجاری از کشور کره شمالی به ایران برای بازدید از این نمایشگاه گفت: این کشور نیز مانند سایر کشور‌ها برای بازدید از نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی به ایران آمده است.

وی اظهار کرد: کشور‌های دیگری که با ایران در حوزه‌های نفت همکاری می‌کنند، ظرفیت‌های دیگر ایران را نمی‌دانند و حتی بسیاری از کشور‌های دوست و همسایه نیز به ظرفیت‌های صادراتی ایران آگاه نیستند که امیدواریم این نمایشگاه زمینه را برای شناخت ظرفیت‌های صادراتی ایران در بخش‌های دیگری به غیر پتروشیمی، نفت و فولاد بشناساند.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در پاسخ به سوالی در خصوص چگونگی نقل و انتقال پول با دیگر کشور‌ها گفت: در روش‌های پولی و بانکی و شبه سوئیفت اتفاقات خوبی روی داده است و با نزدیک به ۱۰ کشور تعاملات مستقیم مالی و از طریق ارز‌های ملی انجام می‌دهیم، اما به دلیل محرمانگی درباره آن‌ها تبلیغات نمی‌کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امارات ولش کن، ما اماراتش کردیم | کدام کشورهای همسایه را آباد کردیم؟ | فیلم
  • شبه سوئیفت ایران از طریق ارز‌های ملی راه‌اندازی شد
  • افزایش ظرفیت تبادل برق با کشورهای همجوار به ٥ هزار مگاوات
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • افزایش ۵ هزارمگاواتی ظرفیت تبادل برق با کشورهای همجوار
  • ارتباط شبه سوئیفت و تجارت با ۱۰ کشور از طریق ارزهای ملی
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • ایران بازار عراق را از دست می‌دهد؟ | واکنش معاون وزیر صمت به رقابت ترکیه با ایران در بازار عراق
  • هدف‌گذاری رشد ۲۰ میلیارد‌دلاری تجارت
  • ◄ اولین قطار ترانزیت افغانستان به ترکیه در دام سوء مدیریت/ تکرار تجربه تلخ راه آهن شلمچه بصره