Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@15:28:12 GMT

برگزاری جشنواره تجارب اثربخش تدریس در فضای مجازی

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۵۷۵۱۶

برگزاری جشنواره تجارب اثربخش تدریس در فضای مجازی

ایسنا/اصفهان مجتمع آموزشی مدارس دانشگاه اصفهان جشنواره‌ای با نام «تجارب اثربخش تدریس در فضای مجازی» برگزار کرد که این جشنواره با معرفی ۶ طرح برگزیده در دو مقطع ابتدایی و متوسطه به کار خود پایان داد.

تجربه آموزش غیرحضوری و ابزارهای مربوط به فناوری اطلاعات برای تدریس دانشجویان و دانش آموزان یکی از اهداف آموزشی است که در ایام کرونا نقش مؤثری را ایفا کرده است و می‌توان گفت پس از گذشت حدود دو سال از زمان شیوع ویروس کرونا، آموزش الکترونیکی مهم‌ترین وجه آموزشی در شرایط کنونی به‌حساب آمد و در این دوران تجربیات بسیاری از این شیوه آموزشی کسب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته کارشناسان آموزشی کشور، روی آوردن به آموزش غیرحضوری که به عنوان تهدید ایجاد شده در پی همه گیری کرونا محسوب می‌شود را باید به فال نیک گرفت و از آن به مثابه فرصت بهره جست؛ در این بین استفاده از تجارب اثربخش تدریس در فضای مجازی در دوران پساکرونا کاربردی است و نباید از آن غفلت کرد.

مجتمع آموزشی مدارس دانشگاه اصفهان جشنواره ای با نام «تجارب اثربخش تدریس در فضای مجازی» برگزار کرد. این جشنواره که از بهمن ماه سال ۱۳۹۹ آغاز به کار کرد، در نهایت امروز (پنجشنبه-۲۰ ابان ماه) با معرفی ۶ طرح برگزیده در دو مقطع ابتدایی و متوسطه با حضور، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه اصفهان، معاونان آموزش ابتدایی و متوسطه آموزش و پرورش استان اصفهان، رئیس آموزش و پرورش ناحیه ۳ اصفهان و معلمان و کارکنان مجتمع مدارس دانشگاه اصفهان به کار خود پایان داد.

لیلا سادات ابطحی- معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان در این برنامه با بیان اینکه نباید فرصت طلایی آموزش مجازی را از دست بدهیم، اظهار کرد: معلمان در شرایط خاص کرونا نشان دادند که همیشه حرف اول و آخر را معلم می‌زند.

وی با بیان اینکه اکنون در شرایط تغییر نحوه آموزش و تغییر امکانات مخاطبان روبرو هستیم، گفت: کودکان ما کودکان گذشته نیستند و آنچه معلمان انجام می‌دهند در دست کسانی قرار می‌گیرد که نگرش آنها نسبت به آینده تغییر کرده و معلمان به این موضوع آگاهند.

معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان تاکید کرد: ورود به فضای چند رسانه‌ای ما را در تعاملات جدید قرار می‌دهد که البته کشورهای پیشرفته از سال‌های گذشته به این فضا ورود کرده اند.

ابطحی با بیان اینکه فضا از ما جدا نخواهد شد، تصریح کرد: معلمان پرچمدارانی هستند که علاوه بر داشتن تجارب بسیار، ارتقای خود را نیز در نظر دارند. این تغییر فضا سبب تغییر نگاه معلمان شد و این تغییر رشد را به همراه دارد.

به گفته وی، جوهره معلم ایستایی و سکون ندارد و برگزاری این دست جشنواره‌ها صحنه هنرمندی معلمان است.

معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان با اشاره به نتایج تحقیقات جدید در این حوزه از رابطه مثبت و معنادار بین مهارت، تعهد و پیشرفت فراگیر خبر داد و گفت: اینکه معلمان حمایت سازمانی ببینند در تغییر نگرش آنها نقش دارد. زمانیکه معلم احساس کند فعالیت‌های هدفمندش دیده می‌شود بهتر گام برمی‌دارد و جشنواره های تدریس این فضا را بیشتر ایجاد خواهد کرد.

ابطحی به مسئولان کشور گفت: از این فضا غفلت نکنند و حمایت داشته باشند چراکه در این جشنواره‌ها فرصت مشاهده، ترویج و ظهور خلاقیت فراهم است.

به گفته وی، معلمان باید بدانند در روش‌های نوین تدریس در دنیا چه اتفاقی افتاده و با بومی سازی آنها در جهت موفقیت گام بردارند.

محمدرضا نظریان- مدیر آموزش و پرورش ناحیه ۳ اصفهان نیز در این برنامه با اشاره به اینکه در عصر کرونا فرصت‌ها و تهدیدهای بسیاری داشتیم؛ یکی از فرصت های خوب این دوران را که شوکی به نظام آموزش بود، تسریع تحولات آموزشی و ارتقای مهارت‌های فناور دانست و گفت: این تحولات را دانش آموز، خانواده و معلم تجربه کردند و منجر به تحولی شد که جریان یادگیری را به سمت آموزش تغییر داد.

وی با بیان اینکه واژه تدریس در ذهن با واژه اثربخشی همراه است و نشان دهنده این است که آموزش دهندگان باید با ایجاد انگیزه به یک فهم مشترک بین یادگیرنده و خود برسند، تاکید کرد: این موضوع به معنی این است که تدریس اثربخش در شیوه آموزش غیرحضوری بیشتر باید مدنظر قرار گیرد.

مدیر آموزش و پرورش ناحیه ۳ اصفهان، خاطرنشان کرد: اکنون که پس از دو  سال آموزش غیرحضوری به سمت حضوری شدن کلاس‌های درس می‌رویم، معلمان و کادر آموزش نیاز به شایستگی‌ها و صلاحیت‌های حرفه‌ای بیشتری دارند. معلم پسا کرونا به شایستگی در علم و هنر و آموزش و توانمندی‌های تکنولوژیکی باید تجهیز شود.

نظریان گفت: به سمت آموزش‌های ترکیبی حرکت خواهیم کرد و قدم موثر در آموزش‌های ترکیبی اثرگذاری آن است. اگر بخواهیم در آموزش مجازی به فهم مشترک بین آموزش حضوری و مجازی برسیم، زیرساخت بیشتری می‌طلبد و در وهله نخست در آموزش مجازی باید فرصت تعامل را تقویت کنیم و در آموزش مجازی باید حس و حال خوب را انتقال دهیم.

به گفته وی، برای داشتن یک تدریس موفقیت آمیز شروع خوب مهم است.

امیر پویان فر- رئیس مجتمع آموزشی مدارس دانشگاه اصفهان نیز در این برنامه با بیان اینکه آموزش و ارتقای معلمان در دوران کرونا از اهمیت بالایی برخوردار است، اظهار کرد: به همین منظور در مجتمع مدارس دانشگاه اصفهان، برنامه‌هایی برای آموزش بهتر معلمان انجام شد. جشنواره تجارب اثربخش تدریس در فضای مجازی نیز از همین دست برنامه ها برای ارتقای بهتر معلمان این مرکز است.

وی استفاده از شیوه‌های نوین در آموزش مجازی را ضروری دانست و گفت: چاره ای جز حرکت به سمت آموزش صددرصدی مجازی نداشتیم. بسیاری از کشورها همچون آمریکا از دهه ۱۹۷۰ به این نوع آموزش ورود کرده اند و در گذشته های بسیار دور آموزش از راه دور به شکل پستی مرسوم بوده است.

پویان فر با تاکید بر مزایای این شیوه آموزشی، تصریح کرد: در دوران پسا کرونا باید از تجارب به دست آمده در این حوزه به خوبی استفاده کرد. از این ظرفیت نباید غافل شویم؛ چراکه اکنون دانش آموزان یاد گرفته اند لب تاب و گوشی فقط برای بازی نیست و از آن می توان استفاده های بهتر و علمی تری داشت.

به گزارش ایسنا، مریم فتاحی از دبستان دخترانه عدالت با طرح «خلاقیت و جذب دانش آموز در هنر» از دبستان دخترانه عدالت توانست رتبه اول برگزیدگان مقط ابتدایی را از آن خود کند. همچنین اسرا جعفری از دبستان پسرانه عدل دوره دوم با طرح «ارزشیابی شفاهی در فضای مجازی» و مژده وطنی از دبستان دخترانه عدالت با طرح «تکالیف مهارت محور در دروس مختلف» نفرات دوم و سوم برگزیدگان مقطع ابتدایی انتخاب شدند.

همچنین در مقطع متوسطه نیز حدیث جعفری از متوسطه عدالت دوره اول با طرح «ارزشیابی مجازی اثر بخش» رتبه اول و زینب نجاتی از متوسطه عدالت دوره اول با طرح «تدریس شاد و جذاب به کمک امکانات کلاس» و زهرا هاشمی از متوسطه عدالت دوره اول با طرح «تبدیل چالش ها به فرصت ها در فصای مجازی» به ترتیب نفرات اول تا سوم شناخته شدند.

خبرنگار_آیدا علی اکبری

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی دانشگاه اصفهان آموزش مجازی کروناویروس آموزش و پرورش استان اصفهان مدارس دانشگاه اصفهان آموزش غیرحضوری آموزش مجازی آموزش ابتدایی معاون آموزش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۵۷۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۲ برابری حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان | همه معلمان رتبه‌بندی می‌شوند مگر اینکه...

به گزارش همشهری آنلاین، علی فرهادی سخنگوی وزارت آموزش‌ و پرورش با بیان اینکه افزایش ۲ برابری حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان در دستور کار شورای حقوق و دستمزد قرار گرفته است، گفت: این طرح تصویب می‌شود زیرا سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه موافق هستند.

فرهادی ادامه داد: با بیان اینکه افزایش حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان محقق می‌شود، گفت: با این کار معلمان ماده ۲۸ کمتری استخدام می‌شوند و نیاز مدارس به معلم از روش‌های حق‌التدریس تامین می‌شود.

واریز ۳ مطالبه مالی معلمان تا پایان اردیبهشت تمامی معلمان رتبه‌بندی می‌شوند/ رتبه‌بندی به شرط بارگذاری مدارک

وی با بیان اینکه اعتبار این موضوع تامین و پیش‌بینی‌های لازم انجام شده است، اظهار کرد: ۲ سال از آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان گذشته و باید اصلاح شود. اما رتبه‌بندی برای همه معلمان طبق قانون انجام می‌شود. معلمان بدو ورود به خدمت با مدرک کارشناسی، معلم پایه یک محسوب می‌شوند، مگر اینکه معلمی مدرکی را بارگذاری نکند که در این صورت نمی‌توان پایه او را مشخص کرد.

سخنگوی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه وزارت آموزش‌ و پرورش کسری مزمن معلم دارد، افزود: با توجه به اینکه حداقل ۷۲ هزار معلم ماده ۲۸ را استخدام می‌کنیم اما نیاز واقعی حدود ۳ برابر این تعداد است که ۲ برابر باقیمانده (کسری معلم) از طریق جذب شاغلان، بازنشستگان و اضافه تدریس معلمان صورت می‌گیرد.

۶۷ هزار فرهنگی در شرایط بازنشستگی/ تلاش می‌کنیم بخش‌ زیادی را نگه داریم

فرهادی با اشاره به اینکه استخدام یکباره به تعداد زیاد مخاطره‌آمیز می‌شود، گفت: هر سال حداقل ۳۵ هزار نفر از طریق دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه شهید رجایی وارد آموزش‌ و پرورش می‌شوند و برای سال آینده هم ماده ۲۸ها وارد آموزش و پرورش می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه حدود ۶۷ هزار نفر شرایط بازنشستگی را دارند، افزود: تلاش می‌کنیم بخش زیادی از این بازنشستگان را نگه داریم. این بازنشستگان در هر مقطعی که تدریس کرده باشند می‌توانند در همان مقطع به ادامه تدریس بپردازند.

کد خبر 848586 منبع: ایسنا برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش معلمان حقوق و دستمزد خبر مهم استخدام رتبه‌بندی معلمان

دیگر خبرها

  • دوران حفظ دروس گذشته است/ مطالعات باید مبتنی‌بر اطلاعات روز، ارتباطات و اینترنت باشد
  • دوران حفظ کردن دروس گذشته است/ مطالعات باید مبتنی‌بر اطلاعات روز، ارتباطات و اینترنت باشد
  • کمبود فضای آموزشی رنج معلمان روستاها/علم هدیه معلم به انسان‌ها
  • برگزاری جشنواره ملی تدریس خلاق در دانشگاه کردستان
  • تمامی معلمان رتبه‌بندی می‌شوند / ۶۷ هزار فرهنگی در شرایط بازنشستگی 
  • افزایش ۲ برابری حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان | همه معلمان رتبه‌بندی می‌شوند مگر اینکه...
  • معلم نمونه سیستان و بلوچستان از رمز موفقیت خود می‌گوید
  • برگزاری کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان
  • موافقت با افزایش حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان
  • طرح پنج شنبه‌های طلایی و دوری دانش آموزان از فضای مجازی