Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین گفت: با اجرای طرح افراز و تبدیل به احسن اراضی وقفی در روستای «کهک» به صورت پایلوت یک گام عملی برای حل چالش های مردم با اوقاف برداشته می شود.

به گزارش خبرگزاری برنا از قزوین؛ نشست تخصصی مجمع نمایندگان استان با حضور روح الله عباسپور، لطف الله سیاهکلی، رجب رحمانی و فاطمه محمد بیگی نمایندگان استان با مدیرکل، معاونان و روسای ادارات اوقاف استان قزوین ظهر پنجشنبه در محل اداره اوقاف برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت الاسلام مصطفی مجیدی در این نشست اظهارداشت: اراضی وقفی از موضوعات مهم مردم استان قزوین است که نمایندگان هم پیگیر مطالبات مردمی در این عرصه هستند و ما نیز با رویکرد خوب ریاست سازمان تاکنون دستاوردهای خوبی برای جلب رضایت مردم داشته ایم.

وی بیان کرد: در حال حاضر که یکی از مطالبات مردم مسائل اوقافی است در واقع اداره اوقاف نیز نگران وضعیت درآمدی این امور است به طوری که همواره به تصرف اراضی موقوفه مواجهیم و درآمدهای آن نیز جوابگوی هزینه های نگهداری نیست و ما نیز موافقیم کیه این وضعیت تغییر کند.

مجیدی تصریح کرد: در استان قزوین ارزش اراضی و املاک موقوفه بیش از 380 میلیارد تومان است که اگر بتوانیم با افراز و تبدیل به احسن نسبت به اجرای طرح های اقتصادی اقدام کنیم هم مشکلات مردم حل می شود و هم مردم راضی خواهند شد.

وی گفت: اخیرا در روستای رزجرد بیش از 200 هکتار از موقوفغه تصرف شده که حل مسائل حقوقی آن هزینه بر و چالش برانگیز است و این مشکلات وقت مدیران حقوقی را نیز می گیرد و از امور مهمتر باز می مانیم.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین یادآورشد: بیش از 750 موقوفه منفعت دار در استان داریم که در 225 روستا پراکنده است و سهم آن از شش دانگ تا یک به نسبت 386 ام هم داریم و تعداد 100 روستای استان نیز زیر یک دانگ موقوفه دارد که آمادگی داریم مشکلات آنها را حل کنیم.

مجیدی اضافه کرد: در روستاهایی که سهم موقوفات در آن کمتر از ۳ دانگ باشد آمادگی داریم « افراز، تفکیک و تبدیل به احسن» زمین ها را انجام  دهیم و مردمی که صاحب آنها هستند با کمترین پرداختی کارشناسی وضعیت املاک وقفی خود را تعیین تکلیف کنند.

وی گفت: با حضور مستمر در روستاها و بازدید میدانی از اراضی موقوفات شهرستان های آوج، تاکستان، بویین زهرا و البرز نسبت به ساماندهی این سرمایه‌های وقفی اقدام کرده ایم تا از درآمدهای املاک وقفی برای نیازمندان هزینه کنیم.

مجیدی اضافه کرد: اوقاف مدافع حقوق مردم است و این حریم را حفظ می‌کند اما دست اندازی های متعددی به املاک وقفی صورت می‌گیرد که  رسالت ما صیانت از این اموال است.

مدیرکل اوقاف استان قزوین اظهار داشت: با گذشت چهار دهه از انقلاب اسلامی در یک ذهنیت غلط هنوز برخی این سنت حسنه را یک مانع و چالش و متاسفانه آن را مانعی در توسعه اقتصادی و اجتماعی قلمداد می‌کنند که این نگاه ظلم به وقف است.

وی گفت: شاید عملکرد ما مدیران ایراد داشته باشد اما نباید اجازه دهیم برخی باورها و عقاید اشتباه که ناشی از بی اطلاعی و نا آگاهی به مزایای سنت حسنه وقف و قوانین قانونی و احکام شرعی این موضوع را زیر سوال ببرد.

حجت الاسلام مجیدی اظهارداشت: در روستاهایی که سهم آنها زیر شش دانگ است نیز آماده ایم موقوفات مشاعی تبدیل به احسن شده و مشکلات زمین های وقفی حل شود.

مشکل زمین های وقفی در کوهین حل شد

مجیدی از حل کامل مشکلات زمین های وقفی در کوهین خبرداد و گفت: در شهر کوهین 64 سند دریافت شد و اراضی موقوفی این منطقه به طور کامل آزاد شد و برای شهر محمود آباد هم درخواست داده ایم و چون متولی آن در خارج از کشور سکونت دارد در حال پیگیری هستیم و با رایزنی و مذاکرات متعدد، نظر متولی وقف نیز مساعد شده و قرار است در سفر به ایران آن را پیگیری و حل کنیم.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین بیان کرد: نیت واقف در شهر محود آباد در حوزه های خیرات و مبرات و روضه سیدالشهداست و در صورت همراهی مردم محمود آباد برای تعیین تکلیف این اراضی اقدام جدی خواهد شد.

مجیدی اضافه کرد: اگر افراز و تبدیل به احسن املاک اوقافی به نرخ عادلانه صورت گیرد آمادگی داریم تا پایان امسال مشکل وقفی بودن اراضی  محمود آباد را حل کنیم.

مجیدی بیان کرد: مطلع هستیم که نمایندگان استان با مطالباتی از سوی مردم در خصوص اراضی موقوفه مواجهند و ما هم گفته ایم مجموعه اوقاف  هم راستا برای حل مشکلات وقفی است و هر جا از مسیر قانون بتوانیم کاری کنیم پیشگام هستیم.

وی گفت: حاضریم با مردم توافق کنیم و در این راستا یک طرح پایلوت تهیه شده که اراضی مشاعات وقفی در روستاها را بتوان حل و فصل کرد که در نظر داریم بتوانیم پلاک های مشاعی موقوفه را در قالب طرح اقتصادی تبدیل به احسن کنیم.

مجیدی اضافه کرد: حاضریم یک مبلغ کارشناسی دریافت شود و به شرطی که تعریف خوبی در مابه ازا باشد که اقتصادی تلقی شود، سهم موقوفه را تعیین می کنیم و اگر پرداخت شد ما روستا یا زمین را از وقف خارج می کنیم و روند بوروکراسی کمتر می شود.

وی اظهارداشت: امروز روستای کهک به عتوان نمونه انتخاب شده که قرار است درآمدش برای حوزه علمیه باشد و از آنجا که فعلا در این محدوده  درآمدی نداریم باید به یک طرح مولد تبدیل شود تا مقرون به صرفه باشد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین گفت: اگر با حل این چالش بتوانیم، مردم را خوش بین کنیم بسیاری از مراجعات مردم به نمایندگان هم کاهش می یابد لذا در جاهایی که سهم اوقاف بیش از سه دانگ است بخش تجاری و مسکونی آن را تبدیل به احسن و یا همه سه دانگ را تبدیل کرده و اگر نشد بخشی را طرح می دهیم که اعیان متعلق به خودش باشد و در مقابل بخشی از عرصه را واگذار می کنیم.

وی اضافه کرد: اگر کل یک پلاک وقفی تعیین تکلیف شود بسیاری از نارضایتی ها حل شده و در صورتی که وقف وارد تولید و امور اقتصادی شود گره گشایی از مشکلات تسریع خواهد شد.

مجیدی یادآورشد: در شهرستان البرز، قرار شده یک پروژه باغبانی و در بویین زهرا طرح باغ و هم  مجتمع کشت و صنعت راه اندازی شود و در تاکستان حاضریم در پروژه اقتصادی همراهی کنیم و در قزوین طرح مسکن را در اراضی اوقافی اجرا خواهیم کرد تا مقرون به صرفه باشد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اوقاف قزوین حجت الاسلام مجیدی مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین مجیدی اضافه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۵۷۵۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهدیدهای فرهنگی دشمن به فرصت تبدیل شود

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری صبح شنبه در دیدار اعضای بنیاد ملی رضوی بوشهر، اظهار داشت: ظرفیت‌های زیادی در اسلام وجود دارد که بسیاری از آنها شناخته شده و برخی نیز ناشناخته مانده است.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر با تاکید بر نهایت استفاده از ظرفیت‌های شناخته شده، افزود: یکی از ظرفیت‌های فوق‌العاده و منحصر به فرد، فرهنگ رضوی است.

آیت‌الله صفایی بوشهری بیان کرد: فرهنگ رضوی از دیرباز در ایران نهادینه شده است اما ابعاد بسیار زیادی از آن کشف و استفاده نشده است.

وی عنوان کرد: با رویکردی که در یکی دو دهه اخیر در آستان قدس به‌عنوان خورشید منظومه فرهنگی ایران ایجاد شده، استفاده زیادی می‌شود انجام داد.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با اینکه یکی از ظرفیت‌ها مردم نهاد کردن فرهنگ رضوی است، خاطرنشان کرد: طراحی و برنامه‌ریزی و کشف ظرفیت‌ها نیازمند نخبگان است اما پای کار بودن با مردم است، وقتی مردم پای صحنه باشند قرابت مردم با بارگاه مقدس دوسویه خواهد شد.

وی با بیان اینکه ثامن‌الحجج (ع) در تبدیل تهدید به فرصت بزرگترین خدمت را به اسلام کرد، افزود: ایشان با مناظراتی که انجام داد، فرهنگ شیعه را جهانی کرد.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با اعلام اینکه جهان اکنون در حال تولید فرصت است، ابراز کرد: ما هم باید تهدیدهای فرهنگی دشمن را به فرصت تبدیل کنیم و از فرصت‌هایی که داریم استفاده کنیم.

وی با تاکید بر اینکه فرهنگ رضوی محدود به ایران نیست بلکه در سراسر جهان گسترش یافته است، گفت: آسیب‌های فرهنگی کشور و عوامل آن را بشناسیم و ببینیم چگونه می‌توانیم آنها را خنثی کنیم.

آیت الله صفایی بوشهری بیان داشت: فرصت سوزی ما در عرصه منظومه فرهنگی خیلی زیاد است و ضررهای آن را مرتب می‌بینیم.

وی با بیان اینکه کار فرهنگی باید مردم نهاد باشد، ادامه داد: نهادهای فرهنگی ما بودجه‌هایشان صرف حقوق و امورات جاری می‌شود و برای کار فرهنگی بودجه‌ای ندارند.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با بیان اینکه بنیاد امام رضا (ع) متنوع‌ترین نهاد فرهنگی ایران است، ابراز کرد: باید هدف گذاری مردمی و بررسی شود که با این حجم برنامه‌هایی که بنیاد امام رضا (ع) اجرا می‌کند، تأثیرگذاری این برنامه‌ها در عرصه جذب چقدر است.

وی افزود: باید روی اهدافی که داریم دقت و آسیب‌شناسی کنیم که چقدر تأثیر داشته است و آیا مردم اخلاق و سیاست و تقوای رضوی پیدا کرده‌اند.

آیت الله صفایی بوشهری عنوان کرد: بوشهر استان امام رضا (ع) است و اگر بنیاد امام رضا (ع) برنامه‌ای داشته باشد ما همیشه آماده هستیم.

کد خبر 6089689

دیگر خبرها

  • دهه کرامت به یک اقدام روتین تبدیل نشود
  • سرمایه گذاری اوقاف در حوزه دانش بنیان‌ها موجب ایجاد انگیزه می شود
  • جریان وقف باید به سمت دانش‌محور شدن برود / مبلغ ما در وقف شفاف‌سازی و نمایش کارهای علمی است
  • سرمایه وقف به سمت رفع نیاز مردم در حرکت است
  • ‌ساختارهای حقوقی و ‌حقیقی در تحقق شعار سال ‌مورد توجه قرار گیرد
  • تهدیدهای فرهنگی دشمن به فرصت تبدیل شود
  • انتقال آب به اراضی روستای رحیم آباد شهرستان کیار
  • بهره‌مندی از عواید وقف به نفع تقویت اقتصاد دانش‌بنیان
  • افتتاح طرح انتقال آب اراضی کشاورزی روستای سرتنگ محمودی
  • تأمین آب اراضی کشاورزی روستای سرتنگ محمودی