Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-05-02@02:25:11 GMT

مسجد «شافعی» کرمانشاه، شاهکار معماری مذهبی

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۵۷۱۰۰

مسجد «شافعی» کرمانشاه، شاهکار معماری مذهبی

به گزارش خبرنگار حوزه استان‌های خبرگزاری تقریب، مسجد جامع شافعی یکی از بناهای زیبای کرمانشاه با معماری قدیمی  بوده که در گذر زمان به یکی از شاهکارهای معماری سنتی و مذهبی کشور تبدیل شده است.

مکان
مسجد جامع شافعی کرمانشاه در راستای راسته بازار کرمانشاه (بلوار جوانشیر) قرار داشته و از یک سو به میدان جوانشیر و از سوی دیگر به تاریکه بازار کرمانشاه منتهی می شود، راه دسترسی به این مسجد از کوچه ای در ضلع جنوب شرق میدان جوانشیر می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این مسجد یکی از نگین های غرب کشور بوده و بنایی سنتی است که همواره مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار گرفته و بازدید کنندگانی از کشورهای مختلف از جمله ترکیه، نیجریه، عراق، کویت و… را به خود جذب کرده است.

تاریخچه
خاندان خلیفه سید علی نقشبندی و خلیفه محمد صالح محمدی و بزرگان خلفای قادریه در سال ۱۳۲۱ یا ۱۳۲۲ مکانی را که کاروانسرای زیارتی اهل سنت بود خریداری کردند و کلنگ ساخت مسجد جامع شافعی جهت اجرا و اقامه فرایض دینی در سال ۱۳۲۴ بر زمین زده شد.

نکته جالب توجه این بود که تاجران و کاسبان که از حیث مالی در وضعیت خوبی بودند علاوه بر کمک مالی برای ساخت مسجد، بصورت جهادی در کنار کارگران نیز مشغول کار می شدند.

معماری
بنای اولیه این مسجد با اجر و چوب ساخته شد و دارای غسالخانه نیز بود، در ساخت مسجد از مهندسان، استادان و کارگران بومی کرمانشاه استفاده شد و تنها در ساخت نمای کاشی این مسجد از مهندسان اصفهانی کمک گرفته شد.

این مسجد ۱۰۶۰ متر زیربنا داشته و در ساخت آن از معماری اسلامی الهام گرفته شده و به سبک مساجد عثمانی در ترکیه ساخته شده است.

نمای بیرونی بنا با سنگ تراورتن سفید پوشیده شده و مسجد از مسجد شافعي كرمانشاه یکی از نگین های غرب کشور بوده و بنایی سنتی است که همواره مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار گرفته و بازدید کنندگانی از کشورهای مختلف از جمله ترکیه، نیجریه، عراق، کویت و… را به خود جذب کرده است گنبد و مناره قدیمی و دو مناره ساده طلایی رنگ به ارتفاع تقریبی ۹ متر تشکیل شده است.

ائمه جمعه
اولین امام جمعه مسجد شافعی، ملا سید حسین مسعودی بود که با درخواست خلیفه محمدی پیش نماز مسجد و عهده دار فرایض دینی شد.

ملا سید حسین مسعودی از سال ۱۳۲۴ تا سال ۱۳۵۷ عهده دار پیش نمازی مسجد بود و در حال حاضر به رحمت خداوند رفته و در قید حیات نیست.

پس از ملا سید حسین مسعودی، ملا محمد ربیعی که اصالتا اهل دیواندره بود از سال ۱۳۵۷ تا سال ۱۳۷۵ عهده دار فرایض دینی و اقامه نمازهای جمعه و پاسخگوی مسائل شرعی مردم بود و از سال ۱۳۷۸ ماموستا محمد محمدی عهده دار اقامه نماز جمعه بود که بعد از درگذشت این عالم اهل سنت، در حال حاضر امامت جماعت این مسجد را ماموستا عبدالرحمن مرادی؛ امام جمعه اهل سنت کرمانشاه برعهده دارند.

خوشبختانه از زمان مرحوم ملا سید حسین مسعودی ارتباط خوب و دوطرفه ای میان اهل سنت و شیعیان برقرار بود به طوریکه ملا سید حسین ارتباط خوبی با علمای تشیع همچون آیت الله میبدی داشت.

همراهی و کمک مسئولان از جمله دفتر رهبری، آیت الله مصطفی علما نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه، استانداران، نیروهای نظامی و انتظامی در راه اندازی و تداوم فعالیت های مسجد جامع شافعی قابل تقدیر است.

موذن های مسجد
موذن های مسجد جامع شافعی به ترتیب درویش عبدالصمد جمیل پناه، میرزا حبیب الله لطف یاری، حاج عبدالکریم علی محمد پور، درویش نصرالله عزیزی، درویش فرج الله بیابانی، حاج حشمت الله نقش بندی، محمد باقر ابراهیمی (استاد قرآن و حافظ ۲۰ جز قرآن)، حاج ولی محی الدینی (مدرس قرآن) و در حال حاضر صابر محمدی نسب (موذن وقت) از ابتدا تا کنون بوده اند.

بخش های مختلف و برنامه های مسجد

فضای مسجد دارای شبستان های زنانه و مردانه، کتابخانه، فضای کفش کن، پایگاه بسیج شهدای اهل سنت و فروشگاه لوازم حج و زیارت و غیره می باشد.

پس از تاسیس مسجد برنامه های مختلف فرهنگی و قرآنی و دینی و کلاس های قرآن به شکل تقریبی با حضور علما و قاریان ممتاز برگزار می شد، البته در این مدت نمی توان زحمات مردم از جمله کاسبان و بازاریان و حتی مردم اهل تشیع و مسئولان در راه اندازی مسجد را نادیده گرفت.


انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: مسجد جامع شافعی عهده دار اهل سنت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۵۷۱۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وظیفه جدید وقف کمک به حل مسائل جامعه است

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی و اجتماعی یادآور شد: اگر بخواهیم بقاع متبرکه به قطب فرهنگی و اجتماعی شوند، باید سنت و سیره اهل بیت (ع) در آنها اجرا و ترویج شود. - اخبار فرهنگی -

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد نوروزپور، مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه، در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: هشت هزار و 767 بقعه داریم که 33 بقعه متعلق به پیامبران است و 39 پیامبر در آنها دفن است.

نوروزپور با بیان اینکه در حال حاضر شش هزار امامزاده در کشور هستند و بقیه بقاع متبرکه افراد شاخص و علما هستند‌‌، گفت: امامزادگان در دین باوری مردم نقش برجسته‌ای داشتند؛ با تبلیغ دین اسلام مردم آموزه‌های دینی را از آنها یاد گرفتند.

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف تصریح کرد: امامان معصوم علیهم السلام و فرزندان آنها در زمان حیات مبلغان شریعت، مروجان دین و مفسران قرآن بودند؛ اکنون نیز که در قید حیات نیستند، همین سنت به شکل دیگری در بقاع متبرکه آنها انجام می‌شود.

افزایش بهره‌وری اوقاف یعنی موفقیت در گستراندن خیرات در کشور

او ادامه داد: در زمان کرونا بیش از دو میلیون و 500 هزار بسته معیشتی توسط اوقاف در میان خانواده های کم برخوردار توزیع شد.

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی و اجتماعی یادآور شد: اگر بخواهیم بقاع متبرکه به قطب فرهنگی و اجتماعی شوند، باید سنت و سیره اهل بیت (ع) در آنها اجرا و ترویج شود.

نوروزپور افزود: یکی از وظایف سازمان اوقاف و امور خیریه احیا و آبادانی بقاع متبرکه و استفاده بهینه از ظرفیت‌های موقوفات است.

او با بیان اینکه اکنون هدف وقف کاهش مشکلات و مسائل جامعه است، گفت: تا سال‌های گذشته سنت اوقاف بر اجاره‌داری بود اما اکنون باید نیازهای جامعه را از طریق وقف برطرف و به جامعه خدمت کنیم.

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف با بیان اینکه «مقام معظم رهبری فرمودند تنها به اهدای بسته معیشتی اکتفا نکنید» گفت: حضور اوقاف در حوزه اقتصاد موجب ایجاد اشتغال، رونق تولید و خدمت به مردم و کشور شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شاهکار رهبر انقلاب در تفسیر قرآن
  • وظیفه جدید وقف کمک به حل مسائل جامعه است
  • ببینید | شاهکار جدید زاکانی پس از گذشت ۲ روز از خرابی مترو و سردرگمی مردم؛ باید بپرسم!
  • آیت الله ابراهیم امینی و تربیت عقلانی
  • شاهکار کارلتو؛ ادامه شکست‌ناپذیری کارلو آنچلوتی مقابل بایرن مونیخ
  • تاپ شات؛ روزی که آسمان انگلیس با شاهکار ژوزه مورینیو آبی شد
  • شاهکار واردی: دبل برای قهرمانی لستر
  • دسته‌روی هیأت‌های مذهبی در خراسان‌ شمالی برگزار می‌شود
  • شاهکار دیگر ارتش یمن در دریای سرخ و اقیانوس هند
  • بودجه نهادهای حوزوی چقدر افزایش یافت؟